Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Mam bekę, że będą o sprzedaży mówić. Kogo to obchodzi?

Nigdy tego nie widzialem, genialne <3 TylkoSony, TylkoNintendo <3 Te dwie firmy beda walczyc o dominacje na E3, Microsoft #nikogo

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 592,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Każdy będzie się chwalił sprzedażą. Sony pewnie poświęci na to pół swojej konferencji. Nintendo wyskoczy z sukcesywną sprzedażą 3DS a król Spencer zapowie, że Xbox dopiero się rozkręca i świetnie sobie radzi pomimo nieobecności na wielu rynkach. 

Czekam w tym roku najbardziej na posunięcie Ninny - mają pokazać nową Zeldę i Metroida - Retro skończyło pracę nad DK więc czas na wielki powrót Prime.

Opublikowano

Nie każdy, bo Microsoft nie ma się czym chwalić.

Niestety w tym kontekście to raczej Nintendo wciąż nie może pochwalić się sprzedażą Wii U. Jestem jednak dobrej myśli dzięki premierze Mario Karta i szykowanej ofensywie na E3. M$ na pewno może chwalić się obecnie exami w przeciwieństwie do Sony. Z kolei to Sony dominuje pod względem lepiej wykonanych multiplatform i lepszego wsparcia dla gier niezależnych - ale to bilans po pierwszych kilku miesiącach 8 generacji. Zobaczymy co będzie się działo po E3.

Opublikowano

Mam bekę, że będą o sprzedaży mówić. Kogo to obchodzi?

rozumiem że lepsze gdy robi to MS w suchych tabelkach? boty...

Opublikowano

Ja też wolałem taki sposób okazywania słupków sprzedaży niż te suchary od krawaciarzy z M$.

Opublikowano

@ Suavek

Nie no wszystko się niby zgadza, ale na takie rzeczy recenzent nie patrzy. Taki dodatek fabularny, czy indyk na 2h za 80 zł to tego najlepszy przykład. Uważasz że takie Brothers A Tale Of 2 Sons z kampanią na max 3.5h zaslugiwało by na noty rzędu 8-9 kosztując 1.5 stówki? No imo nie bardzo. Ocenia się to co jest tu i teraz, a nie ile będzie warte za rok, albo u pirata na giełdzie.

Tak, uważam, że zasługiwało na wysokie noty, bo cena nie powinna odgrywać żadnej roli w ocenie końcowej. Tj. jeśli o mnie chodzi, to te umowne cyferki w ogóle można sobie o kant dupy rozbić, ale gry to wcale nie medium na "tu i teraz", że po pół roku, czy nawet dziesięciu latach nie można było po konkretne tytuły sięgnąć. Jeśli gra jest solidna, to zasługuje na wysokie noty, zaś cena to kwestia dla wielu subiektywna - jeden kupi zarówno "AAA" jak i indyka za spore pieniądze, inny zarówno "AAA" i indyki kupi w promocji, używane, czy w innym bundlu, bo i tu i tu 150zł będzie za dużym wydatkiem. Na tej samej zasadzie nie ma co tworzyć jakichś zależności czas:cena, bo i to jest subiektywne. Ja na przykład nie widzę sensu wydawania 200zł na kolejnego CoD z kampanią na 4h, ale ktoś inny nie tylko kupi grę dla singla, ale i dla multi. Są też ludzie, którzy nie mają wiele czasu na granie i nierzadko tytuł solidny, który są w stanie przejść w 5h jest dla nich o niebo lepszy, niż coś za podobne pieniądze, co się ciągnie przez kilkadzieścia/kilkadziesiąt godzin. Ot chociażby Transistor - przejść można w 5-6 godzin podobno. Czy to za mało, jak na ustaloną cenę? Za dużo? W sam raz? To już sobie czytelnik z recenzji powinien sam wywnioskować, zaś czy warto wydać taką czy inną sumę, to już tylko i wyłącznie jego decyzja.

No ale zakładamy tu, że ludzie faktycznie czytają co się pisze, a nie idą prosto do cyferek...

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

@ Suavek

Nie no wszystko się niby zgadza, ale na takie rzeczy recenzent nie patrzy. Taki dodatek fabularny, czy indyk na 2h za 80 zł to tego najlepszy przykład. Uważasz że takie Brothers A Tale Of 2 Sons z kampanią na max 3.5h zaslugiwało by na noty rzędu 8-9 kosztując 1.5 stówki? No imo nie bardzo. Ocenia się to co jest tu i teraz, a nie ile będzie warte za rok, albo u pirata na giełdzie.

Tak, uważam, że zasługiwało na wysokie noty, bo cena nie powinna odgrywać żadnej roli w ocenie końcowej. Tj. jeśli o mnie chodzi, to te umowne cyferki w ogóle można sobie o kant dupy rozbić, ale gry to wcale nie medium na "tu i teraz", że po pół roku, czy nawet dziesięciu latach nie można było po konkretne tytuły sięgnąć. Jeśli gra jest solidna, to zasługuje na wysokie noty, zaś cena to kwestia dla wielu subiektywna - jeden kupi zarówno "AAA" jak i indyka za spore pieniądze, inny zarówno "AAA" i indyki kupi w promocji, używane, czy w innym bundlu, bo i tu i tu 150zł będzie za dużym wydatkiem. Na tej samej zasadzie nie ma co tworzyć jakichś zależności czas:cena, bo i to jest subiektywne. Ja na przykład nie widzę sensu wydawania 200zł na kolejnego CoD z kampanią na 4h, ale ktoś inny nie tylko kupi grę dla singla, ale i dla multi. Są też ludzie, którzy nie mają wiele czasu na granie i nierzadko tytuł solidny, który są w stanie przejść w 5h jest dla nich o niebo lepszy, niż coś za podobne pieniądze, co się ciągnie przez kilkadzieścia/kilkadziesiąt godzin. Ot chociażby Transistor - przejść można w 5-6 godzin podobno. Czy to za mało, jak na ustaloną cenę? Za dużo? W sam raz? To już sobie czytelnik z recenzji powinien sam wywnioskować, zaś czy warto wydać taką czy inną sumę, to już tylko i wyłącznie jego decyzja.

