Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Game Informer: "Ryse: Son Of Rome Is As Fun As Dialing Phone Numbers" (ouch) #1

After a painfully generic story intro, the game began teaching me similarly uninspired combat mechanics. While it tries to sound like an in-depth action game with familiar elements like perfectly-timed blocks and focus meters, the actual experience is anything but deep.

I spent two hours with the Xbox One title, but it felt like I was entering random numbers into a computer rather than actually playing a video game.

With my left hand completely off the controller, I was able to slice and dice through tons of enemies simply by inputting the same sequence ad nauseum. On a couple of occasions, the game would shift to sequences that involved me defending an area with crossbow stations or ordering my men to block arrows with their shields. These were somehow even less exciting than the tedious swordplay.

dat next gen gameplay

http://www.youtube.com/watch?v=HvGAgpD2Jtc

ciekaw jestem w jaki sposób to jest niby gorsze niż walka w Assassin's Creed.

Taki jakiś prostacki ten system walki. Parę combosów na krzyż. 

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 746,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Mi sie wszystkie 3 części podobały, ale no kumam ludzi, że mogą sie rozczarować etc tak jak ja mialem z heavy rain, god of war 3 czy seria uncharted bo po takich mega spustach było raczej eee ok fajne, ale to jest ten killer?

Tak niestety działa czytanie opinii o grach na forumku. Patrzenie na te wszystkie nagrody od stron. Najlepiej się grało kiedyś, kiedy to kupowało się grę, nie do końca wiedząc o czym ona jest. Zero oczekiwań, sama ciekawość. Od razu lepiej się grało.

daj spokój, nawet pirata za 20zł nie kupowałem w ciemno, co dopiero oryginały

gazety o grach takie były conie

Opublikowano

Mi sie wszystkie 3 części podobały, ale no kumam ludzi, że mogą sie rozczarować etc tak jak ja mialem z heavy rain, god of war 3 czy seria uncharted bo po takich mega spustach było raczej eee ok fajne, ale to jest ten killer?

A możesz napisać co ci sie nie spodobało np w gow3? Bo uncharted jeszcze rozumiem, nie każdy lubi indiane jonesa ale gow? Na co liczyłeś po 1 i 2?

Gow3 zmeczyl mnie mechanika bo to była 5 czesc serii, którą ogrywalem i poza mega grafika nic tam nowego nie było, tylko mnie kratos irytowal. Gwoli ścisłości lubię Unchartedy, ale no nie ogarniam 10/10 goty wszędzie.

Opublikowano

s

Edytowane przez kanabis

Opublikowano

s

To było do benca.

Opublikowano

After a painfully generic story intro, the game began teaching me similarly uninspired combat mechanics. While it tries to sound like an in-depth action game with familiar elements like perfectly-timed blocks and focus meters, the actual experience is anything but deep.

I spent two hours with the Xbox One title, but it felt like I was entering random numbers into a computer rather than actually playing a video game.

With my left hand completely off the controller, I was able to slice and dice through tons of enemies simply by inputting the same sequence ad nauseum.
On a couple of occasions, the game would shift to sequences that involved me defending an area with crossbow stations or ordering my men to block arrows with their shields. These were somehow even less exciting than the tedious swordplay.

dat next gen gameplay

pytanie czy ryse ma cos ponad walke, bo asasyn ma troche bardziej zroznicowany gameplay

Opublikowano

No sorry bartezzo ale jeśli wychodzi gra z cyferką 3 to pyerdolisz deko bo nie będzie na 99.9% innowacyjna jak bys chciał. Spójż na assasiny, battlefieldy czy nawet gearsy. Wszędzie jest więcej, ładniej, "lepiej" ale innowacje sa kosmetyczne

Dlatego też w mojej skali 10/10 dostają przeważnie częsci pierwsze mega serii.

Tak samo było z gowem. Pierwszy god of war, wow jaka postac, jaki klimat, zayebioza 10/10

God of war 2.

No super, fajnie. 9/10

Mimo że mechanika była znacząco poprawiona i ogólnie wiele irytujących błędów z jedynki było poprawione to gra nie ma szans żeby dostała tyle co jedynka

Edytowane przez kanabis

Opublikowano

With my left hand completely off the controller, I was able to slice and dice through tons of enemies simply by inputting the same sequence ad nauseum.
On a couple of occasions, the game would shift to sequences that involved me defending an area with crossbow stations or ordering my men to block arrows with their shields. These were somehow even less exciting than the tedious swordplay.

dat next gen gameplay

pytanie czy ryse ma cos ponad walke, bo asasyn ma troche bardziej zroznicowany gameplay

Z tego co czytam to oprocz chodzenia od strefy do strefy i siepania nic innego sie tu nie robi. Wiec twoj punkt jest jak najbardziej trafiony, w AC robimy troche wiecej rzeczy, pomijajac juz fakt ze AC to gry z otwartym swiatem a nie korytarz od A do B.

