Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Czekam na ten moment, gdy Macio wrzuci fote z PS4 do Zakupów growych, liczę na najbardziej zminusowany post w historii forum.

:kaz:

Minusy za to, że ktoś kupił konsole... klapy :frog:  To tak samo jak Walduś miał problem, że ktoś kupuje gry. Jak ta branża ma być normalna?

taka potega ze kupiles ps4 zamiast xone, czemu nie wybrales xone???  ...aaa bo koledzy....przeciez masz kermita,daddiego czy maciomaniaka , dodaj do tego te niesamowite exy - ryse, dr3,titanfall,d4 czy so, hejtujesz a kupujesz - czemu? bo procz ps4 nie ma alternatywy, WiiU jest genialne ale jako jedyny next gen sie kompletnie nie sprawdza bo za duzo gier ucieka, do tego community lezy

Jakaś prywata w CW?

Skoro już jesteśmy przy tego typu postach - jak śmigam do znajomych, którzy mają PS4 i chcą mi się zbrandzlować jakąś gierką, to zawsze jest "Tyyy, widziałeś jaką to ma grafę?! JAK TO WYGLĄDA!!!" I tak co do joty, każdy przypadek. Kupuje FC4 czy Unity (bo exów to chyba na oczy nie widział taki typowy klapers) i pierwsze wrażenia po pytaniu, jak się podoba to: "no grafa kozacka, za(pipi)ista giera w sumie, dobrze wygląda, Ty, a jak tam się te chorągiewki ruszają!"

Idę do znajomych którzy mają Xone - na półce leży Forza 5, Horizon 2, jest Ryse, jest TF, znajdzie się SO, oczywiście GTA V (to chyba u wszystkich i z PS4 tak samo), kolekcja Halo - jak się chwalą grami, to w pierwszych słowach - "świetna gierka, daje dużo funu, w Forzy za(pipi)isty jest ten świat, fajnie się jeździ, ostatnio jakieś 2 mistrzostwa przejechałem, oderwać się nie mogę". Albo "gram w tego TF już kilkadziesiąt godzin, za(pipi)ista zabawa, giera wciąga, nie wiem co tak mało ludzi w nią gra". Zdarzają się spusty nad grafą jak w Ryse, ale są uzasadnione, bo graficznie to mistrzostwo.

Sony rak branży, wychowało tak swoich posiadaczy, że tylko 1080p i grafika, co widać po odpowiednich tematach na forum - U4 grafika, Order grafika, Driveclub i te spusty to oczywiście nad grafiką  :frog:  Patrzę na ten sprzęt i idę tym torem, mimochodem grafę wrzucam na pierwsze miejsce i oczekuje graficznych kos, bo wszędzie ciągle ta grafa i grafa, bo przecież najmocniejsza konsola.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

yeti, bebechy xbona :kaz:

Edytowane przez maciucha

Opublikowano

Sledze ten watek od jakiegos czasu. Wiecie dlaczego? Ano dlatego, ze w zwiazku z pora roku napada na nas to co sie zowie jesienna chandra. I mnie to dopadlo, ale na ile gleboka i dopierdliwa ta chandra by nie byla to sonokmioty swoimi wypowiedziami ja natychmiast odganiaja! :lol:  Wlasnie zakonczyla sie slawetna impra zwana PSE. Od dawna bylo czuc napiecie ze strony blekitnej kmiociarni. Zbroili sie oni we wszelakie bomby miny i karabiny pistolety i kastety, a po imprezie zielona zaraza miala zostac do nogi wytepiona i raz na zawsze utytłana w oceanie obelg i szyderstw. Waleczny, wszystkomajacy i zajedwabiscie powabny sir Nathan Drake mial dokonac egzekucji na bezbronnych i skamlacych o litosc botach. I co sie okazalo? Nathan zawiodl pokladane w nim  przez klapki nadzieje, w zwiazku z tym trzeba bylo znalezc napredce inna antybocką Wunderwaffe! I czym sie owa cudowna bron okazala? Wspomnialem cos o pistoletach? Wspomnialem, tyle tylko ze owe pistolety zmienily amunicje z ostrej na...wode i to doslownie! Z powodu czego teraz klapki uprawiaja zbiorową branzlerkę? Ano z powodu wody wlasnie, a raczej DESZCZYKU w Drajwcrapie!Fap fap fap!Po prostu bekaaa! :rofl2:

