Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Mnie tam ryra ile która konsola używa ramu i czy pobiera moc z czarnej dziury czy buraków cukrowych, ale to zakłamanie niektórych osób jest komiczne. Sratu tatu pitu pitu o tym jakie to Sony super, a tu się okazuje, że od pierwszej zapowiedzi PS4 mogli kłamać wszystkim w żywe oczy i nic się nie stało, gdy w przypadku MS dowalają się do każdej pierdoły, nawet tych których MS nie zrobił, heh.

Jeżeli to prawda z tym systemem i ramem, to tylko tłumaczy dlaczego tej kosmicznej mocy PS4 nie widać na tle Xone bo w praniu pewnie będzie powtórka z rozrywki i dwa sprzęty o podobnych możliwościach.

Nie wiem tylko jak to się ma do tego, że wcześniej devkity miały 4 Gb ramu - konsola chodziła bez OS czy jak? 

Odnośnie Xone to gdzieś można przeczytać oficjalne stanowisko MS że dla gier zostaje tylko 5GB RAM'u a OS'y pracujące w tle używają 3GB ? Potwierdzili to gdzieś czy to kolejne info od jakiegoś deva który ma specyfikacje konsoli?

Chyba na panelu z developerami MS była o tym mowa. Nie wiem, Turn 10?

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

W sumie orzeźwiająco jest zobaczyć W KOŃCU info o PS4, które nie jest pozytywne. Teraz wiem jak się czują xboty od kilku miesięcy :P

Opublikowano

no niestety - gier nadal nie zapowiedzieli, o infrastrukturze sieciowej także milcza, wiec najgorsze może być przed nami.

Opublikowano

Mnie tam ryra ile która konsola używa ramu i czy pobiera moc z czarnej dziury czy buraków cukrowych, ale to zakłamanie niektórych osób jest komiczne. Sratu tatu pitu pitu o tym jakie to Sony super, a tu się okazuje, że od pierwszej zapowiedzi PS4 mogli kłamać wszystkim w żywe oczy i nic się nie stało, gdy w przypadku MS dowalają się do każdej pierdoły, nawet tych których MS nie zrobił, heh.

Z czym kłamali?

Opublikowano

ale to zakłamanie niektórych osób jest komiczne. 

I KTO TO MÓWI

Opublikowano

Dobrze , że chociaż Sony gałki analogowe wymieniło. Przez trzy generacje te same gófniane, wypukłe, ścierające się , śliskie gałencje. Jakim młotkiem trzeba być by nie zauważyć przez tyle lat , że są lipne. 

Opublikowano

no niestety - gier nadal nie zapowiedzieli, o infrastrukturze sieciowej także milcza, wiec najgorsze może być przed nami.

No, a kiedy mieli je zapowiedzieć? Najbliższa okazja po E3 to dopiero Gamescom, więc poczekajmy jeszcze cierpliwie ten jeden miesiąc. MS jakoś nie zapowiedział/pokazał znacząco większej ilości gier, więc trzeba poczekać na info z obu obozów.

@Sebastian

Zawsze jak ktoś pisze o ścieraniu się gałek analogowych, zastanawiam się jak taki osobnik gra. Na każdym z DSów przegrałem tysiące godzin i jakoś gałki nie są starte. Jeden raz widziałem startego DS3 i było to w MM.

Opublikowano

Nic nie wiem o ścierających się gałkach, ale mam nadzieję, że z tym nowym materiałem z którego są zrobione nie będą pokrywać się dziwną mazią po tygodniu-dwóch gdy nie gramy.

Opublikowano

pierwsze słyszę o ścierających się gałkach w ds'ie. Chociaż jak miał bym porównywać pad od ps'a do pada od x360 ten drugi zjada ds'a w przedbiegach.

Opublikowano

Wczoraj grałem w Silent Hill 1 na emu używając pada do X360. Steruje się d-padem, ale dopiero wczoraj zrozumiałem jak gówniany ten d-pad jest.

Opublikowano

d-pad bez kitu do dupy, ale wielkość pada i jego waga, wklęsłe spusty i analogi to już na korzyść pada od x360 co wg stawia go przed ds'em

Opublikowano

no jak się gra w gearsy i chce się szybko gnashera wybrać to mi granat w wybiera -_-

Opublikowano

no jak się gra w gearsy i chce się szybko gnashera wybrać to mi gnashera wybiera -_-

ale faktycznie krzyzak odstaje od konkurencji, chociaż poprawili go w tym limitowanym srebrnym padzie

Opublikowano

Żeby nie było, krzyżak u Sony super ale gałki kupa. 

Opublikowano

Gałki przeżyję, bo kłamstwem jest że nie da się grać na konstrukcji, która powstała jeszcze za czasów szaraka, kiedy wpisywałem password w pierwszym Crashu, bo nie miałem memorki, ale dobrze, że podpatrzyli patent na gałki od konkurencji. Problemem DS3 są te pi*rd*lone spusty nie nadające się do niczego. Osobiście z PS3 używałem Gioteck HF-1 lub podobne konstrukcje, które są zbliżone do pada z X360 i mają wyborne triggery.

Opublikowano

zagadka rozwiązana, po prostu wcale ps4 tak znacząco mocniejsze nie będzie.)

Zapomniałes chyba o gpu, które według eurogameru jest znacznie mocniejsze.
Opublikowano

NeoGaf plotkuje o tym, że GPU zostanie podciągnięte co by tą różnicę zniwelować

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=618996

Opublikowano

Dobrze , że chociaż Sony gałki analogowe wymieniło. Przez trzy generacje te same gófniane, wypukłe, ścierające się , śliskie gałencje. Jakim młotkiem trzeba być by nie zauważyć przez tyle lat , że są lipne. 

ja wole wypukłe. może jak bym miał drobne paluszki pianisty, to lepiej by mi się grało na wklęsłych. u mnie sie nic nie ściera i nie ślizga, ale też nie pocą mi się dłonie podczas grania. no i wolę symetrycznie ułożone gałki. 

Opublikowano

Nie wiem skąd taka podnieta i zawzięcie xbotów, wystarczy podsumować to co wiemy na tę chwilę o ps4 i sony w wybór pierwszego next gena powinien być oczywisty :

- procesor wyższym taktowaniu

- wydajniejsze gpu

- tyle samo ramu co w xone ale szybszego

- cena niższa o 100$

- premiera w Polsce rok wcześniej

- najlepsze studia first party

- ps plus

Zapomniałes o TLoU2 11/10, nie dla psa kiełbasa.
Opublikowano

nie dla psa kiełbasa

Dlatego zapłacisz za online.

Opublikowano

To samo co na lajwie FEJSPALM

Opublikowano

W tej chwili właśnie XOne ma do zaoferowania więcej ciekawszych gier, zwłaszcza Dead Rising 3 czy Ryse. Chociaż zobaczymy co pokaże Gamescom, bo obecnie tylko Watch Dogs mnie naprawdę kręci i wciąż rozważam opłacalność zakupu PS4 na premierę i czy nie zaczekać czasem do premiery Phantom Pain.

Szkoda tylko, że Watch Dogsy wyglądają i tak lepiej na PC. 

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

To samo co na lajwie FEJSPALM

Nie wydaje mi się aby te dwie usługi obecnie były na tym samym poziomie.
Opublikowano

W sumie M$ od niedawno dopiero wprowadził darmowe gry co miesiąc. PS Plus jest wciąż tylko opcjonalny gdzie Live jest w 100% płatny. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.