Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Tak sobie przed chwilą obejrzałem filmiki z FH2 i DC.
Forza wygląda nieźle, cieszy oko widoczkami.
http://www.gamersyde.com/hqstream_forza_horizon_2_gc_showfloor_gameplay_3-32761_en.html

DC celuje w fotorealizm, co nie musi oznaczać, że zawsze będziemy widzieć widoki jak z okładki żurnala :)
http://www.gamersyde.com/hqstream_driveclub_gc_showfloor_gameplay_4-32765_en.html

Za to model jazdy wygląda na bardziej zaawansowany w przypadku DC, Forza, to taki prawdziwy arkejd, gdzie da radę jechać i bez hamulców. W DC widać, że trzeba trochę powalczyć z autem.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

http://www.gamersyde.com/hqstream_forza_horizon_2_gc_showfloor_gameplay_3-32761_en.html

DC celuje w fotorealizm, co nie musi oznaczać, że zawsze będziemy widzieć widoki jak z okładki żurnala :)

http://www.gamersyde.com/hqstream_driveclub_gc_showfloor_gameplay_4-32765_en.html

Za to model jazdy wygląda na bardziej zaawansowany w przypadku DC, Forza, to taki prawdziwy arkejd, gdzie da radę jechać i bez hamulców. W DC widać, że trzeba trochę powalczyć z autem.

Bo w FH2 samochody to poduszkowce, nie ma znaczenia ani teren, ani nierówności, ani krawężniki, po świetnym TDU mogli się tego nauczyć.

w przypadku DC, grze bliżej do PGR-a niż czystej Arcadówce.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Tak żeby przypomnieć:

[*]

DriveClub jest prawie takie samo, jak Gran Turismo - można przy 200km/h walnąć w ścianę, odbić się od niej i kontynuować wyścig, nawet nie zwalniając. Suuuper.

Ciekawe, czy zegary w kabinie są ruchome?

Opublikowano

Forza to też nie jest full arcade, samochody mają swój ciężar do tego można usunąć wspomagacze (absy i te sprawy) i gra staje się dość wymagająca gdyż korzysta z assetów Forzy Motosport. Do tego mcdrive co ty pier.dzielisz o burnoucie? Forza to zupełnie co innego, ale zniszczenia też bedą do tego full mechaniczne też a nie tylko wizualne.

Opublikowano

Widać, że nie masz pojęcia o Horizon i jej modelu jazdy oraz fizyki :P

Jazda bez hamulców XD

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Obejrzalem sobie materialy z Sunset, Fable, QB i Horizon 2 na TV w dobrej jakosci i nie wiem co sie z tymi grami stalo ale wygaldaja oblednie. Textury, oswietlenie, efekty czasteczkowe, braj zabkow - jest bardzo dobrze, same pozytywne zaskoczenia. Przeciez mamy do czynienia ze slabsza konsola.

To teraz sprawdź sobie exy od Sony na tym dużym TV, wtedy sobie uświadomisz co oznacza nowa generacja. Wybacz, ale żadna gra z których wymieniłeś nie robi graficznie wrażenie, bo nie ma prawa takiego robić. Xbox One ciągle wydaje się być zakorzeniony w poprzedniej generacji, kiedy gry na PS4 wykonaniem ustalają nowe standardy na całym rynku gier (tak wliczając też w to mocarne pecety). Wchodząc w nową generację chcę czuć się wizualnie zniszczony, sponiewierany, a Xbox One mnie osobiście okropnie zawiódł. Fakt Ryse wygląda bardzo dobrze, ale nie ma on startu do gier na PS4, a wydaje się, że gra Crytek jest wszystkim na co stać system Microsoftu, do którego i tak nikt nie potrafi się za bardzo dobić (Sunset, Fable, QB).

Edytowane przez Mantis

Opublikowano

Obejrzalem sobie materialy z Sunset, Fable, QB i Horizon 2 na TV w dobrej jakosci i nie wiem co sie z tymi grami stalo ale wygaldaja oblednie. Textury, oswietlenie, efekty czasteczkowe, braj zabkow - jest bardzo dobrze, same pozytywne zaskoczenia. Przeciez mamy do czynienia ze slabsza konsola.

To teraz sprawdź sobie exy od Sony na tym dużym TV, wtedy sobie uświadomisz co oznacza nowa generacja. Wybacz, ale żadna gra z których wymieniłeś nie robi graficznie wrażenie, bo nie ma prawa takiego robić. Xbox One ciągle wydaje się być zakorzeniony w poprzedniej generacji, kiedy gry na PS4 wykonaniem ustalają nowe standardy na całym rynku gier (tak wliczając też w to mocarne pecety). Wchodząc w nową generację chcę czuć się wizualnie zniszczony, sponiewierany, a Xbox One mnie osobiście okropnie zawiódł. Fakt Ryse wygląda bardzo dobrze, ale nie ma on startu do gier na PS4, a wydaje się, że gra Crytek jest wszystkim na co stać system Microsoftu, do którego i tak nikt nie potrafi się za bardzo dobić (Sunset, Fable, QB).

Widzialem je wszystkie i jaram sie tylko BB <3

Opublikowano

za nazwanie FH2 gównianą kopią burnouta powinien być ban. Poważnie, takiego debilizmu na tym forum od tygodni nie wyczytałem.

Gamescom 2014: Microsoft Caught Using – Once Again – PCs To Showcase Its Xbox One Games

This is something we’ve seen happening in almost every God damn gaming event these past years. Both Sony and Microsoft have been using PCs to showcase their games. And as you’d expect, during this year’s Gamescom, Microsoft decided to ‘camouflage’ a number of PCs in order to showcase one – or even more – of its titles

.

