Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Nie będzie mieć premiery jednocześnie na PS4XBO i PC. Kojima o tym wspominał w jakimś wywiadzie, że wersja na PC ukaże się troszkę później.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Najgorsza gra targów to bezsprzecznie polskie SuperHot - do indyków nie mam nic, zwłaszcza tych fajnych, ale ten to syf i malaria. Bieda wylewa się z ekranu, nieudolnie tuszowana stylistyką. Do tego zwiastun jest w c.h.u.j. irytujący:

Przecież  to jest bardzo ciekawie zapowiadająca się gra 'logiczna'.  

Opublikowano

wiadomo, no ale typowy klapek nie ogarnie.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Ale tak bez CW rage mode Marian; skonczyleś pierwszą część? Doceniłeś plot twisty, kreacje i ich grę aktorską, nawiązania do autentycznych postaci i idei pierwszej połowy XX w.? Pod tym względem to najwyższa półka wśród fpsów.

HL2 jak i jedynka, to był przede wszystkim bardzo urozmaicone FPS-y. To nie były takie sobie proste korytarze i gry, gdzie liczy się gra aktorska czy twisty w fabule. W HL2 niemal każdy poziom, to mistrzostwo. Każdy się od siebie różnił. (...) Tak ta gra wygląda. Za to kochamy tak bardzo tą grę. Jest szalenie zróżnicowana. Bajoszok może i ma fajny design, fabule ale jest to naprawdę średni shooter. Nie ma tam czegoś takiego jak z poziomami z serii HL. Cały Gameplay jest taki sam i do tego te punky odradzające, żeby się gracz nie męczył z kolejna początkową walką z BigDaddym z pełnym paskiem zdrowia. Zrobili to pod masy i to było widać. Coś jak MGS. Drewno. Ja w to drewno garć nie mogę i nie mam zamiaru do wyjścia TPP. Wolę zapoznać się z historia na YT czy innej Wikipedii. 

Po pierwsze; dzięki za tak wyczerpującą odp. To pierwszy raz kiedy udzieliłeś odpowiedzi na znajomość dissowanej przez ciebie produkcji. Po drugie; udowodniłeś tym samym że twoja znajomość budowy oryginału jest prawie zerowa.

Wszystkie wymienione ułatwiacze dla casuali, jak punkty ożywiające, czy strzałka-przewodnik, są opcjonalne i możliwe do wył. wzorem lokalizatora celów w Dishonored. I tak też go ogrywałem. Sama rozrywka natomiast wprost ocieka od dziesiątek, nieraz bardzo sprytnie poukrywanych lokacji i miejscówek, których odkrycie zajmuje łącznie dobre 30 h oraz przynajmniej dwa ukończenia kampanii. Ogień, woda, elektryczność, telekineza, hakowanie, wykorzystywanie otoczenia na swoją korzyść, to wszystko co wykorzystywałem aby poznać tą gjerkę w 100%. Nikt nie prowadził  mnie w tym za rękę. Nikt nie traktował jak Janusza. Niestety od tego czasu wydarzyła się jeszcze odsłona z 2013, która niepotrzebnie ośmieliła się dzielić tą samą nazwę, i odnoszę wrażenie że to na jej podstawie równasz w dół całą serię, ze wskazaniem na pierwszą, najlepszą odsłonę. Szkoda. 

Ps Z tym gameplayem MGS robionym pod masy, optymistycznie zakładam że nie mówisz o podstawowej trylogii, a o MGSV. W takim razie powinno zainteresować cię iż Kojima zapowiedział już że wszystkie zaprezentowane ułatwienia będą możliwe do wyłączenia. Ja się jaram. Liczę że MGS znów będzie moją grą generacji. 

Opublikowano

Nie będzie mieć premiery jednocześnie na PS4XBO i PC. Kojima o tym wspominał w jakimś wywiadzie, że wersja na PC ukaże się troszkę później.

I tylko na Steamie chyba nawet.

Opublikowano

14947167042_10111b7197_h.jpg

a klapy co? wyscig w okół lasku z miliardem drzew :teehee:

Opublikowano

Mniejszej mapki nie szło zrobić? xD

Opublikowano

Ile to hektarow do przejechania, wszystkie buraki beda moje!

Opublikowano

Fanbase PlayStation to najgorsza grupa ludzi w Internecie, przysięgam :confused:.

Patrząc na forum W3 polemizowałbym.

Psychoblacharze też są śmieszni, ale oni chyba nie są takim rakiem jak psychofani Sony. Przynajmniej nie kojarzę, by PCtowcy palili pudełka gier, które wychodzą na konsole albo wysyłali groźby śmierci do growego żurnalisty, bo sądzi, że 900p nie jest takie straszne. Kumasz? Blaszki jak już robią syf to raczej na własnym podwórku i można conajwyżej się pośmiać z tematów typu "a czy mi the sims 4 pujdzie", ale fani PlejStejszon zaczynają dżihadystów przypominać :confused:.

Ej a jak dostanę bana na ppe to jakiś wpływ na forumka to będzie? Bo chyba mam ochotę uświadomić ludzi o oszustwach Musiola w komentarzach pod różnymi newsami ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Odnośnie tego że Bayonetta wychodzi tylko na WiiU, było tego więcej ale nie chce mi sie szukać.

2vl1lxi.jpg

Xboty to najgorsza rzecz jaka spotkała rynek konsolowy :(.

Opublikowano

M.in. dlatego, że śmieją się z tasiemców od Ubi i EA, a sami rok w rok od 2011 naparzają w Forzę i jeszcze są z tego dumni. Za rok Forza 6, za dwa Horizon 3 i tak do końca życia konsoli, co w sumie można czytać także jako koniec marki Xbox :)

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Jeśli kogoś serio odpycha konsola z powodu paru userów na polskim forum, to nie pozostało mi nic, jak pogratulować inteligencji.

