Skocz do zawartości

Pomoc przy kupnie auta

Featured Replies

Opublikowano

czyli żadna tam najbogatsza wersja

Edytowane przez waldusthecyc

• Odpowiedzi 8,8 tys.
  • Wyświetleń 628,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wziąłem to co wyżej, identyczny jak na fotach - M440i, kolor Tanzanite blue. Nie miałem dużego wyboru, bo odbiór 530i lub słabszej 430i to czekanie do października lub listopada i nie mam na to czasu.

• Czezare
    Czezare

Dobry wieczór!

• Samochód po testowany w środku i tylko rys dopatrzeć się nie mogłem bo oszroniony (8 rano w olsztynie 0 stopni).  Wszystko tak jak chciałem wersja L kamera, składane lusteka czy lepsza tapicerka Na s

Opublikowano

Fakt. Najbogatsza tylko z nazwy patrząc tylko na pakiety wyposażeniowe (S-XL).

Opublikowano

Infidel to chyba na inne cenniki patrzę. Nie mówię że się nie da kupić za tyle. Pewnie że się da - ja wolę kupić samochód klasę niżej ale lepiej wyposażony niż np. kia sportage z manualną klimą.

Kia Sportage z nawigacją (7 lat aktualizacji w cenie), lepszym niż w standardzie audio (chyba Infinity), czujnikami, kamerą cofania, dwustrefową automatyczną klimatyzacją, bluetooth, skórzaną kierownicą, tempomatem i silnikiem 1.6 z 6-stopniową manualną skrzynią. Jak dla mnie całkiem spoko - 72 tysiące, do odbioru od ręki, wrzucałem wcześniej link ;)

Opublikowano

Spoko zawsze można trafić okazję bo to akurat jest dobra cena ale jak katalogowo tak fajnie juz nie jest. Inna sprawa ze nie zdziwiłbym się gdyby coś z ta fura było nie tak

Opublikowano

To co dalej dyskutujemy czy wyjasnione juz? 

Olszmic pieknie to ujął, nic dodac nic ując. Mi tak jak i jemu cięzko by było widać 70k na auto typu dacia. Pewnie bym tego nie zrobił. Napewno bym tego nie zrobił. Wiadomo kwestia priorytetów , moze dlatego ze i ja i on jestesmy kawalerami i mozemy jeszcze zyc jak na mężczyzn przystało i jezdzic alfą czy bmw. Samochód ma służyć też oprócz wożenia dupy z punktu a do punktu b do przyjemności obcowania z nim, ma byc częścią faceta. Kiedy wychodzisz z domu i wiesz ze do niego wsiądziesz czujesz radość, nutkę podjarania a nie przymus, apatie i luksus jak w mzk. Auto ma swiadczyc o facecie, o jego charakterze. W dodatku patrząc na te testy to bałbym sie zderzyc ta dacia z 20 letnim bmw bo bym szukał nóg na miejscu pasażera tej bety.

Bez spin mili oczywiscie mówie o sobie bo ty patrzysz przez inny pryzmat, żona dwójka cyganiatek, ale troche zabawne jest tutaj pisanie innych i wmawianie ze słabe auto z salonu> dobra używka , bo tak nie jest, serio wolałbym kupic za 50 tys kilkuletnie audi czy bmw na wypasie i zostawić te 10k na naprawe w razie czego niz jezdzić skodą. Poza tym nikt jeszcze nie wpadł na to ze auta typu mercedes czy bmw nie psują sie tak jak dacia czy skoda xD 

http://allegro.pl/mercedes-e-klasa-320-cdi-v6-max-opcja-model-2008-i4318964824.html

Opublikowano

Akurat auta typu Mercedes od kilku lat psują się i to ardzo. Biorąc pod wagę ile tam jest elektroniki (bardzo często siada np elektroniczny ręczny - wymiana kilka tys zł), to sądzę, że 6 letnia E klasa jest znacznie bardziej narażona na awarię niż nowa Skoda z salonu.

Opublikowano

Akurat auta typu Mercedes od kilku lat psują się i to ardzo. Biorąc pod wagę ile tam jest elektroniki (bardzo często siada np elektroniczny ręczny - wymiana kilka tys zł), to sądzę, że 6 letnia E klasa jest znacznie bardziej narażona na awarię niż nowa Skoda z salonu.

No ale mercedes jak będziesz jechał ze znajomymi po wsiach to na skodę nikt nie zarzuci okiem, ale jak przejedziesz takim mercem to dziewczyny z remizy już mają mokro. I nie ważne ile naprawy samego merca będą kosztować ważny lans 

Opublikowano

Przecież juz tu ktoś wrzucał filmik że nawet w salonie można dostać składaka.

(poszukam linku )

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Przecież juz tu ktoś wrzucał filmik że nawet w salonie można dostać składaka.

(poszukam linku )

Składaka to nie wiem ale polecam program na tvn turbo jak gościu kupił nowiuśkie Mitsubishi Pajero ? i były źle dopasowane albo korbowód albo cylindry już nie pamiętam. Samochód za 200 tyś a gościu dalej po sądach się włóczy :)

Opublikowano

To co dalej dyskutujemy czy wyjasnione juz?

