Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Cytat Spencera:

"The thing we showed at E3 last year, it was something that was done in Unreal and more of a concept piece," Spencer said, calling it "an asset" created by the team to get their creative juices flowing, not necessarily an in-development game.

"The studio has really been incubating different ideas over the past six to nine months on what they might work on," he said, "but the discussion with Epic obviously didn't start yesterday. We've been in this discussion for a while. The leadership team there has known for a while."

Czyli ten filmik z E3 od Tuska w ogóle nie był grą.

Szkoda, że nic z tego nie wyszło. Bardzo liczyłem na nową grę w klimatach SF.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

walić to czy nazwą red dead redemption 2 czy RD Revolution/reincarnation/rosomak czy cokolwiek :P

seria RDR powinna żyć swoim cudownym i pięknym życiem tak jak GTA, niezależnie od tego czy będą nawiązania do RDR czy jak w GTA będzie kompletnie nowa historia, ten świat zasługuje na kontynuacje

Opublikowano

za(pipi).iste te exy na xbona. pokazali na e3 filmik z gry, która nawet nie istnieje, wkręcając xbotom nowe ekskluzywne IP xDx20

Opublikowano

za(pipi).iste te exy na xbona. pokazali na e3 filmik z gry, która nawet nie istnieje, wkręcając xbotom nowe ekskluzywne IP xDx20

kolejna generacja z halo, forzą i girsami :>

i tak, tak, z sony jest gran turismo/killzone/uncharted

Opublikowano

Grę pewnie robili, ale jak się okazało, że wykupią Girsa od Epic to studio musi lecieć pełną parą żeby się wyrobić np. z Girsem 4 na 2015/2016 i w efekcie postanowili skasować.

Ale, że Epic sprzedał prawa to się zdziwiłem. 

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

W zasadzie nie wierzyłem w multiplatformowość Girsów, wydawało mi się to lekko podejrzane by marka tak kojarzona z MS była multiplatformą.

Ale skoro teraz Girsy klepie Black Tusk, to czym zajmuje się Epic ( przynajmniej ten team od Gow 1 2 3 ) ?

Opublikowano

W zasadzie nie wierzyłem w multiplatformowość Girsów, wydawało mi się to lekko podejrzane by marka tak kojarzona z MS była multiplatformą.

Ale skoro teraz Girsy klepie Black Tusk, to czym zajmuje się Epic ( przynajmniej ten team od Gow 1 2 3 ) ?

najlepsi ludzie odeszli, firma została wykupiona i właśnie klepią hity na ios i f2p

Opublikowano

Może niczym, może zaczną się ograniczać jako studio wyłącznie do produkcji silnika graficznego.

Opublikowano

Potwierdzone info z tym black tusk i GeoW ? Trochę mi się to nie widzi dawać jedną z najsilniejszych marek MS pod strzechy ekipy,której portfolio nie zawiera nic.

Nie do końca. Z Epicu odeszli CliffyB, Rod Fergusson (te dwie osoby to byli ojcowie serii), parę innych osób z core dev teamu Gearsów, no i prezes. Epic Games po wykupieniu przez chińczyków to już nie ta sama firma. Jestem pewien że Cliffy właśnie odszedł z powodu coraz większego wpływu Tencentu na firmę. Ciekaw jestem czy teraz dołączy do Black Tusk skoro jest bezrobotny.

Epic z dobrego studia stał się firmą sprzedającą silnik i przy okazji odwalając jakieś gierki na smartfony i f2p.

EDIT:

Aiding Black Tusk will be Rod Fergusson, the former Epic Games executive producer and director of production who oversaw the first three games in the Gears of War series. Fergusson is joining Black Tusk, working with the studio's general manager, Hanno Lemke, and overseeing the franchise.

Fuck yeah!! Jeszcze tylko CliffyB dołączy i Gearsy mają dobrą przyszłość. Czuję że Black Tusk będzie przyjmował teraz spadochroniarzy z Epic.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Kurna nie, 3 części to było spoko, jakaś historia, fajnie zamknięta, ale część od PCF to jakiś ochłap. Mogliby coś nowego zrobić, no chyba, że robią dwie gry tak jak ND.

Opublikowano
Ruffian Studios announces Game of Glens in conjuction with Square Enix Collective

GoG%201.jpg

Crackdown 2 studio Ruffian Games is today one of three studios that has announced a new title, through which it will utilize the Square Enix Collective curated publishing platform.

The Square Enix Collective platform will allow game designers to post ideas for games, which can then be judged by the Collective community, made up of players signed up to the platform. If the community decides that an idea is great, Square Enix will then utilize a partnership with crowdfunding website Indiegogo to help get the game idea funded and development underway, and provide distribution services once the game is ready to ship.

