Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Jak widać po Wiedzminie, microsoft to najgorsze co mogło się przytrafić tej generacji. Na dobry początek proponuje wszystkich xbotów zbanować, chyba że któryś przyzna się, że popełnił wielki błąd kupując ten upośledzony sprzęt. Rozgrzeszeniem będzie pielgrzymka do domu Mędrka na kolanach i ucałowanie go w duży palec u stopy. Drugi ruch, to usunięcie działu Microsoft na tym jakże zacny forum. Wprawdzie rzucanie pomidorami i kamieniami pozostanie tylko i wyłącznie w blacharzy, ale sprawa jest poważna i trzeba poświęcić bekę.

piecze cie dupa ze konsole to juz nie ps2 i naprawde za(pipi)iste gierki , podniecasz sie jakimis remasterami i popluczynami w stylu bloodborne czy infamousa , podczas kiedy konsole naprawde sie wyroznialy czyms jak project ICO czy tez Shadow of the Colossus , z gownianego procesora 200 mhz devsi wyciagali prawdziwe cuda i jakos wtedy nikt nie pieprzyl o fpsach , bo rozmawialo sie o grach

teraz nie rozmawiacie o grach tylko o fpsach i nie mowie o CW tylko to (pipi)enie uskuteczniacie wszedzie , zupelnie jak blacharze , wysmiewaliscie sie a sami sie staliscie tacy sami

sam nad tym ubolewam bo chcialem kupic ps4 ale ta konsola to bezczelne wykorzystanie graczy i jechanie na marce , platny online ktory zerzneli od microsoftu , wyprowadzanie kretynskich trendow jak remastery czy klamanie w zywe oczy z funkcjonalnoscia konsoli , dlatego z bolem serca zrobilem upgrade PC bo to bylo po prostu madrzejsze wyjscie , nie ma na ps4 zadnej gry ktorej bym nie zagral na PC , nie ma gier z dusza , jest infamous ktory nie jest niczym odkrywczym w stosunku do starego Prototype

gdzie sa jrpgi? , gdzie jest final fantasy VII dla ktorego kupilem psx i gralem bez memory card ? , gdzie sa moje gry z dusza a nie kolejne debilne fpsy od ktorych juz rzygam ....

nie ma i z tego co widze po zapowiedziach , nie bedzie , bo japonczycy juz nie kreuja swiatow tylko stracili skrzydla i dali zdominowac sie przez popluczyny call of duty czy inne slashery..

pewnie odpiszesz jakas bzdura ale wiem ze w glebi duszy przyznasz mi racje i zrobi ci sie smutno , no ale wy(pipi)ales 2 kafle to co masz powiedziec? , co ci innego zostalo?

Jaki stek bzdur. Gra z "duszą", wydaje mi się, że takim tytułem będzie Rime, Wild czy Witness też zapowiadają się na oryginalne i ciekawe gre. Bloodborne popłuczyny... nie mój problem, ze masz taki, a nie inny gust. To jest pierwszy rok życia tej konsoli, świetnych, typowo konsolowych gier w przyszłości na pewno nie zabraknie, co pokazała każda duża konsola Sony. Zwłaszcza, że z wewnętrznych ekip tylko ND i Ready ad Dawn ujawniło swoje projekty. Gdzie jest FF, zapytaj SE, które Versus wypuszcza już chyba z 8 lat, może szybciej wyjdzie KH3, w którego na pc raczej nie zagrasz.

Kwestie techniczne są ważne, ale nie najważniejsze. Liczy się głównie gameplay i dla tego gram na konsolach. Mamy 2014 i od gier należy wymagać, ze będą chodzić płynnie oraz będą wyświetlane w formacie, który od kilku lat jest standardem na pc czy w filmach.

Kupiłeś sobie nowe podzespoły do pc, nie ma żadnej gry na PS4, która cię interesuje, wiec wypada tylko życzyć dobrej zabawy przed klawiaturą i znalezienia gier z duszą, powodzenia.

I nie, nie żałuje, że wydałem 2tyś na PS4 (ludzie więcej wydają na smartfony), bo wiem, że to jest najlepszy wybór z pośród wszystkich dostępnych konsol i to na pewno nie posiadacze konsoli Sony mogą się obawiać o brak gier w przyszłości, co niejednokrotnie pokazała historia. Ten rok jest słaby jeżeli chodzi o gry (i mowa o wszystkich platformach), ale cały czas coś ciekawego się pojawia, za to 2015 będzie prawdziwym spustoszeniem dla naszych portfeli.

Edytowane przez YETI

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Niesamowity shitstorm byłby, gdyby jednak okazało się, że Wiedźmin 3 będzie na obu konsolach w 720p xD. Blaszki by z 5 dni świętowały.

