Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Mezzo dostal Xbona. Teraz bedzie mial tydzien przerwy od forumka zanim sciagnie wszystkie uptady na swoim next genowym 1mb/1MB laczu I zainstaluje wszystkie gry.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Wracając do Metal Sluga. Antologia na PS2 jest popsuta, ma lag kontroli. Nie warta kupna i grania "na poważnie". Z tego co pamiętam tylko MS6 w tym zbiorze nie ma opóźnienia w sterowaniu.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Mezzo dostal Xbona. Teraz bedzie mial tydzien przerwy od forumka zanim sciagnie wszystkie uptady na swoim next genowym 1mb/1MB laczu I zainstaluje wszystkie gry.

No ja czekam z niecierpliwością na jego opinie, jak tam serwery będą śmigać, jak pad, jak konsola pod względem wykonania, działania czy wielkości ;) I ciekaw jestem czy będzie obiektywnie ;)

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Opinia Mazzeo na temat X1 = Opinia o PS4 z Neogafa :sorcerer:

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Oj, jestem baardzo ciekaw twojej spokojnej, kulturalnej reakcji, gdyby się okazało, że to PS4 jest w 30 fpsach, a Xbone w 60.

Baardzo ciekaw :)

Ja mogę kupić taką podrasowaną edycję, ale na steamie jak jest w promocji tak jak Alan Wake kupiony za 15zł.

>Alan Wake za 15 zł

jesteś takim klapkiem wśród rasy Panów, też przepłacasz 500% ;/.

było w bundlu z dodatkiem za $1, $59 oszczędności można już odkładać na czwartego Titana do swojego pc gaming rig

Opublikowano

Mazzeo dostal XB1 ale chyba na gierki mu nie starczylo:/

Opublikowano

Juz troche czasu minelo I nic? Moze nie moze wlaczyc konsoli bo niewyraznie mowi eksboks :(

Opublikowano

Mazzeo dostal XB1 ale chyba na gierki mu nie starczylo:/

Ale +10 wsrod znajomkow botkow
Opublikowano

Killer Instinct to demo tak samo jak Forza 5, jedyna pelna gre jaka ma Fifa 14 chce sprzedac

Opublikowano

czekanie na opinie mazzeo o xone jest tak samo przewidywalne i przykre jak czekanie na to jaka opinie o ps4 bedzie miec mendrek jak wreszcie za 5 lat odlozy na niego lub dostanie go w plusie

Opublikowano

ale opinia Zeratula o PS4 mnie zaskoczyła, bardzo pozytywna i obiektywna

Opublikowano

ale opinia Zeratula o PS4 mnie zaskoczyła, bardzo pozytywna i obiektywna

To prawda
Opublikowano

mazzeo pewnie nie pisze bo nie starczyło mu internetu na forum przez to całe ściąganie

Opublikowano

Killer Instinct to demo tak samo jak Forza 5, jedyna pelna gre jaka ma Fifa 14 chce sprzedac

Od kiedy sensowna bijatyka za 20$ to demo? W przeciwieństwie do Forzy płacisz raz i masz już nawet zapewnione postacie, których jeszcze nie wydano. Nic mi także nie wiadomo o żadnych unlockach czy grindzie.

No i jednak taki KI, Forza czy nawet DR3 działający w 20fps to więcej niż jest w stanie zaoferować PS4 na chwilę obecną.

Inna sprawa, że oba next-geny to komedia w obecnym stanie.

Opublikowano

DR po paczu ma więcej fps.

Opublikowano

Moje zdanie o Xbox One jest następujące - nie powinno się wspierać ludzi, którzy wymyślają takie praktyki. To nic nie zmienia, że zmienili swoją politykę. Zmienili bo zwyczajnie musieli, wiedząc, że inaczej wyginęliby jak dinozaury. Jak ktoś myśli, że się zreflektowali, "zlitowali" nad graczami, to się grubo myli.

Mówienie, że ważne są gry a nie polityka firmy, etc., jest nieistotne. To prawda, że o gry tutaj chodzi, tylko co to zmienia w tym kontekście?

Niech niektórzy ruszą swoimi mózgownicami i wyobrażą sobie parę hipotetycznych sytuacji. Co jeśli nie byłoby takiej firmy jak Sony w tym właśnie momencie, tylko Nintendo i Microsoft? Microsoft nie miałby żadnych przeciwskazań, żeby wprowadzić w życie tą swoją zachłanną politykę. Nintendo to zupełnie inny rynek, więc w niczym nie stoją na przeszkodzie. I tak samo inna sytuacja - co jeśli Sony skończyłoby za parę lat tak samo jak Sega? Oczywiście istnieje wtedy ogromne prawdopodobieństwo, że Microsoft wtedy urzeczywistniłby swój "wymysł". W każdym przypadku kwestią kluczową jest to, że to właśnie przeciwna polityka Sony miała ogromny wpływ na tą decyzję. Dlatego prosty wniosek jest taki, że nie wspiera się potencjalnego uciemiężyciela. To głupota, naiwność i nie dojrzałość, a nie jakieś rozsądne myślenie.