Ale mozna sie bylo spodziewac ze z tej gry wyjdzie padlina, zaczeli robic gre na kinecta pod x360, skonczyli na tym, czyms.

Opublikowano

@kabanis

Nie mówię o wielkich innowacjach tylko o przemęczeniu materiałem. No i potrzebowalem po psx, ps2, psp świeżosci i to taki xbox360 mi ją dał.

Gow 2 dla mnie lepszy niż 1, ale na psp juz rzygalem tą serią. AC gardze, gearsy nowe to porażka, ale nadal rajcujace dla mnie jest wyzynanie locustow.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

przykłady sequeli doskonałych - uncharted 2, arkham city

Mimo że mechanika była znacząco poprawiona i ogólnie wiele irytujących błędów z jedynki

?!?

Opublikowano

bawią mnie każde krytyczne głosy o oxone, karmie sie nimi, jesli do tego dojdzie dr3 w 720/30 to tylko głupek kupi konsole, czyli  w polsce i usa sprzeda sie nawet nawet.

Opublikowano

przykłady sequeli doskonałych - uncharted 2, arkham city

No to idąc takim torem gow 2 też jest sequelem idealnym a gow 3 idealną częscią trzecią

Edytowane przez kanabis

Opublikowano

Wedlug najnowszych wynikow VGChartz.com Sony sprzedalo mniej PS3 niz 3 godziny temu...

rvml.jpg

reliability
Opublikowano

Akurat wybrałeś slabe porownanie bo obie gry mają słabą walkę.

Chociaż to co widac na tym filmiku to kompletne dno. Zero mocy. Wszytstko takie dretwe i bez polotu

Metal gear rising pokazalo jakpowinna wyglądać walka. Tam aż kipi dynamizmem i powerem kazdego ciosu

Edytowane przez Yano

Opublikowano

@figaro co chcesz od fable ?

No nie wiem, jedynka mnie kiedyś okrutnie rozczarowała, a bardzo się na nią napalałem. Dwójka mnie ominęła, więc nie wiem. Ale trójka... ja pi.erdolę, co za crap.

Jedynka jest zayebista, przeszedlem ja kilka razy i zawsze bawilem sie swietnie. Dwojka byla gorsza, ale i tak strasznie mi sie podobala, a trojka to typowy sredniak. Mam nadzieje, ze kolejna czesc bedzie na miare jedynki.

I mogles sie rozczarowac, jesli wierzyles w obietnice pitera z lionhead

Opublikowano

Przecież kur.wa vgchartz od x czasu ma z dupy wykresy, dopiero teraz się dowiedziałeś?

ja to wiem od conajmniej 5 lat... tlumacze tutejszym bywalcom

Opublikowano

Przecież kur.wa vgchartz od x czasu ma z dupy wykresy, dopiero teraz się dowiedziałeś?

Niech zgadnę, od czasu, gdy PS wyprzedził xo?

Opublikowano

Ale nie wyprzedził przecież :rolleyes:

Donsterydo nie raz pokazywał kwiatki ze sprzedażą gier na tym serwisie, kiedyś byli bardziej dokładni, teraz biorą wyniki z dupy.

Opublikowano

No, oni zawsze brali wyniki z dupy. Różnica taka, że kiedyś były one na korzyść xo,

Ps: Z tego, co tam widzę, to jednak wyprzedził.

NPD jak mnie pamięć nie myli, obejmuje tylko Amerykę Północną, tak więc z ich dokładnością wiele wspólnego nie miał. 

Opublikowano

Powiem wam jak jest.

X360 byl zdecydowanie lepsza propozycja niz PS3 na poczatku generacji, teraz ssie i od 2 lat zdecydowanie lepszym wyborem jest kupno PS3.

W przypadku nowej generacji, PS4 moze odebrac swoja czesc ktora oddala MSowo w tej generacji, jak tego nie spier dola to bedzie ok, oczywistym jest ze PS4 jak sie komus uda kupic to lepsza propozycja niz X1.

Tylko Forza jest fajna, a to za malo na poczatek.

Mowie jak jest.

Opublikowano

Dobra dość tych smutów, wyciekły grafiki koncepcyjne z nowej gry Epica (widać kojarzenia z Samaritianiem)

detailsympqc.png

nano-owen28es7j.jpg

nano-owen_2uysnz.jpg

nano2rps8b.jpg

nano1h4z6u.jpg

nanp-lyrik_258sw8.jpg

Mam nadzieję, że to nie jest jakiś anulowany projekt.

Edytowane przez Kre3k

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.