Opublikowano

Niesamowity shitstorm byłby, gdyby jednak okazało się, że Wiedźmin 3 będzie na obu konsolach w 720p xD. Blaszki by z 5 dni świętowały.

Bardziej podoba mi się scenariusz gdzie, wersja na PS4 chodzi w full hd, a wymagania na pc są takie, ze na ultra w 1080/60 z tego forum zagra tylko ping. Dopiero byłaby beka z blacharni.

Opublikowano

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,16506930,Znamy_polskie_ceny_gier_z_cyfrowej_dystrybucji_na.html

Teraz już nie wątpię - PS4 to platforma dla baronów gamingu, którzy smarkają w 100 złotówki i podcierają się dwusetkami!

A w Wieśka zagram na konsoli. Komputery są do pracy.

Edytowane przez ping

Opublikowano

jakos wtedy nikt nie pieprzyl o fpsach , bo rozmawialo sie o grach

Też tego nie rozumiem. Od początku lat 90 gram w 30 fps w najlepsze gry w historii (czyli single player, fabularne), podczas gdy 60 fps zarezerwowane było dla zręcznościówek. A nagle w 2014 blacharska gimbaza, która nawet nie pamięta początku poprzedniej generacji, a co dopiero złotych lat komputerowej rozrywki, wjeżdża z bólem dupy, że każda gra musi mieć co najmniej 60 fps, a jak nie to beka z movie experience. Fabuła już nieważna, wykreowany świat nieważny, dialogi nieważne, oryginalny system czy gameplay nieważny - najważniejsze że Crysis 3 na trzech titanach chodzi w 240 fpsach i to go czyni grą wszech czasów. Nieważne że to crap 3/10, ważne tylko fps. Litości.

A co do Sony masz niestety rację - niepotrzebnie dostosowywali się do chorych standardów znanych z PC i Xboxa. Zalew multi pifpafów, nieoryginalnych gier bez fabuły, płatnego online, dlc, pay for win i teraz jeszcze sprzedaży niedokończonych gier w stylu green lighta - niestety to całe bagno przylazło na konsole Sony zupełnie niepotrzebnie. Nie należy jednak zapominać, że te wszystkie gówna powstały i zostały zaakceptowane przez blacharzy i botów, zanim stały się rynkowym standardem, za którym Sony podążyło.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Pytanie do posiadaczy pudełkowej wersji PL na PS4 - też wam nie działają "Infernalne Naramienniki"? Wpisałem kod i pobrało DLC, ale do wersji angielskiej, którego polska w ogóle nie widzi. Na dodatek zakładka z grą na PS4 wygląda dość zabawnie...

iDyTzQCsKf5vL.jpg

Tłumaczę sobie, że zawsze mogło być gorzej, że przynajmniej nie muszę grać po rusku, ale ktoś w CDP i/lub Sony mocno sfuszerował :confused:

Iras gra w Diablo 3 na PS4, ten damage control na końcu xD

nicolascageconfusedemotions.gif

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,16506930,Znamy_polskie_ceny_gier_z_cyfrowej_dystrybucji_na.html

Teraz już nie wątpię - PS4 to platforma dla baronów gamingu, którzy smarkają w 100 złotówki i podcierają się dwusetkami!

A w Wieśka zagram na konsoli. Komputery są do pracy.

ceny w poslkim store od jakiegos czasu to przegiecie, juz nawet indory na vite podrozaly bo te najnowsze z reguly kosztuja ok 50zl, a jeszcze jakis czas temu zawsze miescily sie w przedziale 30-40zl

dobrze ze promocje sa regularnie bo ceny podstawowe to przykry zart z kieszeni gracza

Opublikowano

"Oficjalnie" może ceny z dupy, ale np. na alledrogo nówki o połowę i więcej tańsze. Używki w idealnym stanie już w ogóle, ale tak czy siak na PC jest taniej. Ale PC nikogo więc nie jest źle.

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

I nie, nie żałuje, że wydałem 2tyś na PS4 (ludzie więcej wydają na smartfony)

Nie wiem po co ta uwaga ze smartfonami, to tak jakby powiedzieć "wsadziłem se w dupę samochodzik no ale są idioci co wsadzają tam butelki".

Opublikowano

I właśnie dlatego potrzebna jest konkurencja. Sony poczuło się pewnie i już winduje ceny. A M$ po cichu robi swoje. Gdyby tak gry na XO były tańsze nawet w box'ach sytuacja byłaby ciekawa. 