Ja zawsze uważałem, że najlepszy gry same się bronią po latach i wtedy warto stwierdzić czy ocena z perspektywy czasu była słuszna czy podyktowana zwykłym hajpem. Weźmy takiego Kryzysa 2 - w 2011 recenzenci fapowali nad wykonaniem i spektakularnymi skryptami, gra miała też taktyczny gameplay. Niedawno powróciłem do tej gierki bo przyznam, że odkąd kupiłem ją na premierę to przechodziłem ze cztery razy. Teraz już niczym mnie nie porwała - jest schematyczna i momentami nudna, sama grafa to nie wszystko.

Opublikowano

sama grafa to nie wszystko.

Powiedz to producentom, którzy idą w świecidełka zamiast w płynnośc i przemyślany gameplay. Powiedz to też recenzentom, którzy poświęcają grafice całe paragrafy, rozklejając się co i jak "ślicznie" wygląda na przestarzałych konsolach ledwo wyciągających 30fps. Na koniec powiedz to nabywcom i przeciętnym dyskutantom Console Wars, którzy w pierwszej kolejności podziwiają bullshoty i porównują jakość gifów, a dopiero potem zagłębiają się w faktyczny gameplay. Wcześniej oczywiście są jeszcze cyferki na metacriticu - bo przecież cyferki to świętość.

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

O takich grach jak Crysisy czy innych Watch Dogsach nie będziemy za kilka lat pisać, że to legendy i wciąż perełki. Dlatego takie tytuły mimo że solidne to szybko idą w zapomnienie i można je wyrwać za grosze po pół roku od premiery. Najlepsze produkcje zawsze są w cenie.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Sunset Overdrive będzie miało 8 osobowy co-op. 

Opublikowano

Ja zawsze uważałem, że najlepszy gry same się bronią po latach i wtedy warto stwierdzić czy ocena z perspektywy czasu była słuszna czy podyktowana zwykłym hajpem. Weźmy takiego Kryzysa 2 - w 2011 recenzenci fapowali nad wykonaniem i spektakularnymi skryptami, gra miała też taktyczny gameplay. Niedawno powróciłem do tej gierki bo przyznam, że odkąd kupiłem ją na premierę to przechodziłem ze cztery razy. Teraz już niczym mnie nie porwała - jest schematyczna i momentami nudna, sama grafa to nie wszystko.

Ja dobrze czytam 4 razy przeszedłeś tego fpsa? Chyba próbowałeś 4 razy przejść tak? Bo nie wierzę, że ktoś kto ma sygnaturę z Ninny/Marianem traci tyle czasu na takie crapy.

Moim zdaniem 6 x Knack to nawet chyba > 4 x Crysis 2

Edytowane przez balon

Opublikowano

Acti podobno usunelo wszystkie wpisy na temat Crasha ze swojej strony...Sony odkupilo od nich IP? Jestem prawie pewny ze jest to mozliwe...

Opublikowano

To fajnie, niech jeszcze Acti/Bungie wyplaci zalegla kase Marty'emu O'Donnelowi i bedzie git ...

Opublikowano

No tak samo mógłby MS odkupiś, ale to byłby cios dla Sony jakby zapowiedzieli Crasha jako ex na xbona

Opublikowano

No tak samo mógłby MS odkupiś, ale to byłby cios dla Sony jakby zapowiedzieli Crasha jako ex na xbona

Bez przesady...

Niech Rare zrobi jakas gra AAA I tyle mi starczy.

Opublikowano

tzc116r.jpg

tak jest, jednak Sony udaje głupa na twitterze i mówi że to nieprawda, zapewne na E3 usłyszymy, "TLG nie anulowane, premiera w 2016" i amnezja klapków będzie przedłużona o kolejne dwa lata. [*]

Opublikowano

Same bomby od Sony przed E3 XDDDD

Opublikowano

Chyba faktycznie do wiiu zamiast ps4 wezme nowa blache.

Opublikowano

8 osobowy coop w Sunset I skasowany TLG. Co za piekna niedziela ♡ A juz jutro ostateczny cios od Krola Spencera.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Niewazne jak chu.jowe beda zapowiedzi i ogolnie cale E3 w wykonaniu Sony. Jeden trailer z uber grafa anczartet i klaposzcze przez kolejny rok beda wklejaly gify z tego i o jakis baranach (czy tam baronach, jedno i to samo) pisaly. Tak samo jak w przypadku drajwklab.

Opublikowano

Skasowane? Nie ma takiej opcji. Może znów ktoś coś źle przetłumaczył. Może skasowane i zaczęte od nowa?

Opublikowano
  • Autor

No jutro pokażą jakis trailer z Gruntami

Char_grunt.jpg

I Xboty znów będa miały mokro w majtach xDDDDD

Tru story

Edytowane przez Codename

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.