To make sure that everything is in order for the launch later this year, Square Enix is running a pilot program for Collective, and has signed on three indie studios to the cause: Ruffian Games, Kitfox Games, and Tuque Games.

Game of Glens from Dundee-based company Ruffian Games is the first title that the Collective community will get to vote on. It's a resource management title that revolves around a clan of Scotsmen competing in highland games, and see players building physical structures and firing projectiles at each other.

http://www.gamasutra.com/view/news/209351/Crackdown_2_studio_aims_to_fund_next_game_through_Square_Enix_Collective.php

CRACKDOWN 3!111 TWEEETY! RETWEETY!111 EKSAJTOWY EX!11 ;)

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

A ja jestem ciekaw czemu tak jest, seria telefoniw Sony Xperia z flagowcem Z, Z1 i nadchodzacy Z1 Compact to telefony najlepsze w swojej klasie, zaden Samsung nie jest w stanie im podskoczyc.

Telewizory tez robia sensowne w stosunku jakosc cena.

PS4 to najlepszy start w historii gamingu a oni obnizaja rating. Nie ogarniam.

Ps.Maciomaniak

Telefony sa slabe? Jakie? Bo flagowce to jedne z najlepszych do ktorych tylko Nexus 5 ma start.

Te tansze to sam nie wiem, tak jak u Samsunga, sa lepsze i gorsze jak u konkurencji.

Z tym Nexuses to slabe porownanie. Nexux 5 to raczej middle end, zrobiony przez LG. Nie jest zly, jest tani i w tym przedziale cenowym z pewnoscia daje rade. Ale do flagowcow mu jak WiiU do next genow.

Sam uzytkuje z1 i to dobry telefon, ale Samsung4 czy LGG2 tez sa bardzo dobre i z pewnoscia nie mozna powiedziec ze experia jest najlepsza, porownywalna tak imo.

Opublikowano

Ja rozumiem że się cieszysz z faktu że nie jest to jakiś tytuł na Xbox One.

Jednak fakt mówienia o ogłoszeniu tego samego dnia zarówno przez MS jak i Ruffian chyba było to bardzo oczywiste. Jak widać tweet Mara Reina coś jednak znaczył.

To nie jest sytuacja jak z przeciętnymi klapkami, że wystarczy by jakoś pracownik pierdnął na twitterze "jaki dzisiaj piękny dzień <3" i od razu 10 stron na gafie "NOWA GIERKA OD SONY NA PEWNO, PAMIETACIE NAUGHTY DOG MA 3 STUDIO NOWE AJPI o_OOOOOOOOOOOOO"

Opublikowano

Jednak fakt mówienia o ogłoszeniu tego samego dnia zarówno przez MS jak i Ruffian chyba było to bardzo oczywiste. Jak widać tweet Mara Reina coś jednak znaczył.

tak, tylko po jakiego hoja robia nowe Gyrosy ? te skonczyły się na świetnej 3'ce i tyle. Po co klepać ciągle to samo, już przykłady God of wara czy hejlo (ten chociaz trzyma jeszcze w miarę przyzwoita formę) pokazują, ze co za duzo to nie zdrowo.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

tak, tylko po jakiego hoja robia nowe Gyrosy ? te skonczyły się na świetnej 3'ce i tyle. Po co klepać ciągle to samo, już przykłady God of wara czy hejlo (ten chociaz trzyma jeszcze w miarę przyzwoita formę) pokazują, ze co za duzo to nie zdrowo.

Mocna marka, popularna seria z milionami egzemplarzy na koncie, do dziś znakomity pomysł Hordy/osłon. Wiele devów chciałoby taką mieć.

Opublikowano

To nie jest sytuacja jak z przeciętnymi klapkami, że wystarczy by jakoś pracownik pierdnął na twitterze "jaki dzisiaj piękny dzień <3" i od razu 10 stron na gafie "NOWA GIERKA OD SONY NA PEWNO, PAMIETACIE NAUGHTY DOG MA 3 STUDIO NOWE AJPI o_OOOOOOOOOOOOO"

wmawiaj sobie, wmawiaj :D gdyby nie chodziło o exa na xbone, to byś nawet nie myślał o pisaniu posta pełnego ekstaja z wklejonymi tweetami. NO ALE EX NA XBOXA!

Opublikowano

Zawsze mnie śmieszą takie głupoty. Jak nie chcesz to nie kupuj i kończ przygodę z każdą serią na drugiej części.

