Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Nie wierzę w tę obronę reklam jako rzetelnej i świetnej funkcjonalności informacyjnej w XOne. Nie wiedziałem że komercjalizacja może komuś tak mózg wyprać. Powinni xbotom jeszcze dawać achivementy za oglądanie reklam doritosów 24 godziny na dobę, bo to widzę jest dla mazzeo istotą elektronicznej rozrywki.

Kiedy wy będziecie oglądać ukochane reklamy, ja w tym czasie sobie pogram na PS4 w gierki, jak zacofany konserwatysta. W 1080p, jak uwsteczniony, nie idący do przodu posiadacz PS4, a nie w 720p, jak postępowy i patrzący w przyszłość posiadacz XOne.

To tobie chyba mózg wyprało i jakby Sony sprzedawało PS4 bez dostępu do neta to byś pisał, że spoko bo liczy się singleplayer #experience, najlepiej w 1080p bo w 720p to już nie #experience. Widzisz, ci którzy mieli styczność z xboxem wiedzą jak wyglądają reklamy, które są w większości bardzo użyteczne, a ci którzy lubują się w (pipi)eniu farmazonów odnośnie tego sprzętu, czyli tacy jak ty, piszą bzdury o reklamach doritosów. Ja w przyszłości będę sobie grał w Forzę 5, notabene też w 1080p, będę mógł sobie wyjść w sekundę do dasha i zobaczę reklamę dotyczącą nowego dema albo promocji na grę i szybko ściągne to co mnie interesuje bez wychodzenia z gry. Ty za to będziesz napie.rdalał w Infamusa albo Killzone, a potem następnego dnia wejdziesz na internet i zobaczysz niusa o najnowszej promocji 50% na grę z PSN ALE ZONK! promocja skończyła się wczoraj i będziesz gryzł blat ze złości.

Wiecie co, po ch.uj ten blu-ray w PS4? Przedziesz elite gamers fani plejstejszyn filmów nie oglądają. Tylko podwyższa cenę konsoli, usuńcie napęd, niech wszystko sonoklapki ściągają z serverów PSN. 40GB do ściągniecia, że długo będziecie czekac? No ale poczekacie, przecież warto - w końcu gra będzie w 1080p!

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 748,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Nie wierzę w tę obronę reklam jako rzetelnej i świetnej funkcjonalności informacyjnej w XOne. Nie wiedziałem że komercjalizacja może komuś tak mózg wyprać. Powinni xbotom jeszcze dawać achivementy za oglądanie reklam doritosów 24 godziny na dobę, bo to widzę jest dla mazzeo istotą elektronicznej rozrywki.

Kiedy wy będziecie oglądać ukochane reklamy, ja w tym czasie sobie pogram na PS4 w gierki, jak zacofany konserwatysta. W 1080p, jak uwsteczniony, nie idący do przodu posiadacz PS4, a nie w 720p, jak postępowy i patrzący w przyszłość posiadacz XOne.

To tobie chyba mózg wyprało i jakby Sony sprzedawało PS4 bez dostępu do neta to byś pisał, że spoko bo liczy się singleplayer #experience, najlepiej w 1080p bo w 720p to już nie #experience. Widzisz, ci którzy mieli styczność z xboxem wiedzą jak wyglądają reklamy, które są w większości bardzo użyteczne, a ci którzy lubują się w (pipi)eniu farmazonów odnośnie tego sprzętu, czyli tacy jak ty, piszą bzdury o reklamach doritosów. Ja w przyszłości będę sobie grał w Forzę 5, notabene też w 1080p, będę mógł sobie wyjść w sekundę do dasha i zobaczę reklamę dotyczącą nowego dema albo promocji na grę i szybko ściągne to co mnie interesuje bez wychodzenia z gry. Ty za to będziesz napie.rdalał w Infamusa albo Killzone, a potem następnego dnia wejdziesz na internet i zobaczysz niusa o najnowszej promocji 50% na grę z PSN ALE ZONK! promocja skończyła się wczoraj i będziesz gryzł blat ze złości.

Wiecie co, po ch.uj ten blu-ray w PS4? Przedziesz elite gamers fani plejstejszyn filmów nie oglądają. Tylko podwyższa cenę konsoli, usuńcie napęd, niech wszystko sonoklapki ściągają z serverów PSN. 40GB do ściągniecia, że długo będziecie czekac? No ale poczekacie, przecież warto - w końcu gra będzie w 1080p!

Teraz to pojechałes po bandzie. Mam rozumieć ze dla ciebie dash > gry w 1080 P?

Opublikowano

Jeżeli to wywnioskowałeś z mojego posta to masz problem z czytaniem.

Byc moze.

