Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Zobacz line-up, oceń które gry bardziej do Ciebie trafiają, weź pod uwagę możliwości konsol (w tym opcje multimedialne, jeśli Cię interesują czy pada) i kupuj. Liczba zapowiedzi na ten rok jest znana - na przyszły też mniej-więcej. Jeżeli lepiej Ci się gra na padzie od Xboxa, to różnica w rozdzielczości rzędu 900p/1080p nie będzie zauważalna, bo skupisz się na zabawie, a nie liczeniu pikseli ;)

Edytowane przez Maciomaniak

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

ssxx1

"-Each reference car was fitted with at least 16 separate microphones to authentically capture the sounds of the engine from 360 degrees, inside and outside of the car. Some had four mics on the exhaust alone.

-In-game, the engine sound reacts to your perspective. Pan around a stationary car gunning its engine and the sound shifts with the camera position (relative to where the engine is).

-When you race, the engine sounds are different based on which of the six camera views you choose – inside or outside of the car. You’re not hearing the same engine audio with a filter – it’s all recorded separately.

-The recordings were so accurate that BMW and Mercedes-Benz AMG requested copies to replace their existing library.

-In many cases, Evolution’s audio captures are the most high definition recordings of these cars in existence.

-Bespoke sound effects were recorded for every action in the game. You won’t hear a single stock sample."

Jest to oficjalny wpis z PlayStation bloga

Opublikowano

Kluby dla 1000 graczy, no plus w cholerę, fajnie jak będzie ktoś znać chociaż te 10 osób.

Wiadomo, Forza otwarty świat, DC zamknięte trasy. Ale póki co nie ma co zakrzywiać rzeczywistości, DC wygląda zdecydowanie lepiej i płacz botków niewiele tu zmieni, a desperacja już powoli się widzę zaczyna. Rozgrywka, rozgrywką, IMO Forza da pewnie więcej frajdy, co nie zmienia tego, że DC wygląda po prostu lepiej.

Opublikowano

w TDU2 też były olbrzymie kluby. ludzie z for się wbijali i śmigali. sam miałem okazję jeździć w takim klubie. rewelacja.

to samo np. teamy w MP3 czy GTA. niektóre mają po kilkaset tysięcy (MP3 ma 953k). owszem to na nieco innej zasadzie działa ale sama idea jest spoko.

Opublikowano

ssxx1

"-Each reference car was fitted with at least 16 separate microphones to authentically capture the sounds of the engine from 360 degrees, inside and outside of the car. Some had four mics on the exhaust alone.

-In-game, the engine sound reacts to your perspective. Pan around a stationary car gunning its engine and the sound shifts with the camera position (relative to where the engine is).

-When you race, the engine sounds are different based on which of the six camera views you choose – inside or outside of the car. You’re not hearing the same engine audio with a filter – it’s all recorded separately.

-The recordings were so accurate that BMW and Mercedes-Benz AMG requested copies to replace their existing library.

-In many cases, Evolution’s audio captures are the most high definition recordings of these cars in existence.

-Bespoke sound effects were recorded for every action in the game. You won’t hear a single stock sample."

No fajnie ale wolałbym 60fps zamiast setek tysięcy dolarów przeznaczonych na nagranie pracy silnika.

Opublikowano

Kluby dla 1000 graczy, no plus w cholerę, fajnie jak będzie ktoś znać chociaż te 10 osób.

Wiadomo, Forza otwarty świat, DC zamknięte trasy. Ale póki co nie ma co zakrzywiać rzeczywistości, DC wygląda zdecydowanie lepiej i płacz botków niewiele tu zmieni, a desperacja już powoli się widzę zaczyna. Rozgrywka, rozgrywką, IMO Forza da pewnie więcej frajdy, co nie zmienia tego, że DC wygląda po prostu lepiej.

Myślę, że tego nikt nie kwestionuje ;)

Tylko co z tego?

