Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano
A teraz zastanów się nad sobą czemu jesteś taki głupi Soul.

Japa klapie, na screenach widać co i jak się prezentuje, więc nie wiem do czego piejesz. 

Kiedyś ta różnica był widoczna gołym okiem, teraz już tego tak nie widać.

Edytowane przez Soul

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Sutqu, nie. Od tego są odpowiednie serwisy, które przy użyciu odpowiednich narzędzi i rejestratorów, mogą porównać obie wersje. Natomiast ja tylko wytykam głupotę argumentu, że ktoś widział grę na dwóch konsolach, albo ma dwie konsole. No przecież nie kupuje dwóch tych samych gier na obie konsole, ani tymbardziej nie gra na dwóch telewizorach jednocześnie...

No to masz napisane jak byk, że RDR na ps3 chodzi w 640p przecież to jest prawie jak rozdzielczość na Wii, które twoim zdaniem nie jest z poprzedniej generacji xd

Opublikowano

A teraz zastanów się nad sobą czemu jesteś taki głupi Soul.

Japa klapie, na screenach widać co i jak się prezentuje, więc nie wiem do czego piejesz. 

http://www.dualshockers.com/2013/10/10/battlefield-4-on-ps4-and-xbox-one-how-it-should-look-at-900p-and-720p-part-2-the-differences/

720p vs 900p vs 1080p

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

No wielka mi różnica  :reggie:  handluj dalej, przy RDR  to nawet się wysilać nie trzeba, bo od razu wszystko widać jak na dłoni, tu zaś wymaga to wyłapywania "detali" no ale OK.

Opublikowano

Sutqu, nie. Od tego są odpowiednie serwisy, które przy użyciu odpowiednich narzędzi i rejestratorów, mogą porównać obie wersje. 

Czyli pięknie przyznałeś, że zarówno GTA 4 jak i RDR były lepsze na X360.

Zaorane, zasiane, zebrane. :lapka:

Opublikowano

Sutqu, nie. Od tego są odpowiednie serwisy, które przy użyciu odpowiednich narzędzi i rejestratorów, mogą porównać obie wersje. 

Czyli pięknie przyznałeś, że zarówno GTA 4 jak i RDR były lepsze na X360.

Zaorane, zasiane, zebrane. :lapka:

Naucz się czytać serwisy, sutqu. Bo jedyne co zaorałeś, to sam siebie teraz.

Wersja PS3 lubi spadać do 26-28 klatek, ale i wersja na X360 nie trzyma stałego frame rate. Co gorsza, jak na ironię, to ona jedyna spada do 20 fps-ów (1:21 - 1:23 w filmiku) .

Niektórzy mogą uważać że GTA IV chodziło w gorszej rozdziałce na PS3. Ale tak naprawdę, to tylko dywagacje jednego człowieka. Warto tu wspomnieć, że za owe "karkołomne wyliczenia pikseli" wziął się niejaki Quaz51. 

According to Quaz51, the internet tech warrior that brought word of MGO’s resolution-based shortcomings over the weekend, has posted here (post number 513) claiming that the PS3 version of GTA IV runs at 630p (1120×630) compared to the 360 version’s 720p (1280×720).

This appears to mean that the 360 version has a whopping 24.5 percent extra resolution over the PS3 game.

Quaz51 still reckons the PS3 version looks better, however, due to superior processing effects.

We’re reliably informed that the tech community has been kept guessing on the issue by the fact that Rockstar appears to have only ever released Xbox 360 screens of the game.

We’ll be quite glad when this is all over in a few hours. Or next year.

Ten sam gość przyznał jednak, że wersja GTA IV na PS3 była technicznie LEPSZA. To samo zresztą pisał Eurogamer (rzekomo przekupiony przez MS), który wykazał że wersja na PS3 ma krótsze loadingi, mniejszy pop up i była ogółem ładniejsza.

No to co, przyznasz się do błędu teraz sutqu czy nadal idziesz w zaparte?

Pytanie do blubera - jak Ci się podobało Halo 3? Fajna grafika?

Opublikowano

Widzę, że ludzie nie zauważylli, że owszem na ps4 po nowym patchu w3 lepiej trochę działa, ale podczas galopu można ujrzeć przed sobą płaską teksture, która nagle zostaje "usiana" nowymi elementami - niczym jakby ktoś dywan rozwijał. Jak oni mają tak optymalizować tę grę na konsoli to ja dziękuję Redom za takie (pipi). 

