Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ta strategia ms jest genialna. Niedlugo.beda dziekowac i calowac stopy ze moga kupic konsole bez kamery tak jak to bylo z drm itp gdzie te wszystkie rzeczy byly norma u konkurencji. No ale ps4 be bo beda dostawac gry na ps3 vite i ps4 jestem ciekaw kiedy to ogracie bo niby taka slaba usluga a kazdy narzeka ze nie ma czasu na te gry. Niech ms idzie dalej.tym torem przynajmniej nie spotkam online tych betonow z forum.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

To po chooj ta gadka "płacisz za online na PS4 ale dostajesz gierki" jak to będa jakieś czerstwiaki?

Lajw za 120zł >> PS+ za 200zł z crapami

Opublikowano

OK, to zwracam honor. Nie podzielam do końca tego zdania, pamiętam też, że chyba każdy xbot w pewnym momencie chwalił PS+. Tylko na PS4 na start nie ma bogatej biblioteki tysięcy tytułów, z której można co miesiąc serwować po 2-3 killery, o to chodzi. A nawet Sony w całej swojej dobroci nie będzie takie cudowne, by rozdawać swoje system-sellery po pół roku od premiery. Dodatkowo jeśli ktoś ma zamiar na konsoli grać głównie w jedną grę (a już pisali tutaj tacy, co np. nastawiają się głównie na Battlefielda, można też pykać w FIFĘ), to jest to trochę uszczęśliwianie na siłę.

Nie mówiąc już o tym, że ze złomiarzy beka, bo na promocjach kupują milion gierek w które potem nie grają, a PS+ to co? Co drugi ma syndrom pirata ;]

Opublikowano

PS+ działa na takiej samej zasadzie co wyprzedaże. Różnica polega na tym, że na PS3 są gierki wypożyczane, a na Steam masz już na stałe. Hehehe

Opublikowano

PS+ działa na takiej samej zasadzie co wyprzedaże. Różnica polega na tym, że na PS3 są gierki wypożyczane, a na Steam masz już na stałe.

No zależy. Gdybyś się wczytał w terms of service Steam, to byś wiedział, że teoretycznie tam też gry nie są tak do końca Twoją własnością.

Inna sprawa, że nie musisz płacić abonentu za dostęp do nich, a platforma za te kilka lat nie przejdzie w "nową generację" i nie przestanie być wstecznie kompatybilna.

Opublikowano

Tak wiem o tych zmianach w Steamie, ale to i tak nie zmienia faktu, że kupując grę na Steam mam ją cały czas bez dalszych kosztów. 

Opublikowano

Tylko na PS4 na start nie ma bogatej biblioteki tysięcy tytułów, z której można co miesiąc serwować po 2-3 killery, o to chodzi. A nawet Sony w całej swojej dobroci nie będzie takie cudowne, by rozdawać swoje system-sellery po pół roku od premiery. 

No dobra, ale kto mówi, że Sony będzie rozdawało swoje killery na lewo i prawo? Już wielce dziwi mnie to, że dali w Plusie jednego z lepszych killerów ze swojej stajni - Uncharted 3. I to na cały rok! Ale co tam, mało pewnie osób na tym skorzystało, więc charity tutaj nie ma. Na starcie będzie tak jak ktoś napisał - okrojony Drive Club i jakieś popierdółki z PSN. Później, po roku albo i lepiej zaczną wydawać sensowniejsze tytuły, raczej nie będzie tak jak w tej generacji, że restrukturyzacja Plusa nastąpi dobre dwa lata przed jej końcem.

Jeszcze nie wiadomo jak bardzo będzie okrojony ten DC. Sam singiel albo sam singiel + niespodzianki, typu brak kilku aut.

