Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Co ty znowu (pipi)sz ? Posmialem sie z tego, ze teamowe gry przytlaczaja sonoklapow, nie zrozumiales co napisalem i teraz desperacko starasz sie z tego wybrnac lolol

EDIT:

Moldar:

Chodzi o sam fakt poruszania tematu tego, oczywista oczywistosc, ale jednak niektorzy sa zaskoczeni.

Edytowane przez Ins

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Dobra to fajnie, że masz ps3 od premiery ale nie o to chodzi. MaZZeo twierdzi, że U3 to crap i już. Tak wygląda rozmowa mazzeo na temat multi

- Lepiej mi się gra w U3 ale gow też dobry

- ALE ZROZUM, ŻE MULTI GOW GOTG A NIE JAKIS CRAP Z KAPISZONAMI

Czy warto rozmawiać z MaZZeo na temat multi?

November-50e3e73efe.gif

Opublikowano

Ja (pipi)ie grubo się porobiło:D

Bo jemu sie podoba? W czym masz problem?

Yeti łyka wszystko jak pelikan z napisem SONY a jego mentalność i hipokryzja na tym forum osiągnęła dna jak tylko zapowiedziano nowe konsole.

Więc ja problemu nie mam za to inny mają poważny.

Też uważam, że MP w Gearsach jest lepszy od tego w U, grałem w oba tytuły w przeciwieństwie do tych co nie grali a co za tym idzie mam więcej dogadania.

Oczywiście każdy na ten temat ma swoje zdanie i ma do niego prawo tylko (pipi) mać o czym ktoś taki chce rozmawiać skoro MP w GOW widział na YT ? 

Zdanie takiej osoby w ogóle nie powinno być brane pod uwagę, bo zwyczajnie nie poczuł tego na własnej skórze.

A jeżeli grał to spoko luz, jeden lubi frytki a drugi jak mu nogi śmierdzą. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Wiem jak gra Mazz w multi wiec tak, warto brac jego opinie pod uwage ;] No chyba, ze jedyne na czym ci zalezy w multi to setting/design.

Opublikowano

Mazz Ty widzę strasznie przeżywasz jak ktoś plusy dostaje. Dałeś gifa z Gearsów 3, który nijak pokazuje wyższość tej gry w multi nad innymi, a później się dziwisz, że Rozi Cię tak zripostował. Podawaj argumenty, a nie napie.rdalasz cały czas gifami( choc muszę przyznać, że niektóre mnie pozytywnie rozpie.rdalają xD).

Emet pisał by obiektywnie napisać w czym Gearsy są lepsze od Uncharted. Gra od Epic miażdzy grę od ND w jednym, ale w jakże ważnym aspekcie... uwaga uwaga strzelaniu. W girsach czuć moc, jest ten za(pipi)isty feeling po oddaniu każdego strzału, a jak komuś wypie.rdolisz z gnashera to po prostu magia. Jest soczyście, krwiście i za(pipi)iście. Koniec kropka. Girsy RZONDZOM.

Opublikowano

PS Mendrek GTA IV i RDR wyglądały Crapiasto na ps3 = 640p

Dowody? (tylko nie wysyłaj mi tu linka do jakiegoś internetowego Biniedy, który liczył piksele na ekranie... ) .

Grałem w obie wersje. Mniejszą niż na Xboksie ostrość (więcej blura/troszkę bardziej rozmazane tekstury) konsola SONY nadrabia włączoną synchronizacją pionową. W ogólnym rozrachunku obie wersje są dobre, chociaż mi bardziej spodobała się ta na PS3. Brak drastycznych spadków fps-ów w GTA na Xboksa to mit, widać to szczególnie podczas szybkiej jazdy samochodem. Jeśli dobrze pamiętam, podczas wybuchów faktycznie jest trochę lepiej. Żeby jednogłośnie stwierdzić, która jest lepsza, musiałbym widzieć obie naraz.

IGN:

For those wanting to know which version looks better, the edge goes to the PS3. The textures and framerate are comparable, but the PS3 has far less pop-in. The 360 has richer colors, but the PS3 has better anti-aliasing making it look a little cleaner. Because GTA IV can preload onto the PS3 hard drive, the in-game loads are faster. Don't worry Xbox owners, the load times are rarely more than 30 seconds and don't occur very often. The slight visual edge goes to PS3, but the 360 is no slouch. Either version will do you proud. 

