Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

expert ale zdajesz sobie sprawe ze tekst z kolanami byl calkiem zabawny jakies 100 stron temu ?

tfu jakies 300 xD

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ale ten deszcz w Project Cars, a szczególnie praca wycieraczek wyglądają (z wewnątrz) słabo :/ Nawet bardzo.

Opublikowano

Bycie nazywanym "killerem Gran Turismo" to zadna nobilitacja

To tak jakby chlubic sie z bicia niepelnosprawnego

Opublikowano

Pieknie wersja PC miazdzy konsole :banderas:

Pytanie tylko jest takie, czy 4x droższy komputer pokazuje 4x lepszą grafike?

Opublikowano

4x lepsza napewno nie, ale 4x plynniejsza juz tak.

Opublikowano

4x lepsza napewno nie, ale 4x plynniejsza juz tak.

pytanie, czy przy kompie za 6k zobaczymy 240fps?

Opublikowano
EoT z mojej strony bo dostaje raka

Zrozum, człowieku, że ja ci tych gierek nie próbuję jechać (w część z nich o dziwo grałem i były ok) i nie zachowuj się tak, jakbym ci matkę obrazi :facepalmz: Nie neguję jakości japońskich gier. Stwierdzam tylko, że tamtejsi wydawcy i rynek są nimi w coraz mniejszym stopniu - jeśli w ogóle - zainteresowani. Sam beczałeś, że na nowe konsole wychodzi tego mało, a jak ci próbuję wyłuszczyć genezę takiej sytuacji, to dostajesz dupościsku i próbujesz mi udowodnić, że jednak japońska branża jest w wielkiej formie. Gdzie tu logika? Owocnego pobytu na onkologii :lapka:

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

btw ciekawe kiedy exp3rt zda sobie sprawę, że nawet grając na 21-calowym telewizorze firmy naughty dog o odświeżaniu 60hz z 4m 120fps wciąż jest lepsze i płynniejsze od 60fps :cool:

bo jak na razie, mój drogi przyjacielu, za każdym razem, kiedy próbujesz się z tego nabijać, po prostu się błaźnisz :lapka:

błaźnisz to się kolego Ty, bo guwno masz pojęcia

Pamiętasz, jak ostatnio kogoś oskarżałeś o to, że gó,wno wie? No jak się bardzo śmiesznie wtedy okazało, najbardziej gów,no wiedziałeś ty sam. Przykro mi to powiedzieć, ale historia się powtarza i po raz kolejny okazuje się, że najwięcej szczeka ten, który ma najmniej do powiedzenia i trzeba znowu przejechać się po tobie jak po gó,wnie. Czas na mały wykład.

Otóż tak, 120fps na 60 hercach ROBI różnicę. Wy k,urwa gracie w te gry czy tylko gify na neogafie oglądacie i konia walicie do digital foundry? Opróćz tego, że obraz odświeżany jest 60 fps jest jeszcze coś takiego jak input lag i ogólna responsywność gry. Tego nie widać, ale to CZUĆ. Im mniejszy input lag, tym lepszy, bo masz większą kontrolę nad tym, co się dzieje na ekranie. To, że wyświetlacz odświeza się 60 razy w ciągu sekundy nie oznacza, że wszystkie nadmiarowe ramki, które generuje GPU do framebuffera są zmarnowane. GPU działa zupełnie niezależnie od monitora, a ten jedynie w swojej częstotliwości pokazuje aktualny stan framebuffera. On wciąż generuje te 120fps mając wyje,bane na ograniczenia wyświetlacza. I teraz, uwaga, magia: jeśli mamy 60fps, to aktualnie wyświetlana ramka może być maksymalnie sprzed ~16ms. W przypadku 120fps wyświetlana ramka jest maksymalnie sprzed ~8ms. To, co jest aktualnie wyświetlane jest oparte na informacjach i obliczeniach sprzed dwa razy świeższych. Jeśli między ramkami coś zrobisz w świecie gry, to przy 60fps i 60Hz efekt możesz zobaczyć nawet maksymalnie po ~32ms. W przypadku 120fps i 60Hz, maksymalnie po ~24ms. Przy 1000fps i 60Hz ramka miałaby najwyżej ~17,6ms, ogranicza ją prawie tylko telewizor. W najlepszym wypadku jest to 16ms i 8ms. Zależy to od tego jak bardzo wyświetlacz i GPU zgrają się z wypluwaniem nowych ramek i odświeżaniem obrazu. Wzrost od 25% do 50% przy tej samej częstotliwości odświeżania, przy wzroście z 60fps do 120fps, czaisz typie? Tak, k,urwa, wiem, że 60Hz wyświetli tylko 60 klatek, i co druga jest niewidoczna, nie kłócę się z tym, ale to nie zmienia faktu, że te dodatkowe ramki tam są i przyczyniają się do większej responsywności i płynności, bo nawet w tych 60Hz dostajesz bardziej aktualne informacje. PODSUMOWUJĄC TAK, 120 FPS > 60 FPS NAWET JEŚLI WYŚWIETLACZ NIE POTRAFI TEGO OGARNĄĆ. Czaisz k,urwa typie czy mam pięściami wytłumaczyć??

Jeśli użyłem za trudnych dla Ciebie słów bądź nie jesteś w stanie przetworzyć takiej ilości liter nie masz się czego wstydzić, nikogo to nie zdziwi za bardzo.

Opublikowano

Jajco prawda, na PS3 była też grafika i to w różnorakim pojęciu - ot artystycznych wizji typu Unfinished Swan czy Journey, po graficzne megasy jak MGS 4 czy TLOU. To ex'y na PS3 rok w rok wygrywały grafikę roku na VGA.

Halo 4    :problem:

Opublikowano

Expert zmasakrowany :obama:

Opublikowano

btw ciekawe kiedy exp3rt zda sobie sprawę, że nawet grając na 21-calowym telewizorze firmy naughty dog o odświeżaniu 60hz z 4m 120fps wciąż jest lepsze i płynniejsze od 60fps :cool:

bo jak na razie, mój drogi przyjacielu, za każdym razem, kiedy próbujesz się z tego nabijać, po prostu się błaźnisz :lapka:

błaźnisz to się kolego Ty, bo guwno masz pojęcia

Pamiętasz, jak ostatnio kogoś oskarżałeś o to, że gó,wno wie? No jak się bardzo śmiesznie wtedy okazało, najbardziej gów,no wiedziałeś ty sam. Przykro mi to powiedzieć, ale historia się powtarza i po raz kolejny okazuje się, że najwięcej szczeka ten, który ma najmniej do powiedzenia i trzeba znowu przejechać się po tobie jak po gó,wnie. Czas na mały wykład.

Otóż tak, 120fps na 60 hercach ROBI różnicę. Wy k,urwa gracie w te gry czy tylko gify na neogafie oglądacie i konia walicie do digital foundry? Opróćz tego, że obraz odświeżany jest 60 fps jest jeszcze coś takiego jak input lag i ogólna responsywność gry. Tego nie widać, ale to CZUĆ. Im mniejszy input lag, tym lepszy, bo masz większą kontrolę nad tym, co się dzieje na ekranie. To, że wyświetlacz odświeza się 60 razy w ciągu sekundy nie oznacza, że wszystkie nadmiarowe ramki, które generuje GPU do framebuffera są zmarnowane. GPU działa zupełnie niezależnie od monitora, a ten jedynie w swojej częstotliwości pokazuje aktualny stan framebuffera. On wciąż generuje te 120fps mając wyje,bane na ograniczenia wyświetlacza. I teraz, uwaga, magia: jeśli mamy 60fps, to aktualnie wyświetlana ramka może być maksymalnie sprzed ~16ms. W przypadku 120fps wyświetlana ramka jest maksymalnie sprzed ~8ms. To, co jest aktualnie wyświetlane jest oparte na informacjach i obliczeniach sprzed dwa razy świeższych. Jeśli między ramkami coś zrobisz w świecie gry, to przy 60fps i 60Hz efekt możesz zobaczyć nawet maksymalnie po ~32ms. W przypadku 120fps i 60Hz, maksymalnie po ~24ms. Przy 1000fps i 60Hz ramka miałaby najwyżej ~17,6ms, ogranicza ją prawie tylko telewizor. W najlepszym wypadku jest to 16ms i 8ms. Zależy to od tego jak bardzo wyświetlacz i GPU zgrają się z wypluwaniem nowych ramek i odświeżaniem obrazu. Wzrost od 25% do 50% przy tej samej częstotliwości odświeżania, przy wzroście z 60fps do 120fps, czaisz typie? Tak, k,urwa, wiem, że 60Hz wyświetli tylko 60 klatek, i co druga jest niewidoczna, nie kłócę się z tym, ale to nie zmienia faktu, że te dodatkowe ramki tam są i przyczyniają się do większej responsywności i płynności, bo nawet w tych 60Hz dostajesz bardziej aktualne informacje. PODSUMOWUJĄC TAK, 120 FPS > 60 FPS NAWET JEŚLI WYŚWIETLACZ NIE POTRAFI TEGO OGARNĄĆ. Czaisz k,urwa typie czy mam pięściami wytłumaczyć??

