Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Mazz no jak tak mozesz, wazne ze szadą fą ma 60fpsow na respie, szanuj sony.

Ważne, że twórcy celowali w 60 fps'ów

Wiadomo, tak samo tworcy mierzyli w dobra gre, szacun dla nich.

Edytowane przez Ins

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Chcialbym by gry konsolowe mialy dwa settingi do wyboru. 1080p i 30fps'ow dla plebsu i 900p (ewewntualnie nawet 720p) i 60 klatek dla reszty. Niestety nierealne. bo plebs woli lepsza oprawe niz 60fps'ow.

są tytuły, gdzie szybsza animacja nie przekłada się jakoś dramatycznie na jakość gameplayu, no ale sławne 60 frames per second musi być zawsze, inaczej beka z plebsu. aż mi sie skojarzyło z blacharami co muszą mieć 100fpsów bo inaczej ich strzelnica nie będzie skillowa. 

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Plebs stara sie ironizowac ,ale plebs sra wyzej niz dupe ma. Nawet znienawidzone przeze mnie crapczarted by zyskalo w 2 razy wiekszym frejmrejcie, 

Gejplej zawsze zyska przy wiekszej ilosci klatek. 

- platformowki

- bijatyki

- fpsy

- wyscigi

- slashery

- sportowki

Klatki nie sa wazne w strategiach (lol oczywiscie, ze to nieprawda ale chodzi o czas reakcji plebsu), przygodowkach (press x to jason, takie mamy teraz przygodowki) oraz actioncinematic (cos dla fanow transformersow filmowych, ta sama publika).

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Chcialem pograc w DS jak na master race przystalo, ale ni (pipi)a. gra odpalila 3 razy i tyle. teraz wyskakuje okno na 3/4 ekranu i mozesz czekac az sie zesrasz (chyba ze to ta czesc na cierpliwosc). Jak klikniesz to wywala ze program przestal odpowiadac i nara. Czekam na DS2.

No nie tylko ja mam taki problem, ale setki innych ludzi tez. Kilkadziesiat stron postow z tym problemem od ludzi przejrzalem. Odinstalowywałem  i gfwl, ds itd i dupa.Dziwnym trafem przez pierwszy dzien gralem sobie normalnie, a drugiego juz sie nie dalo. Nic to, ogram wiedzmina, tez dobra gierka.

PC master rejs #1080p #60fps #gamedoesntworkwhatshouldido

Opublikowano

Chcialbym by gry konsolowe mialy dwa settingi do wyboru. 1080p i 30fps'ow dla plebsu i 900p (ewewntualnie nawet 720p) i 60 klatek dla reszty. Niestety nierealne. bo plebs woli lepsza oprawe niz 60fps'ow.

Pamiętam że w BioSzoku 1 było takie coś że odznaczales opcje chyba synchronizacja pionowa(albo pozioma,nie wiem do teraz nie wiem co to jest xd) grafika wtedy była gorsza ale fpsy płynniejsze

Opublikowano

Chcialem pograc w DS jak na master race przystalo, ale ni (pipi)a. gra odpalila 3 razy i tyle. teraz wyskakuje okno na 3/4 ekranu i mozesz czekac az sie zesrasz (chyba ze to ta czesc na cierpliwosc). Jak klikniesz to wywala ze program przestal odpowiadac i nara. Czekam na DS2.

No nie tylko ja mam taki problem, ale setki innych ludzi tez. Kilkadziesiat stron postow z tym problemem od ludzi przejrzalem. Odinstalowywałem  i gfwl, ds itd i dupa.Dziwnym trafem przez pierwszy dzien gralem sobie normalnie, a drugiego juz sie nie dalo. Nic to, ogram wiedzmina, tez dobra gierka.

PC master rejs #1080p #60fps #gamedoesntworkwhatshouldido

Partacze z From Software i tyle.