Eurogamer:

First things first. Xbox 360 runs at full 720p (1280x720), whereas the PlayStation 3 code takes a 20 per cent hit, being natively rendered at before being software-upscaled. 
Opublikowano

PS Mendrek GTA IV i RDR wyglądały Crapiasto na ps3 = 640p

Dowody? (tylko nie wysyłaj mi tu linka do jakiegoś internetowego Biniedy, który liczył piksele na ekranie... ) .

Grałem w obie wersje. Mniejszą niż na Xboksie ostrość (więcej blura/troszkę bardziej rozmazane tekstury) konsola SONY nadrabia włączoną synchronizacją pionową. W ogólnym rozrachunku obie wersje są dobre, chociaż mi bardziej spodobała się ta na PS3. Brak drastycznych spadków fps-ów w GTA na Xboksa to mit, widać to szczególnie podczas szybkiej jazdy samochodem. Jeśli dobrze pamiętam, podczas wybuchów faktycznie jest trochę lepiej. Żeby jednogłośnie stwierdzić, która jest lepsza, musiałbym widzieć obie naraz.

Obie tną równo (doskonale widać jak się porówna do wersji z PC :rolleyes:), po prostu wersja na PS3 jest dodatkowo w niższej rozdzielczości. Taki już urok GTA, San Andreas też nie grzeszyło frameratem a i tak wszyscy się zagrywali. Tą serię kocham tak bardzo, że nawet ja, fanatyk na punkcie framerate'u, gram bez opamiętania mimo spadków płynności.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Akurat stabilność GTA 4 na PS3 jest gówniana, tyle dropów co miałem w wersji na PS3 to nie miałem łącznie na Xboksie+PC. 

Opublikowano

nie widzialem Killzona w multi, ale Titanfall wyglada swietnie, wlasnie biorac pod uwage plynnosc tej gry.

60fps w Forzie? No szkoda zeby nie bylo 60fps w wyscigowce w ktorej dodali pare efektow swietlnych i lepsze textury,warunkow pogodowych jak nie bylo tak nie ma....

BF4 bedzie w 1080p i 60fps na Xboxie i PS4 ale temu tez nie ma co sie dziwic bo na Frostbite pracowali juz przy obecnej generacji,kwestia tylko szlifow sytuacja jak w Forzie.

Dzieki bogu nie dali tras z pierwszego Xboxa i 1000 samochodow z Forza 1. Szkoda ze Polyphony zamiast wziac sie do pracy i "zrobic pare szlifow" skupiaja sie na starej generacji tworzac GT 5.1. Moze za jakis czas zrobia port GT6 w wyzszej rozdzialce na nowej generacji...

Smutne ale prawdziwe,niestety nikt w Sony nie jest na tyle inteligetny zeby pokac do PD i zmontowac im zje be,a z drugiej strony po co? Skoro i tak znow sie sprzeda w milionach, sam nie wiek gdzie jest problem,powinno byc juz dawno GT na Vite (wtedy kupie vite) i powinno byc GT nowej generacji z grafika ktora miazdzy suty.

Wczesniej czy pozniej to sie skonczy,teraz sa cwani bo nie kankonkurencji,poczekajmy na Project C.A.R.S i odrazu zrobia GT ktore bedzie wyznacznikiem realizmu i milosci do motoryzacji do kolejnej generacji.

Opublikowano

Eurogamer:

First things first. Xbox 360 runs at full 720p (1280x720), whereas the PlayStation 3 code takes a 20 per cent hit, being natively rendered at before being software-upscaled. 

Ok, czyli wynika z tego, że jednak dzięki software'owemu upscallingowi, można osiągnąć 720p w GTA IV na PS3, tak?

I chyba mnie pamięć nie myli, ale ktoś tu w którejś edycji CW bronił zaciekle skalowania gier. Więc chyba nie ma już problemu, prawda?

Opublikowano

Skalowanie do 720p=/=gra w 720p

:(

Sorry, no bonus. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Bad Company 2 najlepsze multi jakie wyszło w tej generacji

Ja bym powiedział, że COD 4.

jkFEa.gif

Łooo, faktycznie najlepsze multi, tyle krwi i wogle świetnie.

Ten post ma 11 plusów, genialnie dowodzi,ilu glupich ignorantów przewija sie przez ten temat.

Ilu z was w ogóle,mialo do czynienia z ta gra? Stawiam moje przyszle PS4 ze nikt, na czele z rozim, stunikiem, mersim, Figaro i reszta.

Tak pupka boli ze najlepszy multiplayer ostatnich lat to ex na xboxa? Emet pyta w czym girsy są obiektywnie lepsze w multi od uncharted, lol, moglbym eleborat o tym napisać ale pisze z komy i ciezko mi.

Chociaz pewnie i tak sonoklapy nie ogarną tego co napisze bo,propsujecie te swoje smieszne multiki z perkami i odblokowywanymi celowniczkami.

Gdzie moge sie po PS4 zglosic? Jak mnie pamiec nie myli dalem tam plusa a mam obie konsole,gralem w multi Gow3 i jest normalnie w swiecie ch uj owe.

Opublikowano

Menderk wyjdź już z tym, ok? Już KOLEJNY raz zaczynasz gadkę o RDR i GTA IV na starcie będąc przegranym bo już WIELOKROTNIE było udowodnione, że wersje na PS3 tych gier były technicznie upośledzone.

RDR widziałem tylko na X360.. ale GTA IV porównywałem bezpośrednio na jednym TV, przełączając obraz z jednego wejścia na drugie (kumpel wpadł do mnie z X360).

Różnice (kiedyś już wypisywałem):

- X360 - 720p, PS3 640p (tego oczywiście sam nie sprawdziłem ale było to w kilku miejscach potwierdzone).

- Framerate kulawy na obu konsolach, minimalnie lepszy na X'ie, X ma odblokowany więc czasami potrafił wskoczyć powyżej 30fps

- W niektórych miejscach w wodzie lub blisko wody minimalnie więcej roślinek na X360

- W wodzie na X360 odbijają się też obiekty ruchome (łodzie, samochody itp), na PS3 tylko stałe elementy otoczenia

- Na premierę całkowity brak AA na PS3 (później dodali QAA), chcoiaż ogólnie róznic specjalnie w tym względzie nie widać

- Na PS3 na HD nie da się wyłączyć z(pipi)anego rozmycia ekranu, przez który nie idzie w to grać (da się wyłączyć na SD), dopiero w dodatkach da się to (pipi) wyłączyć

Jedyne w czym wersja na PS3 była lepsza to:

- Nieco lepszej jakości cienie

- Brak screen-tearingu

- Nieco mniej dorysowywania się obiektów

- Lepszej jakości video w tv w grze (dzięki BD)

Edytowane przez Emet

Opublikowano

oł maj gad ludzie, proszę

oKOyGJQ.gif

Przestańcie się konkretnie przywalać do tego co widać na tamtym gifie tylko o to o którą grę chodzi. Wrzuciłem pierwszy lepszy który miałem pod ręką, mogłem wrzucić screena, filmik z jutuba albo same "Gears of War 3", to nie zmienia tego co chciałem przekazać.

I nie chodzi mi o pokazanie wyższości nad konkretnie UC3, tylko... nad wszystkimi grami multi <fanfary>

Zanim zacznę to powiem że zarówno Uncharted jak i Killzone w częściach nr 2 mają lepsze multi niż UC3/KZ3, z prostego powodu że nie mają nawalonych bzdurek, perków i dodatków które nijak nie poprawiają rozgrywki (szczególnie tyczy się to Killzone'a 3). UC2, choć mało grałem, całkiem pozytywne wrażenie na mnie sprawiło, szczególnie ciskanie ze snajpy na mapie The Fort.

Wracając do girsów to ilość krwi nijak ma się do jakości gry, jak ktoś wysnuł taki wniosek z tego gifa to brak mi słów.

Ja rozegrałem w girsy 3 ok 400/500 godzin i 3000 tysiące meczy, w sporej większości z ekipą m.in. osobami które tutaj piszą.

I nie ma lepszego multiplayera i długo nie będzie. Ale po kolei żeby znowu nikt mi nie zarzucił braku argumentów

1. Brak auto-aima i aim assista

Nie ma żadnego wspomagania celowania w tej grze, żadnego przyklejania celownika do postaci czy bullet magnitism, poza KZ2 nie przypominam sobie by którykolwiek tytuł również nie posiadał tych rzeczy.

