Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Eurogamer zrobił porównanie złożyli peceta , z dwóch radeonów 7990 (każdy podobno dwa razy mocniejszy niz ps4) i okazało sie że jedyne co potrafi to ciut wyższą rozdzielczość

"Jeśli masz peceta za mniej niż 1000E, będzie wyglądała gorzej niż wersja ps4 jesli celujesz w 60fps. tymczasem na ps4 60fps jest dostępne bez problemu. Są nawet pewne efekty których nie ma w wersji PC jak krople wody na szybie samochodu. Biorąc pod uwagę niska cene ps4 jest to wersja zdecydowanie godna polecenia"

Naprawde uwazacie ze bekowy blog jakiegos trolla to wiarygodne zrodlo?

Po pierwsze na konsola nie ma "bezproblemowych" 60fps.

Po drugie na PC jest nie tylko "ciut" wyzsza rozdzialka ale i tez np lepsze cienie, tekstury,AA, AF, czasteczki (mozna powiedziec ze PS4 dostalo ustawienia "high").

Po trzecie...co do rzeczy ma konfiguracja PC Eurogamera?

To, ze oni graja na dwoch kartach HD7990 nie oznacza ze sa one wymagane do plynnej gry.

Wyjeliby jedna i dalej mieliby 60fps :P

Gra nie ma jakis kosmicznych wymagan i nawet pecety sprzed 2-3 lat powinny sobie niezle poradzic z konsolowymi ustawieniami (900p-high).

Moze nie w pelnych 60fps ale spokojnie 40-50 ;)

W poście masz źródła ign gametrailers eurogamer i  wytłuszczony cytat z niemieckiego portalu dla pececiarzy mówiący że wygląda i działa jak pc za 1000E, video porównawcze z ign u mnie

http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/chaostheory/2013/10/bf4/charts/bf4_gpu_ultra2_1920.png

wyjęli jedną i jest 40fps:> karta sprzed roku kosztywała sama wtedy 500E juz nie mówiąc o tych sprzed dwóch przeważnie o połowe słabszych :woot: Nie wspominając już o tym że radeon 7970 jest na papierze jak 2xps4 i już w tytułach startowych "moc " wyparowuje,

Poświęciłes czas i energię na skomentowanie tego jego (pipi)idołka i polemizowanie z tymi... wpisami, to już jest jego zwycięstwo.

http://restinpc.blogspot.com/2013/06/a-jak-gracze-pecetowi-sprawoja-sie-w.html

badania dowodzą że tylko 2 % graczy pecetowych jest dobrych w łóżku :yes:

Palownik na tym blogu porownuje multi BF4 z pelnej wersji konsoli do bety na PC i mowi o osmieszeniu komputerow. Takze jak ktos tam wchodzi po rzetelne informacje to juz predzej je w FAKCIE znajdzie.

Blog jest strasznie bekowy, niezaleznie od tego czy to trolling czy tepa krucjata, ale tylko bekowy.

Panie kochany beta 3 tygodnie przed premiera to demo

wyniki z bety

http://3.bp.blogspot.com/-LSj3x0rme-U/UkxhQE8eeRI/AAAAAAAAAl8/3POOOb_IVFo/s640/Battlefield-4-BETA-GPU-Benchmarks-DX11-Ultra-1080p-FXAA-MSAA-pcgh.png

wyniki z finalnej wersji

http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/chaostheory/2013/10/bf4/charts/bf4_gpu_ultra2_1920.png

Zmieniło się bardzo niewiele. popatrzmy tylko na radeona 7970( podobno kasuje ps4 i kosztuje 1200zl), wyciągającego zaledwie 40fpsbez AA i to tylko w przypadku gdy jest windows 8.  case closed. A to tylko port udający next gen.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Panowie ZAWSZE jak gadacie z pececiarzem pytajcie o specyfikacje i i screeny . Bo tendencja u niech niemiłosierna do koloryzowania . Jak są wątpliwości wzywajcie batmana znaczy Władzia. jako były także pececiarz dobrze wie jak to jest. 

Wkrótce u mnie dogłębna i bekowa analiza. Jakie typowe konfiguracje były potrzebne od premiery xboxa 360 , ile kasy wydał na to ( lub jak bardzo był z tyłu) i jak w rezultacie mizerny był zwrot z tej gonitwy.  :yes:

Co do dwuletniego pc to własnie tak wygląda na typowym  trzyletnim pc za 2500

http://restinpc.blogspot.com/2013/10/zart-dnia-bf4-na-pc-od-dwoch-lat.html

Edytowane przez władzisław pierwszy

Opublikowano

I znowu Sony okłamało

fe9f0b5d712e962da0eb323696c25b13.png

miało być Worldwide a spora część naszych sąsiadów zagra w 2014

dodatkowo PS4 nie odpali mp3 i generalnie ma problem z multimedialnością. Gdzie beka pytam.

Opublikowano

Nie moge sie pozbierac z Coda w 720p na Xbonie xD Ponad dwa razy mniej pixeli na ekranie niz na PS4 ... Insiderzy znow sie nie mylili (siema Zeratul).