Sama gra to Goty pod względem fabularnym, ale za kwestie techniczne więcej niż 8,5 bym jej nie dał (dla PC oczko więcej lub nawet max).

Co do RDR - czasy były inne, więc nawet rozmazaną grafę na ps3 mogłem przełknąć bez popity (potem przeszedłem również na xie i różnica była kolosalna).

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Aha, czyli GTA 4 na PS3 w 720p, ale już RDR w 640p. XD

Robisz kurwę z logiki Karolku. 

No i zayebiście, dajesz filmik z testem, na którym NIC się nie dzieje (pipi). Na ps3 jak są wybuchy to jest 15fps. 

To ja też coś dam w takim razie:

Intro i cinematic 20-24fps na ps3. :lapka:

Gorsza rozdzielczość, slabszy framerate, ale lepsza wersja bo tak. :pawel:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Sutqu, ale wiesz że DF przyznało w 2013 pod filmem, który Ci podałem:

Way back in 2008 when the game appeared, we only had rudimentary analysis tools and no video support - just min, max and average frame-rates. We decided to pay a return visit to Liberty City to compare the two games using our latest analysis software. 

Innymi słowy, obecne moje porównanie od DF jest bardziej aktualne i dopracowane, gdyż użyli do tego nowszych narzędzi.

Poza tym, skoro mówisz "że nic się nie dzieje", to fakt że na X360 przy "nic nie dzianiu się" gra zalicza dropy do 20 fps-ów, to chyba wystarczający powód do beki? ;)

Opublikowano

Niemal dwa razy więcej pikseli i nie widać różnicy, to nawet nie jest śmieszne, żyjcie dalej w tym swoim zielonym matriksie, a raczej szambie.

Deweloper zdradził, że Dragon Age wyświetlane jest w 900p na Xbox One i w 1080p na PlayStation 4. Na obu konsolach zastosowano te same techniki post-processingu. Zgodnie z oczekiwaniami, dzięki wyższej rozdzielczości obraz na PS4 jest dużo wyraźniejszy.

103680000 vs 57600000

Różnica generacji, jak to pisze Czeski. :banderas:

Opublikowano

Niemal dwa razy więcej pikseli i nie widać różnicy, to nawet nie jest śmieszne, żyjcie dalej w tym swoim zielonym matriksie, a raczej szambie.

Deweloper zdradził, że Dragon Age wyświetlane jest w 900p na Xbox One i w 1080p na PlayStation 4. Na obu konsolach zastosowano te same techniki post-processingu. Zgodnie z oczekiwaniami, dzięki wyższej rozdzielczości obraz na PS4 jest dużo wyraźniejszy.

103680000 vs 57600000

Różnica generacji, jak to pisze Czeski. :banderas:

To jak opisać różnicę pomiędzy FHD a 4k Dave'a?  :reggie:

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Na chuy Wy temu symultanicznemu Ulungowi staracie się coś udowodnić? Przecież na głupotę lekarstwa nie ma. Niech sobie żyje w swojej nibylandii i wpierdala dalej kebaby za 7 zł wraz ze Swoją babą wodną z redtuba.

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Karolek cvg i digital foundry mówi, że rur jest sub HD i tak jest przestań zaginac prawdę.

Opublikowano

Karolek cvg i digital foundry mówi, że rur jest sub HD i tak jest przestań zaginac prawdę.

Idąc tym tokiem: Mmsz na myśli, że jest w tej samej rozdzielczości co Halo 3? Czy nawet Alan Wake? ;)

Ano, my tu pitu pitu, boty tu tryhardują, a świat i tak swoje i wybiera Playstation, które bije rekordy. Także te nasze spory tu to taka co najwyżej zabawa, faktycznie nibylandia jak to mawia Hum. Prawdziwy świat, to świat Playstation.

Opublikowano

Świat PlayStation bez ciebie xd

Opublikowano

co 3 mieszkaniec Ziemi mieszka w Indiach lub w Chinach a czy to najlepsze miejsca do życia?

no własnie :reggie:

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Mendrek uprawia trolling na najwyższym poziomie.

Opublikowano

Dominacja dominacją, ale mogliby jakieś gry zacząć wypuszczać w końcu, bo jeden bloodborne na 2015 to trochę beka.

Opublikowano

Bloodborne i The Order >>> 0= eksy na bąka

Opublikowano

przecież lada dzień wyjdzie until down, ratchet i uncharted 4 a ci narzekajo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.