Mam wszystkie części Girsa i cieszę się, że ciągną dalej, ale to dla mnie żaden news bo kolejne Girsy zawsze były wyłącznie kwestią czasu.

Opublikowano

Tutaj jest świeży wywiad z Philem Spencerem na temat Kinecta, PS4, Halo i kilku innych rzeczy:

http://www.totalxbox.com/70143/features/xbox-one-microsoft-talks-halo-kinect-ps4-launch-delays-and-more/

Xbox One: Microsoft talks Halo, Kinect, PS4, launch delays and more. Another huge interview with Studios corporate vice-president Phil Spencer

Dobry komentarz pod nim, o tym zafiksowaniu na Kinekcie, który w praktyce nie jest wykorzystywany w normalnych grach w żaden sposób, który byłby więcej niż ciekawostką. A w wywiadzie, koleś nie mógł się powstrzymać przed wspomnieniem o TV. No kurde, a jak ktoś nie ogląda TV? Albo nawet ogląda, to po co ma przy oglądaniu włączać prądożerne pudełko, skoro i tak potrzebuje dekodera?

Gearsy na One są potrzebne, bo mają jedyne w swoim rodzaju, uwielbiane przez graczy multi. Nieważne czy jest potencjał na fabułę do singla, multi samo w sobie jest pretekstem do kontynuacji serii.

Opublikowano

GoW to symbol minionej generacji

fixd

tak Figaro, wrzucałem tweety bo chodziło o coś związanego z xboxem, co w tym dziwnego? Masz na myśli że wrzucam tutaj tylko te niusy odnośnie gier tylko na xboxa?

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

A ja jestem ciekaw czemu tak jest, seria telefoniw Sony Xperia z flagowcem Z, Z1 i nadchodzacy Z1 Compact to telefony najlepsze w swojej klasie, zaden Samsung nie jest w stanie im podskoczyc.

Telewizory tez robia sensowne w stosunku jakosc cena.

PS4 to najlepszy start w historii gamingu a oni obnizaja rating. Nie ogarniam.

Ps.Maciomaniak

Telefony sa slabe? Jakie? Bo flagowce to jedne z najlepszych do ktorych tylko Nexus 5 ma start.

Te tansze to sam nie wiem, tak jak u Samsunga, sa lepsze i gorsze jak u konkurencji.

Z tym Nexuses to slabe porownanie. Nexux 5 to raczej middle end, zrobiony przez LG. Nie jest zly, jest tani i w tym przedziale cenowym z pewnoscia daje rade. Ale do flagowcow mu jak WiiU do next genow.

Sam uzytkuje z1 i to dobry telefon, ale Samsung4 czy LGG2 tez sa bardzo dobre i z pewnoscia nie mozna powiedziec ze experia jest najlepsza, porownywalna tak imo.

To zalezy przez jaki pryzmat uzytkownik patrzy, ja siedze na iPhonie, wiec dla mnie czysty Android jaki jest w Nexusie to jedyny Android jaki moge zaakceptowac, Android ktory dorownuje predkoscia dzialania iPhonowi, nie wiem jak bedzie chodzil po 2 tygodniach bez restartu ale telefon jest dobry, w tej cenie nie znajdziesz 4core procesora z 2GB ramu na pokladzie, w moim prywatnym rankingu. Nexus 4 gniecie S3, Nexus 5 gniecie S4 a Nexusa i S4 gniecie Z1.

Ale tak jak mowie to moj osobisty ranking, nie ocenian jakosci zdjec/filmow, programow dedykowanych i innych dupereli.

Ale to mowa tylko o Androidach, caloksztalt to iOS > Android

Opublikowano

Mazz, a nie jest tak ? :)

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

GoW to symbol minionej generacji

fixd

tak Figaro, wrzucałem tweety bo chodziło o coś związanego z xboxem, co w tym dziwnego? Masz na myśli że wrzucam tutaj tylko te niusy odnośnie gier tylko na xboxa?

mówię, że gdyby jakiś klapek wrzucił coś identycznego, tylko związanego z exem na ps4, to byś już bekował. ale nieważne, tak się tylko śmieję :)

btw pojawił się jeden, nowy screenshot z Watch Dogs. Wow!!

Be_mtOuCEAAxqGu.jpg

Opublikowano
mówię, że gdyby jakiś klapek wrzucił coś identycznego, tylko związanego z exem na ps4, to byś już bekował. ale nieważne, tak się tylko śmieję :)

Co innego wrzucać konkrety jak to wyżej, a co innego jakieś fatamorgany klapków odnośnie The Last Guardian albo Demon Souls 2.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.