Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Bo te gry wyszły jako ostatnie duże Zeldy. O inności Skyward Sworda pisałem, Majora miała ciekawy patent z czasem i wielkie dungeony. I też poległa sprzedażowo.

Nie zrozum mnie źle, kocham Zeldy i każdą część przechodzę po kilka razy. Ale wtórność czuć, niestety. Najbardziej w Twilight Princess

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 743,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

ja się tak czasami zastanawiam jak (pipi)a ludzie grają, że im się gałki całe ścierają albo się kręcą czy to co powyżej...

No wiesz po 3,5 roku grania po 4-8 h dziennie na tym samym padzie od 360 zostały mi tylko śladowe ilości gumy na gałkach,na gibających się na wszystkie strony gałkach...czas robi swoje :P

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

ja się tak czasami zastanawiam jak (pipi)a ludzie grają, że im się gałki całe ścierają albo się kręcą czy to co powyżej...

W padzie od 360 ułamał mi się kawałek lewego analoga od sprintowania w CoD. Czyli parę miechów wciskania wychylonej do przodu lewej gałki. Ale do czasu uszkodzenia była też już mocno starta.

Opublikowano

deegqG9.jpg

czym napjerdalał? śrubokrętem? wiertarką? młotem pneumatycznym?

Xboxem One napier.dalał w DS4. Xbox One rozpier.dolił się w drobny mak a na DS4 tylko ta jedna gałka odniosła małe obrażenia.

Opublikowano

Mnie zepsuł się L2 w trzecim dualshocku przez Romana z GTA IV. Mam zwyczaj kłaść pada na oparciu od fotela i jak grałem GTA to kilka razy zdarzyło mi się, że Roman albo inny Brucie zadzwonili, załączyły się wibracje i pad spadał. :(

Edytowane przez mate5

Opublikowano

W padzie od 360 ułamał mi się kawałek lewego analoga od sprintowania w CoD. Czyli parę miechów wciskania wychylonej do przodu lewej gałki. Ale do czasu uszkodzenia była też już mocno starta.

No wiesz po 3,5 roku grania po 4-8 h dziennie na tym samym padzie od 360 zostały mi tylko śladowe ilości gumy na gałkach,na gibających się na wszystkie strony gałkach...czas robi swoje :P

Mi w DS3 przez ponad 4 lata grania jedynie lewa gałka się wyrobiła i zacina się jak do góry ją przesunę. Więcej subtelności w obchodzeniu się z padem panowie :D

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

tak to jest jak się słucha ludu i zapożycza od xboxa wklęsłe gałki bo "niby" lepsze, teraz zdzierają się po kilku godzinach grania, kto narzekał na wypukłe gałki w ds3 i wcześniejszych padach  był po prostu paralitykiem

Edytowane przez mersi

Opublikowano

Wystarczy, że dacie pada jakiejś kobicie. Dałem pada siostrze do gry w Fifę 14 na PC i po 2 dniach nie było już w ogóle ogumienia na lewym analogu - paznokcie.

Opublikowano

Też nigdy nie miałem problemu z padami oprócz lekkiego wyrobienia gałki i bardziej wciśniętych przycisków, ale to się grało latami. Niektórzy to widać geny goryli i hardcore gamers w jednym.

Opublikowano

Jak ktoś używa gałek jakby to hantle były to się nie dziwię. Z moimi padami od xboxa i ps3 nic nie jest, a są już naprawdę stare. Niektórzy po prostu nie potrafią padów używać.

Opublikowano

WindWakerHD5.jpg

Graficzny krok milowy, mistrzowie kodu #excite #osom #alltimebestdev 

Opublikowano

To wszystko zależy od typa, który gra. Ja np. grajac kilka miechów na PSP, dałem go w łapy znajomka, który po pięciu minutach gry był cały spocony od wciskania na chama klawiszy i nie powiem, żeby były po tym takie, jak 5 minut wcześniej. Później jeszcze pożyczyłem konsolkę kumplowi na parę dni i gałka analogowa doznała zgonu. Nie muszę dodawać, że ja po 3 latach użytkowania tego sprzętu nie wyrządziłem mu tylu szkód, co ci dwaj w ciągu kilku dni.

Z padów z obecnej generacji musiałem wymienić Sixaxisa na DS3, bo w tym pierwszym padła jedna gała. Pada od Xa od 2007 mam do dzisiaj, czuć oczywiście luzy, z gałek zdarły się wypukłe kropki ułożone krzyżowo, ale ogólnie trzyma się świetnie.

