Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Od ilu piw dziennie zaczyna się alkoholizm? :(

BTW Rayos trzeba się zorganizować, dalej Ci lecę obiecane piwko :)

Edytowane przez erix

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 299,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

• JJ i Milo  

• Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

Opublikowano

Może w przyszłym/jeszcze późniejszym tygodniu wyskoczy się mniejszą forumkową grupką, zobaczymy.

Opublikowano

4.jpg

dobra alternatywa jeśli ktoś z jakiegoś powodu nie spożywa miodu bo jest słodzone cukrem trzcinowym i przypomina miodowe browary

pilsweizer-aloes-curacao.jpg

a to mega spoko lubie aloes więc mi podeszło, ogólnie z browaru grybów bardzo spoko browary mają, piłem jeszcze szwejkowe i też smakowite

nie mieli tych hipsterskich piw ale maja sciagnac na poniedzialek, oby bylo warto blubers
Opublikowano

10,5 jest znowu w sklepach? Pewnie okropny sikacz, ale pamiętam szum wokół tej marki w latach 90-tych. Jak znajdę to może sobie kupię.

Opublikowano

No 4,8 % więc czemu się dziwisz? Piwo zdecydowanie imprezowe na upalne dni, lekko kopie i jest przyjemnie gorzkie i sycące jednak smak ulatuje zdecydowanie za szybko.

Opublikowano

Piłem jeszcze raz ten aloesowy, i w sumie był taki sobie xd

Opublikowano

w biedronce jest cydr, piwo z dojrzalych jablek. Nie smakuje jak zwykle smakowe piwa. 4.5% robi robote

Opublikowano

Mam nadzieje ze nie mowisz o tym gownie, bo to obok cydru nawet nie stało

big_cider275ml.jpg

Opublikowano

Piłem ostatnio Green Mill dobry był. Lubuski to gó.wno straszne.

Opublikowano

Myślę, że mówi o tym:

cydr_appcider_biedronka.png

Ale to nie ma 4,5% :<

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

cydr to nie piwo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Mam nadzieje ze nie mowisz o tym gownie, bo to obok cydru nawet nie stało

big_cider275ml.jpg

o identyczny. W sumie nie wiem jak smakuje prawdziwy cydr, wiec ten mi smakowal. Jaki polecacie sprawdzic?

Opublikowano

Ja wczoraj nastawiłem swój pierwszy własny cydr. Za miesiąc będzie to dam znać jak wyszedł :)

Opublikowano

Robiłem zgodnie z tym przepisem znalezionym na wykopie:

http://pokazywarka.pl/jhq7q6/

Z tym, że kupiłem sobie profesjonalny, szklany 5litrowy baniak (na wyprzedaży w auchan, 14 złotych :D). Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Opublikowano

A jak z sokiem? Sam wyciskałeś jabłka czy Riviva (te nazwy produktów z biedry ryją mi banie)? :D

Ja nalewkę z truskawek muszę rozlać do butli po uprzednim filtrowaniu ale nie chce mi sięęęęęęę. Z wisienek jeszcze się 2 tygodnie porobi i też do butelek. Degustacja na zimę a po małej buteleczce zostawiam i trzymam w piwnicy ile wlezie. Kiedyś za 40 lat opchnę na allegro jako szlachetny rocznik 2014. :D :D :D

Opublikowano

Na razie robię z soku z kartonu. Jak wyjdzie dobrze to pokuszę się o wyciskany samodzielnie, albo taki tłoczony.

Rurkę do fermentacji i drożdże to chyba w każdym większym markecie - na pewno są w Leroy Merlin i Auchan.

Opublikowano

mnie ostatnio smieszy ten medal przyznany dla piwa argus :D

z drugiej strony to nie wiem czy sie moge smiac bo nie pilem nigdy tego cudenka, a moze faktycznie takie super hehehe

ps. ciekawe jaki browar im to piwo produkuje?

Opublikowano

Brzmi ok, pozwalam ci przynieść go na ten minizlot w Krakowie.

Opublikowano

valkiria1-450x600.jpg

Polecam. Lepsza wersja Żywca Białego.

Opublikowano

mnie ostatnio smieszy ten medal przyznany dla piwa argus :D

Piwo Anus nadaje się do picia na ławce dla klasy niższej niż średnia. Upić się nim ciężko, podchmielić co najwyżej i to kiepsko. Nie polecam.

Opublikowano

dałem szanse tyskiemu z lidla . kiedyś miałem po nim zgage,dziś wchodzi jak malina :)