Opublikowano 2 godziny temu2 godz. @Qra No to masz w sumie wybór albo Cupra vz albo golf r. Cenowo jak to stoi? Jak w zeszłym roku kupowałem to golf był sporo droższy niż CupraMogę po roku użytkowania napisać Ci jak wygląda dcc w cuprze. Jest w sumie ok. Ale ja wcześniej miałem focusa st na 19 i dla mnie w trybie comfort jest dużo bardziej komfortowo niż w foce. Na nierównościach słychać zawieszenie ale to podobno norma. Nie walczę z tym bo nie ma sensu. Jedyne co jest wg mnie słabe i do dotyczy obu golfa i cupry to wyciszenie. Jest głośno przy szczędzili na wygłuszeniu.
Opublikowano 42 minuty temu42 min Ja w sumie też rozważałem bardzo Leona Cuprę. Tylko 1.5 co nawet multilinka nie ma z tyłu, co przy dodatkowej reputacji twardego zawieszenia mocno mnie zniechęciło. Albo bardzo mi się podoba design tego auta z zewnątrz.Golf R ma świetne opinie, chociaż duża część uroku tego auta to sprawność na torze, opcjonalna prędkość maksymalna podchodząca pod 300 km/h oraz dostępność trybu do driftu. Tak do jeżdżenia rozsądnie na zakupy z rodziną brzmi jak overkill szczerze mówiąc. Z drugiej strony jest niczym Audi RS6 za ułamek ceny i jak najbardziej nadaje się na daily.@mozi A jak ogólnie eksploatacja wypada? Wyświetla mi się czasem grupa Cupra Leon na fb i sporo marudzenia tam, ale oczywiście jak wszędzie. Mnie dodatkowe wizyty w serwisie podczas używania nowego golfa (awaria alternatora unieruchamiająca auto, dwukrotny serwis wybieraka skrzyni, do tego niesatysfakcjonujący zasięg matrixów na autostradzie), zachęciły do przynajmniej tymczasowego odpoczynku od VAG.
Opublikowano 31 minut temu31 min Moja narzeczona ma Clio z 2017 w białym kolorze i to jest tragedia jak ten kolor wygląda po latach. Ja miałem za to starsze samochody (civica 00, e46 05, giulietta 10) nigdy w białym kolorze i wszystkie auta wyglądały po tylu latach pięknie, a giulietta w ogóle szok, ale tam akurat jest lakier metalizowany z miką. Może do e46 i civica miałem po prostu szczeście, ale biały na Clio tak czy srak wygląda tragicznie. To już właściwie miejscami bardziej szaro-brązowy niż biały.
Opublikowano 24 minuty temu24 min 19 godzin temu, Qra napisał(a): Czy warto pchać się w 19", czy postawić na komfort i 18"? P18 kupujesz dla siebiie. 19 dla kolegów Droższe opony, gorszy komfort, większy hałas z opon, , dłogofalowo zawieszenie szybciej się zużywa, do tego większa masa nieresorowalna....Wiadomo, że na 16 auto wygląda nieciekawie, ale już na 18 przy tej wielkości wozu wygląda fajnie.
Opublikowano 19 minut temu19 min 8 minutes ago, rafanus2 said:Moja narzeczona ma Clio z 2017 w białym kolorze i to jest tragedia jak ten kolor wygląda po latach. Ja miałem za to starsze samochody (civica 00, e46 05, giulietta 10) nigdy w białym kolorze i wszystkie auta wyglądały po tylu latach pięknie, a giulietta w ogóle szok, ale tam akurat jest lakier metalizowany z miką. Może do e46 i civica miałem po prostu szczeście, ale biały na Clio tak czy srak wygląda tragicznie. To już właściwie miejscami bardziej szaro-brązowy niż biały.Z drugiej strony na białym nie widać mikrozarysowań, nie ma się czego bać w przypadku myjni automatycznej, a do tego z tego co czytałem, niemetalizowany biały jest banalny do dobrania w przypadku napraw lakierniczych. Osobiście mam teraz biały po dwóch srebrnych i na pewno bardziej widać na nim zabrudzenia, ale właśnie nie da się dostrzec rysek.
Opublikowano 11 minut temu11 min 10 minutes ago, AdiCarrion said:18 kupujesz dla siebiie. 19 dla kolegów Droższe opony, gorszy komfort, większy hałas z opon, , dłogofalowo zawieszenie szybciej się zużywa, do tego większa masa nieresorowalna....Wiadomo, że na 16 auto wygląda nieciekawie, ale już na 18 przy tej wielkości wozu wygląda fajnie.Yep, dlatego jeśli @Qra nie bierze leasingu, można też rozważyć zamówienie z podstawowymi felgami 18 i ewentualnie prywatnie sobie kupić jakiś wzór już totalnie pod swój gust w tym samym rozmiarze, a ori felgi sprzedać lub trzymać do odprzedaży auta.W sumie w leasingu też można tak zrobić, kupić sobie inne felgi na czas eksploatacji, przynajmniej na zdanie auta felgi będą nowe.