Rezultaty ,efekty i ostateczne konkluzje wyniakajace z tej pozal sie boze imprezy sa nastepujace: zielona burżuazja moze spac spokojnie od sciany w przeswiadczeniu o wlasciwym wyborze konsoli do grania. Nic im nie grozi. Nie taki diabel straszny jak go maluja, z duzej chmury maly deszcz, w duzej klatce maly ptaszek itp itd...

Zeby byc uczciwy i do konca zgodny z wlasnymi odczuciami to musze przyznac, ze PSE nie do konca zawiodlo. Zawiodlo w przypadku PS4 i to bez najmniejszej watpliwosci, ale w przypadku PS3 na pewno nie! Wybuchla bowiem jedyna bomba wodorowa na okolicznosc tego eventu, a bylo nia ogloszenie, ze Yakuza 5 ukaze sie jednak po angielsku!!! To nic, ze w wersji li tylko cyfrowej. Wbijam w to! Teraz dojdzie do smiesznej i kuriozalnej sytuacji. Zeby pograc w to arcydzielo (bez zartow) bede zmuszony pozyczyc PS3 od tego samego kumpla, ktoremu ja sprzedalem,a sprzedalem ja, poniewaz nie moglem doczekac sie tego wiekopomnego ogloszenia :D Tylko ze mam wrazenie, ze wiekszosc klapkow w to wbija, bo to stara gra na stara konsole i nie ma GRAFY...a przede wszystkiem nie ma DESZCZYKU!! :P

Opublikowano

yeti, bebechy xbona :kaz:

Mówię o nowej generacji, a nie o guwnie rozmazanym.

Opublikowano

LOL

Niby co was rozczarowało w tej generacji, jak ona dopiero wystartowała?

Xbox

Dodanie Daddiego do listy ignorowanych znacząco podnosi poziom CW. Polecam ten zabieg.

Edytowane przez Soban

Opublikowano

Czekam na ten moment, gdy Macio wrzuci fote z PS4 do Zakupów growych, liczę na najbardziej zminusowany post w historii forum.

Minusy za to, że ktoś kupił konsole... klapy :frog:

A jakiej spodziewasz się reakcji gdy mieszasz z guwnem jedną konsolę po całości, a następnie ją kupujesz? Zwłaszcza, że ją już kiedyś miałeś i zarówno konsolę jak i gierki wychwalałeś pod niebiosa.

No (pipi)a to się nie dodaje.

hqdefault.jpg

Edytowane przez suteq

Opublikowano

ficuś za gó.wnem obesranym skoczyłby nawet do ognia, zawsze w czynnej służbie w imię obrony pshita4 przez 24h/7!

Kiedyś szanowałem, teraz smutek jak widzę co to plejsztojszony robią z ludźmi, to nawet nie jest grafika ani konsola.

Pajgi ostatni z pozytywnych użytkowników ps4.

2684716-5207639083-ibsEb.jpg2684717-8746993455-IpBpT.jpg

drive crap na kolanach z pełnymi ustami, sonyboty dalej pod kamieniem  :)

Opublikowano

dokładnie bo za 10 lat będzie uzbierana duża kolekcja gier

wymieńcie mi te wszystkie niesamowite killery jakie wychodziły w pierwszym roku poprzednich generacji?

pamięta ktoś? były jakieś kiellry?

no właśnie...