Reasumując, takich podłych praktyk należy się wystrzegać. Dawanie komuś szansy jest tylko daniem komuś zezwolenia na potencjalne i bardzo prawdopodobne zrobienie z siebie idioty - czyli "zagranie" przeciw samemu sobie w przyszłości. Tak samo ostrzegałbym - bo ostatnio producenci często o tym mówią - o przejściu na granie bez użycia hardwareu, czyli "cloud". Jest to kolejna metoda na przyduszenie graczy do ściany i wyciągnięcie z nich kasy.

Zaznaczam, ze nie mam problemu z Microsoftem - mam nawet Xbox 360. Moją ulubioną firmą jest Sony, ale gram multi-platformowo - widziałem tyle gier na różnorakie platformy, że trzeba by zebrać z 20 dobrych gracy, żeby można było mi dorównać :) Więc niech nikt mi nie zarzuca bycia fanboyem. Zamiast tego lepiej ruszyć głową, zrozumieć istotę problemu, a nie zgrywać "oświeconego", który w istocie rzeczy jest tylko naiwniakiem.

Opublikowano

Od kiedy sensowna bijatyka za 20$ to demo? W przeciwieństwie do Forzy płacisz raz i masz już nawet zapewnione postacie, których jeszcze nie wydano. Nic mi także nie wiadomo o żadnych unlockach czy grindzie.

No i jednak taki KI, Forza czy nawet DR3 działający w 20fps to więcej niż jest w stanie zaoferować PS4 na chwilę obecną.

Inna sprawa, że oba next-geny to komedia w obecnym stanie.

Nie powiem ze nie chcialbym zagrac w DR3 czy Forze bo sklamalbym, ale pelna zgoda z toba ze gry i konsole w obecnym stanie sa troche zalosne, dobrze ze mam BF4 :-D
Opublikowano

@kirkor 

no bo sony w ogóle nie jest pazerne :_________D

Opublikowano

Moje zdanie o Xbox One jest następujące - nie powinno się wspierać ludzi, którzy wymyślają takie praktyki. To nic nie zmienia, że zmienili swoją politykę. Zmienili bo zwyczajnie musieli, wiedząc, że inaczej wyginęliby jak dinozaury. Jak ktoś myśli, że się zreflektowali, "zlitowali" nad graczami, to się grubo myli.

A nie przyszło Ci do głowy, że zmienili nie z litości, ale w obawie o własny tyłek? To jest, wysłuchali krytyki potencjalnej klienteli? Bo mogli wypiąć się na wszystkich i pozostać przy swoim przecież. Tymczasem w obawie przed bojkotem plany uległy zmianie i teraz konsola - choć nędzna - nie ustępuje jakoś znacząco PS4, a w niektórych aspektach oferuje nawet szersze możliwości. Skoro klienci dopięli swego i wymusili od microsoftu zmianę polityki, to dlaczego teraz mieliby pozostawać przy swoim bojkocie? No bo tak to wygląda - "fajnie, że nas wysłuchaliście i usunęliście większość tych poronionych ograniczeń xbone, ale i tak mamy was w (pipi)e i konsoli nie kupimy".

Jak ktoś konsolą jest zainteresowany to ją kupi dla gier. Zamiłowanie czy nienawiść względem danej firmy nie powinno w aż takim stopniu ingerować w decyzję.

Osobiście bojkotuję gry EA ze względu na platformę Origin, której nie chcę i nie mam zamiaru w ogóle instalować. Gdyby jednak z tego zrezygnowali, lub zaoferowali alternatywe (Steam, DRM-Free), to jasne, dlaczego bym miał nie mieć kupować ich gier? To pieniądz w ostateczności rządzi wszystkim i może w efekcie firma zauważyłaby wzrost sprzedaży po dokonaniu zmiany, co z kolei wpłynęłoby na decyzje podejmowane w przyszłości.

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

mnie zawsze rozwala argument ze dzieki sony nie mamy drm u microsoftu i jakie to m$ zle i nie dobre ze tyle zgapilo od sony.

nagle wiekszosc zapomniala ze gdyby nie microsoft to sony dalej tkwilo by najpewniej w czarnej (pipi)e jesli chodzi o online, save bylby na memorce, nie byloby trofeow, takiej ingerencji i interakcji z innymi zywymi uzytkownikami spolecznosci, a dalej w przeszlosc nie chce brnac by nie wspominac o zgapieniu od N analogow czy wibracji, nie wspominajac o tym, ze gdyby nie upartosc zewn. wydawcow do psx zamiast na cd bylby na cardridge.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.