Opublikowano

PS+ działa na takiej samej zasadzie co wyprzedaże. Różnica polega na tym, że na PS3 są gierki wypożyczane, a na Steam masz już na stałe. Hehehe

Nie do końca, bo na PSN są też zwykłe wyprzedaże. Poza tym byłoby straszne narzekanie na Sony jakby do Plusa dawali jakieś pierdoły z PSN, nie po 2 latach zayebistej oferty. 

Opublikowano

A poza tym i tak wiadomo że generację wygrywa ta konsola na którą gry tworzy Naughty Dog, także można zamykać xDDDD

nie byłbym taki pewien...tLoU jest genialne i dla mnie to też zdecydowanie gra odchodzącej już generacji ale samemu naughty dog daleko np do złotych lat squarsoftu, które podczas jednej generacji potrafiło wypluć final fantasy vii, chrono cross, vangart story i xenogears. Z obecnie działających firm są mega mocni ale ja osobiście np nie lekceważyłbym Kojimy...znowu czuć tą magię z zwiastunów i promocji MGSV jaką kiedyś cechowało mgs i mgs3

Opublikowano

Inna sprawa, że nie musisz płacić abonentu za dostęp do nich, a platforma za te kilka lat nie przejdzie w "nową generację" i nie przestanie być wstecznie kompatybilna.

Tak wiem o tych zmianach w Steamie, ale to i tak nie zmienia faktu, że kupując grę na Steam mam ją cały czas bez dalszych kosztów.

Kupując grę z PSS (mając PS+) masz ją na stałe. Trochę debilne jest porównywanie tych ofert, jedna to abonament z jakąś zawartością i zniżkami, druga to tylko promocje.

Co do Plusa na PS4, to kto wie czy nie zrobią tak, że regularnie będą wrzucać jakieś okrojone wersje dużych gier. Na początek jest DriveClub, w nastepnym miesiącu może być Knack PS+ Edition, później Killzone itd.

Opublikowano

To na czym odpalaliście Wieśka 2, Alan Wake'a, Mass Effect? BO CHYBA NIE NA XBOKSIE ;O

Akurat planetside 2(bo w kontekście tego f2p toczy się dyskusja ?) ma większe wymagania niż wymienione przez ciebie tytuły ;)

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Plotki dotyczące pojawienia się nowej części serii Uncharted na PS4 są obecne niemal od samej zapowiedzi konsoli. Trudno sobie wyobrazić, żeby Sony zrezygnowało z przygód Nathana Drake’a na next-genach, ale teraz możemy mieć pierwsze, realne wskazówki dotyczące tego, że Uncharted 4 na PlayStation 4 faktycznie jest w produkcji.

Tym razem doniesienia pochodzą z dosyć niespodziewanej strony, bowiem od Dominica Monaghana, którego widzowie mogą znać z roli Hobbita Merry z Władcy Pierścieni, czy Charliego z serialu Lost: Zagubieni. Podczas konferencji związanej z nową grą, w której macza palce (The Bureau: XCOM Declassified) poruszył on temat przemysłu gier ogółem:

Zawsze jestem na bieżąco ze światem gier i staram się przyglądać temu w co zagramy w przyszłości. Jestem mocno podekscytowany nową grą z serii Uncharted, zobaczeniem jak ona będzie wyglądać i oczywiście dwiema nowymi platformami do grania.

Jako osoba pracująca obecnie w branży, Monaghan może mieć źródła informacji, których przeciętny gracz nie posiada. Miło usłyszeć coś o nowej grze z serii Uncharted nie będącego czystą spekulacją pochodzącą z nieznanego źródła, albo od kogoś anonimowego, ujawniającego o sobie wyłącznie nick. Chociaż i tak jest niemal pewne, że prędzej czy później kolejną część serii Uncharted ujrzymy, już pewnie na PlayStation 4. Ta seria okazała się niesamowitym hitem, dla wielu stając się jedną z najlepszych w historii gier. Uncharted 4 kupi bez zastanowienia praktycznie każdy posiadacz PlayStation 4 (bo nie wątpię, że to na tej platformie gra się pojawi), a pewnie wiele osób specjalnie dla tej gry kupi swój egzemplarz PS4.

