Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Hej. Wiem ze w pesie jest dużo ukrytych tajnych ciosów. Takich jak drugie wciśnięcie kółka w momencie oddawania strzału powoduje knuckleshot u niektórych piłkarzy. Znacie inne "kody" jak np. Strzał z główki do dołu o ziemię albo wyprzedzenie zawodnika w walce o piłkę albo lepsze przyjęcie piłki ...?

Ja do odbioru piłki, przejęć i ogólnie w walce o piłkę czy to przy główkach czy kończynach dolnych uzywam jokey, czyli L2.

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 119,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• https://www.youtube.com/watch?v=nHSYn3LAWug   pespespespespespespespespespespespespespespespespespespes <333

• Widzę, że niektórzy na forum próbują wylewać falę hejtu na nowego pesa. Myślę, że grałem na tyle długo aby się wypowiedzieć. Przytoczone w temacie wady rzeczywiście są, ale to od podejścia gracza zale

• Nie wierze, po prostu nie wierze, co tutaj piszecie. Te filmiki ktore tu wrzucacie sa fajnie zmontowane. Ale gra wyglada jak PES 2014 z poprzedniej generacji konsol. Te same animacje, z dodanymi kilka

Opublikowano

Foredobe - miales racje, w meczach online w ogole nie mozna ustawic kamery  :blink:

No i FIFA na nextgenach jest zupelnie inna, ale fakt, otoczka, animacje itp. sa swietnie takze na pastgenach zrobione..

I teraz moje pytanie - czy jak ktoś sobie wyedytuje zawodnika / zawodników, to są oni dopuszczeni do meczy towarzyskich online - np. w pokojach, czy statystki są zamieniane ? 

Edytowane przez easye

Opublikowano

W 15 nie probowałem, ale zawsze tak wczesniej było. w innym razie wpisał by ktos takiej Legii maksymalne staty i heja

Opublikowano

Foredobe - miales racje, w meczach online w ogole nie mozna ustawic kamery  :blink:

No i FIFA na nextgenach jest zupelnie inna, ale fakt, otoczka, animacje itp. sa swietnie takze na pastgenach zrobione..

I teraz moje pytanie - czy jak ktoś sobie wyedytuje zawodnika / zawodników, to są oni dopuszczeni do meczy towarzyskich online - np. w pokojach, czy statystki są zamieniane ? 

śmiech na sali z brakiem możliwości ustawienia wysokości i zooma kamery. Dobrze, że jak zmienisz kamerę online to nie zmienia się także twojemu przeciwnikowi  :thanks:

Wie ktoś może co daje zaznaczenie RIVAL CLUB w edycji? co to zmienia w relacji między graczem a komputerem. Czy są jakieś twarde fakty co do tej opcji czy tylko jest to opcja któa nic tak na prawde nie zmienia?

Edytowane przez MacGyver_PL

Opublikowano

Hej. Wiem ze w pesie jest dużo ukrytych tajnych ciosów. Takich jak drugie wciśnięcie kółka w momencie oddawania strzału powoduje knuckleshot u niektórych piłkarzy. Znacie inne "kody" jak np. Strzał z główki do dołu o ziemię albo wyprzedzenie zawodnika w walce o piłkę albo lepsze przyjęcie piłki ...?

Ja do odbioru piłki, przejęć i ogólnie w walce o piłkę czy to przy główkach czy kończynach dolnych uzywam jokey, czyli L2.

co to dokladnie daje? i jak, trzymasz caly czas i wtedy normalnie pressing + odbiory dwa razy X?

Opublikowano

Piłkarz schodzi niżej na nogi, trudniej go minąc. Uzywaj w polu karnym. Gdy grasz z nieogarnietym rywalem mozesz biegac z R1 + x, gdy trafisz na faceta ktory potrafi kiwnac (chocby prostym x + □) pomysl o kryciu z L2.

Oczywiscie z L2 stoper jest wolniutki. Musisz zrozumiec kiedy to uzywac

Edytowane przez Kałach

Opublikowano

Większość bramek tracę, bo obrona wychodzi za wysoko i przeciwnik jest często sam na sam z bramkarzem, da się to jakoś ogarnąć? 

