Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Mam jednak nadzieje że tym razem MS pójdzie droga Sony i Big N i ex'y XO pozostaną only on XO.

eeee nie ?

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 748,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Mam jednak nadzieje że tym razem MS pójdzie droga Sony i Big N i ex'y XO pozostaną only on XO.

eeee nie ?

why not ? Wiem że tak raczej nie będzie ale jedyne co mnie jest obecnie wstanie zachęcić do zakupu konsoli MS to właśnie tytuły nie do ogrania nigdzie indziej. Argument z odchodzącej generacji przemawiający poniekąd za x360 jeśli pominiemy temat ex'ów czyli lepiej wyglądające multiplatformy jest obecnie w rękawie Sony.

Opublikowano

Sonyboty kupujcie Dragon's Crown - ta gra to najwieksze zaskoczenie tego roku i wciaga jak bagno. Smialo mozecie wymieniac go w licytacji na exy z xbotami.

W ogole ostatnio przestalem zalowac, ze kupilem PS3. Teraz ogrywam Dragon's Crown, ktore wystarczy na dluugo, za jakis czas zabiore sie za wszystkie GoWy, nastepnie Sly, Ratchet, Ni No Kuni, Beyond i GT6. Nastaly dobre czasy w krainie Playstation.

Opublikowano

why not ?

games for windows powiększanie rynku zbytu, zbijanie kapitału i tak dalej

Opublikowano

Games for Windows to trochę nietrafiony przykład, bo właśnie to zamykają ;]. Teraz sprzedają gierki w tym swoim nowym sklepie obecnym w Windows 8. Jak dla mnie to M$ robi ogromny błąd i zamiast zacieśnić współpracę ze Steamem (który robi dobrą robotę, w przeciwieństwie do tego raka jakim był GFWL), to bez przerwy próbuje walczyć na własnym podwórku i w rezultacie tylko fragmentują rynek. Stąd w ogóle pewnie idea powstania SteamOS, ale to całkowicie osobny temat.

Opublikowano

why not ?

games for windows powiększanie rynku zbytu, zbijanie kapitału i tak dalej

A to już nie zdechło ? (wybaczcie niewiedzę od pewnego czasu nie gram na PC). Mimo wszystko MS powinien zadbać o odpowiednią pule tytułów only on XO.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Rozwala mnie po prostu jak ludzie wytykają Ryse, że wyciska na klatę 900/30 a nie 1080/60. Zrozumcie, że czasem moc sprzętu niewiele ma tutaj do gadania. Jeśli developer z założenia ma utrzymać 60fps to zrobi to tak czy owak a jeśli nie, to trzyma się stabilnych 30. 

Czasem odnoszę wrażenie, że niektóre łebki linkują pojazdy na XOne a sami nie do końca mają pojęcie o prawdziwej mocy tej konsoli. Weryfikować będziemy ją dopiero po latach. Ciekawe kto z Was zauważyłby różnicę między 900 a 1080. O fpsach nie mówię, bo to akurat widać jak na dłoni. Tak więc nie wińcie XOne za to, że Killer Instinct wyciąga 720/30. To jest niestety wina developera. Sprzęt dopiero się rozwija a chmura raczkuje w temacie. Przez kolejne lata sytuacja się mocno rozwinie. 

Opublikowano

Na X1 to reklamy będą  w 1080p czy 720p? :teehee:

To nie wiesz że w 4k :pinch:

Opublikowano

Pisanie że lepiej jakby MS połączył się z Valve, to tak jakby pisać że lepiej jakby Sony połączyło się z Nintendo :)

Jasne, dla graczy marzenie - dla korpoludków koszmar. Ci giganci wyrywają sobie każdy skrawek rynku jak tylko mogą i trzeba się z tym pogodzić. Fakt jednak faktem, że konieczność posiadania linuxa na SteamBoxach mocno utrudni im walkę na rynku, gdyż to Windows trzyma monopol w garści. I MS nie zamierza pomagać SteamBoxowi, skoro posiada własną konsolę. A SteamBox na Windowsie mógłby stać się z miejsca silnym graczem ;)

Opublikowano

Pisanie że lepiej jakby MS połączył się z Valve, to tak jakby pisać że lepiej jakby Sony połączyło się z Nintendo :)

Jasne, dla graczy marzenie - dla korpoludków koszmar. Ci giganci wyrywają sobie każdy skrawek rynku jak tylko mogą i trzeba się z tym pogodzić. Fakt jednak faktem, że konieczność posiadania linuxa na SteamBoxach mocno utrudni im walkę na rynku, gdyż to Windows trzyma monopol w garści. I MS nie zamierza pomagać SteamBoxowi, skoro posiada własną konsolę. A SteamBox na Windowsie mógłby stać się z miejsca silnym graczem ;)

A to akurat jest bardzo dziwne co teraz piszesz, Mendrek. Bo nie dalej jak dwa dni temu Phil Spencer (ex-menadżer Sony przypominam) wspomniał, że M$ w przyszłości postara się o współpracę z Valve przyznając, że firma zrobiła kolejny krok naprzód ogłaszając nową platformę. Najpierw Half-life, potem Steam dzięki któremu PC stał się znowu popularny i teraz własna platforma. Rynek PC odbywa właśnie renesans. 

