Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Ja napiszę to co Ty wcześniej: WTF Sony.

PS. Z ND zwolnili tylko jedną osobę, więc to trochę inna sytuacja :P

Edytowane przez SzczurekPB

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 593,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Tak mnie właśnie zastanawia o co chodzi. Niepokojące są te zwolnienia. Może niektórzy ludzie niespecjalnie potrafili pracować przy next-genach, może potrzebują wymiany materiału... Może tych zwolnień było tyle też i wcześniej, ale dopiero teraz przedostało się to tak powszechnie do wiadomości publicznej.

Nie chcę tego bronić, bo zwolnienia to nigdy nic dobrego - podejrzewam, że to kolejny krok restrukturyzacji firmy, zaraz po zamknięciu sklepów czy wycofaniu się z Vaio. Chcą oszczędzać.

Opublikowano

Takie rzeczy tylko na nadkonsoli z GDDR5 <3

Pięknie, next genowo, 1080p.
Opublikowano

ale oni w ciagu ostatnich 2-3 lat zamkneli wiele teamow wewnetrznych - min. liverpool czy zipper, duzo znanych person zwolniono (stig, babka od uncharted czy tretton), a teraz co miesiac mamy newsa o zwolnianiach w teamach czy o tym anulowanym projekcie SM nad ktorym tyle pracowano, zaprzestano jakichkolwiek prac nad duzymi grami aaa od studiow wenwterznych zachodnich na vite

bardzo niepokojace ruchy sony...BARDZO

Opublikowano

trzeba się zastanowić nad jednym co jest bardziej opłacalne - trzymanie wielu własnych studiów (często pracujących nieefektywnie) czy zlecenie zewnętrznemu studiu, żeby zrobili exa na ich konsole.

Opublikowano

zaprzestano jakichkolwiek prac nad duzymi grami aaa od studiow wenwterznych zachodnich na vite

To akurat dobrze, bo wtedy zwolnień by było jeszcze więcej ;)

Opublikowano

ale oni w ciagu ostatnich 2-3 lat zamkneli wiele teamow wewnetrznych - min. liverpool czy zipper, duzo znanych person zwolniono (stig, babka od uncharted czy tretton), a teraz co miesiac mamy newsa o zwolnianiach w teamach czy o tym anulowanym projekcie SM nad ktorym tyle pracowano, zaprzestano jakichkolwiek prac nad duzymi grami aaa od studiow wenwterznych zachodnich na vite

bardzo niepokojace ruchy sony...BARDZO

Też się tego obawiam... Z jednej strony Microsoft zapowiada 90 minut konferencji na E3 pełnej wrażeń, z drugiej Sony milczy i zwalnia pracowników/zamyka studia. O ile jeszcze M$ ma mnóstwo hajsu, by nawet w przypadku porażki Xboxa One podnieść się z tego (ba, to raczej drobny odsetek ich zarobków), tak Sony nie może sobie zbytnio pozwolić na wpadkę i straty finansowe, bo PS4 jest ich oczkiem w głowie. Mam nadzieję, że wiedzą co robią.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Zwalniają w ekipie która robi "zaraz ma wyjść" Drive Cluba, a nie ruszają speców od Last Guardian.

43066235.jpg

Edytowane przez Observer

Opublikowano

no to po ch.uj sie pchali w kolejnego handhelda? mysleli ze jak wypuszcza duze gry na premiere to potem wszystko sie samo rozkreci i inni beda robic to co w pierwszej kolejnosci powinno sie wymagac od firmy matki?

Polityka wzgldem ps4 tez jak na razie mnie nie jara - pelno indykow by gracze mieli wrazenie ze duzo gier jest w produkcji, wydmuszki graficzne i w oddali kolejna gra jedynego asa w rekawie jakiego maja czyli naughty dog. Parskne smiechem jak ich drugie swietne studio czyli santa monica ich decyzja zostanie zmuszone do prac nad kolejnym gow'em i szukania na sile jakich jeszcze bogow i herosow kratos jeszcze nie zalatwil by sklepac z tego jakas prowizoryczna fabule

Opublikowano

gow'em i szukania na sile jakich jeszcze bogow i herosow kratos jeszcze nie zalatwil by sklepac z tego jakas prowizoryczna fabule

Panie, ale jakie gify bendo

Opublikowano

gow'em i szukania na sile jakich jeszcze bogow i herosow kratos jeszcze nie zalatwil by sklepac z tego jakas prowizoryczna fabule

Panie, ale jakie gify bendo

jakby jeszcze prócz tych gifów i grafy(bo jak dalej bedzie zablokowana kamera jak dotyczhas to pewnie wypali galy) stworzyliby kontretniejszy system walki i dali graczom jakis content by miec motywacje by gre zaliczac po pare razy i ja masterowac to jeszcze przymknal bym oko - a tak znowu 5-6h i na allegro, po drodze wklejanie gifow na forum.

z calym szacunkiem ta seria powinna sie skonczyc na 3 duzych czesciach i tych dwoch spinoffach na psp, wstąpienie i jakakolwiek kolejna czesc to juz przegiecie. Jedynie reset mitologii pomoze, ale to tez wolalbym jako nowy tytul, a nie by rozwiazano jako jakis magiczny teleport kratosa w czasoprzestrzeni

Opublikowano

no to po ch.uj sie pchali w kolejnego handhelda? mysleli ze jak wypuszcza duze gry na premiere to potem wszystko sie samo rozkreci i inni beda robic to co w pierwszej kolejnosci powinno sie wymagac od firmy matki?