Jeśli użyłem za trudnych dla Ciebie słów bądź nie jesteś w stanie przetworzyć takiej ilości liter nie masz się czego wstydzić, nikogo to nie zdziwi za bardzo.

No i o to mi chodziło, myślisz że Czezky wie o tym co napisałeś? XD

Gdyby to wiedział, podałby model TV, wytłumaczyłby to w taki sposób jak Ty to zrobiłeś i wyszedłby z tego cało, mi tego tłumaczyć nie musisz, gdy ja grałem w Quake 3 Arena w 120fpsach na tym

52234327_1_644x461_elado-lg-flatron-f700

to Ty z dywanu na podłogę skakałeś.

Jaki z tego morał, beka z Czezkiego.

Opublikowano

No Halo 4 dostało tą grafikę z braku laku w pamiętnym wyprztykanym 2012. Jeśli Halo dostaje nagrodę za grafikę roku, to oznacza że cały rok był sezon ogórkowy pod względem graficznych mocarzy. Za to 2008-2011 należało graficznie do ex'ów Sony.

Od 2013 nie przyznawane są nagrody za grafikę roku, ani w VGA/VGX (którego już nie ma), ani w TGA (następcy).

Opublikowano

Gów,no mnie czezky obchodzi, czy wie, czy nie o co mi chodzi, teraz tu go nawet nie ma. Świadomie lub nie, ale słusznie wychwalał 120fps. Od niego tylko się zaczął ten temat. wyraźnie kilka razy podkreślałem o co mi chodzi, przestań teraz kota ogonem wykręcać i że hoho, wszystko wiedziałeś. Bezbek roku, ja pier,dolę.

Opublikowano

schemer.PNG

Opublikowano

Po co niby miał ten model podać? Gorzej niż 60Hz nie zejdzie. I co byś na to powiedział? Coś innego niż "Haha, masz tylko 60Hz, nie możesz zobaczyć różnicy między 60 a 120fps!"?

Opublikowano

expert bądź już cicho. xboty rozbite, jeden z generałów peceta w niewoli, więc nie odbieraj baronom misternie wypracowanej przewagi :/

Opublikowano

Zrozum, człowieku, że ja ci tych gierek nie próbuję jechać (w część z nich o dziwo grałem i były ok) i nie zachowuj się tak, jakbym ci matkę obrazi :facepalmz: Nie neguję jakości japońskich gier. Stwierdzam tylko, że tamtejsi wydawcy i rynek są nimi w coraz mniejszym stopniu - jeśli w ogóle - zainteresowani. Sam beczałeś, że na nowe konsole wychodzi tego mało, a jak ci próbuję wyłuszczyć genezę takiej sytuacji, to dostajesz dupościsku i 

