maciucha 11 595 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 fifa 12 bardzo dobra piłeczka, do 2016 roku w nia grałem Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. CoATI 1 050 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Wreszcie... po chyba 6 obsuwach premiery, tego cholernego guidea, wreszcie do mnie dotarł. Jakościowo świetne wydanie, Merytorycznie jeszcze nie wiem, ale jestem dobrej myśli. (przy okazji najnowszy BLAME w twardej sie załapał do foty ;)) 14 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 FIFA 12 Listonosz przyniosł zakupy growe z miesięcznikiem "NAJ" ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Figaro daję plusa, bo dobra beka XD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Prekor 5 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Wreszcie... po chyba 6 obsuwach premiery, tego cholernego guidea, wreszcie do mnie dotarł. Jakościowo świetne wydanie, Merytorycznie jeszcze nie wiem, ale jestem dobrej myśli. (przy okazji najnowszy BLAME w twardej sie załapał do foty ;)) Skąd masz ten poradnik. Wygląda bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Nigdy nie mialem. Nadrabiam i cholernie wkrecilem sie w retro. Stan idealny. Za 130 złociszy. Facik ale te pudeleczka i plytki. Na razie gierki lipne bo takie w zestawie byly ale nadrobi sie i juz możecie wpisywać co warto miec w kolekcji :) I kilka do PS4. Arkham Knight to jednak sztos okrutny dla psychozyebów pana w rajtuzach. I polecane w różnych kręgach sluchaweczki. Co prawda przewodowe i juz stare choc nowki, ale niszcza HyperX, Turtlesy, Synyhajzera i inne ktore testowalem. Zalozylem i Arkham Knight rozyebal mi czaszke dźwiękami. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Wreszcie... po chyba 6 obsuwach premiery, tego cholernego guidea, wreszcie do mnie dotarł. Jakościowo świetne wydanie, Merytorycznie jeszcze nie wiem, ale jestem dobrej myśli. (przy okazji najnowszy BLAME w twardej sie załapał do foty ;)) Skąd masz ten poradnik. Wygląda bardzo fajnie. takie rzeczy kupuje na wordery https://wordery.com/the-last-guardian-an-extraordinary-story-future-press-9783869930800?cTrk=NTI4OTY3OTV8NTk0YzA4OTA0ODI1YjoxOjM6OjQ5MWM3ZTE4 w preorderze było troszkę taniej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ping 9 006 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Do tego procek i7-7700K, 16GB RAM @ 3000mhz, SSD 275GB + 2TB na backup. Mam nadzieje, że na dwa lata starczy. 27 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Nigdy nie mialem. Nadrabiam i cholernie wkrecilem sie w retro. Stan idealny. Za 130 złociszy. Facik ale te pudeleczka i plytki. Na razie gierki lipne bo takie w zestawie byly ale nadrobi sie i juz możecie wpisywać co warto miec w kolekcji :) Piękny zestaw, kawalerze. Od kilku dobrych miesięcy również się zastanawiam nad ponownym wkroczeniem w świat PSP. Jak miałem i grałem, to przednio się bawiłem przy takich tytułach jak LocoRoco, Dexter czy Medievil. Do tego masz mnóstwo fantastycznych gier jrpg. Dla każdego coś miłego. Za 130 zł. Zazdroszczę mocno. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Koleś nie mial pojęcia co sprzedaje. Olx to jednak kopalnia dobroci i okazji. Poleczka bedzie sie uginac od gierek :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Pingu, w końcu się doczekałeś na tego kuriera :P Zazdroszczę składania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 (edytowane) Kot mi jakiś czas temu zbił mój kultowy kubeczek z zeldą i podpisem (może jeszcze niektórzy pamiętają jak Velius ogarniał a ja wysyłałem), więc dziewczyna mi ogarnęła nowy. Nawet napis jest w czcionce zeldowej no i przy okazji wpadł szanowany ex na SWITCHA Edytowane 22 Czerwca 2017 przez Rayos 8 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Do tego procek i7-7700K, 16GB RAM @ 3000mhz, SSD 275GB + 2TB na backup. Mam nadzieje, że na dwa lata starczy. Nie ma takiego drugiego ziomka na Świecie, jak Ping - MASAKRATOR. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Ping daj znać jak wrażenia z nowej maszyny w porównaniu do konsol. Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Stalo sie tak dlugo przeze mnie wyczekiwane, postawilem pierwszego klocka w puyopuyo... GOTY uczucie No i podobno najlepszy indyk tego roku... oh jak sie boje -___- 3 47 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 lepiej idź do lekarza, bo coś stolec słabej jakości, możesz mieć raka Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) i minusy sie sypia, bo obrazilem delikatne podniebienia forumowego majestatu... cio.ty Edytowane 23 Czerwca 2017 przez okens Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Nie no, Little Nightmares bardzo bardzo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ping 9 006 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Ping daj znać jak wrażenia z nowej maszyny w porównaniu do konsol. Trochę boję się gniewu moderacji, ale spróbuję - bez trollingu. Maszyna przyszła później niż założyłem, więc zdążyłem obskoczyć zaledwie kilka rzeczy. Jak tylko typers przyniósł mi wielkie pudło z komputerowymi manelami, ogarnąłem majdan, wrzuciłem wcześniej przygotowaną płytkę z Windowsem i wyskoczyłem po kilka browarów i pizzę, co by godnie przywitać nowego czlonka rodziny. Pierwsze wrażenie? No jest zgrzyt. Instalowałem Windowsa i coś się zyebało - black screen i zero reakcji , zajrzałem do BIOSu, przestawiłem jedną opcję, wrzuciłem instalację i śmiga. Można działać. Odpalam maszynę - o kuurrrr.wa co tu się dzieje! :o Ten pecet bootuje się do systemu szybciej niż XBOX One, ba, nawet PS4-kę wyprzedza. No no, takie odpalanko to ja rozumiem. Dawaj instalujemy STEMA, kupimy parę gierek, w międzyczasie pobiorę FORZE HORIZON 3 i zobaczymy, czy faktycznie do 4K@60FPS potrzebuję SLI, chociaż kupując grafikę za taką kasę spodziewałem się pięknego działania. Komputer oczywiście zapiąłem pod telewizor (za monitorem nadal się rozglądam). pierwsza zainstalowała się FORZA (~50gb targnięte w kwadrans). No to jedziemy - gra z defaultu wszystkie suwaki przestawiła mi na ultra i zaproponowała locka na 60fps. Nie zmieniałem tej ostatniej opcji, bo telewizor i tak ma częstotliwość odświeżania 60hz. Podbiłem rozdziałkę do 4K i usiadłem do gry. Loadingi na klocku nie mają startu do tego co się dzieje na PC - demon prędkości. Ale pomijając już czasy ładowania, których na komputerku wręcz nie ma, grafa mnie poskładała. Ta wyrazistość, te detale, draw distance, tekstury, absolutnie ZERO jakichkolwiek ząbków znanych z konsoli. Licznik FPS przy większych zadymach dryfował między 57-60 FPS. Trochę mnie to zmartwiło, bo pewnie bardziej wymagające gry już nie pójdą przy takich parametrach. Błąd. Kolejnego odpaliłem DOOMa, ponownie wszystko na ultra, odpaliłem grę w 1080p bo słyszałem o niej dużo złego w kwestii optymalizacji. Zapyerdala jak ta lala, nawet nie myśli żeby zwolnić, no to co robimy? Ano podbijamy rozdziałkę do 4k. Rozdziałka zmieniona, gra dla pewności zresetowana, sprawdziłem drugi raz w opcjach czy jest 4k - jest, więc czas na chwilę prawdy. Zapyer.dala w 60 klatkach i nawet przy zadymach nie jest w stanie zwolnić , nie wiem co te pececiarze tak straszyli, że gra kuleje jeśli chodzi o optymalizację, ale to co zobaczyłem nie totalnie zniszczyło. Powiem tak - jak już wyjdzie to Scorpio, to tak jak PS PRO będzie zaledwie namiastką grania w 4K. Ot po prostu opcja budżetowa dla ludzi, którzy nie chcą wydawać na swoje hobby dużych pieniędzy (bo sorry, w true 4K@60FPS bez żadnych checkerboxów na konsoli tańszej niż moja karta graficzna to ja nie uwierzę, no, chyba że w jakichś małych gierkach/starociach). Wrzuciłem jeszcze GRIPa (jak to wygląąąda!), Redout (dzięki UberAdi za przypomnienie o tym tytule) - WIpeout to to nie jest, ale klon wyśmienity. Te kolory, ta ostrość tekstur, prędkość, zero ząbków - no CUDO! Relaksatorka o nazwie ABZU - tutaj akurat miałem zgrzyt, bo gra pływała w 20-30 klatkach, z wyraźnymi dropami na 20 gdy na ekranie było widać większą ilość obiektów. Wchodzę do opcji a tam wybrana rozdziałka z kosmosu bo aż 8k. Po zejściu na 4K wszystko w betonowych 60 FPS. Ogólnie jestem mega zadowolony, mam nadzieję, że problemy techniczne które z czasem na pewno się pojawią nie zniechęcą mnie do tej maszyny. Obecnie za fakt biorę zacofanie technologiczne konsol - pewnie, kocham konsole, ale jak zobaczyłem gry na PC średniej klasy to będę wracał wyłącznie do exów - multiplatformy ogram na komputerze. Obecnie wszystko co odpalałem w 4K na Ultra, chodziło w betonowych 60 klatkach. No, może oprócz Forzy, która traciła czasem te 2-3 klatki (jak Mario Kart na Wii U). Zdaję sobie sprawę z tego, że tytuły które wyjdą za rok pewnie już nie uciągną takich detali w takiej rozdziałce, ale to był build pod jedną z dwóch opcji - granie w 1080p@144hz lub granie w 1440p@60hz - jeszcze rozważam, w którą stronę iść, ale na dniach się wyklaruje (pewnie 1440p) - 4K na monitorze komputera nie jest mi potrzebne, a domyślnie mam zamiar grać przy monitorze poniżej 30 cali, z rzutowaniem obrazu na TV w salonie od czasu do czasu (chwilowo z braku monitora gram na TV 4K). 