2. Ilość map

15 map to ilość większa nawet niż w co roku wydawanym Call of Duty, dodatkowo można sobie dokupić w bardzo rozsądnych cenach kolejne 10 mapek, w efekcie dając 25 plansz do zabawy.

3. Jakość map

Wiele multiplayerów ma z tym problem, gdzie zawsze pojawia się część plansz, które są średnio grywalne albo w ogóle, Gearsy 3 mają 25 map z czego szczerze przyznam tylko dwie mapy są złe - Sandbar, który nadaje się do hordy jedynie i Overpass, zbyt kamperski

4. Dedykowane serwery

BF3 na konsolach chyba je ma no i... to by było na tyle. Reszta leci na łączach p2p, które raz działają całkiem dobrze (Halo Reach) a raz okrutnie źle (jakakolwiek część CoDa).

5. Horda i bestia

Było wiele klonów hordy, ale król jest tylko jeden. Na dodatek z usprawnieniami w Gears of War 3 sprawiajace że Horda 2.0 to unikalne doświadczenie, którego nie znajdzie nigdzie indziej. Podobnie jak Bestia choć tutaj czuć trochę zmarnowany potencjał.

6. Matchmaking

Najlepszy jaki można spotkać na konsolach. Szybki i sprawny, zarówno na rankingowych meczach jak i social. Na prawie 3000 meczy zlagowanych miałem może z 50?

7. Teamplay

To oczywiście zależy od ludzi, ale w żadnej innej gierce nie spotkałem takiego teamplayu i porozumiewania się w celu zwycięstwa tak jak w Gearsach. Nawet z randomami. Tutaj samemu nic nie zdziałasz, nawet w Team Deathmatch.

8. Balans

Dzięki temu że mapy są symetryczne, a power weapony są w konkretnych miejscach, każdy ma równy do nich dostęp. Balans tyczy się również karabinów Lancer/Hammerburst i Retro Lancer, gdzie każdy ma swoje plusy i minusy i nie jest zbytnio nadużywany (poza Retro Lancerem przed patchami jeszcze).

9. Broń standardowa

Każdy ma dostęp do tej samej broni w takiej samej formie.

I jak to mówią "last but not least"

10. Brak perków, unlocków i rang.

Wiele wyjaśniać nie trzeba. Tu liczy się skill więc albo zaciśniesz zęby i będziesz grał do momentu aż zaczniesz mieć satysfakcje z każdego killa, albo wypjerdalaj na kal of djuti

Połączenie tych wszystkich 10 czynników daje nam multiplayerową grę generacji.

Oczywiście nie dziwie się że są tacy osobnicy jak ex4ct, którzy zapewne odpalili Girsy na dłuższą chwilę, dostali sromotny wpjerdol i uciekli mówiąc że "lol turlajo się tylko, chvjnia" ale wtedy niech patrzą na pkt 10.

Opublikowano

Panowie, nie macie jakiś gier do przejścia czy cuś? :P

Opublikowano

Wszystkie 10 punktow poszlo w piz du a wiesz czemu?

Ta gra i ten widok z nad glowy to nie moje klimaty, i w tym miejscu musisz zrozumiec ze Twoje gotg jest tylko gotg dla ciebie bo inni preferuja Uncharted czy cos innego np. CoD czy BF3.

Przestan wiec wpajac innym co jest dla nich dobre a co zle, kazdy ma swoj rozum i wie co lubi.

Battlefield 3 jest gotg bo

1: Mozna wejsc do czolgu

2.Mozna wejsc do helikoptera

3.Mozna wejsc do jeepa

4.Mozna wejsc do odzutowca

5.Trawa w tej grze jest bardziej zielona od tej w GOW3

6.Mozna niszczyc budynki.