Przeczytaj sobie:

http://www.eurogamer.pl/articles/2013-11-08-microsoft-skupilismy-sie-zbytnio-na-konsoli

Opublikowano

Tak więc nie wińcie XOne za to, że Killer Instinct wyciąga 720/30

720/60 ;]

30 klatek to byłaby tragedia dla bijatyki

Opublikowano

Najpierw Half-life, potem Steam dzięki któremu PC stał się znowu popularny i teraz własna platforma. Rynek PC odbywa właśnie renesans. 

To fakt od paru lat rynek PC odżywa i małymi kroczkami znów się powiększa. Dodatkowo pojawiło się całkiem sporo nowych firm, które zajęły miejsce starych wyjadaczy bądź znalazło sobie swoją niszę. Tak jak jeszcze kilka lat temu byłem zniesmaczony wyglądem rynku PC tak teraz jestem dobrej myśli.

Opublikowano

720/60 ;]

To o co tyle płaczu? Stylistyka gry jest na tyle ładna, że można to jakoś przeboleć. Szkoda, że niektórzy wyznawcy PS rzutują takimi info jako kontrargument. Widać nie wiedzą o co kaman. 

Dalej nie wierzę, że ktoś od razu zauważy w ruchu różnicę między 900/30 a 1080/30. I nie rzucać mi tutaj bullshotów. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

.

Bo nie dalej jak dwa dni temu Phil Spencer (ex-menadżer Sony przypominam)

Masz jakieś potwierdzenie?

Opublikowano

O (pipi)a, (pipi)ło mi się chyba z Phillem Harrisonem, sorki za wprowadzanie w błąd.

Opublikowano

Rozwala mnie po prostu jak ludzie wytykają Ryse, że wyciska na klatę 900/30 a nie 1080/60. Zrozumcie, że czasem moc sprzętu niewiele ma tutaj do gadania. Jeśli developer z założenia ma utrzymać 60fps to zrobi to tak czy owak a jeśli nie, to trzyma się stabilnych 30. 

Czasem odnoszę wrażenie, że niektóre łebki linkują pojazdy na XOne a sami nie do końca mają pojęcie o prawdziwej mocy tej konsoli. Weryfikować będziemy ją dopiero po latach. Ciekawe kto z Was zauważyłby różnicę między 900 a 1080. O fpsach nie mówię, bo to akurat widać jak na dłoni. Tak więc nie wińcie XOne za to, że Killer Instinct wyciąga 720/30. To jest niestety wina developera. Sprzęt dopiero się rozwija a chmura raczkuje w temacie. Przez kolejne lata sytuacja się mocno rozwinie. 

weryfikować po latach?

już BF4 pokazuje że ta konsola jest słabsza.

Opublikowano

Mityczna moc DirectX, muszą tylko ogarnąć biblioteki, to narawdę potężna maszyna, INFINITY PAŁER OF KLAŁD BIACZ!!!!ONE

Opublikowano

Ok ale to tylko jedna gra w tej chwili. Po za tym, DICE przyznało, że pod kątem konsolowym skupiono się bardziej na PS4. Powód jest dla mnie prosty: większe zainteresowanie platformą w launch day. Być może mocniejsze GPU.

Jestem całym sercem za PS4 ale nie będę hejtować Xboxa tylko dlatego, że kilka gier startowych nie ogarnia full hd. To jest założenie producentów a nie wina sprzętu. Crytek otwarcie się do tego przyznał jako studio tworzące exclusive'a na One. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Ok ale to tylko jedna gra w tej chwili. Po za tym, DICE przyznało, że pod kątem konsolowym skupiono się bardziej na PS4. Powód jest dla mnie prosty: większe zainteresowanie platformą w launch day. Być może mocniejsze GPU.

Jestem całym sercem za PS4 ale nie będę hejtować Xboxa tylko dlatego, że kilka gier startowych nie ogarnia full hd. To jest założenie producentów a nie wina sprzętu. Crytek otwarcie się do tego przyznał jako studio tworzące exclusive'a na One. 

Ale dziwna logika. To JEST wina sprzętu. ESRAM jest przeszkodą w 1080p i założę się o dychę, że już zawsze będzie miało z tym problemy. Nie jest to podejrzane dla Ciebie, że tylko sportówki mają 1080p na Xbone? Gdyby to była wina ułomnych developerów, to nie uzyskiwaliby 1080p na PS4.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Nic dodac nic ujac, jezeli dev robiacy gre na 5 platform robi gre w ktorej jest widoczna roznnica w grze(multi na ps4 wyglada lepiej niz single na x1) to nic lepiej juz nie bedzie, owszem gry beda lepsze z kazdym rokiem ale i PS4 bedzie oddalalo sie z kazdym rokiem.

W przypadku Current Genow, roznica w grafice nie byla tak duza, albo brakowalo trawy albo byla ciut nizsza rozdzielczosc ale nie wynoszaca 180p

Opublikowano

Być może mocniejsze GPU.

Gpu jest o 50% mocniejsze w PS4, Ram szybszy, nie wiadomo czy są jakieś różnice w cpu.
Opublikowano

Być może mocniejsze GPU.

Gpu jest o 50% mocniejsze w PS4, Ram szybszy, nie wiadomo czy są jakieś różnice w cpu.

Też jestem ciekaw czy obie konsole mają tak samo taktowane cpu czy jednak jak w pozostałych przypadkach jednak różnica mocy będzie po stronie Ps4.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.