Opublikowano

manualne cofanie poprzez strzalke w tyl na d-padzie albo defensive line w menu taktycznym na 0

Opublikowano

Specjalnie zamowilem preorder zeby miec tych grajkow my club, bo wiedzialem ze dolacze pozniej…ps4 dopiero dzis nabylem. Kod preorderowy nie dziala, stracil waznosc czy cos, jaki bez sens:(

U mnie agent za preordera pojawił się w inbox dopiero po 5 dniach od wpisania kodu, wylosował mi Tiago Silvę.

Ale mialem masakre z Pesem cyfrowym. najpierw zassalo mi 2 pesy, turecki i multijezykowy. Pomimo zassania calych 2 wersji, moglem grac tylko w turka. Wersja multi tylko mecz real atletico final pucharu jakis, a mialem zassane wszystko na 100%. Usunelem wiec oba wpisdu i zassalem znow, i okazalo sie ze tez 2 pesy, ale tym razem multijezyczny w ogole nie chcial sie odpalic error wywalal, jak kliknelem usun to zawiecha…po czym jak na nowo konsola wystartowala, od razu multijezyk zaczal dzialac:)

Cyrki nie male mialem tez z preorderowym bonusem myCLub, ale sie udalo i wylosowalem Alabe:( i Bale, no i Goetze tez doskoczyl. Troche nie ogarniam cen za zawoidnikow i kontraktow.

Dopiero zagralem kilka meczy z kompem, ale widze, ze w ta edycje sie normalnie da grac, w porownaniu do 2014.

PS standardowo poza MyClub nie odpalilem innego trybu.

Opublikowano

Zaraz prawdziwy test kąsolowej piłki kopanej. Zabieram ps3 do kumpli! 

Opublikowano

Da się zrobić Narodowy z otwartym dachem? Jeśli tak to przy jakich ustawieniach?

Opublikowano

Wszystko git ale nie mam chyba sił grac po sieci z ludźmi którzy grają w większości Realem. Wiem, że Juve nie jest też wybitnie słabe, ale nikim innym grać nie potrafię i nie chcę. I chyba brakuje już czasu na żyłowanie skilla, dlatego chyba opuszczam online piłeczkowy, bo zatrzymałem się na PES6/Fifa09. Wolę poskakać w GTA i podziwiać widoczki niż skamleć i łatać K*rwami cały pokój. 

Opublikowano

Mam pytanko. Posiadając  wersje Pesa z pss us jest możliwość zagrać online z posiadaczem wersji eu? 

Opublikowano

Mam pytanko. Posiadając wersje Pesa z pss us jest możliwość zagrać online z posiadaczem wersji eu?

Niema.
Opublikowano

Mam pytanko. Posiadając wersje Pesa z pss us jest możliwość zagrać online z posiadaczem wersji eu?

Niema.

Jest jakaś firma prócz konami stosująca podobne praktyki ? Przecież to nonsens w tych czasach... 

Opublikowano

Przymierzam się do kupna PESa - demo zrobiło na mnie wielkie wrażenie, na regularze gra się całkiem fajnie, ale na superstarze to nawet nie mogę strzelić gola konsoli, chyba wyszedłem z wprawy. :( Ale do rzeczy, mam 2 pytania: pierwsze z nich to jak działa multiplayer? Bo czytałem parę stron wcześniej że jest problem z wejściem do MyClub, znalezienia graczy itd. A drugie pytanie dotyczy tego, jak bardzo Konami skopało pełną wersję? :D Bo wiem, że mają skłonność do zmian w stosunku do demka, z którego moim zdaniem miód płynie strumieniami. Konsola oczywiście PS4.