Opublikowano

No ja rozumiem, że na PS może być z tym na bakier jak całą poprzednią generację, ale na XBL nie ma problemu żeby zebrać dobrą paczkę.

Opublikowano

A jeśli... a jeśli Macio po prostu w(pipi)ił się za z(pipi)y przy obronie Sony i ta cała akcja z obroną MS i rzekomym kupnie Xone to trolling?

Opublikowano

mnie nadal zadziwia, że u wielu wszystko inne idzie na bok i głównym wyznacznikiem oraz ostatnim bastionem cnót gry musi być grafika.

chyba tylko po to żeby na YT się lepiej grało.

giphy.gif

no ale to CW, czego ja kurna oczekuje :sorcerer:

Opublikowano

mnie nadal zadziwia, że u wielu wszystko inne idzie na bok i głównym wyznacznikiem oraz ostatnim bastionem cnót gry musi być grafika.

Jak nie ma innych argumentów, to pozostaje grafika ;)

btw. Bloodborne i nowe Uncharted sprzedadzą kolejne 10 milionów PS4. Pierwsze ze względu na genialny, kapitalny klimat i mechanikę, drugie już tylko przez grafikę (każdy będzie chciał to zobaczyć w akcji), a przecież gameplay też pewno nie zawiedzie.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Miał być (pipi)a powrót Rudego a nie kolejne Uncharted. Wiadomo, że Psiaki dostarczą ale już prawie uwierzyłem xD

Opublikowano

Zmiany w GTA V na nowej generacji (i PC)

• New dense grass that moves when the character goes through here or animal. Grass also responds to the dynamic wind
  • New species, including a shark - hammerhead shark
  • The animals were naturally will move in groups
  • On the road will be more cars, and will form a traffic jam. The streets will also be more people
  • Cat and new dog - pug
  • Car interior (cockpit view?)
  • New to the GTA Online - new missions, vehicles and character customization options
  • Real Time shadows for all characters and objects in the game!
  • Improved car damage and destruction surrounding
  • Higher resolution textures, more realistic reflections, prettier water, supervision into the distance and other graphical enhancements
  • Ingame Video Editor for PC version
Opublikowano

chyba tylko po to żeby na YT się lepiej grało.

Trudno oceniać cokolwiek innego oglądając trailery i pokazy z targów. Nie będę z siebie robił błazna jak co niektórzy i oceniał gameplayu albo modelu jazdy po pięciu minutach z twitchem. Poza tym to jest CW - najlepszy gameplay można sprowadzić do kapiszonów albo noszenia drabiny, ale grafikę każdy widzi.

Opublikowano
Pierwsza oficjalna byla T80 DriveClub Edition za 400 zl.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Czy soundtrack z trailera Forza: Horizon jest w stylu muzyki z trailera dwójki?

Opublikowano

No ja rozumiem, że na PS może być z tym na bakier jak całą poprzednią generację, ale na XBL nie ma problemu żeby zebrać dobrą paczkę.

na XBL jest więcej znajomych ? super, kupuje xbona, też chce mieć dużo znajomych

Opublikowano

Jak nie ma innych argumentów, to pozostaje grafika ;)

.

W console wars zazwyczaj rozmawia się o grafice.

Opublikowano

ale mnie to wku.rwia. Chcesz grać w samochodówki to graj na padzie albo kup pan kierę za równowartość konsoli, nic pomiędzy.

Opublikowano

Bla bla bla bla. Jak chcecie się kłócic to może o gry które wyszły na obie konsole ( swoją drogą ciekawe że nikt wii u nie atakuje za grafikę; ) ). Pogadajcie o tym jak działa i wygląda thief, wolfenstein , watch dogs czy bf 4 na obu konsolach. O wyższości dead rising 3 nad pedałem w rurkach. O wyższości multi w titanfall od multi w killzone.  To wszystko mogę zrozumieć.  13 stron gifów gier które jeszcze nie wyszły nie rozumiem. 