Opublikowano

Pamiętam że w BioSzoku 1 było takie coś że odznaczales opcje chyba synchronizacja pionowa(albo pozioma,nie wiem do teraz nie wiem co to jest xd) grafika wtedy była gorsza ale fpsy płynniejsze

Grafika nie była gorsza, a jedynie po odznaczeniu tej opcji, otrzymywało się więcej klatek, bo wyłączałeś synchronizację pionową, co skutkuje rozjeżdżaniem się obrazu w  grze. Po włączeniu nie ma tego problemu, ale fpsy spadają.

Opublikowano

To byla opcja by wylaczyc v-synca. Niestety te 5 czy 10 klatek nie bylo warte tego by obraz sie nie rozje.bywal.

Opublikowano

Odwieczny dylemat - albo lepsza grafa albo lepsza wydajność. To się chyba już nie zmieni. 

Opublikowano

szlachta jaka agresywna. no nie wiem co to gejplej, przepraszam, ja tylko wciskam przyciski i oglądam rozbłyski na ekranie.

Gejplej zawsze zyska przy wiekszej ilosci klatek. 

- platformowki

- bijatyki

- fpsy

- wyscigi

- slashery

skoro ZAWSZE, to nie wiem po co wymieniasz konkretne gatunki, przy czym platformówki to bym wydzielił z tego zestawu

oraz actioncinematinc (cos dla fanow transformersow filmowych, ta sama publika).

ach te porównania z transformersami, zupełnie jakby te filmy były słabe, bo efektowne (chodź ich efekciarstwo średnio do mnie przemawia - zbyt sztuczne i nieczytelne). są słabe akurat z wielu innych powodów. ale mniejsza z tym, wcześniej kolo (ten kłamczuszek) potraktował tu transformers jako s-f, podczas gdy jest to po prostu fantasy. 

actioncinematic w grach jest spoko, pod warunkiem, że dobrze osadzony

co do tego s,rania, to oczywiście grałeś ze mną, wiesz jak gram i masz to święte przekonanie, że nie wiem z czym się je bijatyki i slaszery ? no dobra mistrzu, niech ci będzie

Partacze z From Software i tyle.

spędziłem z dark souls ponad 200h i domagam się, żebyś ich szanował. poza znakomitym gemplejem, to wtłoczyli w tą grę tyle pomysłów i zayebistości, że głowa mała. no ale grałeś i wiesz co nie

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Przestan bo starasz sie bronic goowna mimo, ze wiesz ze jest goownem. Wiem, ze chcesz mi dos.rac, ale ogarnij dupe.

30 klatek w bijatykach byloby lepszym rozwiazaniem ? No oczywiscie, brwi Kazuyi potrzebuja dodatkowych polygonow. 30 klatek byloby lepszym rozwiazaniem w wyscigach ? No pewnie, publika na poboczu jest wazniejsza niz dobre wejscie w zakret i oszczedzenie tej sekundy, ktora w prawdziwym zyciu w ooooogole nie ma znaczenia. itd itp ...

PS. Actioncinematic jest spoko, co wiecej, jest zaj.ebiste, ale jest maxymalnie zenujace jak 3/4 gry polega na tzw. filmowosci. 

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Przestan bo starasz sie bronic goowna mimo, ze wiesz ze jest goownem. Wiem, ze chcesz mi dos.rac, ale ogarnij dupe.

nic z tych rzeczy. akurat nie teraz i nie tutaj

30 klatek w bijatykach byloby lepszym rozwiazaniem ? 

nie wiem skąd taki szalony pomysł i czy gdzieś to sugerowałem. chyba nie

uspokuj się poprosze.

dziękuje

Opublikowano

Klatki nie sa wazne w strategiach przygodowkach (press x to jason, takie mamy teraz przygodowki) oraz actioncinematic (cos dla fanow transformersow filmowych, ta sama publika).