zdarzało sie że była 1-2 dobre gry w pierwszym roku funkcjonowania danej konsoli, ale przecież nawiększe hity i większa ich ilość pojawiały sie zawsze dopiero po paru latach

przypominam że np PS2 która była jedną z lepszych konsol ever i miała ogromną biblioteke świetnych gier na premiere dostała coś takiego

fantavision-ps2+fireworks+game+puzzler.j

oczywiście graficznie to robiło wrażenie po przesiadce z PSX, ale gameplayowo to były jakieś strasznie proste puzzle, prostrze niż tetris

i co czy ludzie krzyczeli "o boże co za syf! dla nich tylko grafika sie liczy! gameplayowo padaka! co za gówno obesrane!"

nie krzyczeli bo nie mieli tak nasrane we łbach jak dziś

ogarnijcie sie i nie oceniajcie generacji po roku od premiery

Slaba pamiec, nie wymyslaj.

Opublikowano

wymieńcie mi te wszystkie niesamowite killery jakie wychodziły w pierwszym roku poprzednich generacji?

no właśnie...

zdarzało sie że była 1-2 dobre gry w pierwszym roku funkcjonowania danej konsoli, ale przecież nawiększe hity i większa ich ilość pojawiały sie zawsze dopiero po paru latach

przypominam że np PS2 która była jedną z lepszych konsol ever i miała ogromną biblioteke świetnych gier na premiere dostała coś takiego

oczywiście graficznie to robiło wrażenie po przesiadce z PSX, ale gameplayowo to były jakieś strasznie proste puzzle, prostrze niż tetris

i co czy ludzie krzyczeli "o boże co za syf! dla nich tylko grafika sie liczy! gameplayowo padaka! co za gówno obesrane!"

Oj Yano, Yano, chyba odpowiem Ci filmikiem pokazującym jakie petardy były na PS2 od dnia premiery do roku po niej.

Opublikowano

Trzeba mieć niezłe klapy na oczach by psioczyć na grafe w Driveclub. Ten deszcz niszczy system. Może Forza6 jakoś zbliży sie do tego poziomu ale tylko może. I żaden Daddy czy inny xbot mi nie powie, że jest inaczej.

@ daddy.

To juz nawet smaczne niejest a co dopiero śmieszne :shotgun:

Czekaj czekaj, będziesz porównywał dwie gry wyścigowe, nie przez pryzmat prowadzenia aut tylko przez wykonanie deszczu ? xD brawo

Najbardziej żałosne są teksty typu że teraz forza musi sie odegrać lepszym deszczem xD

Opublikowano

ficus - płacze jedynie ze śmiechu widząc te foty, to już wszystko było i znacznie lepsze we wrześniu. Takie są fakty, twoje tupanie nóżkami ze złości i innych sonybotów nic nie zmieni. Trzeba czekać na lepsze czasy szrota ps4. Pozdrawiam  ^_^

Łap na pocieszenie moje fotki z najlepszego racera tej generacji:

GetPhoto-_whnpqsw.jpg

GetPhoto-_whnpqsq.jpg

GetPhoto-_whnpqah.jpg

GetPhoto-_whrwnnn.jpg

GetPhoto-_whrwnns.jpg

GetPhoto-_whrwnex.jpg

GetPhoto-_whhrarr.jpg

GetPhoto-_whhrars.jpg

GetPhoto-_whhrara.jpg

GetPhoto-_whhraxe.jpg

GetPhoto-_whhraxa.jpg

Za wrzucanie takich screenów otrzymujesz nagrodę Goebbelsa

comment_SGAZIAy1Az8xJg1Y7SCJUxO1TOSbhnJQ

PS:

The Crew:

Niestety, gra nadal ma skromne problemy pod względem bugów oraz infrastruktury sieciowej – w tym temacie wypowiedzieli się już twórcy, którzy obiecują stosowne poprawki. Redaktorzy również narzekają na oprawę graficzną, która po prostu nie zachwyca.

Oceny?

• Eurogamer – 8
  • PlayStation Lifestyle – 7.5
  • PC Gamer – 70/100
  • Meristation – 7
  • XGN.nl – 7.5

xD Ubisoft więcej wydaje na smarowanie recenzentów niż na swoje gry.