Opublikowano

Widzisz, ci którzy mieli styczność z xboxem wiedzą jak wyglądają reklamy, które są w większości bardzo użyteczne, a ci którzy lubują się w (pipi)eniu farmazonów odnośnie tego sprzętu, czyli tacy jak ty, piszą bzdury o reklamach doritosów. Ja w przyszłości będę sobie grał w Forzę 5, notabene też w 1080p, będę mógł sobie wyjść w sekundę do dasha i zobaczę reklamę dotyczącą nowego dema

No (pipi), faktycznie będziesz mógł przerwać grę aby obejrzeć reklamę, rewolucja :sorcerer:

MS powinien jeszcze większą przyjemność ci zrobić i w ogóle przerywać grę blokami reklam jak w telewizji, oczywiście z troską o ciebie, żebyś nie przegapił promocji. Piałbyś wtedy z zachwytu.

Nie ma żadnego punktu w którym XOne jest lepszy od PS4 więc szukasz na siłę. XOne każe ci oglądać reklamy? "Głupie klapersy na pewno będą mi tego featura zazdrościć." :turned: Myślisz że kogoś tym przekonasz? Wychwalaniem możliwości przerwania gry żeby zobaczyć reklamę? Serio? Nie oszukujmy się - jakby Xone wywalał korki w mieszkaniu i spalał się po godzinie grania, to też byś próbował z tego rewolucję zrobić, przekonując że sobie chociaż na spacer możesz pójść, a nie "nołlajfić przed konsolą jak sonoklapy przegrańcy".

Od zawsze miałeś mocny bałagan na strychu, ale ostatnio to już się całkiem poręczy puściłeś.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Ja nic nie wychwalam, to ty używasz bezmóżgiego skrótu myślowego i patrząc na reklamę Star Treka widzisz reklamę doritosów zajmującej pół ekranu telewizora, wyskakującej w połowie okrążenia podczas grania w Forzę i pewno jeszcze z dźwiękiem. Nie masz pojęcia jak to wygląda w praktyce, szczególnie w polskim dashu, który różni się od amerykańskiego. Ja wiem jak wygląda xmb i wiem jak wygląda dash, ty kontakt z tym drugim masz tylko przez youtube.

Dopowiadaj te swoje farmazony dalej, ale to będzie świadczyć że to ty masz syf na strychu.

Opublikowano

Nie masz pojęcia jak to wygląda w praktyce, szczególnie w polskim dashu, który różni się od amerykańskiego. Ja wiem jak wygląda xmb i wiem jak wygląda dash, ty kontakt z tym drugim masz tylko przez youtube.

Mam X360.

I co teraz.

Opublikowano

Betony zostana betonami, smutne ale ile rozrywki dla innych.

Kazdy pisze ze dash od X1 jest fajny tylko reklamy powinni se w dupe wsadzic a nie w platnego golda, ale nie, kazda decyzja M$u jest swietna a reklamy sa cool.

Dla informacji PS4 rowniez bedzie posiadalo wielozadaniowosc i w momencie gdy beton bedzie 5 raz spelowal adres internetowy w wyszukiwarce to na DSie dzieki touchpadowi ktory bedzie sluzyl jak touchpad w laptopie bedzie to robilo sie w 5 sekund.

I w momencie gdy taki Masseło odposci spelowanie 7ego razu dabelju dabelju dabelju bo zrozumie ze akcent poznany w szkole na angielskim rozni sie od amerykanskiego to sonoklapek będzie wbijal kolejne trofea po zakonczonej zabawie z przegladarka

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

W ogole beka,ogladalem ten filmik z xbox one.Dla mnie jest nie pojete,jak mozna mowic do tego szitu,ale spoko to jest NG :D Kolesiowi 3 razy dluzej zajelo odpalonie Forzy niz zrobil by za pomoca pada.

Zreszta,zeby zagrac w te gierki to i tak musisz posiadac pada,wiec po co mowic to tego szitu? Gdzie tu logika? Skoro moge zrobic to o wiele szybciej na padzie i gra wymaga pada... :D

Opublikowano

Mam X360.

I co teraz.

Po co? Przecież ta konsola umarła 2 lata temu, trzymasz sprzęt bez gier?

Wystawiałem na allegro, ale nikt nie chce tego kupić.

Opublikowano

Ale żeście się przyje,bali do tego rozpoznawania mowy, no nie mogę. To ja mam jakiś cudowny telefon przyszłości w takim razie (S3 z Androidem), bo bez żadnego problemu odczytuje co do niego mówię po polsku, a nawet po ingliszu z moim słowiańskim akcentem. Mamy 2013 rok, rozpoznawanie mowy to nie jest technologia jutra ani dzisiaj, to jest pewnie starsze ode mnie. Niespodzianka, ale to może być bardzo wygodne. Przetwarzanie tego co system usłyszał to co innego, tak samo zestaw instrukcji jakie faktycznie rozumie. Niemniej sama technologia nowa nie jest i działa bez problemu, więc nie widzę powodu dla którego miałoby to być katorgą na Xbone.

