Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomoc przy kupnie auta

Featured Replies

Opublikowano

A więcej kryteriów? Może masz jakieś konkretne typy w okolicy, co się żonie podoba?

Ok, na pewno unikać 1.2 puretech od Stellantisa, starszych 1.0 od Forda na pasku, starych 1.2 TSI… 1.0 mpi i 1.0 TSI lepszy wybór.

Jeśli samochód ma być przede wszystkim łatwy to zaparkowania i tani w ekspoloatacji, to dobrą opcją będą Fiaty ze sprawdzonym 1.2, 500 i Panda.

Jeśli priorytetem jest bezpieczeństwo, jedną z ciekawszych opcji będzie Polo 6 - 5 gwiazdek Euro NCAP w 2017 i bardzo dobry wynik ochrony pasażerów. Można spokojnie znaleźć w tej kwocie z 1.0 75.

Jeśli samochód ma być jak najnowszy albo SUV - Dacia.

• Odpowiedzi 9,2 tys.
  • Wyświetleń 893,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wziąłem to co wyżej, identyczny jak na fotach - M440i, kolor Tanzanite blue. Nie miałem dużego wyboru, bo odbiór 530i lub słabszej 430i to czekanie do października lub listopada i nie mam na to czasu.

• Dobry wieczór!

• Samochód po testowany w środku i tylko rys dopatrzeć się nie mogłem bo oszroniony (8 rano w olsztynie 0 stopni).  Wszystko tak jak chciałem wersja L kamera, składane lusteka czy lepsza tapicerka Na s

Opublikowano

No właśnie pierwsze typy to było Yaris i Aygo ale dziś tak przeglądałem ogłoszenia i się zacząłem zastanawiać czy może być coś lepszego.

Bo na pewno jak się trafi dobry egzemplarz Toyoty to jednak jest szansa na tą reklamowaną niezawodność. O ile jeszcze karoserii nie wżera rdza yao

Dziś właśnie rzuciła mi się w oczy polówka tylko jak tam jest też trzycylindrókwa tak jak miałem w 5 to raczej nie chciał bym się w to pchać.

Opublikowano

Polo będzie miało po 2014 3 cylindry w wolnossaku, do 2014 były 4 gary.

Opublikowano

Tak to 3 cylindry, ale silnik ma raczej dobrą reputację. I tak ważniejsze jest jak samochód jest ogarnięty, od wibracji 3 cylindrów w Yarisie to się lusterko trzęsło, teraz w BMW też mam 3 cylindry i poza przyjemnym imo dźwiękiem przy wkręcaniu się na obroty, samochód jest bardzo dyskretny i w niczym ten „brakujący” cylinder nie przeszkadza.

Yarisa 1.0 z 2014 mieliśmy w rodzinie, rzeczywiście przez 8 lat użytkowania nie zepsuło się nic poza akumulatorem (ale też przejechał poniżej 100k km) i do tego czasu nie zgnił. Ale imo ten samochód jeździł gorzej niż Grande Punto z 2006, wibracje jak wspominałem były upierdliwe, pedały malutkie, wyciszenie symbolicznie, plastiki twarde jak kamień, do tego beznadziejne światła i niezbyt imo skuteczna pojedyncza wycieraczka.

Imo jeśli Yaris to w hybrydę trzeba iść, przynajmniej w mieście będzie tanio i komfortowo z automatem. A najlepiej dołożyć do aktualnej generacji, dużo nowocześniejsze auto.

Opublikowano
7 minut temu, Mustang napisał(a):

A najlepiej dołożyć do aktualnej generacji, dużo nowocześniejsze auto.

No właśnie tego się boję najbardziej, że skończy się jak zawsze czyli w planowanym budżecie nic nie ma i trzeba dołożyć.

Opublikowano

Nie no jest masa opcji, po prostu nie jestem fanem akurat Yarisów 2. i 3. generacji. W ogóle po jeździe próbnej w 2014 sugerowałem, żeby nie kupować tego Yarisa, bo od razu zrobił na mnie słabe wrażenie z tym 1.0, ale nie ja decydowałem. No i jeździł, ale ostatecznie mama jest teraz mega zadowolona po przesiadce na Fiestę z 2022, a największą nostalgię ma nadal do Grande Punto.

Opublikowano
46 minut temu, BRY@N napisał(a):

tego się boję

Nie ma co się bać tylko odpalaj olxa, otomoto, autocentrum i szukaj.