Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Nie ex i trza propsowac bo w.y(pipi)ane mam na wojenki o kawalek plastiku.

Remedy to jest gwarant jakosci i kazdy ich tytul podchodzi mi pod kazdym wzgledem,wiec sie jaram i wiem ze to bedzie sztos.

Porownuje inne aspekty,bo to pokazuje,ze to nie sa prostoackie gierki pif paf zrobione na kolanie,tylko widac ze cos w sobie maja wiecej.

Nawet te analne przebudzenie,ktore tobie nie podeszlo,weź porownaj sobie z innymi grami z gatunku,czy to nie jest nic swiezego?

Serial to nie bzdet,bo nikt jeszcze nie zrobil czegos takiego i ta liniowa,marna giereczke na szrota bedzie warto przejsc min.2 razy(mało?).

I wymien jak mozesz w jakich grach mozna bylo spojrzec na wszystko od strony antagonisty,nie wiem moze w jakims legacy of kain bylo,ale na pewno taki motyw jest rzadkoscia.

Porownuje z Uncharted bo to sa gry akcji,nie porowanam z platformowka 3d czy ze skradanko-survival-horrorem

Drake jest spoko,ma tak fajnie luzacko nakreslony charakter,takie teksty sadzi smieszne ze hej

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Podaj mi przyklad bardzo znanego, kultowego bohatera ktory jest (pipi)owy. Kazda znana postac musiala czyms sobie na ta popularnosc zapracowac. MC to swietna postac i tyle, chyba ze swoja opinie wydales na podstawie felietonu mendrka.

Seria zawdzięcza popularność dobremu gameplayowi i multi, a nie postaci Master Chiefa, który jest zwyczajnie słaby nijaki.

Edytowane przez Lem

Opublikowano

Cóż, grałem tylko w pierwsze dwie części Halo, i poza designem i kilkoma cool akcjami, to faktycznie jakąś rewelacyjnie zbudowaną postacią to on nie jest.

Co do antagonistów w gierkach :

-  Chyba w DMC3 mamy kampanię Vergilem.

-  W Tenchu 2 scenariusz Tatsumaru.

-  Cały pomysł na prequele MGSa i kierowanie BB, którego do MGS3 mieliśmy ukazanego jako antagonistę, choć to troszkę inna sytuacja, bo nie oglądamy tych samych wydarzeń, także można wykreslić.
-  W The Getaway mamy dwie kampanie, ścigającym i ściganym, ale to trochę inna sytuacja, bo obydwoje są "pozytywnymi" bohaterami i od pewnego momentu się wspierają

Powiedziałbym jeszcze o jednej gierce, ale to mogłoby być spoilerem samo w sobie, jak grałeś to się domyślisz.

Opublikowano

w DMC gra sie chyba niczym nie rozni oprocz tego ze vergil ma inny styl walki

Ta gra o ktorej myslisz w pierwszej czesci konczy sie zaskakujacym epilogiem?

Opublikowano

W formie to ty jestes juz od jakiegoś czasu, bo najwiecej masz do powiedzenia na temat, z którym masz najmniej do czynienia

Zaraz sie zleca psychofani tlou i bedą dawać minusiki, a nobody moze pokusi sie o zapełnienie 2 kartek A4 udowadniając mi jakie to tlou jest przecudowne xD

Ogralem tlou na premiere i serio bez trollowania nie mam pojęcia kto to jest

clint_ew.gif

No nie wiem jak mogłeś ukończyć TLOU i nie pamiętać tych postaci. Chyba pykałeś przy alkoholu, z włączoną muzą z radia, przyspieszając filmiki, krzycząc LALALA, zagłuszając tą brutalną, acz słuszną myśl, że GOTY jest eksluziwem na PS3.

Sorry ale wcześniejszym postem, oraz robieniem z QB Mesjasza udowodniłeś jak masz choojowy gust, że naprawdę by nie było warto. ¯\_(ツ)_/¯

Jakiś czas temu trollowałem w statusach nt. TLoU. (...) Poczucie misji w Nobody jest silne ;D mam nadzieje, że się nie obrazisz, tak naprawdę to nawet Cię lubie ;D 

Biorąc pod uwagę co napisałeś w Ostatnio Ukończyłem... warto było się tak upokorzyć.  :smutas::lapka: No i też cię lubię, ale tym brzydkim wyciąganiem PMek dla odwrócenia uwagi od swojego faila złamałeś mi karierę w tym temacie. Jesteś z siebie zadowolony??? Mam nadzieję że do końca życia będzie cię za to gryzło sumienie.  :smutas:

Opublikowano

Podaj mi przyklad bardzo znanego, kultowego bohatera ktory jest (pipi)owy. Kazda znana postac musiala czyms sobie na ta popularnosc zapracowac. MC to swietna postac i tyle, chyba ze swoja opinie wydales na podstawie felietonu mendrka.

Jest rozpoznawalna ze względu na wygląd i popularność serii w USA. To jednak nie czyni z niej dojrzałej, ambitnej postaci. Doom Marine czy Mario teź są rozpoznawalni, ale głębi w nich tyle, co exów na XO do września...

MC ciekawy? Serio? Co w nim takiego ciekawego?

Opublikowano

Na przyklad design, wystarczy zarys helmu MC i wiadomo o jaka gre chodzi, Drake nie ma zadnych charakterycznych cech, chyba, ze narysujesz ludzika i w chmurce "oh crap" :reggie:

Edytowane przez Copper

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Dobra, chwilowe intermission od dyskusji na temat głębi ukrytej w wyglądzie kasku kosmicznego mordercy krasnali, gdyż czas na poranne breaking news. Zdaję sobie co prawda sprawę, że pc nikogo, ale w ostatnich dniach jest ostra beka.

Wydawałoby się, że blaszki w tyłkach mają już co najmniej otwartą przestrzeń powietrzną dla airbusów, i że trzeba by z parady czołgów by coś jeszcze tam poczuli. Niemniej jednak Nvidii udało się to:

(news w spoilerze, bo duży)

http://www.dobreprogramy.pl/Kupujacy-domagaja-sie-zwrotow-za-GTX-970-a-NVIDIA-pracuje-nad-poprawka,News,60669.html

Ostatnie informacje dotyczące problemów z pamięcią w układach GeForce GTX 970 spotkały się z oburzeniem wielu zawiedzionych klientów na całym świecie. Nic w tym dziwnego, bo w takiej sytuacji kupujący mogli się poczuć oszukani: rzeczywista specyfikacja karty okazała się inna, niż ta prezentowana do tej pory. Doszło do tego, że przygotowana jest petycja zgodnie z którą NVIDIA powinna zaoferować zwrot lub odszkodowania za wprowadzanie w błąd.

Sprawa dotyczy problemów z wydajnością podsystemu pamięci w teoretycznie bardzo udanych układach GTX 970, o których pisaliśmy niedawno. W kilka miesięcy po zaprezentowaniu nowych kart korzystających z architektury Maxwell wyszło na jaw, że obcięty rdzeń GM204 zastosowany w tym modelu odstaje od mocniejszego GTX 980 znacznie bardziej, niż do tej pory sądzono – karta posiada mniej jednostek ROP, a także mniejszą pamięć wewnętrzną L2. Główna pamięć karty została z kolei zrealizowana w dwóch osobnych blokach, które diametralnie różnią się wydajnością i w efekcie trudno nazwać te kartę układem z prawdziwymi 4 GB pamięci na pokładzie: teraz wiele gier problemów nie sprawia, ale wystarczy nieco poczekać, lub skorzystać z większej rozdzielczości aby przekonać się, że kosztująca około 1500 zł karta niedomaga już teraz, w kilka miesięcy po premierze.

Reakcje użytkowników na te wieści były łatwe do przewidzenia – część oczywiście problemu nie widzi i najwyraźniej nie przeszkadza im wprowadzanie klientów w błąd, część próbuje natomiast reklamować te karty i domagać się zwrotu poniesionych kosztów. Takich reakcji nie trzeba szukać daleko, bo zwroty zapowiadali także nasi czytelnicy. Podobnie wygląda sytuacja na całym świecie, co doprowadziło już do stworzenia co najmniej jednej petycji, która jest dostępna w serwisie change.org. Ma ona na celu wymuszenie na NVIDII przygotowanie programu zwrotów lub odszkodowań, aby to użytkownicy mogli samodzielnie wybrać, jaka opcja jest dla nich korzystniejsza. Założycieli akcji nie obchodzi, czy inna specyfikacja była faktycznie błędem marketingowy jak wynikałoby to z tłumaczeń NVIDII, czy to po prostu kłamstwo producenta. Domagają się oni reakcji, bo problem jest zbyt poważny, aby można byłoby go bagatelizować. Na chwilę obecną do akcji przyłączyło się już niemal 3 tysiące osób.

Na oficjalnym forum NVIDII nie brakuje głosów krytyki, acz jej przedstawiciele są wytrwali: nie boją przyznać się, że są dumni z GTX 970 i jest to według nich świetna karta. Pracownicy firmy aktualnie pracują nad odpowiednią poprawką do sterowników, która miałaby poprawić alokowanie pamięci, a tym samym wyeliminować drastyczne spadki wydajności pojawiające się po zapełnieniu 3,5 GB (lub nawet mniej w niektórych przypadkach). Według nich niezadowolone osoby powinny zwracać karty i otrzymać zwrot pieniędzy. Co będzie dalej? Tego nie wiadomo, ale pewnym jest, że sprawa GTX 970 po prostu zdmuchnęła entuzjazm, jaki jeszcze niedawno bił od osób zapatrzonych w Maxwella. Owszem, architektura jest udana i energooszczędna, ale została niedopracowana i trudno mówić tu o przypadku, tym bardziej, że w czasie premiery nowych układów główny konkurent, AMD, nie było w stanie zaprezentować nic równie efektywnego energetycznie.

Niedomagające, karciane szroty i marketingowe kłamstwo? Ależ mi nowość. No ale zrobił się dym, i Nvidia miała dorobić jakieś sterowniki. Jednakże szybko doszli do wniosku, że "there are no brakes on the rape train" i trzy dni później stwierdzili, że szkoda zachodu na żale zabawnego folkoru komputrowców...

http://twojepc.pl/news32367/NVIDIA-nie-bedzie-sterownikow-zmieniajacych-specyfikacje-karty-GTX-970.html

Dwa dni temu informowaliśmy o pracach nad nową wersją sterowników dla karty GeForce GTX 970. Jak zapewne powszechnie wiadomo, model ten ma problemy z szybkością pracy części pamięci, która ma pojemność 0,5 GB. Owe sterowniki miały rozwiązać ten problem. Były nawet domysły, że za ich pomocą zostanie aktywowana dodatkowa pamięć podręczna drugiego poziomu i układy ROP. Jednak tak się nie stanie.

Wczoraj sprawa ta została wyjaśniona za pomocą Twittera. Na oficjalnym kanale @NVIDIA GeForce pracownik NVIDIA napisał, że sterowniki służą do poprawy wydajności i nie ma planów, aby za ich pomocą zmienić specyfikację karty GeForce GTX 970.

A TERAZ PRAWDZIWA WISIENKA NA TORCIE.

Wiecie kto dał się nabrać na ten szajs? Kto śledził CW pod koniec zeszłego roku, ten wie. Nie nikt inny, jak nasz dzielny rycerzyk blachy, UberAdi vel. "haha frajerzy" (choć dziś to bardziej UberAdi "haha i ja też") :D :D :D

Tak więc wybór prezentu który chce sobie kupić na święta nie mógł być inny. Lord Gaben mnie potrzebuje u swego boku.

Kratos również życzy wesołych świąt

GU91qOv.jpg

W prezencie na święta, d*pa przerżnięta :Coolface:

Opublikowano

Beka z blacharzy zawsze na prosie wiec łap plusa, good job.

Opublikowano

Tematów blacharskich to moim zdaniem w ogóle nie powinniśmy tu poruszać, gdyż poważne tematy onkologiczne powinny być poruszane na innych np lekarskich forach...

Opublikowano

Mówcie co chcecie, ale zakup nowej karty graf. to świetna sprawa. Oczywiście takiej z wyższej półki, powyżej tysiaka. Dawno temu też się jarałem jak kupiłem GF4Titanium. Gierki dostały kopa i zaczęły chodzić płynnie. Mogłem nawet wygładzanie włączyć. A potem pojawił się mesjasz, seria 6800GT. Dałem za Asusa tyle co PS4 dzisiaj kosztuje. Nie zapomnę tych emocji przy podłączaniu karty. I znów gierki lepiej chodziły, nowe efekty się pojawiły. Było widać że kasa nie poszła w błoto. Fajne czasy.

Ale to był koniec wydawania na komputer. Żałowałem później że zamiast GF6800GT nie kupiłem PS2. Dobrze że człowiek mądrzeje z wiekiem :)

Opublikowano

Pięknie Mendrek Adiego zniszczył. Ręce same składają się do oklasków. Co do tematu ostatnich stron - TLOU >>>>> wszystko od Remedy. Drake >>>>>> Max, MC, MF.

Opublikowano

bylo w CW czym jest ten tajemniczy ex na ps4 od square enix? otoz to spelunker Z - wariacja spelunky, ktora bedzie dostepna tylko w kkw na zasadzie free-to-play :D :D :D

Opublikowano

no to zielone robaki rozdeptane jeszcze bardziej xD

Opublikowano

bylo w CW czym jest ten tajemniczy ex na ps4 od square enix? otoz to spelunker Z - wariacja spelunky, ktora bedzie dostepna tylko w kkw na zasadzie free-to-play :D :D :D

kur.... co ja czytam to indyk jakiś :D

nie spodziewałem sie żadnej bomby, ale indyka też nie

iLmAyOFGnAGWH.gif

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Ale na serio ktoś spodziewał się ogłoszenie czegokolwiek ważnego na małej japońskiej imprezie dla graczy ? Dla SE liczą się tylko największe eventy (i ich własne).
Nie mniej brawa za trolling ze stroną, choć znowu, nigdy z podobnych rzeczy nie wyszła zapowiedź normalnej gry, więc kto się czegokolwiek spodziewał to delikatnie mówiąc jest naiwny :D

Opublikowano

The Witcher 3: Wild Hunt is one of our most highly anti(pipi)ted games of 2015.

However, it appears that PC gamers will need a really beefy rig in order to enjoy 60fps with max settings. According to CD Projekt RED, the game’s recommended specs are not for its Ultra settings, meaning that there will be very few gamers able to enjoy it at its Ultra settings.

When asked about the game’s recommended specs and whether gamers would be able to run the game at Ultra settings with such a system, CD Projekt RED told WitcherSite (a Polish fan site dedicated to The Witcher series) that the official specs were for mid-high settings:

“No, recommended specs are supposed to let you play on mid-high settings in 1920×1080(Full HD)”

And there you have it everyone. The Witcher 3: Wild Hunt aims to be the next Crysis game (in terms of its PC system requirements) and it will be interesting to see what kind of PC will be required to run it at Ultra settings (with NVIDIA’s features enabled).

http://www.dsogaming.com/news/the-witcher-3-wild-hunt-official-pc-recommended-specs-are-for-mid-high-settings-at-1080p/

“recommended specs are supposed to let you play on mid-high settings in 1920×1080(Full HD)”

:lol: :lol: :lol:

Opublikowano

No Fanek teraz taka beka, ale przynajmniej na rynku PC nie lecą w chu.ja i masz remaster każdej gry sprzed 10 lat po wymianie sprzętu - wyglądają olśniewająco, nie są potrzebne reedycje HD służące do dymania graczy.

Sam daję się dymać, FFX HD, kolekcja Ratcheta, Sly, Jaka, Kingdom Hearts, kilka innych rzeczy - no trudno się było powstrzymać przed zakupem :frog:

Edytowane przez ping

Opublikowano

YESSS, METAL GEAR RISING 2 ZAPOWIEDZIANY

WASH AWAY THE ANGER

STANDING HERE I REALIZE

DON'T FUCK WITH ME, BOY

Kojima robi multi kill z MGS V, SH i tym. Platinum <3
Opublikowano

Podał datę premiery piątki?

Opublikowano

Ratchet HD na dużym TV urywa suty, śliczna gierka. Remastery z szóstej generacji są spoko. Stanowiły miły dodatek do nowości. Teraz to się odwróciło niestety :(

Opublikowano

Ratchet HD na dużym TV urywa suty, śliczna gierka. Remastery z szóstej generacji są spoko. Stanowiły miły dodatek do nowości. Teraz to się odwróciło niestety :(

Mam tylko jeden problem z tymi grami - nie mają tak żywej palety barw jak prawilne tytuły z ery HD. Na kineskopie wygląda to jednak bajecznie.

Opublikowano

Ponoć MGR2 od Platynowych zmierza ekskluzywnie na  :klapek:

W sumie nic wielkiego, bo Wyższej Kultury Kinecta takie drewniane gry pewnie nie interesują.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.