Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

hmm kompresją yt niszczy to porównanie, wnioski sami wyciągajcie bo moim zdaniem na materiałach, które widziałem DriveClub jednak chyba lepiej się prezentuje.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 766,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Być może mocniejsze GPU.

Gpu jest o 50% mocniejsze w PS4, Ram szybszy, nie wiadomo czy są jakieś różnice w cpu.

Też jestem ciekaw czy obie konsole mają tak samo taktowane cpu czy jednak jak w pozostałych przypadkach jednak różnica mocy będzie po stronie Ps4.

Obie konsole mają ten sam procesor, ale ten w Xone jest wyżej taktowany - 1.6 Ghz/1.7 Ghz.

Opublikowano

ile razy mozna pisać ze driveclub to 30fps i,max 8 aut na trasie -_-

12 samochodów w DC kontra ile w Forzie? 16? Plus w Driveclub mamy dynamicznie zmienne pory dnia, to też pewnie wyżera sporo mocy.

Obie konsole mają ten sam procesor, ale ten w Xone jest wyżej taktowany - 1.6 Ghz/1.7 Ghz.

Nie wiadomo ile ma PS4.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

w forzie 16 aut. Niech ktoś za to wytlumaczy mi sens zmiennych por dnia w wyścigach trwających parę minut.

puść sobie gt5 i zapodaj północną pętle nurburgring ze zmienną pogodą i porą dnia i sam sobie odpowiesz na to pytanie

Opublikowano

w forzie 16 aut. Niech ktoś za to wytlumaczy mi sens zmiennych por dnia w wyścigach trwających parę minut.

No chyba sobie żarty stroisz.

tak btw to można zmieniać prędkość pory dnia, czyli w kilka minut możesz zobaczyć dwa razy zmierzch :)

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Najpierw broni reklam w dashu, a teraz kwestionuje zmienną porę dnia w wyścigach. Xbot gonna xbot :teehee:

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

tak btw to można zmieniać prędkość pory dnia, czyli w kilka minut możesz zobaczyć dwa razy zmierzch :)

na jednym 3 kilometrowym okrążęniu będzie dwa razy zmierzch, śnieg, deszcz i idealna pogoda. Idealnie :X

Opublikowano

na jednym 3 kilometrowym okrążęniu będzie dwa razy zmierzch, śnieg, deszcz i idealna pogoda. Idealnie :X

To ty chcesz aby każdy wyścig trwał tyle co w "realu" żeby choć część tego zobaczyć?

Opublikowano

To ty chcesz aby każdy wyścig trwał tyle co w "realu" żeby choć część tego zobaczyć?

oczywiście. W gt5 tylko długodystansowe i w F1 tylko pełne 70 okrążeń jeżdżę. 

Opublikowano

oczywiście. W gt5 tylko długodystansowe i w F1 tylko pełne 70 okrążeń jeżdżę. 

To wyobraź sobie sprzedaż gier w takim przypadku i tym samym możliwe istnienie samych konsol w przyszłości.

Opublikowano

O ja pie-dro-le, po co w FPSach granaty skoro strzela sie z karabinu, po co Ci w Halo hełm skoro i tak nie uchroni Cie od pocisków.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

16aut > 12 aut

60fps > 30 fps

zmienne warunki pogodowe, pory, pfffffffffffffff

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

16aut > 12 aut

60fps > 30 fps

zmienne warunki pogodowe, pory, pfffffffffffffff

Grafika > grafika

@MaZZeo

5577_7c02_480.gif

A jeszcze wczoraj jak jakis xbot nabijal sie z tekstow "po co facebook/po co reklamy/jaki sens przegladarki" to plusik polecial, pyszna kontradykcja Mazz, mniam.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Zaraz Wam odpowie, że nie potraficie czytać ze zrozumieniem.

Opublikowano

No ku.rwa serio?

(pipi)y microsoft, człowiek nawet nie będzie mógł pograć na swoim XO z włączonym DRM'em. A to chamy.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

To chyba tylko przy pierwszym uruchomieniu gdyż bez tego patcha nie odpali się żadnej gry itp.

Przecież o tym było wiadomo, ten patch ponoć znosi ten cały DRM.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

To wiadomo że obie mają ten sam tyle że nie wiadomo jak taktowane , choć na zdrowy rozum to co napisałeś nie ma sensu bo niby czemu Ps4 mając resztę bebechów mocniejszą miało by mieć niżej taktowany procek :scratch_one-s_head:

Opublikowano

To wiadomo że obie mają ten sam tyle że nie wiadomo jak taktowane , choć na zdrowy rozum to co napisałeś nie ma sensu bo niby czemu Ps4 mając resztę bebechów mocniejszą miało by mieć niżej taktowany procek :scratch_one-s_head:

To jak im trzeba będzie, to sobie softem przetaktują, ale i tak mają taki zapas mocy nad XO, że nie potrzeba dodatkowo grzać małej obudowy

Opublikowano

Ale nowość, przecież to było wiadome od dawna. Z tego miejsca serdecznie pozdrawiam wszystkich, którzy naprawdę są offline, bo są w głębokiej du,pie już od 2005 roku mniej więcej, czyli od momentu, kiedy zaczęło się patchowanie. Xbone tylko kontynuuje tradycję jaką zaczęło Sony ze swoimi update'ami firmware co tydzień, Bethesda z niegrywalnymi grami na PS3, Wii U z kilkugigowym updatem systemu. Zje,bane, ale tylko i wyłacznie "jak zawsze". Serio to jest taki problem? Każdy ma Internet dzisiaj praktycznie, mamy 2013 rok. Konsole mają WiFi i takie tam (bo, heh, niektóre z odchodzącej generacji nie miały), podłączenie to nie jest jakiś problem.

Opublikowano

Zaraz Wam odpowie, że nie potraficie czytać ze zrozumieniem.

oczywiscie ze nie potrafia, i jest to juz irytujące. Oczywiscie nie doczytali, albo sonoklaplk im zaslonily i nie doczytali ze chodzi o wyscigi trwające po parę minut. GT albo FM - super sprawa, ale driveclub? Moze jeszcze Mario kart?

Opublikowano

Moze jeszcze Mario kart?

W sumie czemu nie. Zapłacisz raz 60$ i wiesz, że dostajesz kompletny produkt.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.