25 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) OK, ping, tak oficjalnie nakręciłeś mnie na PC. Nie stać mnie na taką bestię, ale jakiś RX560 z Ryzenem 5 sprawdziłbym z przyjemnością. Edytowane 23 Czerwca 2017 przez Paolo de Vesir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 854 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Ping tv 4k do gierek solo i monitor 144hz do multi. Jak nie grasz multi to tak naprawde monitor jest ogolnie zbedny, chyba ze do pracy ewentualnie. No i jeszcze polecam zabawe afterburnerem i podkrecaniem karty, tylko zarezerwuj sobie na to z jeden dzien bo schodzi czasu duzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Moim zdaniem najnowsza wersja Windows 10 jest już tak bezproblemowa i zautomatyzowana, że nie powinna sprawiać żadnych problemów. Jak będziesz grał w same gierki ze steam czy gog to nie powinno być żadnych problemów z ich działaniem. Pewnie jakbyś zaczął bawić się w jakieś emulatory to przyda Ci się jednak dużo cierpliwości. Przed kupnem monitora najlepiej sprawdź gdzieś jak wygląda 1440p/144hz, bo moim zdaniem jest to najlepsza konfiguracja, chociaż dość wymagająca sprzętowo, ale zawsze można zejść wtedy do 1080p. No cudowny sprzęcik. Baw się dobrze :)))))))))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Dobra, (pipi)ać. Składam masterracea. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Ping daj znać jak wrażenia z nowej maszyny w porównaniu do konsol. jeszcze rozważam, w którą stronę iść, ale na dniach się wyklaruje (pewnie 1440p) - 4K na monitorze komputera nie jest mi potrzebne, a domyślnie mam zamiar grać przy monitorze poniżej 30 cali, z rzutowaniem obrazu na TV w salonie od czasu do czasu (chwilowo z braku monitora gram na TV 4K). Juz na poczatku powiem, żeby rada teddiego o zbednosci monitora jest częściowo błędna. Jasne jak masz dobry HDTV i chcesz kupic sredniej klasy monitor, to jest w tym duzo prawdy, ale widzac jaki masz sprzęt on sie w tej chwili marnuje i wykorzystuje tylko 50% swojego potencjału. Monitor z najwyzszej półki, ze świetna matryca, szeroką gamą kolorów, odpowiednio skonfigurowany, rozdzielczoscia 1440p, odswiezaniem 144hz, G-sync (to nie gmer marketingowy, to guwno robi 1000% roznicy w grach), system ULMB do gier izometrycznych i strategii (gra wyglada jak żywa, ciezko opisac slowami co zachodzi w tym momencie, ale efekt ruchu np jednostek w starcraft to jakas BAJKA) rozwala poprostu jaja. Kiedys pewnie czytałes moje spusty na temat przesiadki na taki monitor, ponownie poczulem sie jak 5 letni szczyl co dostal pegazusa, kazda gra wyglada inaczej, poprostu była żywa, gładziutka a ruch był tak czysty ze potrafilem 5 godzin przesuwac okienka na pulpicie bo nigdy czegos takiego nie widzialem. Miałem wczesniej dobrej marki monitor IPS 60hz, ale na nowym monitorku mimo ze to tez niby byl IPS kolory byly poprostu porażające, wiec monitor monitorowi nie równy, nawet jak w tabelce sa podobne parametry. Teraz moglo sie troche zmienic, bo telewizory dostaly HDR, ale w tym roku wychodza najnowszej generacji monitory gamingowe, które poza tym co wspomnialem wczesniej beda tez mialy support na HDR i 4k, ale mimo wszystko mysle ze 1440p i 60hz w singlu oraz 1440p i 120-144hz w multi to najlepszy wybór, ten setup, który masz spokojnie na to pozwoli, bo wiekszosc gier multi ma jednak mniejsze wymagania zeby wieksza ilosc ludzi mogla grac. Jak chcesz wiecej info to smialo wal na PW, gwarantuje ze jak podlaczysz najwyzszej klasy monitor do swojej bestii to dopiero zobaczysz co ona potrafi i bedziesz pierdział w kapcie z wrażenia. Edytowane 23 Czerwca 2017 przez Velius 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 co tu sie odjaniepawla Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi