Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

macie bonusa http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2014/07/16/35-developers-share-their-picks-for-best-games-of-the-generation.aspx

Neil Druckmann (Best known for: Uncharted, The Last of Us)
Naughty Dog Creative Director

1) Journey
2) Gears of War
3) The Walking Dead
4) Bioshock
5) Super Mario Galaxy 2

Nawet szef ND wie, że jeśli chodzi o TPS to są tylko girsy.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

No trudno zeby wybral 2 swoje gry, zalecialoby to straszna arogancja ktora nie przystoi osobom na tego typu stanowiskach, takich rzeczy spodziewam sie raczej po Donie Mattricku z jego "go buy a 360 if you want to play offline"

#znowutrocheciniewyszlo

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Swoją drogą fajny artykuł: Top 5 7-mej generacji wg 35 devów. Dziwnym trafem obok multiplatform w większości wymienione są exy ps3. Przypadek? Nie sondzem.

Opublikowano
Bungie has confirmed just now in the IGN live stream that the Destiny beta on Xbox One will not be running at 1080p. The game itself at launch will reach 1080p. Bungie’s Community Manager said that ‘there’s always time for improvement.’

http://thedestinyblog.com/2014/07/16/destiny-beta-on-xbox-one-will-not-be-running-at-1080p-will-reach-1080p-by-launch/

Beka, na nadkonsoli nawet alpha w 1080p smigala.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

W Bungie pewnie nieźle przeklinają tego szrota i nadchodzące zarwane nocki,by śmigało to jako tako w full hd.

Opublikowano

macie bonusa

Neil Druckmann (Best known for: Uncharted, The Last of Us)

Naughty Dog Creative Director

1) Journey

2) Gears of War

3) The Walking Dead

4) Bioshock

5) Super Mario Galaxy 2

Nawet szef ND wie, że jeśli chodzi o TPS to są tylko girsy.

A od kiedy creative director to szef studia. Ale mniejsza o to, lepiej zobacz co Fergusson dał na pierwszym miejscu :)

Uncharted 2

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Poważnie tylko Kinect Sports ma lokalizację z exów na Xbona? Beczunia.

Tymczasem TLoU sprzedało się do tego momentu w 7 milionach sztuk. Piękny wynik jak na nowe IP na jednej konsoli.

jak można zlokalizować gry które od dawna już są na rynku, powiesz czy znowu doyebka do kochanego xboxa?

Język Polski jest w Xboxie One od dawna (co widać po przywróceniu ustawień domyślnych i resecie konsoli) - jest do wyboru z puli kilkunastu języków, ale po zaznaczeniu go wyskakuje, ze nie jest jeszcze dostępny. Po polskiej premierze większość gier z automatu dostanie Polska nakładkę, w tym choćby Forza 5 czy Titanfall. Ryse chyba tez.

Skąd te info o PL nakładkach do wydanych już gier? Jakiś insider? Bo ja widziałem info, że lokalizację będzie miał tylko Kinect Sports.

Opublikowano

Swoją drogą fajny artykuł: Top 5 7-mej generacji wg 35 devów. Dziwnym trafem obok multiplatform w większości wymienione są exy ps3. Przypadek? Nie sondzem.

Jak zwykle gadasz głupoty.

Opublikowano

Over the past month, we’ve seen a strong spike in interest in our Xbox One console options, including the new $399 offering, and the amazing lineup of games announced during E3. Since the new Xbox One offering launched on June 9th, we’ve seen sales of Xbox One more than double* in the US, compared to sales in May, and solid growth in Xbox 360 sales.

We’re excited to welcome so many fans to Xbox this summer and we can’t wait for them to get their hands on the wide selection of new games available this year on Xbox One, including Halo: The Master Chief Collection, Sunset Overdrive, Forza Horizon 2, and Ori and the Blind Forest. Xbox One is the only place you can play these games along with creative independent titles and blockbusters such as Assassin’s Creed Unity, Call of Duty: Advanced Warfare, Destiny, Evolve, Grand Theft Auto V, and dozens more. We’re honored that Xbox One was awarded with the best games line-up of 2014 by game critics at E3 and our fans have a lot of amazing new games to look forward to in the coming months.

Starting in August with the release of Madden NFL 15, new blockbuster hits will launch for Xbox One at an incredible pace throughout the fall, as we head into the holiday season. Gamers love the holidays and we are lining up incredible deals and special promotions to celebrate. The fun is just getting started and we can’t wait to share more exciting news soon.

*- Internal data based on retail calendar and sold through numbers

http://news.xbox.com/2014/07/xbox-one-xbox-one-sales-more-than-double-in-june

W maju bylo 77k,neogaf obstawia ze z ekstra tygoniem w czerwcu Xbox One sprzedal +/- 160k. Czyli na 99% kolejny miesiac PS4 > Xbox One 

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Jak zwykle gadasz głupoty.

T.j. ty n.t. sprzedaży exów ps3 w 2013? ^^ Dżizus weź ty wpierw zacznij sprawdzać zanim coś napiszesz.

Na 35 devów ponad 1/3 wymieniła gry z serii Uncharted, z czego 9 osób U2, a 4 jako #1

Wsród indie 7 osób wymieniło Journey i 6 Limbo.

5 TLOU.

Nr 1 spośród multiplatform to Bioshock. Tuż za nim Fallout 3.

<czeka na zarzuty o cyferki i tłumaczenia trollingiem>

<czeka na doszukiwanie się upadku branży na podstawie podanych wyborów>

<iksde>

Opublikowano

Ja też sobie policzyłem co nieco i podium plasuje się tak. 

3 miesjce bez żadnego zaskoczenia, czyli x360. Exy na tę konsolę były wymieniane 13 razy, drugie miesjce Ninny, 15 razy. I pierwsze miejsce dla PS3, exy na tę konsolkę były wymieniane 39 razy.

Z exów najwiecej głosów dostało U2 czyli 9. Dla porównania u takiego MS najchetniej wybieranym exem był Crackdown, 4 razy.

I ciekawostka dla fanów Halo. Trójka wymieniona tylko raz, czwórka również.

Opublikowano

@kidnappa
No, a co mnie obchodzi co sobie deweloperzy wybiorą, jako najlepszą grę ? Mnie interesują gry, które mnie samemu się podobają. Mówisz, że halo 3 było wymienione tylko raz, szkoda, że ludzie przy tej grze spędzili o wiele więcej czasu grając w multi, gdzie community było ooogromne, a gra bardzo skillowa niż przy Uncharted 2 (tak wiem, U2 też miał dobre multi i jakieś tam community, ale to nawet startu nie miało do H3).

Prawilnie przypominam :

Wymień też mi te exy, które są 10/10 na ps3 oprócz Uncharted 2 i The Last Of Us, bo ja jakoś zbytnio nic nie widzę. Na x360 za to mamy Halo 3, Gears Of War 1, Project Gotham Racing też jest wymieniane, jako jedne z najlepszych wyścigów. O takich rzeczach, jak ekskluzywność pierwszej części Mass Effect przez prawie całą pierwszą generację także należy wspomnieć. 

No i jakże mógłbym zapomnieć o największej porażce Sony w 7 generacji konsol, czyli upadku serii Gran Turismo. To co oni robią z tą grą to jest żart. Dla każdego fana wyścigów Forza jest ogromnym atutem za xboxem.

Zresztą o czym ja tu gadam, widać już strach w oczach klapków, xone ma 2 razy lepszą sprzedaż, za chwilę jego premiera w krajach Tier2, nowy SDK, który umożliwiają 1080p bez większych problemów, najlepsze exy na jesień 2014 to exy na xone. Oj będzie ciężko, będzie ciężko :) Ktoś mi może powie, jakie są argumenty za ps4 oprócz 50% MOCY WIĘCEJ KURTYZANO i multiplatform, które do tej pory były ładniejsze, a czy nadal będą to się jeszcze zobaczy ? Nie no serio pytam ;) Bo, jak taki The Last Of Us 2 wyjdzie to mogę wam wszystkim zagwarantować, że kupię ps4 z powrotem i ogram go na PREMIERĘ co jest dosyć śmieszną sprawą w momencie, gdy połowa Sony Defence Force nie ograła jeszcze jedynki hehe (to jest dla mnie po prostu niesamowite). Uncharted specjalnie pomijam, bo klimaty serii średnio mnie jarają i nie muszę tej gry ograć na premierę (mimo to i tak wszystkie 3 części przeszedłem).

Edytowane przez terror

Opublikowano

to tylko pokazuje że większość z nich to janusze którzy się nie znają. Uncharted wymieniany tyle razy a GTA i TLOU chyba po razie xD

No, to tylko ludzie którzy tworzą gry. Kompletni amatorzy, nie znają się na grach.

No ale cóż, nie dziwi że nikt poza jednym nie wymienił Halo, jury wszak miało więcej niż 12 lat.

Żeby było zabawniej, jedyną osobą która wymieniła Halo była Kiki Wolfkill, czyli osoba odpowiedzialna za Halo 4 :D Pewnie nie chciała robić przykrości swojemu synowi :)

Ps. Nie wiem jak GTA, ale TLOU chyba z 5 razy padło, ja zresztą nobodylikeyou napisał ;)

Opublikowano

No jawnie, 2.5 melona GT6 na bazie 80 milionów konsol to jakaś żenada. Forza 5 sprzedała się w 2 milionach a xboxów jest raptem trochę ponad 5 milionów. Kutasiarze zabrali dostęp do online w GT5 to dobrze im tak.

Opublikowano

Xone 2 razy większa sprzedaż? Gdzie? Czy ja coś przespałem, czy mówimy o lokalnym sklepie gdzie ktoś sprzedał jedną konsole Sony i dwie Microsoftu

Opublikowano

Xone 2 razy większa sprzedaż? Gdzie? Czy ja coś przespałem, czy mówimy o lokalnym sklepie gdzie ktoś sprzedał jedną konsole Sony i dwie Microsoftu

2x wiecej w porownaniu do maja(77k w maju mieli). 6 postow wyzej masz.

Opublikowano

No, a co mnie obchodzi co sobie deweloperzy wybiorą, jako najlepszą grę ? Mnie interesują gry, które mnie samemu się podobają.

Jasne, i gustach się nie dyskutuje, jedni lubią TLOU, drudzy zlewozmywaki albo halo. Ale istotne jest jak na to zapatrują się developerzy, bo to oni tworzą gry, to oni dostrzegają trendy, to oni obserwują gdzie jest fala jakości i innowacyjności. Ex'owo wygrywa w ich oczach PS3. Na pewno mają więc lepsze doświadczenia z ex'ami na Playstation. To będzie rzutować na ich przyszłą pracę i wybory.

To tak jakbyś pytał trzech sąsiadów o to jaki samochód wybrać, i poleciliby Ci Opla (bo reklama z Borussią, bo inni wybrali, bo w salonie kawę dają), a potem zapytałbyś o to mechanika, a on by Ci polecił jednak inną markę, bo mniej się psuje, jest wygodniejsza i ma lepsze osiągi.

Także ta lista jest bardzo ciekawa i pomocna. Warto na nią spojrzeć pod kątem wyboru platformy, również tej z nowej generacji... :)

Opublikowano

Klapki już przewidziały ostateczny upadek xboxa, a tutaj niespodzianka :)

:teehee:

Opublikowano

Ale istotne jest jak na to zapatrują się developerzy, bo to oni tworzą gry, to oni dostrzegają trendy, to oni obserwują gdzie jest fala jakości i innowacyjności.

Dlatego jest coraz więcej gier podobnych do call of duty ;) 

@Yeti

Wyjdzie Halo 5 to zobaczysz co będzie się działo, microsoft już odpowiednio o to zadba, żeby to było 10/10 ;D 

Edytowane przez terror

Opublikowano

Patrzac na mizerna sprzedaz Xboxa w maju nie spodziewam sie wielkiek rewolucji. PS4 znowu wygra w USA, moze na Swieta cos sie zmieni....

Edytowane przez hav3n

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.