Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

czyli reszta - sprzedała się, nie zna się, nie ma gustu, lub stosuje oceny 7-10, albo wszystko naraz. kurcze, ale się złożyło. może SE przekupili metacritic, wraz z serwisami recenzenckimi ?

Nie jest to wykluczone, wbrew pozorom. W końcu nazwa "Final Fantasy" zobowiązuje.

Zresztą, nie martw się, negatywnych recenzji i opinii znajdziesz więcej, ale nie wszystkie się na metacritic znalazły. Ciekawe, co nie? Raz jeszcze - jakie jest tego kryterium?

http://spoonyexperiment.com/category/game-reviews/final-fantasy-xiii/

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

raven - ty chyba jesteś dobry z matmy i rozumiesz takie coś, jak prawdopodobieństwo ?

a więc jednak masoni. było tak od razu.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

gunwo, co ja jestem, jasnowidz? Skąd mam wiedzieć? Partacze i tyle. Bo to pierwszy raz słaba gra jest dobrze oceniana? 

Cały czas próbuję Ci dawać hinty typu post o review eventach, samo imię Final Fantasy, inne kryteria wobec gry itd., metacritic to nie jest cały świat. Czy wszyscy z tego samego powodu muszą być ślepi?

dokładnie, ciekawe jakby teraz ci wszyscy recenzenci ocenili tego fajnala, gdy skończył się hype.

to samo chciałbym wiedziec o GTA 4.

Opublikowano

ale rynek porzedł do przodu tak ? to były oceny na dany czas

Opublikowano

ty chyba jesteś dobry z matmy i rozumiesz takie coś, jak prawdopodobieństwo ?

Myślę, że mógłbym powiedzieć, że podstawy teorii prawdopodobieństwa znam. Jakie ono ma tutaj zastosowanie, bo nie dostrzegam? Że niby niemożliwe (a właściwie bliskie niemożliwości) jest zdarzenie, by wszyscy recenzenci pozytywnie ocenili grę, kiedy sama gra na to nie zasługuje? No więc nie, tutaj teoria prawdopodobieństwa nie ma zastosowania, a to dlatego, że nie każde zdarzenie jest tak samo prawdopodobne (co próbujemy już wyjaśnić choćby przywołując popularność serii Final Fantasy i zawężenie skali oceniania do ocen od 7 do 10), na dodatek pula próbkowanych zdarzeń nie jest reprezentatywna. No i to wciąż jest prawdopodobieństwo (jeśli by przymknąć oko na to, że złamaliśmy właśnie warunki pozwalające się nim posługiwać). Jeśli jest bardzo duże, że jednak mają rację, to jest też bardzo małe (ALE JEST), że jednak tej racji nie mają.

Opublikowano

A to oceny gier mają "ważność" tylko w okolicach premiery? Po latach stają się gorsze, czy coś?

Kurcze, dziwne czasy. A ja do dziś uwielbiam pierwszego Deus Exa...

Opublikowano
dokładnie, ciekawe jakby teraz ci wszyscy recenzenci ocenili tego fajnala, gdy skończył się hype.

Albo jakiekolwiek Mario.

Opublikowano

Albo jakiekolwiek Mario.

Mario 64 ma lepsze, dokładniejsze sterowanie niż 90 procent obecnych gier 3D. Handluj z bombami prawdy.

Opublikowano

okej, więc niepotrzebnie wyjechałem z matematyką. no ale kurde, wy sugerujecie masowe zamroczenie mózgu, albo teorie spiskowe.

przypomne - zbiór 80, z czego jeden nie pasuje.

A to oceny gier mają "ważność" tylko w okolicach premiery?

zasadniczo.......to tak

Po latach stają się gorsze, czy coś?

gry ? niekoniecznie. recenzja ? recenzent miał w danym czasie mniejszy bagaż doświadczeń, sytuacja na rynku mogła być inna

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

A to oceny gier mają "ważność" tylko w okolicach premiery? Po latach stają się gorsze, czy coś?

Kurcze, dziwne czasy. A ja do dziś uwielbiam pierwszego Deus Exa...

No raczej, czasami to nawet 2 oczka za grafikę, jeśli piszesz o ocenach 'cyferkowych'.