Zależy w jak wykonanych przygodówkach moim zdaniem. W takich z trójwymiarowymi postaciami to jak najbardziej są ważne. Właśnie gram w Escape from Monkey Island na PS2 i strasznie widać po bohaterze gdy są doły, lata wtedy skokowo i rozmyty. Psuje to zauważalnie feeling płynnego "filmu animowanego" i zaburza jednostajny, pozytywny odbiór wydarzeń na ekranie. A to w końcu tylko trójwymiarowy punkt na renderingu.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Dopóki 30 fps było by betonowo stałe to jest ok, ale nie pamietam żadnej gry na konsolach, która by trzymała stały framerate zawsze.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

nic z tych rzeczy. akurat nie teraz i nie tutaj

30 klatek w bijatykach byloby lepszym rozwiazaniem ? 

nie wiem skąd taki szalony pomysł i czy gdzieś to sugerowałem. chyba nie

uspokuj się poprosze.

dziękuje

No ale czego nie potrafisz zrozumiec ? Dobrze wiesz, ze bitka musi miec 60 klatek i jest to dla ciebie oczywiste. No ale czemu nie rozumiesz, ze ktos woli pelna ramke niz graficzne fajerwerki ? Gra nie musi miec competetive multiplayer by sie gralo w nia lepiej przy 60 klatkach. Wolisz drejka z lepszym ryjem niz lepsza sterownoscia ? 

Opublikowano

Polowa mniej klatek i wiecej polygonow na przeciwnikach byloby lepszym experiencem.

Opublikowano

Wolisz drejka z lepszym ryjem niz lepsza sterownoscia ? 

mnie jego sterowność satysfakcjonowała, nie czułem się ograniczany. nie wydaje mi sie żeby ta gra zauważalnie zyskała, gdyby animacja była SZYBSZA i miałaby mniejszy margines błędu liczony w klatkach. 

up - a ci dalej swoje oesu

NIE NINDŻA GAIDEN MUSI CHODZIĆ W STAŁYCH 60 PODOBNIE JAK WIELE INNYCH GIER

mi chodzi tylko o to, że wiele innych nie musi

gry to szersze zjawisko, niż tylko licz klatki skilowy s(pipi)ysynu albo zgiń

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Ninja Gaiden ( Black ) < 3

60 klatek + oprawa + "staroszkolność" to był szał pał. Trzeba niedługo znowu odpalić, mam nadzieje , że mój Xbox1 się nie popsuł od niegrania. 

Opublikowano

Polowa mniej klatek i wiecej polygonow na przeciwnikach byloby lepszym experiencem.

Powiedz to God of War. Akurat jest to chyba jedyny slasher, w którym 30 fps mi nie przeszkadza. Kolejne części tak naprawdę rozwalają graficznie i gdyby nawet z III znieść te wszystkie szczegóły to okazałoby się, że gra zbliżyłaby się poziomem wizualnym do Dante's Inferno (60 fps included). 

Widzisz, MaZ xD, cuda się zdarzają. 

Opublikowano

Wolisz drejka z lepszym ryjem niz lepsza sterownoscia ? 

mnie jego sterowność satysfakcjonowała, nie czułem się ograniczany. nie wydaje mi sie żeby ta gra zauważalnie zyskała, gdyby animacja była SZYBSZA i miałaby mniejszy margines błędu liczony w klatkach. 

Sam sie u(pipi)asz. Ta gra nawet w 20 klatkach nie bylaby ograniczona. Tak jak mowilem, cinematicexperience nie potrzebuje dobrego framerate'u. Nayghty Dog to partacze, mogli zrobic jeszcze lepsza grafe kosztem klatek.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Powiedz to God of War. Akurat jest to chyba jedyny slasher, w którym 30 fps mi nie przeszkadza.

ostrożnie z tym slaszerem, obrońcy czystości gatunku rzucą się na ciebie in 3,2,1....

Sam sie u(pipi)asz. Ta gra nawet w 20 klatkach nie bylaby ograniczona. Tak jak mowilem, cinematicexperience nie potrzebuje dobrego framerate'u. 

byłaby, ale nie uważam jej za tak prymitywną, jak ty uważasz

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Kolejna hipsterska odzywka. DmC zyskal na lepszej oprawie kosztem klatek ?

Wytlumacz mi, jakim cudem Uncharted w kilku klatkach mniej byloby inna gra nie liczac samego odbioru oprawy.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

A skajrim w ilu klatkach chodzi ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.