Polityka wzgldem ps4 tez jak na razie mnie nie jara - pelno indykow by gracze mieli wrazenie ze duzo gier jest w produkcji, wydmuszki graficzne i w oddali kolejna gra jedynego asa w rekawie jakiego maja czyli naughty dog. Parskne smiechem jak ich drugie swietne studio czyli santa monica ich decyzja zostanie zmuszone do prac nad kolejnym gow'em i szukania na sile jakich jeszcze bogow i herosow kratos jeszcze nie zalatwil by sklepac z tego jakas prowizoryczna fabule

Co by nie mówić, to inFamous Second Son się udał, ostatnie recenzje są bardzo pozytywne (na Gamerankings gra dobija do 82% ;)) - wygląda świetnie i czuć, że PS4 ma wiele do zaoferowania. Masz tutaj dużo racji z podejściem do indyków - niemal codziennie zapowiadają nową grę, a gracze mają mylne wrażenie, że coś rusza w temacie i na PS4 ciągle jest multum produkcji do ogrania. Jak Sony Santa Monica skleci kolejnego God of War w tych samych czasach, to zwątpię w ich politykę. O ile można być pewnym wysokiej jakości nowej gry Naughty Dog, o tyle faktycznie każda kolejna gra od studiów Sony pozostaje pod dużym znakiem zapytania. Nie wiadomo, co z tego wyjdzie.

Opublikowano

Moim zdaniem nawet pomimo zwolnień i problemów finansowych Sony jest zbyt wcześnie żeby cokolwiek oceniać. Dopiero E3 będzie tym wydarzeniem które pokaże w jakim stanie jest samo Sony i jego wewnętrzne studia oraz czego można się spodziewać od nich w ciągu najbliżych paru lat. Póki co jest cicho ale chyba nie sądzicie że Sony pokaże na E3 same sequele, The Order i Drive Cluba który nigdy nie wyjdzie?

Biorąc pod uwagę ich sytuację finansową dziwne mi się tylko wydaje wyciąganie ręki w kierunku VR które albo okaże się rewolucją albo kolejnym PSmovem z grami pokroju kręgli czy golfa. Sony bardzo dużo tu ryzykuje.

Opublikowano

ale ps4 ma duzo do zaoferowania, infamous pokazuje wreszcie ze graficznie tez to bestia ale ja mam coraz wieksze obawy co do gier na ten sprzet od samego sony poza naughty dog. Ps4 na pewno kupie ale na chwile przekonuja mnie do niej tylko i wylacznie multiplatformy(bo beda lepiej wygladac niz na xone) ps plus i swiadomosc kolejnych swietnych gier od naughty dog. Calkowicie inna sytuacja niz z kupnem ps2 i ps3, ktore kupowalem tylko dla exow

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Gdzie są do cholery ścigałki na PS4? One przynajmniej ma Forzę i Forzę Horizon na horyzoncie, a tymczasem DriveClub gdzieś zniknął. Tylko NFS platyna w 3 dni na pół roku życia konsoli?

Opublikowano

Gdzie są do cholery ścigałki na PS4? One przynajmniej ma Forzę i Forzę Horizon na horyzoncie, a tymczasem DriveClub gdzieś zniknął. Tylko NFS platyna w 3 dni na pół roku życia konsoli?

Project Cars jesienią.

Opublikowano

Moim zdaniem nawet pomimo zwolnień i problemów finansowych Sony jest zbyt wcześnie żeby cokolwiek oceniać. Dopiero E3 będzie tym wydarzeniem które pokaże w jakim stanie jest samo Sony i jego wewnętrzne studia oraz czego można się spodziewać od nich w ciągu najbliżych paru lat. Póki co jest cicho ale chyba nie sądzicie że Sony pokaże na E3 same sequele, The Order i Drive Cluba który nigdy nie wyjdzie?

ile juz razy pol forum nie spalo po nocach liczac na cuda na targach? trzymam kciuki oby prezentacja tytulow ekskluzywnych od sony na e3 nie skonczyla sie na nowym uncharted,god of war, driveclub i order, a nowe gierki band studio czy mm to nie jakies cudaki na te ich gogle

Opublikowano

Ciekawe czemu nie podali jeszcze oferty PS+ :(

Moze Sony zwolnilo osobe odpowiedzialna za oglaszanie tego....

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

nawet jakby policzyć te wszystkie indyki i gry free to play  nie uzyskalibyśmy takiej liczby.

Teraz Sony przenosi indyki z Vity na PS4. O niczym innym nie marzyłem, jak kupic nextgena by pograc w tytuly z Vity !

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ej ile to eksów miało być na PS4 w zeszłym roku? Jakieś takie śmieszne wyliczanki były. 15? 25?

Jakie to ma znaczenie skoro w tym roku juz PS4 ma wiecej exow niz XO
Opublikowano

nawet jakby policzyć te wszystkie indyki i gry free to play  nie uzyskalibyśmy takiej liczby.

Teraz Sony przenosi indyki z Vite na PS4. O niczym innym nie marzyłem, jak kupic nextgena by pograc w tytuly z Vity !

nie mów, że cie nie jara perpektywa olliolli na 60 calach w 1080p i 60fps w oszalamiajacej grafie z butelka wina w dloni

large.jpg

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Teraz Sony przenosi indyki z Vite na PS4. O niczym innym nie marzyłem, jak kupic nextgena by pograc w tytuly z Vity !

xboty na ONE grają w gry z 360, tyle, że za konsolę dali ponad 2000 zikos. 

a przepraszam, mają jednego exa, który umożliwia zaawansowaną rozgrywkę multiplayer dla 12 osób w 792p. 

AND I SAID "WOW"

Opublikowano

Jeszcze robia wszytsko, by tylko gameplay'u z 360tki nie pokazac !

Wciąż czuje, ze największy fail MS przed nami.

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.