Opublikowano 26 lipca 201410 l Od ilu piw dziennie zaczyna się alkoholizm? BTW Rayos trzeba się zorganizować, dalej Ci lecę obiecane piwko Edytowane 26 lipca 201410 l przez erix
Opublikowano 26 lipca 201410 l Może w przyszłym/jeszcze późniejszym tygodniu wyskoczy się mniejszą forumkową grupką, zobaczymy.
Opublikowano 1 sierpnia 201410 l dobra alternatywa jeśli ktoś z jakiegoś powodu nie spożywa miodu bo jest słodzone cukrem trzcinowym i przypomina miodowe browary a to mega spoko lubie aloes więc mi podeszło, ogólnie z browaru grybów bardzo spoko browary mają, piłem jeszcze szwejkowe i też smakowite nie mieli tych hipsterskich piw ale maja sciagnac na poniedzialek, oby bylo warto blubers
Opublikowano 2 sierpnia 201410 l Pije 10,5 od kilku chwil i miło gorzkie jest - idealne na gorące popołudnie.
Opublikowano 2 sierpnia 201410 l 10,5 jest znowu w sklepach? Pewnie okropny sikacz, ale pamiętam szum wokół tej marki w latach 90-tych. Jak znajdę to może sobie kupię.
Opublikowano 2 sierpnia 201410 l No 4,8 % więc czemu się dziwisz? Piwo zdecydowanie imprezowe na upalne dni, lekko kopie i jest przyjemnie gorzkie i sycące jednak smak ulatuje zdecydowanie za szybko.
Opublikowano 6 sierpnia 201410 l w biedronce jest cydr, piwo z dojrzalych jablek. Nie smakuje jak zwykle smakowe piwa. 4.5% robi robote
Opublikowano 6 sierpnia 201410 l Mam nadzieje ze nie mowisz o tym gownie, bo to obok cydru nawet nie stało
Opublikowano 6 sierpnia 201410 l Myślę, że mówi o tym: Ale to nie ma 4,5% :< Edytowane 6 sierpnia 201410 l przez Rozi
Opublikowano 7 sierpnia 201410 l Mam nadzieje ze nie mowisz o tym gownie, bo to obok cydru nawet nie stało o identyczny. W sumie nie wiem jak smakuje prawdziwy cydr, wiec ten mi smakowal. Jaki polecacie sprawdzic?
Opublikowano 7 sierpnia 201410 l Ja wczoraj nastawiłem swój pierwszy własny cydr. Za miesiąc będzie to dam znać jak wyszedł
Opublikowano 7 sierpnia 201410 l Jak robiłeś? Opowiadaj. Ja pije właśnie literek cydru polskiego. Są różne odmiany z różnych jabłek. Więcej tutaj
Opublikowano 7 sierpnia 201410 l Robiłem zgodnie z tym przepisem znalezionym na wykopie: http://pokazywarka.pl/jhq7q6/ Z tym, że kupiłem sobie profesjonalny, szklany 5litrowy baniak (na wyprzedaży w auchan, 14 złotych ). Zobaczymy co z tego wyjdzie
Opublikowano 7 sierpnia 201410 l A jak z sokiem? Sam wyciskałeś jabłka czy Riviva (te nazwy produktów z biedry ryją mi banie)? Ja nalewkę z truskawek muszę rozlać do butli po uprzednim filtrowaniu ale nie chce mi sięęęęęęę. Z wisienek jeszcze się 2 tygodnie porobi i też do butelek. Degustacja na zimę a po małej buteleczce zostawiam i trzymam w piwnicy ile wlezie. Kiedyś za 40 lat opchnę na allegro jako szlachetny rocznik 2014. :D
Opublikowano 7 sierpnia 201410 l Taką rurkę do fermentacji i drożdże winiarskie to gdzie można kupić ?
Opublikowano 7 sierpnia 201410 l Na razie robię z soku z kartonu. Jak wyjdzie dobrze to pokuszę się o wyciskany samodzielnie, albo taki tłoczony. Rurkę do fermentacji i drożdże to chyba w każdym większym markecie - na pewno są w Leroy Merlin i Auchan.
Opublikowano 7 sierpnia 201410 l mnie ostatnio smieszy ten medal przyznany dla piwa argus z drugiej strony to nie wiem czy sie moge smiac bo nie pilem nigdy tego cudenka, a moze faktycznie takie super hehehe ps. ciekawe jaki browar im to piwo produkuje?
Opublikowano 8 sierpnia 201410 l mnie ostatnio smieszy ten medal przyznany dla piwa argus Piwo Anus nadaje się do picia na ławce dla klasy niższej niż średnia. Upić się nim ciężko, podchmielić co najwyżej i to kiepsko. Nie polecam.
Opublikowano 8 sierpnia 201410 l dałem szanse tyskiemu z lidla . kiedyś miałem po nim zgage,dziś wchodzi jak malina