Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

No to że gra doinstaluje jakieś dane to nie znaczy że ja muszę grzebać przy karcie graficznej.

Instalacja i ściąganie patcha i tak trwa szybciej niż optymalizacja ustawień nawet przez osoby które lubią to robić bo chcą aby ich gra wyglądała rewelacyjnie. 

Posiadam PS3 i PS4 obie podłączone do netu  :thumbsup:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Grzebanie przy karcie graficznej? Co kurwa xD? Kolego, Ty jesteś jednak cięższym przypadkiem niż mi się wydawało. Grzebać w sprzęcie komputerowym to można było jakoś za czasów Apple II, czyli lata '80.

Podczas instalacji i ściągania patchy do Gran Turismo to zdążyłbym pojechać do komputerowego, złożyć komputer z części i zainstalować Project CARS w tym czasie. Na dodatek gry mają coś takiego, jak automatyczne dobieranie ustawień. A jak komuś się nie podoba, może sobie pozmieniać (ja wiem, że w głowach konsolomaniaków wybór to straszna rzecz, ale da się przeżyć, uwierzcie).

Opublikowano

(pipi)a znowu blacharze.

Wejdz sobie w dowolny temat na pclabie i sprawdź czego dotyczy 3/4 postów.

"Pójdzie mi na GTX 660???"

"Trzeba wgrać dedykowane sterowniki pomieszac w rejestrze bo gra jest chvjowo zrobiona i zżera za duzo vramu"

itd itd

Kogo wy chcecie oszukać?

Pierwszy lepszy temat

Hej, po kilku minutach gry resetuje mi sie komputer. Jezeli chodzi o detale to mam w zasadzie wszystko na high/ultra i nie ma problemu z plynnoscia - nic nie tnie, nie spada liczba klatek itp. Po prostu nastepuje restart. Temperatury tez nie sa jakies wysokie - 60c na procesorze, 75 na grafice. Mam najnowsze sterowniki i juz zaczyna mnie szlag trafiac. Ma ktos na to rozwiazanie ?
moj sprzet:
Core i7 4700hq
16gb ram
geforce gtx 880m
windows 7 ultimate 

u kolegi na 4670k i radku 6870 gra wywala i robi zawiechy na sterownikach 13.2 na 14.4 działa poprawnie. 

Miał ktoś problem z dxgi ? Wymieniłem gtx 770 na 780ghz i gra co jakiś czas wywala błąd dxgi_error_device_removed . Problem znika gdy gram w oknie ale to mija się z celem. Karta jest podkręcana fabrycznie. 

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Jak dzisiaj steam robi wszystko za ciebie...Sam ci ściąga DX srixy,updejty.

Ba nawet ci ustawienia grafiki odrazu ustawia pod specyfikacje pcta.Masz zloma grasz na low, high grasz tez na Low:D ,tak miałem przy Csie nowym.

Edytowane przez KarolFanbojSony

Opublikowano

Ale co mnie to obchodzi? Jeśli na NeoGAF-ie są tematy z pytaniami o to, jak się paruje w MGR to czy to cokolwiek znaczy? Jeśli ludzie na Miiverse pytają się jak przejść początek Super Metroida, to coś to znaczy o platformie albo grze? Ta logika jest tak niedoje,bana, że aż się słabo robi :confused:.

Na wszystkie moje 500 gier tylko z dwoma musiałem się je,bać, bo, uwaga, naprawdę są źle zrobione. Fallout 3 i GRID. Ten pierwszy na PS3 i X360 nie jest nic lepszy, blaszki mają przynajmniej jakąś możliwość walki z bugami. GRID-a nic nie usprawiedliwia (trzeba było zatkać port mikrofonu by gra przestała się crashować na starcie xD).

Możemy za to zaraz poszukać w temacie o TLOU, jak to komuś tną się filmiki i pomocne konsolomaniaki polecają odbudowywanie bazy danych i inne dziwnie brzmiące pojęcia, które nie powinny nigdy mieć miejsca na "wkładam i gram" konsoli.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

No to że gra doinstaluje jakieś dane to nie znaczy że ja muszę grzebać przy karcie graficznej.

Instalacja i ściąganie patcha i tak trwa szybciej niż optymalizacja ustawień nawet przez osoby które lubią to robić bo chcą aby ich gra wyglądała rewelacyjnie. 

Posiadam PS3 i PS4 obie podłączone do netu  :thumbsup:

xD

yy no bo ten, głowice trzeba ustawić na karcie a później babrać się ze sterownikami :////// echhhhh te sterowniki. I jeszcze w opcjach suwaki jakieś. Na konsoli to jak już włożę tą płytę to nawet jak mi się z tej nowoczesnej usługi Playstation Network coś ściąga 3 dni i na noc konsole zostawiam to wiem że jak ściągne to będzie działało i nic nie będe musiał grzebac w sprzęcie. A na PC to co? Steam zamula mi komputer i nic nie działa przez to, i jak niby na tym grać, to jest sprzęt do pracy :///

Opublikowano

Jak zobaczylem menu ustawien w PS3 to sie przezegnalem. Do dzis nie wiem co tam sie dzieje. No ale "wkladam plytke i gram".

Serio trzeba nie ogarniac zeby nie poradzic sobie instalacja gry na pc a pozniej zmiana 4 parametrow w ustawieniach grafiki (pomijam, ze obecnia wszystko dzieje sie z automatu). Kto wam instalowal przegladarke w takim razie, wtyczki, kodeki, playery etc.? Nie mowcie, ze wolaliscie szwagra xD Serio, po tym co tu piszecie az trudno uwierzyc, ze byliscie wstanie spiac ze soba konsole i telewizor.

Opublikowano

O ile dobrze pamiętam to Gran Turismo 5 nie miało żadnego patcha gdy ja wkładałem świeżo zakupioną grę w 2010, przez te 4 lata zebrało się ich tyle że masz racje. Pojechałbyś i wrócił z gotowym pCars. Mi bardziej chodzi o nowe gdy, premiery jak WatchDogs czy GTA5, MGS 5 demo facepalm tragedy. 

Ale jeśli uważacie że granie na PC sprawia wam mniej problemów to OK, super może czasy się zmieniły i dziś jest super cudownie. Znam wielu graczy którym granie na konsolach wcale nie sprawia żadnych problemów. 

Opublikowano

Serio trzeba nie ogarniac zeby nie poradzic sobie instalacja gry na pc a pozniej zmiana 4 parametrow w ustawieniach grafiki (pomijam, ze obecnia wszystko dzieje sie z automatu).

To tak nigdy nie działało.

Edytowane przez Codename

Opublikowano

nie wiem jak jest na pc bo od 10lat nie odpalilem na pc nawet jednej przegladarkowej gry ale ps3 w ciagu 8 lat od zakupu zawiesil mi co najmniej kilkadziesiat razy - szczegolnie w tej hiper zje.banej przegladarce internetowej, zawieszal mi sie kilkanascie razy w czasie gry - szczegolnie w multi, zawieszal mi sie pary razy przy probie pobierania patchy, wyskoczyl kilkadziesiat razy komunikat by odbudowac baze danych dysku, paredziesiat razy przy probie odczytania wiadomosci w czasie gry dysk konsoli borowal mi tak jakby ktos wlaczyl wiertarke, kilkanascie razy w czasie instalacji lub pobierania patcha jechalem/bieglem do sklepu na zakupy itp

i jak ktos pisze ze ps3 to konsola - "wkladasz plyte i grasz" to mi wlos staje na rekach - gorszej z perspektywy uzytkowania konsoli wczesniej i pozniej nie zaprojektowano, psx,psp,ps2,vita itp - owszem, ale ps3 to totalna spier.dolina, TOTALNA, ktora ratuja tylko gry

Opublikowano

Xbox360 jest nadal konsolą, ktora działa na zasadzie wkladasz i grasz. Wszystko jest opcjonalne czyli patche, instalacja ( chyba tylko w gta v jest obowiązek instalacji 1 płyty) etc

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Serio trzeba nie ogarniac zeby nie poradzic sobie instalacja gry na pc a pozniej zmiana 4 parametrow w ustawieniach grafiki (pomijam, ze obecnia wszystko dzieje sie z automatu).

To tak juz nie działa i nigdy nie działało.

Twoje zdanie jest logicznie sprzeczne.

Opublikowano

Tylko dobre gry zapomniałeś dopisać. 

nie wiem jak jest na pc bo od 10lat nie odpalilem na pc nawet jednej przegladarkowej gry ale ps3 w ciagu 8 lat od zakupu zawiesil mi co najmniej kilkadziesiat razy - szczegolnie w tej hiper zje.banej przegladarce internetowej, zawieszal mi sie kilkanascie razy w czasie gry - szczegolnie w multi, zawieszal mi sie pary razy przy probie pobierania patchy, wyskoczyl kilkadziesiat razy komunikat by odbudowac baze danych dysku, paredziesiat razy przy probie odczytania wiadomosci w czasie gry dysk konsoli borowal mi tak jakby ktos wlaczyl wiertarke, kilkanascie razy w czasie instalacji lub pobierania patcha jechalem/bieglem do sklepu na zakupy itp

i jak ktos pisze ze ps3 to konsola - "wkladasz plyte i grasz" to mi wlos staje na rekach - gorszej z perspektywy uzytkowania konsoli wczesniej i pozniej nie zaprojektowano, psx,psp,ps2,vita itp - owszem, ale ps3 to totalna spier.dolina, TOTALNA, ktora ratuja tylko gry

Tylko dobre gry zapomniałeś dopisać w twoim przypadku. Widocznie nie każda firma jest w stanie napisać grę tak samo jak ta druga firma. Mi Fallout 3 wieszał się, tak samo Need For Speed Shift 1 i 2. ale już taki MGS 3, czy Tomb Raider, czy The Last of US wcale. 

Gra grze nie równa, gdzie tu wina konsoli?? WTF

Opublikowano

Tylko dobre gry zapomniałeś dopisać. 