Opublikowano

no właśnie...

Oj Yano, Yano, chyba odpowiem Ci filmikiem pokazującym jakie petardy były na PS2 od dnia premiery do roku po niej.

Czekam.

Opublikowano

A jakiej spodziewasz się reakcji gdy mieszasz z guwnem jedną konsolę po całości, a następnie ją kupujesz? Zwłaszcza, że ją już kiedyś miałeś i zarówno konsolę jak i gierki wychwalałeś pod niebiosa.

No (pipi)a to się nie dodaje.

Bo niebieskich trzeba wytępić i konsole mieszam z guwnem w CW.

W innych tematach nawet pochwale, gry też ;)

Opublikowano

Trzeba mieć niezłe klapy na oczach by psioczyć na grafe w Driveclub. Ten deszcz niszczy system. Może Forza6 jakoś zbliży sie do tego poziomu ale tylko może. I żaden Daddy czy inny xbot mi nie powie, że jest inaczej.

@ daddy.

Czekaj czekaj, będziesz porównywał dwie gry wyścigowe, nie przez pryzmat prowadzenia aut tylko przez wykonanie deszczu ? xD brawo

Najbardziej żałosne są teksty typu że teraz forza musi sie odegrać lepszym deszczem xD

Mowie tylko, ze deszcz w horizon nie ma podejscia do DC. Robi lepsze wrazenie. IMO. Kubson niewiem czy zauwazyles ale piszemy o grafice. GRAFICE ! Toż to esencja obecnej generacji a ty z gameplay'em wyskakujesz. Na Xboksie sie wychowałeś czy jak ? (pun intended ;) )

Opublikowano

Dopiero teraz się widzi te wszystkie szczegóły i smaczki pokazane przez ND, np. zmiana ułożenia włosów Nathana pod wpływem wody.

44:30

6WnQMx.gif

Cholera, a gdzie jest rozgrywka? Dlaczego nikt się nie jara, że Drake może się teraz skradać i nie musi wszystkich wybijać by przejść dalej, że ma za(pipi)istą linę, że strzelanie to dalej kapiszony, że wspinaczka taka ciekawa... :/

U4 bardziej zawiodło niż myślałem, bo główną i jedyną linią obrony klapów jest deszczyk w DC dodany w patchu dwa miesiące po premierze.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Co nie? Jakież to miały spaść na nas niebieskie bomby po weekendowym evencie, jak bardzo miał on nas zdeptać. Teraz nie dość, że nikt z klapsonów nawet o nim nie wspomina, to jedynym argumentem, jaki jest przytaczany, to opad, ale deszczu na szyby w gierce w którą za rok nikt nie będzie grał, a na allegro używka pewnie będzie chodzić po 65 zł. plus wysyłka.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Człowiek rozmawia sobie o deszczu i jego realnym wpływie na gameplay, człowiek rozmawia o tym jak Uncharted rozwija sie dzięki wielopoziomowosci leveli a Ci dalej o grafice.

Maciomaniak, nie dziw sie swoim kolegom ze ci gadają tylko o grafice bo to twoji koledzy, zanim sprzedales PS4 robiłeś tu wszystkim takie wyliczenia matematyczne dot mocy PS4, pociles sie na widok The Order i sikaleś na widok tak graficznie miażdżącego open worldu jakim jest Infamous.

Różnica polega na tym ze my bawimy sie w klubie, wybieramy ładna dziewczynę która ma niezła prezencje wizualna a po bliższym kontakcie okazuje sie czy jest warta grzechu czy wydmuszka, wy natomiast siedzicie na czacie interii, łapiecie co popadnie wmawiając sobie ze nawet jak jest brzydka to jest fajna, nawet jesli nie jest.

Popatrz na Daddiego, nie wstyd Ci za niego? 12 letni chłopak klepałby lepsze posty w przerwie miedzy lekcjami, a tak łazisz z naklejka na czole $belongstogimbteam.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

@ daddy.