Olszmic pieknie to ujął, nic dodac nic ując. Mi tak jak i jemu cięzko by było widać 70k na auto typu dacia. Pewnie bym tego nie zrobił. Napewno bym tego nie zrobił. Wiadomo kwestia priorytetów , moze dlatego ze i ja i on jestesmy kawalerami i mozemy jeszcze zyc jak na mężczyzn przystało i jezdzic alfą czy bmw. Samochód ma służyć też oprócz wożenia dupy z punktu a do punktu b do przyjemności obcowania z nim, ma byc częścią faceta. Kiedy wychodzisz z domu i wiesz ze do niego wsiądziesz czujesz radość, nutkę podjarania a nie przymus, apatie i luksus jak w mzk. Auto ma swiadczyc o facecie, o jego charakterze. W dodatku patrząc na te testy to bałbym sie zderzyc ta dacia z 20 letnim bmw bo bym szukał nóg na miejscu pasażera tej bety.

Bez spin mili oczywiscie mówie o sobie bo ty patrzysz przez inny pryzmat, żona dwójka cyganiatek, ale troche zabawne jest tutaj pisanie innych i wmawianie ze słabe auto z salonu> dobra używka , bo tak nie jest, serio wolałbym kupic za 50 tys kilkuletnie audi czy bmw na wypasie i zostawić te 10k na naprawe w razie czego niz jezdzić skodą. Poza tym nikt jeszcze nie wpadł na to ze auta typu mercedes czy bmw nie psują sie tak jak dacia czy skoda xD

http://allegro.pl/mercedes-e-klasa-320-cdi-v6-max-opcja-model-2008-i4318964824.html

bez spiny piszesz?

to dlaczego odgrzewasz w sumie temat i 2 post z rzędu piszesz jak bardzo zgadzam się z olszeskym?

wiem dlaczego, bo w tamtym mnie nie obraziles dostatecznie i tutaj się ukazuje twoja natura. musisz być twoje na wierzchu.

piszesz że nie jestem prawdziwy facet i obrażasz moje dzieci.

no więc ja chcę się spytać czy ten słaby gen przegranca alkoholika gościa bez ambicji dodatkowo strasznie niedowartosiowanego. masz w prostej linii po mamie czy tylko jesteś czarna owca?

tak czy tak kupno używanej alfy to dobry wybór, zawsze jest mała szansa ze twoja młoda rumunka zajdzie w ciążę z zaschnietym nasieniem poprzedniego właściciela i dziecko będzie miało jakieś szanse.

temat wyjasniony

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Ostatnie zdanie o nasieniu, epicki diss i czuję się trochę za niego odpiwiedzialny...

Opublikowano

jesteś dawcą:D

Opublikowano

Gdzie obraziłem twoje dzieci? xD Co za typ, przegraniec alkoholik xD O kim ty mówisz stary :D 

A obrażanie mojej dziewczyny jest bardzo słabiutkie, nawet kazub nie był tak ch.ujowy :/ 

No pewnie ciebie stac na nowe 159 z salonu a dacia z salonu nie jest szczytem dla tak ambitnego gościa jak ty 

Opublikowano

no widzisz temat skonczony

Opublikowano

To kupiłes już tą dacie panie ambitny inżynierze? Czekamy na fotke w psa

Opublikowano

no widzisz normalny post, uczysz się.

nie jeszcze nie

Opublikowano

Tamten też był normalny, nie moja wina że ponosi cie i nadinterpretujesz moje posty w których widzisz tylko to co chcesz zobaczyć czyli napompowanego kabana. Wyraziłem tylko swoja opinie że ja czy olszyc mamy inne priorytety niz ty przy kupowaniu auta bo jestesmy kawalerami. A dacia to serio słaby wybór i bedziesz żałować a jak mniemam biorąc auto z salonu nie kupujesz go na dwa lata więc lepiej serio rozpatrz tą KIA co lucek daje. 

Balon czyli najlepiej kupić zamiast e klasy fiata pande bo ma mało elektroniki i nic sie nie spier.doli? Bez przesady stary nie ma co iśc ze skrajnosci w skrajnośc 

Opublikowano

tak między nami uważam że jesteś z lekka psychiczny bez spiny Kabi.

ok pomyślę o Kii

Opublikowano

i vice versa.

Pomyśl pomyśl, mili ja ci dobrze radze

Opublikowano

Z tym porównaniem testów zderzeniowych Dacii i Bmw to trochę przesadziłeś, Kabi :D Bo Dacia wypada tu średnio, ale na pewno lepiej niż takie stare fury. Przecież auta z lat 90 to dopiero raczkowanie w kwestii bezpieczeństwa, one się składają jak harmonijki, a silnik ląduje na tylnem siedzeniu.

W ogóle, bezpieczeństwo aut jest jakoś często pomijane. Jak kupiłem ostatnio auto, to kumpel się pytał o wyposażenie, więc mu mówię, że tam klima, rafio mp3 itd, ale wspomniałem z entuzjazmem o 6 poduszkach i mówiłem, że fajna sprawa, bo kurtyny boczne dobra rzecz. Ten się śmiał, że w ogóle o takich rzeczach mówię. Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, że nieszczęście na drogach może spotkac każdego, w dowolnym momencie.

Opublikowano

Wiem że przesadziłem ale odnosiłem sie do posta milana w ktorym pisze o bezpieczenstwie chyba nie przeglądając wczesniej testów zderzeniowych dacii. A z drugim zdaniem masz racje, to tak samo jak z zapinaniem pasów , często kiedy każe to zrobić komukolwiek kto siada obok mnie w aucie widze zdziwienie na twarzy. A jak juz mówie to osobom z tyłu to normalnie oczy mają postawione. 

Opublikowano

Alfa 156 ma nieciekawe wyniki w NCAP. Manekin nie narzekal, ale niesmak pozostal.