Tylko dobre gry zapomniałeś dopisać w twoim przypadku. Widocznie nie każda firma jest w stanie napisać grę tak samo jak ta druga firma. Mi Fallout 3 wieszał się, tak samo Need For Speed Shift 1 i 2. ale już taki MGS 3, czy Tomb Raider, czy The Last of US wcale. 

No dokładnie. To dlaczego ciągle pyerdolisz o tym, że z graniem na kompie jest zawsze nie tak?

Opublikowano

@ussr

mi w zeszlym tygodniu Tomb Raider zawiesil konsole 2x z rzedu na ekranie ladowania. A razem zawiesil ja 3x. Moj rekord na ps3. O innych zwiechach nie wspominam.

Ficus dobrze napisal. PS3 to jest kawal sprzetowej konskiej spier.doliny. Nigdy wczesniej nie meczylem sie z KONSOLA tak jak tutaj.

Opublikowano

PC-towcy mają tyle oderwanych od rzeczywistości problemów, że głowa mała. Tylko w dyskusjach przedstawiają to inaczej a później i tak 90% postów o danej grze to o technikaliach. 

Mam fajną historię z cyklu PC Gaming. Mój ziomek kupił nową płytę główną za 300zł ( chyba Asrock ). Postawił Windę od nowa, niestety ciągle Blue Screeny. Oddał samą płytę do sklepu by sprawdzili. wszystko działa. U niego dalej BS. Oddał do serwisu sklepu tym razem cały komputer. Diagnoza, płyta główna "gryzie się z procesorem" ( wtf ?), trzeba inny procesor lub płytę, ale kasy nie zwrócili bo płyta główna teoretycznie działa. Ziomuś wysłał tą płytę główną do autoryzowanego serwisu i opisał problem. Wróciła po miesiącu, z oznaczeniem sprawna, u niego dalej BS. Szukał dalej pomocy na necie, nic. Wystawił na allegro, ale pobieżnie opisał dlaczego sprzedaje. Nikt nie kupił, na nową nie ma kasy xD Ja przez ten czas na konsoli przeszedłem kilka gierek. PC Gaming.

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

mi się na xboksie 360 gry nigdy nie wieszały, patchy też nie musiałem instalować. nawet gdyby była taka możliwość to nie wiedziałbym o tym ponieważ moja konsola nie jest podłączona do internetu :).

Opublikowano

@Szatanek

Bo tak jakby ostatnio setki Xboxow sie nie przegrzewaly i nie wywalaly rrod'a.

Opublikowano

Szatanek widzę ma kolegów januszy i potem kupuje płytę pod inny procek. xD

Wszędzie, w szczególności PS3.

Mi na X360 Fallout 3 się ANI RAZU nie zaciął przy robieniu 1000GS. Zyebanie PS3 pewnie dałoby o sobie znać już po godzince.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Szatanek widzę ma kolegów januszy i potem kupuje płytę pod inny procek. xD

Nie wiem dlaczego się do mnie przyczepiłeś jak rzep do psiego ogona, ale zapewne wiesz coś więcej niż trzy serwisy ( chociaż autoryzowanego się nie liczy bo on dostał samą płytę ). I chyba nie chodzi ci o niedopasowanie socketu ? xD Może ty wciskałeś kiedyś coś w całkiem inne dziurki, ale normalni od razu widzą, że nie pasuje xD

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

"Wkładam płytę do czytnika i gram"

Przepraszam bardzo, 2004 rok był 10 lat temu. Teraz powyższe zdanie jest po prostu kłamstwem.

Akurat na PS4 tak się dzieje. Wkładasz płytę czekasz góra kilkanaście sekund i grasz.

Na x360 w sumie też tak jest.

Opublikowano

"wkładam płytkę do czytnika i gram"

Opublikowano

Nie wiem dlaczego się do mnie przyczepiłeś jak rzep do psiego ogona, ale zapewne wiesz coś więcej niż trzy serwisy. I chyba nie chodzi ci o niedopasowanie socketu ? xD Może ty wciskałeś kiedyś coś w całkiem inne dziurki, ale normalni od razu widzą, że nie pasuje xD

No to Twój kolega nie jest normalny. :)

Nie rozumiem po co zabierać się za coś o czym się nie ma kompletnie wiedzy. No, ale przynajmniej można potem narzekać jakie coś jest gówniane. xD

Opublikowano

Nie wiem dlaczego się do mnie przyczepiłeś jak rzep do psiego ogona, ale zapewne wiesz coś więcej niż trzy serwisy. I chyba nie chodzi ci o niedopasowanie socketu ? xD Może ty wciskałeś kiedyś coś w całkiem inne dziurki, ale normalni od razu widzą, że nie pasuje xD

No to Twój kolega nie jest normalny. :)

Nie rozumiem po co zabierać się za coś o czym się nie ma kompletnie wiedzy. No, ale przynajmniej można potem narzekać jakie coś jest gówniane. xD

Nie masz kompletnie pojęcia o czym mówisz, kompletnie. Chyba nie jesteś dalej aż tak głupi, że sugerujesz procesor i płytę główną pod inny socket wciśnięte na siłę ? lul 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.