Opublikowano

Sa tansze, exy na premiere w polsce 169zl, nadchodzace po 199, tylko klapki widza diabla w msie.

exy na premiere w pl prawie rocznych gierek...

forza horizon2 czy ta gra od imsomniacow da sie legalnie wyrwac w pudle za 199zl? nie sledzilem, jesli tak to nice

multiplatformy z tego co widze stoja twardo po prawie 300zl tak jak i u sony

ja tam kibicuje microsoftowi - konkurencja musi byc, wiem ze zaraz ktos wypali ze czays dominacji psx i ps2 to byl najwspanialszy okres dla graczy ale teraz mamy inny profil rynku i z tamtego sony tez nic juz nie zostalo

Opublikowano

Oh my god 289 zł albo 199 zl za grę co na allegro można dostać za 110. Obie ceny chore i dla frajerów.

Opublikowano

Oh my god 289 zł albo 199 zl za grę co na allegro można dostać za 110. Obie ceny chore i dla frajerów.

Nie martw się, zaradny polak podzieli na dwa.

Opublikowano

Horizon 2 na xo za 199, na 360ke za 179, halo i sunset po 219 (tutaj musialo mi sie cos pomerdac, ale i tak calkiem niezle).

Ceny z ultimy.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

Na jakiej podstawie sony moze poczuc sie pewnie?

Sukces sony i ps4 to zasluga nikogo innego jak debili z MS.

Jakie to smutne. Sukces PS4 to na chwilę obecna tylko wina MS. Samo PS4 to sprzęt bez gier a na Xbona w sieci, było nie było dalej jest hejt.

Opublikowano

Na razie ta cała cyfrowa dystrybucja ma sens tylko przy okazji wyprzedaży. Poza tym na next genie trzeba jeszcze ściągnąć +/- 40 giga, większości osób szybciej wychodzi pójść do sklepu.

Opublikowano

Już Rogue Legacy jest lepszą grą od TLOU.

Kwiiiiiiik!

Desperacja i bòl pupy blaszek, że nie mogą mieć takich megaton bijących historyczne rekordy w ilości przyznanych nagròd, jest czasami wyjątkowo zabawna.

rogue-legacy.jpg

Dat tajtan graps, so diip, gotg.

Opublikowano

#4theplayers :P

Porównanie z cenami tych samych gier na PlayStation 4 jest brutalne.

Jeśli macie urządzenie działające na systemie Windows Phone 8.1, to możecie pobrać wersję beta aplikacji Xbox One Smartglass. To właśnie ona zdradza pierwsze progi cenowe gier, które pojawią się od 5 września w polskiej wersji cyfrowego sklepu Microsoftu.

Lista tytułów w becie aplikacji jest bardzo krótka, ale pokazuje, że ceny starszych gier zostały dobrane dużo rozsądniej, niż w przypadku konkurencji. Najwyraźniej Microsoft zdaje sobie sprawę ze specyfiki polskiego rynku i jest w tej kwestii bardziej elastyczny niż Sony.

Po lewej ceny podawane przez Xbox One Smartglass Beta, po prawej aktualne ceny z PlayStation Store.

Opublikowano

Kwiiiiiiik!

Desperacja i bòl pupy blaszek, że nie mogą mieć takich megaton bijących historyczne rekordy w ilości przyznanych nagròd, jest czasami wyjątkowo zabawna.

rogue-legacy.jpg

Wiesz, klapki jarają sie misiami i drzewkami:

frame_0000.jpg

Bo za DARMO.

Opublikowano

MS szykuje odpowiedź na share play, 24h triale dla goldów

Xbox One is introducing new ways for Xbox Live Gold Subscribers to get more for their money, if the latest rumblings on Reddit are legit. It seems Microsoft may soon be launching a new program that will allow Gold Members to play a wider variety of free titles for a limited amount of time.

Multiple images have appeared on Reddit, showing Max and the Curse of Brotherhood, last month's free Games with Gold title, being described as available to play for free due to the new program, sitting alongside current Games with Gold titles Strike Suit Zero and Crimson Dragon

This isn't appearing on the UK store at present, but it looks like something official will be announced shortly

http://www.totalxbox.com/80525/xbox-one-play-day-out-shortly-play-games-for-free-for-24-hours/

Opublikowano

aha, i pewnie dlatego ograłem TLOU szybciej od ciebie

po co ja w ogóle

Opublikowano

Kwiiiiiiik!

rogue-legacy.jpg

Wiesz, klapki jarają sie misiami i drzewkami:

frame_0000.jpg

Bo za DARMO.

A teraz wklej cytat takiej osoby z tego tematu albo przepadnij na wieki.

+ Dodał MODERATOR
Pogieło Cie z tym cytowaniem drabinek?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.