Skocz do zawartości

Black Desert (czyli next-genowe MMO)

Featured Replies

Opublikowano

(pipi)ac xboxa, tylko Sony.  W tym tygodniu powinienem wiedziec, znajomek ma dostac klucze i jeden mi dac, ja bede mial dostep z preordera i tak. 

2 tygodnie l4 biore, bedzie grane.

Mozna sie na bete zapisac https://www.blackdesertonline.com/events/cbt2/ApplyForm.html

OFICJALNY START 3 MARZEC
START DLA LUDZI KTÓRZY WYKUPILI PRE ORDER:
HEAD START CONQUERORS PRE ORDER - 28 LUTY
EXPLORERS PRE ORDER 1 MARCA
TRAVELER'S PRE ORDER 2 MARCA
CBT2 18 LUTY

Edytowane przez Shen

• Odpowiedzi 249
  • Wyświetleń 33,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Powiedz to square i Final Fantasy XIV

• Mi pasuje   Szybka instalacja + english patch. Zero problemów. Gramy w 1440p  

• (pipi)ac xboxa, tylko Sony.  W tym tygodniu powinienem wiedziec, znajomek ma dostac klucze i jeden mi dac, ja bede mial dostep z preordera i tak.  2 tygodnie l4 biore, bedzie grane.     Mozna sie

Opublikowano

Pozwole sobie podbic, 9 lutego bedzie mozna zaklepac nick i nazwisko rodowe.

Opublikowano

Ja bym pograł ale nie wiem czy jest sens grać w tą grę tak do godziny dziennie? I to w dodatku nie zawsze co dzień. Chociaż czasem trafi się okazja żeby trochę dłużej popykać.

Opublikowano

Wiekszosc rzeczy jak exp czy bossow mozna robic solo, ja bede mial podobna ilosc czasu na gre.

Opublikowano

Boję że będzie jak z Wild Starem. Napaliłem się a grę odstawiłem już po tygodniu od premiery. 

Jednak chyba spróbuję.

Tylko nie wiem jaki pakiet kupić. Ten najdroższy ma raptem trochę więcej wszystkiego, oferuje lepszego konia i perły. Ale do niezobowiązującego grania to nie wiem czy mi jest to potrzebne. Te perły to na co będzie można wydać? Na jakieś stroje itp?

Opublikowano

Perły do item shopu, jak bedziesz chcial to sam sobie mozesz kupic pozniej. Moim zdaniem ten za 50 dolcow najbardziej oplacalny. Tu masz troche info http://blackdesert.com.pl/?p=3633

Nick zaklepany, teraz tylko czekac do premiery 2rz46ja.jpg

Edytowane przez Shen

Opublikowano

Jak to jest z tym p2w. Gadałem jakiś czas temu z Veliusem i mówił, że jest dosyć mocne, z kolei wczoraj oglądałem stream i faktycznie było p2w (itemy do instant reza za kase xD), ale ludzie na czacie pisali, że p2w będzie tylko w korei (stream był z koreańskich serwerów) a w EU mają być trochę inne zasady samej gry jak i biznes model. To jak to w końcu jest? Nie nastawiam się na jakieś grindowanie, ale w sumię gierkę bym obczaił bo wygląda bardzo fajnie, ale jak ma być od startu p2w to olewam kompletnie

Opublikowano

W korei P2W zabilo BDO, to jak sprawa bedzie wygladala w EU i USA jest obecnie nieznane. Moga w kazdej chwili cos dorzucic, a moge tez nie robic chamskiego P2W. Czas pokaze i ta kwestia jest narazie otwarta. Ja mam nadzieje ze jednak sie postaraja i sprobuja troche powalczyc zanim sprobuja w latwy sposob wydoic kase.

Opublikowano

Nie ma żadnego p2w na serwerach eu/us, przynajmniej teraz na początku. Na serwerach azjatyckich i rosyjskich gra jest f2p, większy nacisk jest na sklep. Tutaj jest buy 2 play.

W linku info o sklepie http://blackdesert.com.pl/?p=3633

Opublikowano

Ok, udało mi się w sumie załapać na tą betę to sobie zobaczę co i jak, może kupię fulla

Opublikowano

Mam kod i też się do was dołącze chociaż szczerze powiem, że troche cykam się wciągnąć w MMO, akurat teraz to by była dla mnie słaba opcja.

Opublikowano

jak ktos ma kodzik to poproszę na PW bo zawsze ktoś zakosi zanim wejde do tematu :f

z góry dziekuje :****

Opublikowano

dobre serwery maja, instalka leciala z max predkoscia.

Opublikowano

Gra juz ktos? Ja poogladalem troche materialow i musze przyznac ze pare rzeczy mi sie podoba:

- swiat jest gigantyczny, przebiegniecie ze wschodu na zachod w prostej linii to cos oklo 4 godzin

- fajny system walki bez targetowania jak w wowie

- jest mnostwo rzeczy do roboty

- losowe dungeony, biegasz sobie po pustyni a tu nagle odkrywasz jakis dungeon

- nastawienie na granie w gildii

- system pvp, lubie jak w mmo sa jakies konsekwencje smierci, byleby nie byly za duze

- brak latajacych mountow

- tu chyba wszystko dzieje sie w swiecie gry dla przykladu, przesylasz sobie przedmioty z jednego miasta do drugiego to musisz miec karawane ktora bedzie przenosic graty z tego miasta. Ciekawe czy bedzie mozliwe atakowanie karawan innych graczy/gildii, chociaz to mogloby byc zbyt hardkorowe xd

Jak wroce dzisiaj z roboty to sie zabieram do testowania. Jak bym byl w liceum/na studiach to bym pewnie gral jak glupi, ale teraz zapewne skonczy sie na krotkim obczajeniu i zostawieniu tak jak mialem z blade and soul :frog:

Opublikowano

Ja troche pogram, ale niezbyt wiele, bo i tak gra juz kupiona, szkoda czasu na bete jak i tak bedzie wipe.

Opublikowano

Zrobie sobie postać i ide na siłownie, jak wrócę mogę grać w te chińskie bajki  :lapka: