Skocz do zawartości

Xbox One: komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

na bank powinna byc normalna weryfikacja SMS, MS to wprowadzil lata przed Sony

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mam Xbone'a, co mnie niesamowicie cieszy, bo Forza Horizon 2 rozpaliła moje zmysły i chciałbym podzielić się kilkoma spostrzeżeniami Jako były już posiadacz PlayStation 4:   - konsola na żywo spraw

• W kwestii prywatnej wiadomości - zawsze możesz kogoś dodać do rozmowy i zamknąć grupę dla reszty znajomych   Kilka moich spostrzeżeń dotyczących Xboxa One po tych kilku miesiącach użytkowania.  

• Małe podsumowanie wrażeń po kilkunastu dniach grania. Całą poprzednią generację grałem na 360. Teraz nie wiedziałem czy nie wybrać PS4, ale stanęło na One bez Kinecta.   Konsola   Sama konsola jes

Opublikowano

Pogadałem z supportem (swoją drogą bardzo dobry customer care), jakby kogoś ciekawiło to nie wybiło mi prośby o pin gdyż nie miałem żadnej konsoli dodanej jako domowej/głównej dla tego konta. Jak już teraz mam, to gdyby jakiś typ chciał ją wywalić lub na swojej się po prostu zalogować to powinno szastnąć requestem o PIN.

Opublikowano

Yep. Ja przy pierwszym logowaniu na nowym Xie musiałem zaakceptować żądanie w apce weryfikacyjnej.

Opublikowano

od dziś można sobie przyznawać prezenty na Xbox Live 

Opublikowano

Super można było by zrobić xboxowe mikołajki:)

Opublikowano

Też są co roku świąteczne wyprzedaże na store xboxa.

Opublikowano

A można kupić coś na gift i dopiero później przesłać?

Czytałem że te gifty mogą być wykorzystane tylko w regioni, w którym zostały kupione. Na XOne przecież nie miało to nigdy znaczenia. Czy jednak liczy się lokalizacja konta - ja mam konto główne USA. Będę mógł komuś zrobić prezent kto ma konto PL?

Opublikowano

I tak i nie. Ja brałem gifta z rynku tureckiego i na swoim koncie pl nie mogłem wbić nawet po zmianie regionu. Trochę się obesrałem że kasa w błoto ale kod zaskoczył na tel+vpn

Opublikowano

no to troche komplikuje to sprawe, myslalme ze nie bedzie problemu skoro idzie bez problemu zmienic region na xboxie 

Opublikowano

Czytałem że te gifty mogą być wykorzystane tylko w regioni, w którym zostały kupione. Na XOne przecież nie miało to nigdy znaczenia. Czy jednak liczy się lokalizacja konta - ja mam konto główne USA. Będę mógł komuś zrobić prezent kto ma konto PL?

No nietrudno się domyślić, że ludzie z tanich regionów by kupowali te kody i nimi potem handlowali. Specjalnie takie ograniczenie.

Opublikowano

W ogóle jest jakaś wishlista na marketplace ? Bez tego mikołajki nie miałyby sensu.

Opublikowano

@wrog

To jest logiczne, ale w praktyce trudno powiedzieć gdzie kto ma konto. Nawet pomijając konta na USA, w Europie nie wiesz nawet do końca gdzie który Polak siedzi i jakie ma konto. Zasadniczo system prosty w USA, a u nas nieco bardziej problematyczny.

Opublikowano

@wrog

To jest logiczne, ale w praktyce trudno powiedzieć gdzie kto ma konto. Nawet pomijając konta na USA, w Europie nie wiesz nawet do końca gdzie który Polak siedzi i jakie ma konto. Zasadniczo system prosty w USA, a u nas nieco bardziej problematyczny.

W przypadku tych nieegzotycznych regionów z realizacją kodu pewnie nie będzie większych problemów.

Opublikowano

Aha, ciekawe. Jakby ktoś sprawdził jak to działa między kontami US, PL i jakieś inne FR, DE, UK itp. byłoby spoko.

Opublikowano

Aha, ciekawe. Jakby ktoś sprawdził jak to działa między kontami US, PL i jakieś inne FR, DE, UK itp. byłoby spoko.

O totototo... Niech będzie jakieś info. Może po ip to będzie sprawdzane? W końcu ktoś tu pisał że gift z Turcji zadziałał po ukryciu ip.
Opublikowano

W insiderze w testowaniu giftów była informacja, że aby odebrać gift to osoba obdarowana musi zmienić konsole na dany region.