Maciomaniak z tą kierownicą to już naprawdę chamski trolling. Kierownicę można o wiele tańszą kupić.  Naprawdę stary zastanów się czy chcesz być botem z klapkami na oczach. Pamiętaj nikt nie szanuje ludzi którzy tak często zmieniają obozy. Za pół roku ograsz wszystko na xbox one i będziesz chciał wrócić do ps4 . Wtedy mazzeo to już nie będzie przyjaciel. 

Szanuje fanbojow wiernych swojej marce. Są smieszni ale przynajmniej taki mazzeo czy daddy nie skaczą z konsoli na konsolę.  Ja nic nie mam do zmieniania konsoli ale nie trzeba przy tym stawać się fanbojem. Nie wygląda to dobrze jak fanboj ps4 staje się fanbojem xboxa. Jego posty przestają mieć jakąkolwiek wartość merytoryczną.  Bo jak uwierzyć komuś kto rok temu zachwalał driveclub a teraz po nim jedzie.

Opublikowano

Oj widze, że kolejny raz niedoinformowanie (jak z porównaniem DC i FH2), szczególnie, że 4 posty wyżej easye napisał o tej kierownicy.

http://www.amazon.co.uk/Thrustmaster-Driveclub-Edition-Racing-Wheel/dp/B00F9F047K

Kto rozsądny uznaje kierownice bez FF?

Opublikowano

T100 dziala z PS4, ma FF i kosztuje 429zł. Poczekaj na pierwsze wyscigi - na PS4 bedzie mozna podlaczyc wiekszosc kierownic logitecha (przynajmniej taka wzmianka pojawila sie na stronie DC).
Teraz to nawet nie ma w co grac na tych kierownicach, to wybor jest niewielki i ceny z kosmosu. Nie znam nikogo kto by kupil kierownice do NFS'a  :teehee:

Maciomaniak z tą kierownicą to już naprawdę chamski trolling. Kierownicę można o wiele tańszą kupić.  Naprawdę stary zastanów się czy chcesz być botem z klapkami na oczach. Pamiętaj nikt nie szanuje ludzi którzy tak często zmieniają obozy. Za pół roku ograsz wszystko na xbox one i będziesz chciał wrócić do ps4 . Wtedy mazzeo to już nie będzie przyjaciel. 

Szanuje fanbojow wiernych swojej marce. Są smieszni ale przynajmniej taki mazzeo czy daddy nie skaczą z konsoli na konsolę.  Ja nic nie mam do zmieniania konsoli ale nie trzeba przy tym stawać się fanbojem. Nie wygląda to dobrze jak fanboj ps4 staje się fanbojem xboxa. Jego posty przestają mieć jakąkolwiek wartość merytoryczną.  Bo jak uwierzyć komuś kto rok temu zachwalał driveclub a teraz po nim jedzie.

Chyba tylko dla fanboyow posty Macka maja obecnie wartosc merytoryczna. Od 6*Knack, po najlepsza zabawe ever w Kinect Sports Rivals, dodatkowo w jakim temacie by nie pisal to albo "brakuje duszy artysty" (DriveClub) , albo gra jest bez polotu, bo pokazali 1,5 minutowy film, ktory nie urwal dupy, ale czerstwe Fable Legends i tanczenie z telefonem - GOTY. Podobnie ostatnio ludzie oceniaja Destiny - "nudy na filmach" - tak jakby HALO 4 z przed lat swoim gameplayem w jungli powodowalo jakies emocje... Ziew - wyjdzie, wezmie sie pada, to sie oceni - Borderland na YT wyglada slabo, ale od pada sie oderwac nie mozna.

Edytowane przez easye

Opublikowano

ssxx1

No fajnie ale wolałbym 60fps zamiast setek tysięcy dolarów przeznaczonych na nagranie pracy silnika.

To prawda ale już pierwszy horizon pokazał że jeśli klatki są betonowe to nie jest to aż tak duży problem.

Co innego PCARS z którym podobno są jaja na PS4...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.