Opublikowano

DR3,AC4,BF4,F5 i Ryse

Dlaczego bierzesz gorsza wersję BF4?
Bo Xbot zostanie xbotem, no ale z drugiej strony jak ktos cala generacje przesiedzial na jednej platformie, znajomych z forumka nie lubi, a innych nie ma ale ma z kim grac na X1 w BFa to czemu mialby wybrac wersje na PS4?

Mam znajomych na Xbox Live ktorzy kupuja konsole na premiere, wiec bede mial z kim grac. Poza tym jestem przyzwyczajony do pada od Xboksa i pomimo, ze DS4 > DS3 to i tak pad xboksowy > DS IMO. Jeszcze za wczesnie na decyzje ktora platforma bedzie miec priorytet. 

to podesle ci moje ps4 zebys mogl twitcha robic

LOOOOOOOOOOOL

jzu2.jpg

WTF? Chodzi o ram czy twardy ? Reset pomógł? Widzę, że sony z ich softwarem dalej jest w lesie...

Ten snapshot bledy pamieci to taki zart, ale wyskoczyl mi po uruchomieniu mojego bloga. 

A co do pada, to imo ci kolesie niech ida na manicure, albo naucza sie korzystac z pada. Chyba, ze tak trzeba grac, zeby miec ratio +1 w killzone :confused:

http://zeratulpl.blogspot.com/2013/11/pierwsze-odpalenie-gry-na-ps4-i-test.html

Edytowane przez Zeratul

Opublikowano

Zeratul, jak gadasz to daj w to więcej życia, bo gadasz tak jak byś był jakiś zamulony w hój i średnio się to słucha

Opublikowano

ten pad naprawdę mnie martwi, wygląda jak jakaś podróba no nameowej firmy :/ pad od xbox one to przy tym mistrzostwo świata

i te analogi niby są wklęsłe ale na tym zdjęciu wyżej widać że środek jest wypukły tylko jakoś te boki takie grube i wyższe.

1353871087_459293190_3-Xbox-360-Limited-

MISTRZ!

Opublikowano

Pad od x-a nigdy mi nie leżał - taka prawda. Niektórzy nie potrafią przyjąć do wiadomości i pogodzić się z tym, że komuś kto wychował się na padach od Sony (PS1, PS2, PS3), pad od x-a nie przypasi. Mówię jak jest.

Opublikowano

Pad od x-a nigdy mi nie leżał - taka prawda. Niektórzy nie potrafią przyjąć do wiadomości i pogodzić się z tym, że komuś kto wychował się na padach od Sony (PS1, PS2, PS3), pad od x-a nie przypasi. Mówię jak jest.

Na prawdę? Jesteś Sonoklapem! Klapkiem!

Opublikowano

Nie mówisz jak jest bo ja sie wychowałem na dualach a przy okazji tej generacji lepiej mi siadł pad od klocka. I CO TERAS?

Opublikowano

Też tak mam, wole symetrycznie ulozone analogi.

Opublikowano

też się wychowałem na padzie od Playstation ale gdy najpierw dorwałem eSkę z pierwszego Xboxa a później pada od x360 to dostrzegłem te detale, które zrobiły z tego pada cudo. jedynym plusem pada od PS może być krzyżak, który przydaje się w bijatykach. a w te na tym forum gra chyba tylko jaczes, no i mendrek ale jemu nawet krzyżak nie pomoże bo przegrywa i później ludziom wysyła wiadomości żeby umrali.

Opublikowano

Porównanie startów konsol. 

Playstation 4 - 24hr - over 1 million console sold

PS2 took 3 days to ship 1 million units,

Wii U - 1 week(168hr) - 400 000 console sold

Wii - 8 days(192hr) - 600 000 console sold

Playstation 3 - 2 months - 1 million console sold

Xbox 360 - 2 weeks - 326,000 console sold

Widać że gracze pamiętają o supporcie PS3 w ostatnich latach i genialnej usłudze PS Plus.Teraz PS4 ma dobrą prasę, jest łatwe w programowaniu, 100$ tańsze od xboxa one a jednocześnie prawie dwa razy mocniejsze i wspiera developerów indie. Jest szansa że PS4 powtórzy sukces Ps2. Jestem w stanie się założyć że w pierwszym roku sprzedaż ps4 będzie 2 razy lepsza od xboxa one.

hugobanderas.gif

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Nie mówisz jak jest bo ja sie wychowałem na dualach a przy okazji tej generacji lepiej mi siadł pad od klocka. I CO TERAS?

Człowieku napisałem, że mi ten pad nie leży a stwierdzenie "komuś kto wychował się na padach od Sony" odnosi się do mnie. To jest moje zdanie! Każdy ma swoje upodobania co do kształtu pada.

Edytowane przez Neox

Opublikowano

Kilka minut, o proszę: PS4 jest 10x mocniejsza od Xbox One!  :sorcerer:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.