VDAVY9I.png

Opublikowano

I znowu Sony okłamało

dodatkowo PS4 nie odpali mp3 i generalnie ma problem z multimedialnością. Gdzie beka pytam.

czy powinnismy sie przejmowac ukraincem ktory nie odpali na pradozernej konsoli marnej mp3?

Juz nie przesadzajmy,  w takim razie co z chinami.

Wazne ze ludzie ktorzy znaja juz kolo beda grac na ps4.

A mp3 chyba nie ma z  jakiegos powodu, tak jak cd.

Opublikowano

Tej róznicy w datach premiery w róznych częściach Europy nie komentuję bo mi to wisi (szczególnie, że Polska jest pierwszej grupie.. a ja i tak nie kupuję next-gena na premierę)... ale te ułomności w kwestiach multimedialnych to jakiś żart.

(pipi)... żeby konsola, mająca premierę pod koniec 2013 roku nie miała takich podstawowych funkcji jak odtwarzacz muzyki, ustawienie tapety w tle.. czy wiele innych, wydawałoby się oczywistych możliwości (o których już wiadomo lub jeszcze się dowiemy), które na dodatek posiada jej poprzedniczka... w sumie to nawet nie wiem co powiedzieć...

Pewnie wcześniej czy później znajdzie się to w aktualzacjach fw.. ale WTF? :blink:

Opublikowano

Tak samo czemu CD z muzyką ma nie czytać, trochę dziwne.

ALE podoba mi się, że przynajmniej na razie ogłaszane jest jako sprzęt wybitnie do gier, bez powielania sloganu o "centrum domowej rozrywki".

Opublikowano

Mnie trochę dziwi niektórych oburzenie o brak mp3 przecież to praktycznie zbędny ficzer, ze niby bedzie można grać przy własnej muzyce chyba jedynie do wyścigów sie to nada, bo inaczej kompletnie zniszczy klimat gry

Natomiast to jest jakiś żart że po wyjęciu konsoli z pudełka nie bedzie można odtworzyć filmu na blu ray / dvd tylko najpierw ściągnąć day one patch xD

Opublikowano

Również nie wiem o co raban z mp3. Jeśli sensowa grupa korzystałaby z tych ficzerów na pewno zostawiliby je.

Mnie trochę dziwi niektórych oburzenie o brak mp3 przecież to praktycznie zbędny ficzer, ze niby bedzie można grać przy własnej muzyce chyba jedynie do wyścigów sie to nada, bo inaczej kompletnie zniszczy klimat gry

Natomiast to jest jakiś żart że po wyjęciu konsoli z pudełka nie bedzie można odtworzyć filmu na blu ray / dvd tylko najpierw ściągnąć day one patch xD

Cóż żeby konsola mogła wystartować w milionach na większości terytoriów musi być produkowana kilka miesięcy do przodu. Nie sposób mieć wtedy gotowego softu.  Nie tylko w konsolowej branży to obowiązuje.

Opublikowano

Na X360 przydawało się mieć przynajmniej 1 piosenkę do odpalania i zatrzymania = szybkie wyciszenie muzyki w grze bez łażenie po opcjach. No i czasem w wyścigach właśnie czy grze z free roamem fajnie sobie odpalić swoje piosenki. Ale brak tej funkcji pozostaje marginalnym mankamentem.

Opublikowano

Nie moge sie pozbierac z Coda w 720p na Xbonie xD Ponad dwa razy mniej pixeli na ekranie niz na PS4 ... Insiderzy znow sie nie mylili (siema Zeratul).

VDAVY9I.png

Za bardzo mnie COD wali zebym sie takimi (pipi)ami przejmowal. Chwala insajderom ze plotki sie potwierdzily.

Opublikowano

IW to parówy i każdy kto kupi to G(ówno)hosts na XONE (lub inna platformę) ten jest debilem. BF4 prezentuje się w huk lepiej i też ma 60fps, a na pececie to ło kuuur.wa... nie wierze jak ta gra wygląda momentami. wszystko na ultra

bf42013-10-3100-41-208xqsp.png

bf42013-10-3100-46-20iqogy.png

bf42013-10-3100-53-05iyp00.png

bf42013-10-3101-00-20r0q7s.png

bf42013-10-3101-00-35arrgx.png

bf42013-10-3101-01-05hto6a.png

bf42013-10-3101-04-05p2p4r.png

bf42013-10-3101-18-05pkpdp.png

bf42013-10-3101-02-50h1rp0.png

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Szkoda z tym brakiem mp3 na PS4 i Xbone. Lubię je czasem odtwarzać. Ale coś czuję, że dodadzą to w patchu. Ludzie bombardują twittera, a Shu już dał do zrozumienia, że wiedzą o problemie. To zawsze coś! Oni słuchajo!