Tak Wam tylko mówię, bo bajki i mocno naciągane opinie w tym temacie to nic nowego, ale to wymagało sprostowania. Nie żebym był zwolennikiem (ale przeciwnikiem też nie) używania głosu w nowym Xboksie, ja po prostu wolę zaczekać jak się sprawdzi w praniu. 

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

PS4 też ma rozpoznawanie głosu i jakoś nie potrzeba nawet do tego Kinecta czy PSEye :P

Opublikowano

Chyba pierwsza gra w 1080p 60 FPS na PS4 - Diablo III Reaper of Souls. Mozliwosc przeniesienia postaci z PS3, wykorzystanie touchpada.

Opublikowano

Nie wiem czego potrzeba a czego nie, i tak nie kupisz Xboksa bez Kinecta więc tak czy siak same podstawowe konsole z tym, co mają tylko w pudle dają radę rozpoznawać głos. Chodzi mi tylko o to, że rozpoznowanie mowy już dawno przestało być niewygodne, a po prostu działa i wypadałoby się przyebać do czegoś innego, bo nudno jest. A ja nie lubię nudy.

Opublikowano

Też w swoim Samsungu używałem komend głosowych i żadnych problemów nie było, a nie jestem ekspertem w ingliszu.

Opublikowano

Apropo tych reklam w dashu Xbona to zna ktoś jakiś serwis na necie listujący wszystkie promocje i przeceny dotyczące gier? Chodzi mi o takie coś co by sensownie zbierało info i z Marketplace i z PS Store, Steam, gog itd. Jest teraz tego od pyty a sprawdzać codziennie każdy sklep z osobna to lipa. W ogóle to chciałbym mieć możliwość być informowanym np. newsletterem o promocjach na konkretne, wybrane przeze mnie gry, gdzie i za ile w danym czasie są dostępne. Czyli jak czekam na takiego np. Tomb Raidera to tylko sobie zaznaczam fistaszkiem, że chcę dostać info jak będzie na niego wyprzedaż i spokojnie czekam na maila wiedząc, że mnie nie ominie. 

Opublikowano

lowcygier.pl

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Kazdy pisze ze dash od X1 jest fajny tylko reklamy powinni se w dupe wsadzic a nie w platnego golda, ale nie, kazda decyzja M$u jest swietna a reklamy sa cool.

Dla informacji PS4 rowniez bedzie posiadalo wielozadaniowosc i w momencie gdy beton bedzie 5 raz spelowal adres internetowy w wyszukiwarce to na DSie dzieki touchpadowi ktory bedzie sluzyl jak touchpad w laptopie bedzie to robilo sie w 5 sekund.

I w momencie gdy taki Masseło odposci spelowanie 7ego razu dabelju dabelju dabelju bo zrozumie ze akcent poznany w szkole na angielskim rozni sie od amerykanskiego to sonoklapek będzie wbijal kolejne trofea po zakonczonej zabawie z przegladarka

Ale czy ty rozumiesz, ze te reklamy nie bedą o podpaskach, tylko informacje odnośnie rozrywki ? Np obniżka jakiejś gry, nowy film do wypożyczenia itd, jak dla mnie jest to świetne rozwiazanie bo dzieki temu np dowiedziałem sie ze od czasu do czasu ms w uk wrzuca jakiś film za free do ogladniecia lub pierwszy odcinek jakiegoś serialu, ostatnio można było obejrzeć za free film the dead

Opublikowano

eX4T - wszytsko co wymieniłem choćby na poprzedniej stronie. Strona PSN wieje (pipi)em. Nic kompletnie tam nie m ozna zrobić.

Mamy 21 wiek, a nawet do znajomego wiadomości nie mogę wyslac przez www ?

I na (pipi) mi dashbord facebookowy, jak się zaraz okaze ze tylko na konsoli działa...

Na dniach sony wyda aplikacje na smartfony, gdzie będziesz mógł pobierać gry z Pss, wysyłać wiadomości itp.
Opublikowano

Chyba pierwsza gra w 1080p 60 FPS na PS4 - Diablo III Reaper of Souls. Mozliwosc przeniesienia postaci z PS3, wykorzystanie touchpada.

Znaczy się pierwsza pomijając sportówki, CoD'a, jakieś gry z PSN, KZ:SF (w powiedzmy 60%) i pewnie kilka innych? ;)
Opublikowano

Ale czy ty rozumiesz, ze te reklamy nie bedą o podpaskach, tylko informacje odnośnie rozrywki ? Np obniżka jakiejś gry, nowy film do wypożyczenia itd, jak dla mnie jest to świetne rozwiazanie bo dzieki temu np dowiedziałem sie ze od czasu do czasu ms w uk wrzuca jakiś film za free do ogladniecia lub pierwszy odcinek jakiegoś serialu, ostatnio można było obejrzeć za free film the dead

Jak maja zrozumiec jak nie maja pojecia jak fajnie to sie sprawdzalo w tej generacji. Oni tylko czekaja na darmowe gry w plusie #thisiswaiting

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.