Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Co, Tekken 7? xD

XDDDDDD

DAJAMONDO DOGSU chlopcze !

3B0Mrk1.jpg

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Ja tylko wróę na chwilę do Crysisa 3. Ogrywam to (...)

0,,5467892_4,00.jpg

Opublikowano

Gram w alphe od pewnego czasu, (...)

To też kolejna choroba branży, dobrze, że na konsole jeszcze (chyba ?) nie dotarła.

Opublikowano

niestety dociera.

Opublikowano

Gram w alphe od pewnego czasu, (...)

To też kolejna choroba branży, dobrze, że na konsole jeszcze (chyba ?) nie dotarła.

Około 500 tys. graczy będzie miało dostęp do alphy SC. Już teraz online w samym Arena Commanderze działa lepiej niż niejedna "duża" gra wypuszczana na rynek w dniu premiery właśnie dzięki feedbackowi który zalewa developera.

No ale wiadomo, lepiej żeby gra kisiła się w zamknięciu ogrywana przez zespół 50 nerdów którzy w rok nie znajdą tego co 500 tys. w tydzień i później wychodzi taki BF czy CoD który ma problemy od samego netcode'u i detekcji kolizji po problemy dźwiękiem.

Przestań traktować wczesny kod jak pełną wersje gry. Dostęp do alphy dostajesz za pre ordera. Dając feedback jedynie pomagasz i przyczyniasz się do wyeliminowania bugów. Nie chcesz grać we wczesny kod, poczekaj na premiere. Czego tu nie rozumiesz?

Opublikowano

Krytyka = nie rozumienie, ok. No i typowa gadka, po jednej stronie Wasze ambitne alphy wspierane przez graczy, po drugiej wiadomo, CoD, BF.

Właśnie o to chodzi, że nie traktuję wczesnego kodu jako pełnej wersji, więc nie będę za to płacić, choćby pre orderem, a już tym bardziej wykonywał roboty testerów. Wg mnie daliscie sobie wmówić te wspaniałe hasła o wspólnym tworzeniu produktu, feedbacku itd. i teraz to powtarzacie, a stało się to po prostu kolejnym świetnym źródełkiem pieniędzy. Jeżeli tytuł nie wychodzi drugi rok ze stadium alphy, to co ja mam o tym myśleć ?

Hasło "nie chcesz : nie kupuj" to ja znam, zawsze pada w przypadku dyskusji o Halo HD, Tlou HD itd., no ale nie znaczy to, że nie nazwę tego chorobą branży.

Opublikowano

Czyli Polskie Lords of The Fallen jest jedyną gra multiplatformową szykowaną z myślą o obecnej generacji sprzętu na ten rok. Mam wielkie nadzieje, że gra okaże się tym, czym Pan Tomasz Gop chce aby było.

Edytowane przez Marian446

Opublikowano

Wczesny dostęp tylko wydłuża i to często bardzo znacząco premierę finalnego produktu. Ale rozumiem bez beki, że to bieda i desperacja na rynku PC-towym posuwa do sprzedawania kulawego tworu i zrzucania na kupujących beta-testy. Jeleni nie brakuje : > DayZ chyba najbardziej bekowy przykład. Bugów nadal więcej niż w darmowym modzie, a się sprzedaje i nawet engine mają zmieniać, lol. Oczywiście ten kto chce finalny produkt bez bugów sobie jeszcze poczeka z 2 lata. Twórcom się już nie śpieszy, bo i po co, jeśli się ciągle sprzedaje alpha, czy to beta. Na ludzi więc którzy nie chcą być testerami wysrano się, niech sobie kolejne lata czekają.

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Fajnie się gra w alphę Destiny?

Opublikowano

Fajnie się gra w alphę Destiny?

Dobra desperacja, porównanie darmowej krótkiej alphy do wielomiesięcznej czy nawet już wieloletniej i płatnej w co drugim PC-towym exie.

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Właśnie o to chodzi, że nie traktuję wczesnego kodu jako pełnej wersji, więc nie będę za to płacić, choćby pre orderem, a już tym bardziej wykonywał roboty testerów.

No to problem solved, nie twój problem.

Wczesny dostęp tylko wydłuża i to często bardzo znacząco premierę finalnego produktu. Ale rozumiem bez beki, że to bieda i desperacja na rynku PC-towym posuwa do sprzedawania kulawego tworu i zrzucania na kupujących beta-testy. Jeleni nie brakuje : > DayZ chyba najbardziej bekowy przykład. Bugów nadal więcej niż w darmowym modzie, a się sprzedaje i nawet engine mają zmieniać, lol. Oczywiście ten kto chce finalny produkt bez bugów sobie jeszcze poczeka z 2 lata. Twórcom się już nie śpieszy, bo i po co, jeśli się ciągle sprzedaje alpha, czy to beta. Na ludzi więc którzy nie chcą być testerami wysrano się, niech sobie kolejne lata czekają.

DayZ Standalone nie ma jeszcze roku ale OMG KOLEJNE 2 LATA XDDD ALE BEKA. Na Steamie od grudnia 2013.

Wymień mi jedną grę która się sprzedaje i wychodzi "kilka lat" na early accessie. To jest kolejny fail którego przyczyną jest wasza nieznajomość tematu, tak samo jak akcja z MaZZeo i kickstarterem z którego ponoć żadne dobre gry nie wyszły.

Najbliżej będziesz chyba wymieniając Kerbale bo na Steamie są od marca 2013. 

Opublikowano

Ale przecież bociarnia zawsze pisała jak sie mówoło, że TLOU zdobyło ponad 200 nagród gry roku, że takie nagrody się nie liczą. Liczy się tylko zdanie graczy a nie jakiś dziennikarzy i innych ludzi. I co terassss?