Takiego potencjału nie można zmarnować, więc czekamy na kolejne doniesienia. Okres świąteczny 2014 roku byłby idealny na pierwsze starcie Drake’a z nową generacją konsol, z PS4.

Opublikowano

Nie pjerdol, jeszcze jedna część na PS4 się przyda :) Potem mogą skupić się na innym IP.

Opublikowano

Dawać U4, ciekawe co wymyślą po TLoU? Graficznie wypali gałki oczne, a w multi pewnie znów będę siedział miesiącami.

Uncharted>Girsy

Opublikowano

Nie chcę zaczynać wojny bo już idę spać ale w czym poza grafiką Unchatred jest lepsze od Gyrosów? Pytam bo jakoś nie dostrzegam znaczącej przewagi jednego nad drugim.

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

Głowny bohater zajmuje 1/12 ekranu a nie 3/4.

Opublikowano

w uncharted da się skakać, to wystarczy by Uncharted> geow

Edytowane przez mersi

Opublikowano

Nie chcę zaczynać wojny bo już idę spać ale w czym poza grafiką Unchatred jest lepsze od Gyrosów? Pytam bo jakoś nie dostrzegam znaczącej przewagi jednego nad drugim.

Chyba w tych rzeczach które są najmniej ważne w third person shooterze.

Wydanie UC4 na PS4 zamiast czegoś sensownego oznacza kolejne lata czekania na must have'a na konsolce Sony.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Dla niektórych U4 będzie takim tytułem.

Opublikowano

zmazało ostro leci  w kulki, u4 w oprawie nextgen z jakimis zmianami w rozgrywce, konsole beda schodzily milionami, ludzie beda sie cieszyc, tylko jeden zmazało bedzie pisal na forumku ze zmarnowany czas na developing xD

a tak, przeciez tu jest inna rzeczywistosc

Opublikowano

No ale to jest zdanie jakies jednostki, nie ważne, mocne widzimisie.

Ja moge napisać że jak nedzna forza w koncu bedzie miała śnieg to zastanowie sie nad kupnem xone, też raczej na nikim nie zrobi to wrażenia,

Fakty są takie ze zapowiedx U4 LoU2 to bedzie totalny odjazd w  growym swiatku, wszyscy zapomna ze u3 to była wydmuszka.

Opublikowano

Chyba w tych rzeczach które są najmniej ważne w third person shooterze.

Wydanie UC4 na PS4 zamiast czegoś sensownego oznacza kolejne lata czekania na must have'a na konsolce Sony.

odlicz sobie halo, forze i dead rising na xone i wychodzi że nie ma niczego sensownego i trzeba bedzie czekać dopóki nie wyjdzie jakiś must have, beka

Edytowane przez mersi

Opublikowano

No ale to jest zdanie jakies jednostki, nie ważne, mocne widzimisie.

Ja moge napisać że jak nedzna forza w koncu bedzie miała śnieg to zastanowie sie nad kupnem xone, też raczej na nikim nie zrobi to wrażenia,

Fakty są takie ze zapowiedx U4 LoU2 to bedzie totalny odjazd w  growym swiatku, wszyscy zapomna ze u3 to była wydmuszka.

No mnie dziwi że po The Last of Us ktoś chce jeszcze na oczy widzieć Uncharted, ale są gracze i "gracze".

Opublikowano

No ja mam ochote poogladac widoki na miare cudów swiata a nie wielkie metropolie i lasy, i skupic sie na strzelaniu bez myslenia czy starczy amunicji, no ale chyba jasnym jest ze na tym polega roznica w tych gierkach, ciezko mowic  o ewolucji.

Myślę ze wiele milionów mysli tak jak ja, niech obie serie robia sie jednoczesnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.