Opublikowano 25 kwietnia 20168 l Ostatnio coś takiego w Tesco dorwałem: Z miejsca stało się jednym z moich ulubionych. Świetne, delikatne w smaku piwo.
Opublikowano 25 kwietnia 20168 l Ostatnio coś takiego w Tesco dorwałem: Z miejsca stało się jednym z moich ulubionych. Świetne, delikatne w smaku piwo. Owsiany stout to dla mnie odkrycie zeszłego roku. Mistrzowskie piwo! Edytowane 25 kwietnia 20168 l przez mclusky
Opublikowano 25 kwietnia 20168 l Wrocławski Spiż dalej daje radę, ciemne i pszeniczne najlepsze, miodowe lubią kobiety. Dobre świeże piwo i fajny lokal, polecam odwiedzającym Wro
Opublikowano 26 kwietnia 20168 l A jeśli ktoś z Wro szuka fajnego sklepu z piwami to polecam Piwnicę przy Zaporoskiej
Opublikowano 26 kwietnia 20168 l Wrocławski Spiż dalej daje radę, ciemne i pszeniczne najlepsze, miodowe lubią kobiety. Dobre świeże piwo i fajny lokal, polecam odwiedzającym Wro Ja lubie miodowego spiza ;/ i jeszcze spiza cenzuruje xD sp.iza
Opublikowano 26 kwietnia 20168 l Tomek przecież jest w porządku, nie sugerujcie się tym wegańskim półgłówkiem. Kopyr przez kilkanaście lat był wege. Nigdy nie był wege, wpieprza ryby.
Opublikowano 10 maja 20168 l Dostałem dziś takiego bronka i zaraz będzie pite. Podobno w Polsce kosztuje ok. 15 zeta, a w Hiszpanii jeden ojro
Opublikowano 11 maja 20168 l Tomek przecież jest w porządku, nie sugerujcie się tym wegańskim półgłówkiem. Kopyr przez kilkanaście lat był wege. Nigdy nie był wege, wpieprza ryby. Teraz, wcześniej nie. Ale to nie temat na dyskusje o preferencjach kulinarnych youtubowego kipera
Opublikowano 11 maja 20168 l Jeżeli ktoś lubi islay malty to gorąco polecam. Podbijam, tym bardziej, że to piwko z moich okolic. W ogóle cały browar Dukla wyrasta na jednego z najciekawszych lokalnych graczy na rynku. Są obecni na większości festiwali piwnych, a na pewno dostarczają piwo do Wawy, Wro, Krk i Tarnowa.
Opublikowano 11 maja 20168 l Gdzie je można spotkać Bartek? Sklep się chyba nazywa "Piwowar", Braci Wieniawskich 5.
Opublikowano 11 maja 20168 l Portery mocno szanuję, więc na pewno się tam udam, gdy będę następnym razem z Lublinie
Opublikowano 11 maja 20168 l A i jeszcze mi się przypomniało, piłem jakiś czas temu: Bardzo wyraziste ciemne piwo. Tak jak ogólnie preferuję jasne, to mi bardzo podeszło.
Opublikowano 11 maja 20168 l Dla mnie odpada - cukier. W kwestii jasnych piw, to wczoraj spróbowałem Z wyraźnym cytrusowym smaczkiem i goryczką. Jak jasnych nie pije, tak to mi bardzo smakowało. W każdej chyba stokrotce można je dostać - polecam.
Opublikowano 14 maja 20168 l znalezione Wkur,wiają mnie już tacy piwosze-neofici, co to (pipi)a całe życie walili harnasie za 1,99 i inne tatry, a teraz nagle koneserzy piw kraftowych. Pół biedy, jak ustawiasz się na piwo w plenerze. Teraz każdy monopolowy musi mieć w lodówkach jakieś ciachany palone, kormorany niskosłodzone i inne żywe bezglutenowe, nabierze sobie taki 6 różnych do siatki i zadowolony nie truje dupy. Ale nie daj boże kup sobie piwo jakiegoś większego browaru. Nie mówię to o obiektywnie hujowych harnasiach, żubrach czy innych tyskich, ale normalnych piwkach typu perła czy Łomża, co to przyjemnie obalić latem bez kontemplacji bukietu smakowego. Zaraz się zaczyna: - hurrr durrr co ty pijesz, koncernowe siki, (pipi)ie tekturo, za tyle samo mogłeś mieć ekokraftowy CIEMNY PRZENICZNY LAGER PILS PALONY JASNY PEŁNY z BROWARU KOCZKODAN, mmm, pacz jakie to dobre, wyliżem jeszcze butelke po wypicu!!!!!!! Nieważne, że 5 lat temu sami spuszczali się nad „perło export”, bo okazało się, że istnieje poniżej 4 zł coś nie (pipi)ie żółcią jak harnaś i nie chce się rzygać wypiciu 7. Prawdziwa jazda zaczyna się przy próbie ustawienia w jakiejś knajpie. Lokale z wyborem mniejszym niż 15 gatunków piw kratowych albo belgijskich czy niemieckich odpadają. Rzut oka na kartę wystarczy, i już trzoda: - o, nie ma południowosakosńskiego stouta 16894 IPA uberchmielone 69 IBU z browaru Himmler, wychodzimy, co mie tu jakimś guwnem pizner urkłel chco otruć! Koniec końców po sprawdzeniu wszystkich lokali z jedzeniem lądujesz w jakimś speluno pubie z (pipi)muzyką i wyborem 10 0000 piw o z(pipi)anych nazwach typu „atomowy morświn”, „natarcie pszenicy” albo o nazwach na zasadzie „w (pipi) długa nazwa procesu technologicznego+nazwa wioski, z której jest browar” -pacz @tactic , to je za(pipi)isty lokal, to je wybór, mmm, ukraińskie piwo pszeniczne środkowej fermentacji wysokohmielone palone otwartej ekstaktacji w niedomknietej kadzi browaru Jabolon, w schłodzonym kuflu, tak jak mówił Kopyr na blogu, boże, jakie to dobre, mmm… I żłopie tą zupę o konsystencji gunwa, co to do niczego nie podobna. To tyle żali na dziś, gorzej jak spotka się dwóch takich januszy koneserów piwa i (pipi)o całe spotkanie, ale to już temat na inną opowieć, jak chcecie, to napisze…
Opublikowano 14 maja 20168 l Naprawdę ludzie potrafią być tak głupi i ulegać presji innym? LOL żeby przejmować się kimś, kto zaczyna wykład o mizerności zwykłego piwa w porównaniu do piw rzemieślniczych... Czemu ja tak rzadko spotykam takich kosmicznych znawców podczas piwnych wojaży?
Opublikowano 14 maja 20168 l Copy paste ktora na forumku przewijala sie multum razy m.in. w wkp i hp? OWSZEM
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.