Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Mnie tam ryra ile która konsola używa ramu i czy pobiera moc z czarnej dziury czy buraków cukrowych, ale to zakłamanie niektórych osób jest komiczne. Sratu tatu pitu pitu o tym jakie to Sony super, a tu się okazuje, że od pierwszej zapowiedzi PS4 mogli kłamać wszystkim w żywe oczy i nic się nie stało, gdy w przypadku MS dowalają się do każdej pierdoły, nawet tych których MS nie zrobił, heh.

Jeżeli to prawda z tym systemem i ramem, to tylko tłumaczy dlaczego tej kosmicznej mocy PS4 nie widać na tle Xone bo w praniu pewnie będzie powtórka z rozrywki i dwa sprzęty o podobnych możliwościach.

Nie wiem tylko jak to się ma do tego, że wcześniej devkity miały 4 Gb ramu - konsola chodziła bez OS czy jak? 

Odnośnie Xone to gdzieś można przeczytać oficjalne stanowisko MS że dla gier zostaje tylko 5GB RAM'u a OS'y pracujące w tle używają 3GB ? Potwierdzili to gdzieś czy to kolejne info od jakiegoś deva który ma specyfikacje konsoli?

Chyba na panelu z developerami MS była o tym mowa. Nie wiem, Turn 10?

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 818,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

W sumie orzeźwiająco jest zobaczyć W KOŃCU info o PS4, które nie jest pozytywne. Teraz wiem jak się czują xboty od kilku miesięcy :P

Opublikowano

no niestety - gier nadal nie zapowiedzieli, o infrastrukturze sieciowej także milcza, wiec najgorsze może być przed nami.

Opublikowano

Mnie tam ryra ile która konsola używa ramu i czy pobiera moc z czarnej dziury czy buraków cukrowych, ale to zakłamanie niektórych osób jest komiczne. Sratu tatu pitu pitu o tym jakie to Sony super, a tu się okazuje, że od pierwszej zapowiedzi PS4 mogli kłamać wszystkim w żywe oczy i nic się nie stało, gdy w przypadku MS dowalają się do każdej pierdoły, nawet tych których MS nie zrobił, heh.

Z czym kłamali?

Opublikowano

ale to zakłamanie niektórych osób jest komiczne. 

I KTO TO MÓWI

Opublikowano

Dobrze , że chociaż Sony gałki analogowe wymieniło. Przez trzy generacje te same gófniane, wypukłe, ścierające się , śliskie gałencje. Jakim młotkiem trzeba być by nie zauważyć przez tyle lat , że są lipne. 

Opublikowano

no niestety - gier nadal nie zapowiedzieli, o infrastrukturze sieciowej także milcza, wiec najgorsze może być przed nami.

No, a kiedy mieli je zapowiedzieć? Najbliższa okazja po E3 to dopiero Gamescom, więc poczekajmy jeszcze cierpliwie ten jeden miesiąc. MS jakoś nie zapowiedział/pokazał znacząco większej ilości gier, więc trzeba poczekać na info z obu obozów.

@Sebastian

Zawsze jak ktoś pisze o ścieraniu się gałek analogowych, zastanawiam się jak taki osobnik gra. Na każdym z DSów przegrałem tysiące godzin i jakoś gałki nie są starte. Jeden raz widziałem startego DS3 i było to w MM.

Opublikowano

Nic nie wiem o ścierających się gałkach, ale mam nadzieję, że z tym nowym materiałem z którego są zrobione nie będą pokrywać się dziwną mazią po tygodniu-dwóch gdy nie gramy.

Opublikowano

pierwsze słyszę o ścierających się gałkach w ds'ie. Chociaż jak miał bym porównywać pad od ps'a do pada od x360 ten drugi zjada ds'a w przedbiegach.

Opublikowano

Wczoraj grałem w Silent Hill 1 na emu używając pada do X360. Steruje się d-padem, ale dopiero wczoraj zrozumiałem jak gówniany ten d-pad jest.

Opublikowano

d-pad bez kitu do dupy, ale wielkość pada i jego waga, wklęsłe spusty i analogi to już na korzyść pada od x360 co wg stawia go przed ds'em

Opublikowano

no jak się gra w gearsy i chce się szybko gnashera wybrać to mi granat w wybiera -_-

Opublikowano

no jak się gra w gearsy i chce się szybko gnashera wybrać to mi gnashera wybiera -_-

ale faktycznie krzyzak odstaje od konkurencji, chociaż poprawili go w tym limitowanym srebrnym padzie

Opublikowano

Żeby nie było, krzyżak u Sony super ale gałki kupa. 

Opublikowano

Gałki przeżyję, bo kłamstwem jest że nie da się grać na konstrukcji, która powstała jeszcze za czasów szaraka, kiedy wpisywałem password w pierwszym Crashu, bo nie miałem memorki, ale dobrze, że podpatrzyli patent na gałki od konkurencji. Problemem DS3 są te pi*rd*lone spusty nie nadające się do niczego. Osobiście z PS3 używałem Gioteck HF-1 lub podobne konstrukcje, które są zbliżone do pada z X360 i mają wyborne triggery.

Opublikowano

zagadka rozwiązana, po prostu wcale ps4 tak znacząco mocniejsze nie będzie.)

Zapomniałes chyba o gpu, które według eurogameru jest znacznie mocniejsze.
Opublikowano

NeoGaf plotkuje o tym, że GPU zostanie podciągnięte co by tą różnicę zniwelować

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=618996

Opublikowano

Dobrze , że chociaż Sony gałki analogowe wymieniło. Przez trzy generacje te same gófniane, wypukłe, ścierające się , śliskie gałencje. Jakim młotkiem trzeba być by nie zauważyć przez tyle lat , że są lipne. 

ja wole wypukłe. może jak bym miał drobne paluszki pianisty, to lepiej by mi się grało na wklęsłych. u mnie sie nic nie ściera i nie ślizga, ale też nie pocą mi się dłonie podczas grania. no i wolę symetrycznie ułożone gałki. 

Opublikowano

Nie wiem skąd taka podnieta i zawzięcie xbotów, wystarczy podsumować to co wiemy na tę chwilę o ps4 i sony w wybór pierwszego next gena powinien być oczywisty :

- procesor wyższym taktowaniu

- wydajniejsze gpu

- tyle samo ramu co w xone ale szybszego

- cena niższa o 100$

- premiera w Polsce rok wcześniej

- najlepsze studia first party

- ps plus

Zapomniałes o TLoU2 11/10, nie dla psa kiełbasa.
Opublikowano

nie dla psa kiełbasa

Dlatego zapłacisz za online.

Opublikowano

To samo co na lajwie FEJSPALM

Opublikowano

W tej chwili właśnie XOne ma do zaoferowania więcej ciekawszych gier, zwłaszcza Dead Rising 3 czy Ryse. Chociaż zobaczymy co pokaże Gamescom, bo obecnie tylko Watch Dogs mnie naprawdę kręci i wciąż rozważam opłacalność zakupu PS4 na premierę i czy nie zaczekać czasem do premiery Phantom Pain.

Szkoda tylko, że Watch Dogsy wyglądają i tak lepiej na PC. 

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

To samo co na lajwie FEJSPALM

Nie wydaje mi się aby te dwie usługi obecnie były na tym samym poziomie.
Opublikowano

W sumie M$ od niedawno dopiero wprowadził darmowe gry co miesiąc. PS Plus jest wciąż tylko opcjonalny gdzie Live jest w 100% płatny. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.