7.Bo na Kaspijskiej granicy wali sie wieza

8.Bo mozna podkladac c4

9.Bo mozna miec m16

10.Bo mozna mied rpg

I decydujacy punkt 11 czyli wychodzi na to ze jest wiecej pozytywow niz w Gowie

11.Mozna skakac na spadochronie

Battlefield 3 GOTG

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

eX4cT_PL - ladny masz bol d.upy xD

Mazzeo konkretnie napisal czemu Gearsy sa swietne, a ty cos takiego naprodukowales ? SROTFL 

Opublikowano

Ta gra i ten widok z nad glowy to nie moje klimaty, i w tym miejscu musisz zrozumiec ze Twoje gotg jest tylko gotg dla ciebie bo inni preferuja Uncharted czy cos innego np. CoD czy BF3.

Przestan wiec wpajac innym co jest dla nich dobre a co zle, kazdy ma swoj rozum i wie co lubi.

3.Mozna wejsc do jeepa

8.Bo mozna podkladac c4

9.Bo mozna miec m16

10.Bo mozna mied rpg

Battlefield 3 GOTG

No spoko ale MaZ dobrze wypunktował charakterystyczne i unikalne niby wspólne cechy w multi, których niestety inne shootery nie posiadają. Ty podpinasz to tylko w zestawieniu z BF3. 

Opublikowano

eX4cT_PL - ladny masz bol d.upy xD

Mazzeo konkretnie napisal czemu Gearsy sa swietne, a ty cos takiego naprodukowales ? SROTFL

Bol du.py? O co?

Szanuje jego zdanie i to ze Multi jest gotg DLA NIEGO.

Nie lubie jak ktos wyskakuje z g.wna i mowi - kazdy wie ze najlepsze multi to GOW3 - nie

I w tym momencie nalezy uszanowac to,a nie wymieniac 10 punktow i na sile wmawiac innym co jest dla nich dobre.

Opublikowano

3.Mozna wejsc do jeepa

8.Bo mozna podkladac c4

9.Bo mozna miec m16

10.Bo mozna mied rpg

Battlefield 3 GOTG

Te argumenty byłyby dobre jakbyśmy zadali pytanie "Która gra lepiej oddaje realia współczesnej bitwy - Gearsy 3 czy Battlefield 3". Wtedy BF3 oczywiście wygra w cuglach.

Sęk w tym ze ja piszę o rzeczach, które są ważne w grze MULTIPLAYER, dlatego wspomnienie o skakaniu ze spadochronu reaguje uśmiechem politowania, pomijając jak bardzo BF3 lubie.

Opublikowano

A czego wy wymagacie od Sonobota ? 

Napiszcie coś o FM5 to dopiero zobaczycie jak nim miota xD

Edytowane przez Soul

Opublikowano

3.Mozna wejsc do jeepa

8.Bo mozna podkladac c4

9.Bo mozna miec m16

10.Bo mozna mied rpg

Battlefield 3 GOTG

No spoko ale MaZ dobrze wypunktował charakterystyczne i unikalne niby wspólne cechy w multi, których niestety inne shootery nie posiadają. Ty podpinasz to tylko w zestawieniu z BF3.

Zgoda, ale moze ktos lubi perki ktorych brak w gow3 maz wymienil jako zalete.

I co jesli ktos lubi perki ale maz wymienil ze ich brak to zaleta to juz mam maza sluchac?

Dajcie sobie siana bo takim glupim gadaniem i tak nikomu nic nie wpoicie.

Ja w gow3 gralem, nie spodobalo mi sie i gre odstawilem,widocznie 10 punktow jakie wymienil maz bardziej podpasowaly mi w Battlefield 3

3.Mozna wejsc do jeepa

8.Bo mozna podkladac c4

9.Bo mozna miec m16

10.Bo mozna mied rpg

Battlefield 3 GOTG

Te argumenty byłyby dobre jakbyśmy zadali pytanie "Która gra lepiej oddaje realia współczesnej bitwy - Gearsy 3 czy Battlefield 3". Wtedy BF3 oczywiście wygra w cuglach.

Sęk w tym ze ja piszę o rzeczach, które są ważne w grze MULTIPLAYER, dlatego wspomnienie o skakaniu ze spadochronu reaguje uśmiechem politowania, pomijając jak bardzo BF3 lubie.

Wszystkie 10 Twoich punktow,no poza horda moge dopasowac do Battlefield 3,i bazujac na wlasnym stylu gry i preferencjach uznam ze lepiej te 9 punktow spisuje sie w Battlefield i co? Nie mam racji bo wy tak mowicie? - LoL
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.