CentrumHer shared today the following images, showing the Windows Desktop environment of a PC that was running Ori and the Blind Forest (Ori and the Blind Forest crashed back to desktop while a boy was playing the game). Instead of claiming that what attendees were playing was the PC version and nothing more, Microsoft went one step further and included Xbox One units in order to misguide everyone.

http://www.dsogaming.com/news/gamescom-2014-microsoft-caught-using-once-again-pcs-to-showcase-its-xbox-one-games.

Jak zwykle, na dużych targach gry były pokazywane na "psujących się każdemu" PCtach z którymi "wszyscy mają problemy". Natomiast zawsze niezawodne konsole, dumne ze swojej biblioteki gier i możliwości stały tam udająć sprzęt do grania.

Patrząc na to z boku można uznać, że w tej generacji konsole to sprzęt do ściągania kasy z niczego nieświadomych, zmąconych przez marketing korporacji januszy. Dodatkowo zarówno Sony jak i MS ładnie żerują na sentymencie oraz nadziejach prawdziwych graczy używając wzniosłych haseł o grach dla hardcorowców czy pokazując uwielbianych bohaterów z przeszłości (Conker).

TYLKO SONY, TYLKO MS a podsumowanie stanu faktycznego po roku obecności nowych konsol na rynku brzmi w najlepszym wypadku: "mogło być gorzej".

biedny i słaby ten xbox, nawet ori nie potrafi uciągnąć!

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Widać, że nie masz pojęcia o Horizon i jej modelu jazdy oraz fizyki :P

Jazda bez hamulców XD

Linki do filmików masz, jeśli włączysz ten z FH2, to będziesz wiedział o czym piszę. Podobny model jazdy to aktualnie ogrywam w Asphalt 8 na smartfonie... :rolleyes: (pipi) i (pipi) i do przodu.

Filmik z DC pokazuje, że jednak trochę trzeba wysiłku włożyć w prowadzenie auta, tył Merca SLS niebezpiecznie ucieka na zakrętach, gdzieniegdzie widać niebezpieczną podsterowność i jestem tym faktem pozytywnie zaskoczony, bo do tej pory byłem zdania, że wygląda to podobnie jak we wspomnianym Asphalt.

Opublikowano

Forza Horizon 2 ma przerobiony model jazdy z Forza 5, która ma najlepszy model jazdy na konsolach. Nie zdziwię się jak w praniu DC nawet nie zbliży się do modelu jazdy FH2, która na targach i tak jest pewnie pokazywana z aktywnymi asystami.

Opublikowano

xbon co najwyżej druta uciągnie nic więcej, taka to chuyowa kąsola

Opublikowano

Xbone to konsola dla fanow kolejnego halo i forzy, nic wiecej nie oferuje.

Opublikowano

jak po gameplayu porównawczym DC i FH2 z Gamesconu, ludzie w CW pytali czy to gameplay z X360 to o czym mowa

Opublikowano

Xbone to konsola dla fanow kolejnego halo i forzy, nic wiecej nie oferuje.

TryHard strikes back.

Opublikowano

Ja jeszcze Fable lubie.

Opublikowano

m$ ma przed soba trudne zadanie - bo dotychczas ich konsole kojarzyly sie tylko z seria halo, forza i gears of war, w swietle mocy ps4 i faktu, ze kazda multiplatforma w jakis tam sposob bedzie lepsza na ps4 m$ MUSI zaczac wypluwac ciekawe i roznorodne exy, droga z quantum break czy KI to prawidlowe reakcje, oby wiecej takich decyzji,a nie takich jak czasowy ex tomb raidera.

od siebie marze o jakims dobrym eksluzywnym jrpg,chodzonej mordoklepce czy genialnej platformowce jak conker by wybor xone wreszcie zaczynal miec sens.

Opublikowano

Ryse jest najładniejszą grą na nowej generacji.

Opublikowano

To teraz sobie ściągnij nieskompresowane trtailery Ordera, Bloodborne, DC, czy Rime. Po obejrzeniu spójrz na xbona i... się rozpłacz.

Opublikowano

nope

Opublikowano

Ryse jest najładniejszą grą na nowej generacji.

YYYYYYY... Że co? :shok:  Bez Full HD i brak płynnych 30 klatek. Killzone i Niesławny zjadają bez popitki.

Opublikowano

To teraz sobie ściągnij nieskompresowane trtailery Ordera, Bloodborne, DC, czy Rime. Po obejrzeniu spójrz na xbona i... się rozpłacz.

Widzialem trailer The Order i plakalem....nad gameplayem xD. BB miazdzy designem ale graficznie to jest ps3, animacja pozne ps2. 

Ryse dostalo nawet nagrode za najladniejsza grafe real time XD Chyba za malo gifow dostali od naszego forum xD

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Forza Horizon 2 ma przerobiony model jazdy z Forza 5, która ma najlepszy model jazdy na konsolach. Nie zdziwię się jak w praniu DC nawet nie zbliży się do modelu jazdy FH2, która na targach i tak jest pewnie pokazywana z aktywnymi asystami.

DC nie będzie nawet troszkę podobne do Horizona, nie będzie można też porównywać tych gier, to zupełnie inne strony świata.

Opublikowano

Order już nawet przez PPE jest określany jako shooter na szynach. No ale piękny i klimatyczny. Do obejrzenia na youtube w sam raz.

Opublikowano

ja juz zacieram rece na seans z twitch'em - 259 PLN zostanie w kieszeni

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.