Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

@Maciomaniak

CPU w XOne nie ma 47MB cache, tylko 4MB (jak PS4). Jest tam tyle pamięci "wokół" układu, ale nie jest to zwykły cache (być może jest to przeznaczone dla funkcji "kinectowych"), a 32MB z tego to właśnie ESRAM.

Podciąganie GPU w PS4 pod "pecetowe GPU za 2000zł" tylko ze względu pewne podobieństwa to też duża nadinterpretacja ;)

Edytowane przez Emet

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 746,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Maciomaniak, Twoj post powinien byc w pierwszym poscie tego tematu, pozniej temat powinien byc zamkniety a wszyscy powinni pojsc do kosciola i wyspowiadac sie z grzechow na forum.

A po tym otworzyc temat na nowo z tytulem

Game Wars ;)

Opublikowano

Tak, tak, znakomity song. To niesamowite jak muzyka potrafi wpłynąc na odczucia w grze. Ale przebijam:

IMO najbardziej urzekający song w Infamous, to ten z cyklu "unreeased", ale że dotyczy kluczowego spoilera z gry, wrzucam go w spoiler (kto nie grał, niech nie zagląda):

http://www.youtube.com/watch?v=6wBF7NbSQzM

Zresztą to był świetny moment, warty przejścia gry raz jeszcze jako ten zły.

Jedynka była bardziej mroczna stylistycznie i scenariusz też z takiego typu, dwójka to bardziej superhero, ale miała fajne twisty :) Trójka powinna łączyć obie te cechy i wyjdzie majstersztyk ;)

Opublikowano

infamous

majstersztyk

:ninja:

Opublikowano

Game Wars ;)

wiałoby nudą trochę, gdyby ograniczyć się jedynie do nowej generacji
Nie pisalem zeby ograniczyc sie do jednej generacji :), mozna walczyc miedzy soba podczas dyskusji o grach, tak jak w ostatnich stronach podczas Halo.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

... Domyślnie porównywalna jest do Radeona 7870. Grafiki, która odpala BF4 na PC przy 1080p i maksymalnych detalach, zachowując 60FPS. A wiemy przecież, jaka optymalizacja jest na PC.

...

- W praktyce daje to tyle, że kupując PS4 za $399, kupujemy sprzęt, który ma w środku odpowiednik karty graficznej na PC o równowartości ~2000 zł. A gdzie pamięć i procesor, obudowa, pad, headset?

...

Żeby HD 7870 uruchomił BF3 w 1080p i >60fpsach (miałem BF3 i tą kartę) potrzeba i5 podkręconej do 4,5 GHZ więc sama karta jakaś mocarna nie jest, była 2 lata temu jak ją kupowałem.

Raz piszesz, że porównuje się do 7870, a za chwilę, że kupujemy PS4 i dostajemy kartę za 2k zł. 7870 jest wart z 800 zł, a to, że karta z PS4 ma czegoś tam tyle ile najnowszy modle Radeon nie czyni grafiki z PS4 wartej 2k zł...

Jeżeli porównuje się do 7870 to karta ze średniej półki, żaden potwór za 2k zł.

Opublikowano

Nawet jeśli PS4 nie jest jakimś potworem w porównaniu do high-endowych pecetów to i tak żaden PieC nie zastąpi mi konsoli do grania. Tak było od zawsze. Sam pamiętam jak z 16 lat temu znajomy odpalił mi RE2 ( :wub:) kolejno na PSX i PC z najlepszymi ustawieniami.  Teraz każdy ma spinę bo next-geny są takie same jak obecnie mocny komp. Taka natura. 

Opublikowano

leave infamous alone !!!. obie części zacne gierki.

końcowe wydarzenia w "złej" końcówce dwójki, to jedne z najbardziej emocjonujących wydarzeń tej generacji IMO (może nawet w grach wogóle). serio, losy bohaterów w tej epickiej końcówce przeżywałem, jak świnia okres. 

dlatego też, jeżeli ktoś chce zagrać i przejść tylko JEDEN raz, to niech koniecznie wybierze zł........"czerwony wybór" na końcu. 

aha, proszę nie hejtować fabuły dwójki, jeżeli nie znamy jedynki.

Opublikowano

InFamous 2 to chyba najlepiej wykonany sandboks ostatniej generacji obok Arkham City. A sama gra wciąga jak chvj. Dla mnie lepsza niż część pierwsza.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Jak widac nawet rozpiska jak glupiemu nie pomaga ;)

A w czym miało mi pomóc? PS4 nie ma grafiki za 2k jak pisze autor postu, tylko jak już za niecały tysiąc.

Opublikowano

InFamous to chyba najlepiej wykonany sandboks ostatniej generacji

wat.jpeg

Opublikowano

A w czym miało mi pomóc? PS4 nie ma grafiki za 2k jak pisze autor postu, tylko jak już za niecały tysiąc.
Tak, ale tlumczac ektremalnie banalnie, ma "bajery" jak karta za 2000zl
Opublikowano

widzieliście to?

http://www.ppe.pl/news-26542-chce_zagrac___top_20.html

top 20 "chce zagrać" z ppe z podziałem na konsole

-. Watch Dogs (PS4 / 38)
4. inFamous: Second Son (PS4 / 37)
6. The Last of Us (PS3 / 29)
7. The Order: 1886 (PS4 / 27)
8. DriveClub (PS4 / 26)
10. BioShock Infinite (PS3 / 23)
11. Grand Theft Auto V (PS3 / 21)
12. Beyond: Dwie Dusze (PS3 / 20)
13. God of War: Wstąpienie (PS3 / 17)
15. Dying Light (PS4 / 16)
-. Tomb Raider (PS4 / 16)
-. Thief (PS4 / 15)
19. Destiny (PS4 / 14)
-. Killzone: Shadow Fall (PS4 / 14)

ani jednej gry na 360 i XO -o czymś to jednak świadczy
no i oczywiscie to playstation nie ma gier
Opublikowano

Wow, plantkon z ppe który nadpłynął z najlepszego portalu o plejstejszyn prowadzonego przez trophy hackera czeka na gierki na plejstejszyn. Niebywałe.

mam wrażenie, że na większości europejskich portali by tak było. amerykańskich zresztą mniej więcej też.

Opublikowano

InFamous to chyba najlepiej wykonany sandboks ostatniej generacji obok Arkham City. A sama gra wciąga jak chvj. Dla mnie lepsza niż część pierwsza.

lol, z tego eksajtu nowym inFamousem (jedyne co zostało na PS4 c'nie) to zaraz się okaże, że GTA V ch,uj, inFamous krul

Opublikowano

europejski i amerykański plankton czeka na gierki na plejstejszyn, niebywałe. 

Opublikowano

Tak, ale tlumczac ektremalnie banalnie, ma "bajery" jak karta za 2000zl

To też napisałem, że posiadanie kilku (czy jednego) bajeru z karty za 2k nie czyni karty z PS4 karty wartej 2k jak napisał Maciomaniak pisząc, że za 1700 zł dostajemy konsolę z kartą która potrafi tyle co karta za 2000 zł. Może potrafi więcej niż HD 7870 dzięki tym ACE, ale nie potrafi aż tyle co R9 290X.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.