Edytowane przez KamileQ

Opublikowano

roznica miedzy fifa a pesem w kwestii otoczki, oprawy to jest taka przepasc, ktora w sumie nie ma dna. do konca swiata konami by ich nie dogonilo nawet jakby fifa miala juz nigdy nie wyjsc. tak mnie to denerwuje. co z tego ze maja lige mistrzow jak z anglii chyba tylko manu na licencji (ktorego nie ma w zadnych pucharach). jesli chodzi o stamine to ktos na glowe upadl. jak kur wa w 60min grajki moga miec pusty pasek to wytlumaczyc nie sposob. co prawda ten pasek to jest huya warty bo nie widze wiekszej roznicy miedzy pilkarzem z pelna stamina a bez sil. master league nawet spoko, online nie ruszalem bo nie umiem na razie za bardzo grac. ale powiedz mi tylko ktos gdzie mozna odebrac tego pilkarza z druzyny uefa w myclub? powinienem miec jednego a nigdzie nie widze zadnego kozaka w moim teamie

Opublikowano

Wejdz w inbox

Opublikowano

Przymierzam się do kupna PESa - demo zrobiło na mnie wielkie wrażenie, na regularze gra się całkiem fajnie, ale na superstarze to nawet nie mogę strzelić gola konsoli, chyba wyszedłem z wprawy. :( Ale do rzeczy, mam 2 pytania: pierwsze z nich to jak działa multiplayer? Bo czytałem parę stron wcześniej że jest problem z wejściem do MyClub, znalezienia graczy itd. A drugie pytanie dotyczy tego, jak bardzo Konami skopało pełną wersję? :D Bo wiem, że mają skłonność do zmian w stosunku do demka, z którego moim zdaniem miód płynie strumieniami. Konsola oczywiście PS4.

Wczoraj rano wyszedł path i u mnie online chodzi dobrze. Wcześniej bywało problematycznie. Jak wyszedłeś z wprawy to będziesz musiał poćwiczyć bo bywa ciężko. Co do jakości to jest kilka błędów, najbardziej mnie osobiście denerwuje, że piłka przechodzi między nogami zbyt często, jak na podwórku, a przecież gramy profesjonalistami xd. No ale tytuł polecam, przeczytaj trochę stron wcześniej. 

Opublikowano

Da się zrobić Narodowy z otwartym dachem? Jeśli tak to przy jakich ustawieniach?

nie da się. albo basen albo zamknięty

Opublikowano

hiszpański komentator w porównaniu z angielskim naprawdę daje radę.

oj hiszpański jest muy bueno! :)

znalazłem coś z game tips! 

http://pesmastery.com/pes-2014-game-tips/

jeśli ktoś wie więcej proszę piszcie!

jeszcze chiałem napisać coś o swoim pomśle na Master Lige!

otóż...zrobiłem tak, że zmieniłem WSZYTKIE ligi w edycji. Gram Bayernem więc nie mam co liczyć na lige niemecką w najbliższym czasie. Jeśli bjednak była by liga niemiecka to co wtedy z drużynami z REST OF EUROPE?

podeszłem do tego w ten sposób...w swojej lidze czyli PEU skupiłem najlepsze drużyny ze wszystkich lig: jest porto benfica ajax psv chelsea milan szchtar itp...genralnie mam taką lige mistrzów na 20 drużyn. w innych ligach przemiszałem inne drużyny, które nie zmieściły się do tej najlepszej. 

REzultat -> każdy mecz jest istotny, każdy z każdym może wygrać a na koniec sezonu jest duża szansa na ciekawą lige mistrzów. Swoistą ligą mistrzów jest też puchar ligi :)

polecam takie rozwiązanie!

na koniec props dla konami za to, że zrobiłą dwa stadiony z jednego :) Mamy giuseppe meazza oraz san siro :D  :sorcerer:

Edytowane przez MacGyver_PL

Opublikowano

GDZIe masz jokey pod L2? w obronie L2 ma N/A czyli bezużyteczny. Czy chodzi CI o SPecial controls?

Opublikowano

Dziwne, bo na treningu jednak pokazuje, ze czasami mozesz odebrac pilke L2+X.

Jeszcze raz zadam pytanie - czy przy rzucie wolnym da sie jakos wezwac 2 zawodnika do pilki by mu wystawic ja na bombe ?