Opublikowano

Ale FF XIII to naprawdę najgorszy fajnal ever i chyba jeden ze słabszych przedstawicieli gatunku jrpg.Nie wiem skąd te wysokie oceny.

Edytowane przez Ader

Opublikowano

serio nikt tu nie lubi tej gry poza mną ? 

kiedy w nią ostatni raz grałeś?

Opublikowano

przypomne - zbiór 80, z czego jeden nie pasuje.

A jednak akurat z tym jednym sporo osób jest skłonnych się zgodzić. Też ciekawe, czyż nie?

gry ? niekoniecznie. recenzja ? recenzent miał w danym czasie mniejszy bagaż doświadczeń, sytuacja na rynku mogła być inna

Bwuuuuhhhh?

W takim razie recenzje FFXIII są nieaktualne, bo recenzenci mieli mniejszy bagaż doświadczeń, a sytuacja na rynku była taka, że ludzie desperacko pragnęli nextgenowego finala i byli skłonni polecieć do sklepu za byle czym, żeby tylko miało FF w nazwie. No a że ładnie i efekciarsko to wyglądało, to wystawiano 9/10.

XIII jednak mimo tego ssała i ssie do dziś.

Opublikowano

ja aktualnie ogrywam persone4 golden i nie liczac grafy i oczoje.bnego "epickiego" designu trzynastki to jesli mialbym oceniac ten tytul patrzac przez pryzmat gry atlusa to ffxiii zasluguje gdzies na 3/10

a oceny finala byly takie, a nie inne dlatego ze to final i niskiej oceny dac po prostu nie wypada oraz, ze duze konsole panicznie wtedy czekaly na jakiegos porzadnego przedstawiciela szkoly jrpg, szkoly, ktora przeciez brylowala na snesie,psx czy ps2

Opublikowano

jakieś 2.5 roku temu. myślisz, że przez ten czas straciła w moich oczach tyle, że z dobrej gry zrobiło się dziadostwo ?

Opublikowano

jakieś 2.5 roku temu. myślisz, że przez ten czas straciła w moich oczach tyle, że z dobrej gry zrobiło się dziadostwo ?

ta gra to nie jest dziadostwo. ma swoje problemy i to jest niezaprzeczalne. dla mnie to taki arcade'owy fajnal, znak naszych czasów.

Opublikowano

Skrajności to mógłby być nowy podtytuł tematu..

FFXIII to moze i najgorszy "fajnal" ale na pewno nie jest to gra na 4/10.

Jako FF jest cienki... i to bardzo ale ogólnie jako gra jest ok. Swego czasu (jak grałem) chyba dałem mu 7 czy 8/10 (gdybym miał go oceniać tylko przez pryzmat najlepszego dla mnie FF, czyli FFX to "trzynastka" faktycznie dostałaby 3 lub 4/10, ale w porównaniu do wielu innych gier byłaby to ocena niesprawiedliwa).

Dla mnie to trochę jak np. z Gran Turismo. GT5 czy GT6 w porównaniu do 90% innych samochodówek to gra wręcz cudowna. Skoro one dostają oceny w przedziale od 7 do 9 to czemu GT5/6 ma dostać np 6-7/10? Tylko teraz w takiej sytuacji GT5 czy np. FM3/4 swego czasu powinny dostać 10/10, ale GT5 jak na tą serię zawiodło więc.. oceny miało takie, a nie inne (i moim zdaniem słusznie).

Rzecz w tym, że pewne serie przyzwyczaiły nas do pewnego (wysokiego) poziomu, którego teraz się od nich wymaga.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

zobaczymy co przyniesie final fantasy x-3, ktore praktycznie w tym remasterze x/x-2 potwierdzili i tylko czekać na oficjalne info ;)

Opublikowano

zobaczymy co przyniesie final fantasy x-3

3518909524_128365118620092500OhGodNo_ans
Opublikowano

Nie jęcz, Suavek, ja osobiście nie mogę się doczekac czy przebiją scenki z X-2, jak na przykład ta:

Opublikowano

Perspektywa powrotu...

Straszne rzeczy.

Opublikowano

Już skończcie jechac tę scenę śmiechu. Nigdy nie rozumiałem hejtu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.