Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

jak ja sie nie moge doczekac potwierdzenia Metro w lutowym plusie. Obok Tomb Raidera to moja druga pozycja z gier jakie mam priorytet ukonczyc zanim przejde w przyszlosci na nowa generacje

Ograj sobie wersję na next geny. Jabym tak napewno zrobił gdybym nie ograł na ps3

Inb4 dobra już sie nie zesraj z kolejną milardową kosmiczną strzelanką:* Stalker zjada to metro na śniadanie tak btw

Może 2033(i to tylko Cień Czarnobyla), LL na pewno nie.

Suteq sorra za minus. iPad , oglàdanie NBA oraz pisanie w trakcie meczu na forumku i mamy nieszczęście :(

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Spokojnie, to tylko jakiś punkcik na forum. ;)

Opublikowano

Rozbudowanie gry oraz dużo lepszy klimat w Stalkerze, w przeciwieństwie do Metra nie jest liniowym korytarzem z masą subquestów oraz żyjącym światem. Metro za to masz lepiej zrobiony background jeśli chodzi o story (ksiązki itp) oraz nie jest tak zbugowane (co jest spowodowane liniowością). 

obie gry sa podobne, a to ze wzgledu na fakt, ze robili je ci sami ludzie (A4 Games, to w duzej mierze ludzie pracujacy nad Cieniem Czarnobyla). Widac to i czuc, choc gry roznia sie pod katem mechaniki. Az strach pomyslec co by powstalo z polaczenia tych dwoch gier, tego otwartego tajemniczego swiata oraz klaustrofobicznych tuneli. grafika z koncowki ostatniej minionej generacji bylaby optymalna zeby stworzyc potwora i pogromce wszelkich codow.

Opublikowano

ale czytajac eurogamer i ich digital foundry to wersje konsole nie sa brzydkie - chodza plynnie i slicznie wygladaja, nawet na necie jest opinia ze to jedna z ladniejszych gier multiplatformowych tej generacji

Potwierdzam.

Choć na pececie wygląda to mega.

metroll2013051520565620.png

met2gbuuz.png

irAv61HkkO83l.png

ibu61t9QAXMoJT.png

iNXlFdhpzaREJ.png

metroll2013-05-1522-3xwlxq.png

I jeszcze to odpalic na Oculusie o_O

Opublikowano

XCo to za pasztet

Opublikowano

Nie Don, to byla zla decyzja, klap mowi, ze lepiej by bylo obnizyc cene i wiecej sprzedac. Przeciez to jest tak oczywiste.

PS. 

Gry z gatunku Adventure/ Przygodówki - temat ogólny.

Czemu Kazub nie piszesz tam o Uncharted ? Czemu w ogole nikt tam nie pisze o Uncharted ? Wszystko wina xbotow !!!111

bo uncharted to nie przygodówka, nigdy tego nie napisałem. 

czytaj ze zrozumieniem i przestań sie wydzierać. 

Opublikowano

Wow, ten Metal Gear Rising: Revengeance na PS3 chodzi w 60 klatkach, od razu widać, wprawdzie widać również zmuły przy zadawaniu ciosów ale i tak na plusie. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Juz sie nie moge doczekac premiery Xbone'a w Polsce, te 3 sztuki na market za 1999zl w listopadzie (zakladam, ze zalosny polski oddzial MS bedzie chcial udawac wielka niedostepnosc i jakosc tego polproduktu xD)

czyli dokładnie to samo, co robi teraz Sony na całym świecie z PS4?... :(

Opublikowano

A ty masz wyjątkowy bol tyłka ze taki fajny ex jak The last of us wyszedł, ale tylko na konsole Sony. Chyba bys sral ze szczęścia i pisał w kazdym poście Goty, Goty Goty jakby ta gra była exem na Xboxa.

Dlatego kupiłem dla tej gry konsole i przeszedłem ją dwa razy z miejsca i grałem w multi dużo czasu? Boże jaki bul dupki.

Jak gra jest dobra to nie ważne czy jest exem czy nie, nie jestem klapkiem by podniecać się tytułem tylko dlatego że wydaje go Sony.

Nie kumam tej listy, na drugim jest nieprzemyślany Infinite, gorszy pod każdym względem od poprzednika, jest samograj AC miliardowy sequel i ten głupi Tomb Raider, a nie ma Metro ლ(ಠ_ಠლ)

ipdr7pxhxZY1Z.gif

ibw1bQejL8BXjX.gif

i8Qm7HfSqF44v.gif

http://www.youtube.com/watch?v=lTK8GfhaIf4

wstyd koorwa, wstyd.

No ekstra, 4h się męczyłem w nadzieji, że gierka się rozkręci i poza ładną grafą zaoferuje mi coś jeszcze. Schematyczna w jasny gwint i nie, żeby schematyczność nie występowała w innych fpsach, ale tutaj nie ważne czy gramy 5 minut czy te 4h korytarz-głupi potwór-strefa NPCów z interaktywnością na poziomie CoDa. Co wyróżnia tego shooterka na tle takiego BI "super mrocznego" klimatu zony ?