Opublikowano

M.in. dlatego, że śmieją się z tasiemców od Ubi i EA, a sami rok w rok od 2011 naparzają w Forzę i jeszcze są z tego dumni. Za rok Forza 6, za dwa Horizon 3 i tak do końca życia konsoli, co w sumie można czytać także jako koniec marki Xbox :)

jak tam kolejna Yakuza?

widzisz, sęk w tym że Forza Horizon i Motorsport to gry które poza nazwą i silnikiem fizycznym różnią się praktycznie wszystkim. Oczywiście klapy tego nie potrafią zrozumieć pisząc "forza co roku co za tasiemiec xDDD". Niech i będzie tasiemcem, skoro każda kolejna część to jest TOP w gatunku to wszyscy się cieszą (poza klapami, oni mają bul rzyci) i sprzedaż kolejnej odsłony nie próbują podbijać wyłączając servery poprzedniej odsłony :)

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

do tej pory 3 Forzy + Horizon vs 9 CoDów i 6 AC. nom.

Opublikowano

W tym roku dwa Assassiny, w polowie 2015 pewnie dostaniemy remaster tego z pastgenow, dwa miesiace pozniej kolejny Assassin na 360/PS3 a pod koniec roku nowy na next geny....

Niedlugo im zabraknie miesiecy na wydawanie wszystkich Asassinow XD

Opublikowano

Szprota w siódmym niebie. :P

Opublikowano

Jakby to napisal pewien uzytkownik tego forumka:

Ubi <3

Opublikowano

W tym roku dwa Assassiny, w polowie 2015 pewnie dostaniemy remaster tego z pastgenow, dwa miesiace pozniej kolejny Assassin na 360/PS3 a pod koniec roku nowy na next geny....

szkoda, że vita zdycha bo pewnie byłby jeszcze jakiś.

Opublikowano

A ktoś wie czemu nigdy nie wrócili do klimatów jedynki? Imo o wiele lepszy od włoskich czy francuskich klimatów.

Opublikowano

jak tam kolejna Yakuza?

widzisz, sęk w tym że Forza Horizon i Motorsport to gry które poza nazwą i silnikiem fizycznym różnią się praktycznie wszystkim. Oczywiście klapy tego nie potrafią zrozumieć pisząc "forza co roku co za tasiemiec xDDD". Niech i będzie tasiemcem, skoro każda kolejna część to jest TOP w gatunku to wszyscy się cieszą (poza klapami, oni mają bul rzyci) i sprzedaż kolejnej odsłony nie próbują podbijać wyłączając servery poprzedniej odsłony :)

Mózg wielkości orzecha włoskiego nie jest w stanie ogarnąć, że Forza Horizon i Forza Motorsport to dwie zupełnie różne gry XD

Opublikowano

A ktoś wie czemu nigdy nie wrócili do klimatów jedynki? Imo o wiele lepszy od włoskich czy francuskich klimatów.

bo wypuszczając grę co roku, lokalizacja to jedyna nowość i świeżość :sorcerer:

Opublikowano

Ja miałem nadzieję na tajemnicze bagniska. I zasadniczo bym wolał USA.

Forza-Deep-South-2-610x271.jpg

Z kolei te drogi koło Nicei są w rzeczywistości malownicze, ale potwornie zatłoczone w sezonie, jak sama Nicea, Cannes czy Monako. Ale to też miejsca, gdzie można spotkać na parkingu taką egzotykę jak SLR Stirling Moss.

Opublikowano

jednorożec, ale jemu chyba chodziło o AC :D na początku też myślałem, że Horizon ale coś mi tu nie grało, szczególnie słowo nigdy :D

a propos miejscówki w Horizon to IT/FR miały być już w jedynce ale ostatecznie postawili na Kolorado. jak dla mnie dobry wybór. dowalone europejskie miejscówki na nowym sprzęcie wiele zyskają.

Opublikowano

bo wypuszczając grę co roku, lokalizacja to jedyna nowość i świeżość :sorcerer:

problem w tym ze trzymaja sie oni jakiejs jednej fabulki, walkujac czy to Desmonda, czy to jakies bzdurne drzewo genealogiczne odczytywane z dna. Ta laske ktora pisze scenariusze dawno bym wywalil z roboty bo wiecej z niej celebrytki i piarowczyni niz dobrej scenarzystki. Serii potrzebny jest natychmiastowy reboot i wywalenie tego Animusa do kosza.  Choc z czesci na czesc wchodza fajne patenty, to trwa to zbyt dlugo, je.bia sie z tym jak pies z jezem. kolejne czesci doslownie roznia sie settingiem i kilkoma ficzerami. lepiej  by bylo gdyby troszke popracowali nad gra, powymyslali i powrzucali duzo fajnych urozmaicen i wjechali na rynek z buta, dodajac do tego ciekawe i dopieszczone multi.

edit: @post Colina wyzej - lol, dobra, je/bac. :D

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Zabawnie czyta sie opinie xbotow na temat fanów playstation mając na uwadze fakt że na xboxie nigdy nie powstaną gry takie jak last of us, okami, shadow of colossus, crash bandicoot. Xboty powinny zrozumieć że mimo iz pośród  posiadaczy playstation jest wielu januszy i casuali to jest ich zdeydowanie mniej niż na xboxie. Janusze i casule istnieją na playstation tylko po to aby finansować produkcje ambitnych, rewolucyjnych i genialnych exów jak Last of Us dla Baronów Gamingu.

#4TheBaronsOfGaming

original2.gif

Edytowane przez Andrew21

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.