Mowie tylko, ze deszcz w horizon nie ma podejscia do DC. Robi lepsze wrazenie. IMO. Kubson niewiem czy zauwazyles ale piszemy o grafice. GRAFICE ! Toż to esencja obecnej generacji a ty z gameplay'em wyskakujesz. Na Xboksie sie wychowałeś czy jak ? (pun intended ;) )

I to jest właśnie problem dzisiejszego gejamingu że wiecej gada sie na temat grafiki niz gameplayu, jeszcze idzie zrozumieć młodsze pokolenie graczy, ale duża cześć osob bliżej do 30, a zachowują sie jak rasowe blachary, jeszcze chwile i na konsolach bedzie mozna odpalac benchmarki żeby tasować sie do cyferek :)

Muszę zobaczyć DC na żywo czy rzeczywiście tak gniecie jajka, ale jużteraz moge napisać że w forzie pewnie czegoś takiego nie bedzie

Opublikowano

Ale dzial Sony marketingu to naprawde debile....20 lat konsoli...hey wydamy srebna konsole...ale zrobimy tylko 12.300 sztuk.....hey mozemy zarobic na tym...ale po co...ludzie co wykupili w pare minut teraz sprzedaja je po 10-15.000 dollarow....a Europa dostaje tylko po przez konkursy

Opublikowano

pokoj ninendo-gracza

sad-setup4.jpg

Opublikowano

To jest mega dziwna akcja że normalnie w Europie ta wersja nie bedzie dostępna

Opublikowano

@ping

Chyba tylko TTT był wart ogrywania przez pierwsze 12 miechów. Prawilnie przypomnę że FFX, DMC, ICO, GTA 3, MGS2 itd. wyszły MINIMUM rok od premiery ps2.

@pajgi

ps3 debiutowała w 11 listopada 2006. Większość z przez ciebie wymienionych gier wyszła 12-14 miesięcy później.

Virtua Fighter 5, MW4, Ratchet & Clank Tools of Destruction, Resistance, Motorstorm, to wszystko minimum rok od premiery. Wyjątek: Warhawk z końca sierpnia. Po prostu to Europa dostała sprzęt 4 miechy później od Amerykanów i stąd wydaje wam się że ps3 miała dobry pierwszy rok.

No i teraz jest podobnie; pierwszy must have dla fanów bijatyk to Guilty Gear xrd po upływie roku.

Edit: VF5 wyszedł jednak szybciej, ale nie był exem.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Człowiek rozmawia sobie o deszczu i jego realnym wpływie na gameplay, człowiek rozmawia o tym jak Uncharted rozwija sie dzięki wielopoziomowosci leveli a Ci dalej o grafice.

Maciomaniak, nie dziw sie swoim kolegom ze ci gadają tylko o grafice bo to twoji koledzy, zanim sprzedales PS4 robiłeś tu wszystkim takie wyliczenia matematyczne dot mocy PS4, pociles sie na widok The Order i sikaleś na widok tak graficznie miażdżącego open worldu jakim jest Infamous.

Gdzie? W Twojej głowie? Wszędzie są spusty nad grafiką, a to co pogrubiłem to jakieś wyjątki. Spójrz po forach, po komentarzach w necie - odzew dotyczy grafiki. Każdy klapers ma teraz przed oczami 1080p i grafika.

Żadnych matematycznych wyliczeń nie robiłem, spisałem fakty, które znałem na tamtą chwilę, które są ogólnodostępne w sieci.

A inFamous graficznie dalej wygląda za(pipi)iście, w tym temacie nic się nie zmienia.

Dobra, dość bo nudne jest takie pieprzenie :/

Opublikowano

Cholera, a gdzie jest rozgrywka? Dlaczego nikt się nie jara, że Drake może się teraz skradać i nie musi wszystkich wybijać by przejść dalej, że ma za(pipi)istą linę, że strzelanie to dalej kapiszony, że wspinaczka taka ciekawa... :/

Przyznaj się, niezbyt dokładnie czytasz tamten temat, prawda?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.