Dobra wytłumaczę jak Maćkowi z Klanu, bo lubię nieuczciwe sporty walki. Cały czas pisałem o stanie Ogółu exów na ten rok wymieniając P5 jako przykład jedynej, uznanej marki na wyłączność po premierze BB, której niekoniecznie możemy się nawet spodziewać w tym roku. Nie było mowy o narzekaniu na małą liczbę jap. exów, a na stan ogólny (to nie w tym roku miały wyjść także U4 i Ratchet?). Temu służyło por. do kondycji exów ps360 z 2007-08, na który przekładały się typowo konsolowe produkcje obu szkół i tym samym zmuszenie cię do użycia myślenia, co niestety zawiodło na każdej linii frontu ;<

próbujesz mi udowodnić, że jednak japońska branża jest w wielkiej formie. Gdzie tu logika? Owocnego pobytu na onkologii  :lapka:

Reszty tego autyzmu nie mam już siły komentować, bo widzę że dla ciebie nie istnieją stany pośrednie. papatki :lapka:

Opublikowano

Gów,no mnie czezky obchodzi, czy wie, czy nie o co mi chodzi, teraz tu go nawet nie ma. Świadomie lub nie, ale słusznie wychwalał 120fps. Od niego tylko się zaczął ten temat. wyraźnie kilka razy podkreślałem o co mi chodzi, przestań teraz kota ogonem wykręcać i że hoho, wszystko wiedziałeś. Bezbek roku, ja pier,dolę.

Odpowiem w jego stylu

BEKA Z TYPA

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Po co niby miał ten model podać? Gorzej niż 60Hz nie zejdzie. I co byś na to powiedział? Coś innego niż "Haha, masz tylko 60Hz, nie możesz zobaczyć różnicy między 60 a 120fps!"?

Dodatkowo dowiedzielibyśmy się jaki ma input lag  :shieeet:

fan bijatyk

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Odpowiem w jego stylu

BEKA Z TYPA

BEKA Z TYPA

"Morzna" większą czcionką? No "morzna"

Skończyły się argumenty? No cóż...

foto_86390e2d1d1539a3c29df23db433d791.jp

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Jak to po co? 120 fpsów dla responsywności i plazma z inputem 50 ms :reggie:

Dobra wytłumaczę jak Maćkowi z Klanu, bo lubię nieuczciwe sporty walki. Cały czas pisałem o stanie Ogółu exów na ten rok wymieniając P5 jako przykład jedynej, uznanej marki na wyłączność po premierze BB, której niekoniecznie możemy się nawet spodziewać w tym roku. Nie było mowy o narzekaniu na małą liczbę jap. exów, a na stan ogólny (to nie w tym roku miały wyjść także U4 i Ratchet?). Temu służyło por. do kondycji exów ps360 z 2007-08, na który przekładały się typowo konsolowe produkcje obu szkół i tym samym zmuszenie cię do użycia myślenia, co niestety zawiodło na każdej linii frontu ;<

W jednym z pierwszych postów ci napisałem, że liczba exów będzie spadać, bo wydawanie ich rzadko kiedy się opłaca. Nikt nie sfinansuje dużej, długiej i rozbudowanej gry na jedną platformę. Tylko nie rozumiem jednego - dość miałki MGS4 super ex i biegniemy do sklepu po PS3, a jak świetnie zapowiadający się Phantom Pain wychodzi na więcej platform, to walimy focha i obrażamy się na konsole w ogóle? Gra straciła konsolową tożsamość? 2007-2008 może i były lepsze pod względem exów, ale o Wiedźminie na konsolach można było pomarzyć. Teraz wychodzi i ma duże szanse pozamiatać - niezły trade-off za tego Metala.

Cieszę się, że gram w gry, a nie w exy, bo inaczej miałbym takie problemy jak ty, a w ten sposób dla mnie jest sytuacja win-win :obama:

I tak, Ratchet wychodzi w tym roku.

A swoją drogą jaczes już sobie wybrał postać w Mortalu? Znalazłem coś dla niego:

Edytowane przez Lem

Opublikowano

Tak, k,urwa, wiem, że 60Hz wyświetli tylko 60 klatek, i co druga jest niewidoczna, nie kłócę się z tym

Dzięki za przyznanie mi racji - bo właśnie o wyświetlanych klatkach na 60 Hz była rozmowa jak wskoczyłeś Czezkiemu na kolana i zacząłeś go bronić w połowie rozmowy - nikt nie wspominał o input lagu. :oh_you:

Opublikowano

Jeśli to prawda to.... <płacze ze szczęścia>

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.