Opublikowano

No ja opisałem swoje wrażenia w "właśnie ukończyłem", gra jest liniowa ale trudno żeby nie była skoro jest na podstawie książki (choć w przypadku LL będzie na odwrót :P wyjdzie Metro 2035 opisujący to co jest w grze), na tle BI na pewno wyróżnia się lepiej przemyślanym światem, gdzie zwiedzasz okolice bo przychodzi to naturalnie, możesz odkryć ciekawe miejsca i przy okazji amunicję i sprzęt, w BI zwiedzasz chyba głównie po to by znaleźć jabłka i banany pokitrane po śmietnikach. Fabuła i narracja podana w przystępny sposób, w BI połowy rzeczy nie skumasz jak nie znajdziesz voxophonów. Grę możesz przejść zarówno w stylu rambo jak i stealth, w BI nie ma takiej możliwości. IMO świat Metra jest ciekawszy niż Columbia.

Opublikowano

meksyków online jest jak mrówków. bluberowi chyba cała ameryka płd. kojarzy się z fawelą w sao paulo.

Oj wiem kazub w grach online ich jest pełno. Chodziło mi o to, że jakie teraz ma to znaczenie, że sprzedają stare konsole w miejscach gdzie nie byly dostępne.
Ps3 bylo dostepne w takim Meksyku już lata temu, ale ceny zaporowe odstraszały, nawet powyżej 500$. No ale miło że to jednak nie poziom Zimbabwe 4U.

@ ins

Link do tej obalajacej sprzedaży z maja plz.

Poprawka: O w du.pę, ceny były ponad 2 krotnie wyższe. Towar byl z importu.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Xboty przez lata się śmiały z czasu instalacji gier i rozmiarów łatek na PS3, a tymczasem Dead Rising 3 dostał patcha 13 GB:

2469r47.jpg

Karma to suka ;)

Opublikowano

Wszystko w trosce o klienta, teraz inne czasy, szybszy internet blablaa xbox pany.

Opublikowano

może wrzucili do patcha wszystkie przyszłe dlc :P

Opublikowano

13GB Patch to jednak lekka przesada. Pomijam juz fakt, ze MS tak reklamowal cyfrowa dystrybucje (zastanawial sie czy w ogole nosnik wstawiac), a do swojej konsoli wsadzil 500GB dysk. Sony oczywiscie nie jest lepsze, ale jezeli srednio gra ma wazyc 50GB, a patche od 2 do 13, to dyski nam zapchaja sie w mig.

Na konsoli Sony chocia mozna go w kazdej chwili wymienic, posiadacze Xbox One zaraz podbija sprzedaz konsol, kupujac kolejne wersje z wiekszymi dyskami...

Edytowane przez easye

Opublikowano

o to spory plus. Tyle ze ladowanie pewnie bedzie ciut wolniejsze, ciekaw tez jestem jak bedzie dzialac 50GB gra odpalona z dysku USB. Xbox One ma USB 3.0 ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Podsumowując na ten moment next geny w naszym kraju:

PS4 - ceny powszechnie na poziomie 1899-1999zł konsola dostępna od zaraz. Jeśli jednak nie chcemy być wyruchani w dupala to polecam tą stronkę:

http://www.progamingshop.pl/sony-playstation-4-500gb-jet-black/d-96410/

minus taki, że czekają na dostawę ale konsole były w tej cenie na początku zeszłego tygodnia.

Xbone - poprzez Redcoon konsola jest dostępna bez problemu w cenie 2199zł (2299zł z grą) co daje 523 euro, więc musimy dopłacić im 24 euro za pośredniczenie - tyle samo "prowizji" bądź więcej chcą Janusze za swoje PS4.

http://www.redcoon.pl/B493881-Microsoft-Xbox-One_Konsole-Xbox-One?refId=gopl

Jeden user w newsach o Xbonie potwierdził, że nie ma problemu z gwarancją na terenie PL jeśli zlecimy jej realizację przez stronę xbox.com

Opublikowano

do podsumowania warto dodac, ze VHS ma obecnie o wiele ciekawsze exy i wiecej ciekawszych gier zapowiedzianych na obecny rok, mimo wszytsko wciaz nie wiele osob chce ta konsole ^^

MS takze sprzedaje Xbox One oficjalnie na swoim koncie allegro.

http://microsoft.strefamarek.allegro.pl/konsola-microsoft-xbox-one-500gb-fifa-14.html

Opublikowano

beka z patchy :D karma to najprawdziwsza sucz :D a pamietam te nabijanie sie ile patchy jest i ile waza i jak dlugo trzeba czekac by moc zagrac w gt5 na ps3 :D

Opublikowano

Ale że teraz ogromne patche są na X1 to co, beka z Sony™ PlayStation 3™ już nieaktualna? Niestety, konsole z patchami instalującymi się godzinę nadal mają dałna, nieważne, czy to PS3 czy X1. Pytanie tylko, czy X1 też pobiera dane z połową prędkości łącza i instaluje to godzinę (lub trzy jeśli mamy jakieś inne pobieranie w tle), bo na PS3 nawet osiem rdzeni potężnego procesora Cell™ nie wystarczyło, by ogarnąć to zadanie.

Opublikowano

ps3 to technologiczny bubel ratujacy sie super grami - wiele razy to pisalismy. Beka z xone jest tym wieksza ze dziwnym trafem na odchodzacej generacji udalo im sie ogarnac jakos tak system ze np nie doczekal on sie duzych patchy do gier, a na teoretycznie nowszej konsoli mamy na dzien dobry takie latki.

Swoja droga coraz wiecej osob pisze ze caly OS nowego xboxa jest pod wieloma wzgledami bardziej zacofany niz ten z 360 - jakby calkowicie po tych 8 latach team zmienili co go robi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.