Opublikowano 13 sierpnia13 sie A więcej kryteriów? Może masz jakieś konkretne typy w okolicy, co się żonie podoba?Ok, na pewno unikać 1.2 puretech od Stellantisa, starszych 1.0 od Forda na pasku, starych 1.2 TSI… 1.0 mpi i 1.0 TSI lepszy wybór. Jeśli samochód ma być przede wszystkim łatwy to zaparkowania i tani w ekspoloatacji, to dobrą opcją będą Fiaty ze sprawdzonym 1.2, 500 i Panda. Jeśli priorytetem jest bezpieczeństwo, jedną z ciekawszych opcji będzie Polo 6 - 5 gwiazdek Euro NCAP w 2017 i bardzo dobry wynik ochrony pasażerów. Można spokojnie znaleźć w tej kwocie z 1.0 75. Jeśli samochód ma być jak najnowszy albo SUV - Dacia.
Opublikowano 13 sierpnia13 sie No właśnie pierwsze typy to było Yaris i Aygo ale dziś tak przeglądałem ogłoszenia i się zacząłem zastanawiać czy może być coś lepszego.Bo na pewno jak się trafi dobry egzemplarz Toyoty to jednak jest szansa na tą reklamowaną niezawodność. O ile jeszcze karoserii nie wżera rdza Dziś właśnie rzuciła mi się w oczy polówka tylko jak tam jest też trzycylindrókwa tak jak miałem w 5 to raczej nie chciał bym się w to pchać.
Opublikowano 13 sierpnia13 sie Polo będzie miało po 2014 3 cylindry w wolnossaku, do 2014 były 4 gary.
Opublikowano 13 sierpnia13 sie Tak to 3 cylindry, ale silnik ma raczej dobrą reputację. I tak ważniejsze jest jak samochód jest ogarnięty, od wibracji 3 cylindrów w Yarisie to się lusterko trzęsło, teraz w BMW też mam 3 cylindry i poza przyjemnym imo dźwiękiem przy wkręcaniu się na obroty, samochód jest bardzo dyskretny i w niczym ten „brakujący” cylinder nie przeszkadza. Yarisa 1.0 z 2014 mieliśmy w rodzinie, rzeczywiście przez 8 lat użytkowania nie zepsuło się nic poza akumulatorem (ale też przejechał poniżej 100k km) i do tego czasu nie zgnił. Ale imo ten samochód jeździł gorzej niż Grande Punto z 2006, wibracje jak wspominałem były upierdliwe, pedały malutkie, wyciszenie symbolicznie, plastiki twarde jak kamień, do tego beznadziejne światła i niezbyt imo skuteczna pojedyncza wycieraczka. Imo jeśli Yaris to w hybrydę trzeba iść, przynajmniej w mieście będzie tanio i komfortowo z automatem. A najlepiej dołożyć do aktualnej generacji, dużo nowocześniejsze auto.
Opublikowano 13 sierpnia13 sie 7 minut temu, Mustang napisał(a): A najlepiej dołożyć do aktualnej generacji, dużo nowocześniejsze auto.No właśnie tego się boję najbardziej, że skończy się jak zawsze czyli w planowanym budżecie nic nie ma i trzeba dołożyć.
Opublikowano 13 sierpnia13 sie Nie no jest masa opcji, po prostu nie jestem fanem akurat Yarisów 2. i 3. generacji. W ogóle po jeździe próbnej w 2014 sugerowałem, żeby nie kupować tego Yarisa, bo od razu zrobił na mnie słabe wrażenie z tym 1.0, ale nie ja decydowałem. No i jeździł, ale ostatecznie mama jest teraz mega zadowolona po przesiadce na Fiestę z 2022, a największą nostalgię ma nadal do Grande Punto.
Opublikowano 13 sierpnia13 sie 46 minut temu, BRY@N napisał(a):tego się bojęNie ma co się bać tylko odpalaj olxa, otomoto, autocentrum i szukaj.