Bo tutaj chodzi o tą jedą, kokretną nagrodę, a nie jakies tam 200 randomowych, które nikogo nie obchodza.

Nazywanie TLOU grą generacji boli moje serduszko.

Sprawdziłeś te wszystkie 200 nagrów i twierdzisz, że każda jest od jakiegoś randomowego serwisu? Gratuluje.

Czyli jedna nagroda>ponad 200.

Tak, bo to jest ta najważniejsza. Każdy to wie i nie rozumiem skąd takie pytanie.

Ale prestiżowość Golden Joystick Awards, BAFTA, gali VGX, oraz Edge to ty pajgi szanuj.

Opublikowano

Trochę dedukcji. Patrząc jakie oni podstawowe bugi dopiero naprawiają w DayZ i zapowiadają zmianę engine'u, to 2 lata jak nic do finalnej wersji. Spieszyć się już nie muszą, zarobili na jeleniach majątek. A gracz który nie chce być testerem, sobie poczeka. Star Citizen pewnie również przejdzie na 2016, po co się śpieszyć jak mamy wasze 50 mln z których 20 zniknie na nasze drobne przyjemności, lol ; d Hangar już od roku pokazują. Sami sobie szkodzicie i tego nie widzicie. 

Early Acess większa zaraza niż DLC.

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Czym to się różni od jeleni kupujących konsole bez gier?

Opublikowano

Star Citizen pewnie również przejdzie na 2016, po co się śpieszyć jak mamy wasze 50 mln z których 20 zniknie na nasze drobne przyjemności, lol ; d Hangar już od roku pokazują. Sami sobie szkodzicie i tego nie widzicie. 

Early Acess większa zaraza niż DLC.

Persitance Universe (multi) przejdzie na 2016 pewnie ale nie dziwie się biorąc pod uwagę jego ogrom. Sam singiel wyjdzie w 2015.

To podasz przykład tej gry wychodzącej latami w early accesie czy dalej będziesz pisał niczym nie poparte głupoty? Bo co do DayZ to jest tylko twoje wróżenie z fusów.

W doopie byliście, goowno widzieliście panowie.

Opublikowano

Czym to się różni od jeleni kupujących konsole bez gier?

Jak nie ma ? Przecież liczymy również te indyczki z PC ponoć takie świetne zawsze mówiliście. 50 gierek na dzień dobry jak nic do ogrania i to nie prebuildzie.

Damm, Adi sam przyznaje , że kawał Star Citizen będzie w alphie 2-3 lata a potem mi gada, że pisze głupoty o kilkuletnich alphach. Opanuj się.

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Bo przecież to nie tak, że 'indyczki z PC' mogę ograć na swoim PC. To by było przecież niedorzeczne...

Czyli Early Access zło, ale konsola z zapowiedziami kilku gierek w 30fps i stertą remasterów spoko. Mhm. Co jeszcze o raku powiecie?

Opublikowano

Bo przecież to nie tak, że 'indyczki z PC' mogę ograć na swoim PC. To by było przecież niedorzeczne...

Czyli Early Access zło, ale konsola z zapowiedziami kilku gierek w 30fps i stertą remasterów spoko. Mhm. Co jeszcze o raku powiecie?

To, że wy za raka płacicie, my mamy go za free xD A PC to za free dajo do indyczków ?

Idę spać, pa, pozdrawiam, papatki.

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Damm, Adi sam przyznaje , że kawał Star Citizen będzie w alphie 2-3 lata a potem mi gada, że pisze głupoty o kilkuletnich alphach. Opanuj się.

Już yebij 5 lat, co tak oszczędnie.

Serio idź już spać. 

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Kilkugodzinna sesja w multi TLoU na Nadkonsoli zakończona, genialny tytuł.

<333333333

Opublikowano

To, że wy za raka płacicie, my mamy go za free xD A PC to za free dajo do indyczków ?

Idę spać, pa, pozdrawiam, papatki.

W ogóle zwróciłeś uwagę jakie gierki i przez kogo są wydawane w formie early access? Zazwyczaj są to tytuły dosyć ambitne lub ambitne na tak małą grupę osób się nią zajmującą. Jeżeli duzi tego rynku będą wydawać gierki w takiej formie, to się będę pukał w czoło, ale dziwienie się teamom kilku-kilkunasto osobowym, że nie ogarniają gry w 3-4 lata, którą na konsolki ktoś wydałby w ciągu max 1 rok...

Nie wiem, bo sam nigdy nie nabyłem produktu oznaczonego w ten sposób (chyba, że nieświadomie w dniu premiery), ale rozumiem, że ludzie którzy płacą za alphy chcą w jakiś sposób uczestniczyć w tworzeniu danej gry. Może to jest ta sama grupa osób, która jest odpowiedzialna m.in. za tłumaczenia i mody ferelnych produktów wydawanych za pełną cenę. Oczywiście głupki poświęcają swój czas zupełnie za darmoszkę, a wręcz do tego dopłacają. W końcu, może PC community jest na takim etapie, na którym konsolowi baroni, zwykli odbiorcy (których jedynym sposobem na jakąkolwiek aktywność jest napisanie kilku bluzgów do devów ew. kolegi po drugiej stronie kabla), nigdy nie będą? Taki klient premium, który płaci za to, że ktoś każe mu się męczyć na siłce, tarzać w błocku na offroadowych wypadach, pokonywać ekstremalne przeciążenia podczas przejażdki bolidem rajdowym itd.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Chyba już czas antenowy na sprzęt januszy wyczerpał się na 2cw, aż trzeba przewietrzyć.

Opublikowano

No masz racje, trzeba przewietrzyc cw z klapkow.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.