Beka z BF 4 na current geny - 12 graczy w mp xDD Wracają stare czasy, sześciu na sześciu

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Panowie bo dzisiejszych informacjach stwierdzam że nie ma się o co kłócić, czy to XOne czy PS4 chyba wszyscy zostaniemy wyruchani w dupę na start. Wczoraj podali że soft do X będzie łatany nie tygodnie a miesiące ! dziś dostajemy informację że większość funkcji w PS4 nie będzie dostępna na start.

Jak dla mnie wszyscy jesteśmy wy(pipi)ania i chyba trzeba na chłodno podejść do nextgenów bo jeszcze pewnie dużo rozczarowań po obu stronach barykady nas czeka :(

Opublikowano

I znowu Sony okłamało

Dlaczego Polska znalazła się w grupie krajów, otrzymujących konsolę 29 Listopada?

Opublikowano

Frostbite 3 prezentuje sie zacnie a przeciez to dopiero poczatek, wyobrazcie sobie Mass Effect na tym silniku  :woot: (oczywiscie na jedyna sluszna platforme  :teehee: )

Patrzac na funkcje multimedialne PS4, a raczej ich brak, zastanawia na co idzie to 3GB RAMu :pinch: Oczywiscie system bedzie rozwijany i w kazdym kolejnym patchu beda nowe ficzery no ale z czym do ludzi pod koniec 2013/2014.....

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Szkoda z tym brakiem mp3 na PS4 i Xbone. Lubię je czasem odtwarzać. 

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,14872648,PlayStation_4_nie_bedzie_domowym_centrum_multimedialnym.html

to jest zupełnie porażka. Ja myślałem, że nowa generacje to POSZERZENIE możliwości starej generacji, że dadzą WIĘCEJ funkcji starając się uzależnić użytkownika od PS4 w jak największym stopniu (magazyn filmów, muzyki itp.) Wydawało mi się, że idealnie byłoby iść drogą Apple i Itunes gdzie luźne mp3 funkcjonują obok kupionych, gdzie iTunes to taka mega biblioteka ze wszystkim, obecnie łącznie z Appkami. Najchętniej na miejscy Sony dałbym jeszcze więcej funkcji, do tego odpalił sklep z muzyką i filmami itp. Tymczasem wracamy do korzeni - konsola służy do grania.  Dziwne to trochę, mamy de facto rok 2014. 

edit: hav3n widzę to samo wrażenie. 

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano

No troche z tym zyebali, ciekawe jak ms

Opublikowano

Po tych wszystkich informacjach zastanawiam sie czy znowu nie zlozyc preordera na PS4 - na premiere juz raczej nie dostane ale Amazon gwarantuje wysylke przed Swietami....wychodzi na to ze na start ta konsola bedzie sie nadawala tylko do odpalania gier....a zeby tych gier wiecej bylo  :whistling:

No nic musze byc silny i nie dac sie pokusie a i tak pewnie po pierwszych relacjach i testach polece do sklepu z jezorem na brodzie  :banana:

Opublikowano

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,14872648,PlayStation_4_nie_bedzie_domowym_centrum_multimedialnym.html

to jest zupełnie porażka. Ja myślałem, że nowa generacje to POSZERZENIE możliwości starej generacji, że dadzą WIĘCEJ funkcji starając się uzależnić użytkownika od PS4 w jak największym stopniu (magazyn filmów, muzyki itp.) Wydawało mi się, że idealnie byłoby iść drogą Apple i Itunes gdzie luźne mp3 funkcjonują obok kupionych, gdzie iTunes to taka mega biblioteka ze wszystkim, obecnie łącznie z Appkami. Najchętniej na miejscy Sony dałbym jeszcze więcej funkcji, do tego odpalił sklep z muzyką i filmami itp. Tymczasem wracamy do korzeni - konsola służy do grania.  Dziwne to trochę, mamy de facto rok 2014. 

Przeca konsole miały być TYLKO DO GIER, chcieliście to macie :) Xbox One jest multimedialnym kombajnem no ale tutaj jest beka bo tv tv tv tv nfl xbox go home.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

bardziej mnie boli brak mozliwosci postawienia media servera - kilka razy tego uzywalem w ps3

Opublikowano

A mnie to dzielenie sie filmikami..a wiec jak to bedzie? Bede mogl wrzucic wszystkie moje filmiki na PC a potem edytowac itp?

Opublikowano

Przeca konsole miały być TYLKO DO GIER, chcieliście to macie :) Xbox One jest multimedialnym kombajnem no ale tutaj jest beka bo tv tv tv tv nfl xbox go home.

Ale nie o to żeśmy walczyli. Nie chodzi o TV NFL bo naprawdę nie o to mi chodzi. Ale brak media serwera, brak mp3, (pipi)a nawet brak AUDIO CD przecież ja nie mam już dawno odtwarzacza CD w domu :( co to ma być?

Opublikowano

Czyli PSX > PS4?

Nie wiem czy wiecie (w sensie mazzeo na pewno nie wie), ale PSX byl fenomenalnym sprzetem do odtwarzania audio CD, zwlaszcza pierwszy model. Znawcy mowia, ze wrecz bardzo hi-endowym.

Edytowane przez Jaczes

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.