Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Yakuza: Zero

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 148,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dla mnie takie gry to jest esencja tego hobby. Dzięki takim grom jeszcze aktywnie uprawiam to hobby, mimo wszędobylskiego wtryniania się patentów dla januszostwa i coraz większych liczby gier typu "pr

• No bo nawet sie komitet zrobil Pic by Pleju Pawcio kawaikunai? 笑 Pawcio is he not cute? Lol

• Cholera mogles pisac wczesniej, ja myslalem ze to trzeba jedna za druga  

Opublikowano

Tylko MIRACLE JOHNSON chlopcze (piekne sa te questy poboczne z parodia M Jacksona xd), od 1:15 w tej piosence jak tanczymy zaczyna sie mordor na hardzie :obama:

Opublikowano

Jesteście diabłami :frog:  Nie wytrzymałem hajpu i zamówiłem. Już nie pamiętam kiedy kupowałem grę w pełnej cenie premierowej, chyba ostatni raz Killzone 2 xd W przyszłym tygodniu przekształcam się w członka Yakuzy  :problem:

Opublikowano

No Yakuzi wymiata trzeba przyznać, gra jest na maksa utrzymana w starym stylu, muszę przestawić się na czytanie jak w latach 90 to miało miejsce, muszę bo widać, że warto, fabuła i cała otoczka jest mega klimatyczna i każda nawet najmniejsza rozmowa wkręca w świat gry na maksa, będą z tego ludzie.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Bardzo podobaja mi sie poboczne questy. Wiadomo, że nie jest to kaliber trzeciego wiedzmina, ale chyba tez nikt w tej produkcji tego nie oczekiwal. Ja jak dowiedzialem sie ze jest ich duzo to spodziewalem sie typowych: idz, zlej kogos i wroc. I o ile taki schemat faktycznie czasami sie trafia to wiekszosc questow ma ciekawa i wciagajaca historie (do tego czesto potrafiaca wrzucic banana na ryja) no i z tego co zauwazylem to chyba wiekszosc z nich nie skupia sie na praniu po mordach. Mila odmiana.

Ogólnie cała gra dostarcza bardzo mocno. Mamy kapitalny system walki z masa brutalnych i satysfakcjonujacych finisherow, bardzo ciekawa historie ze swietnym voice actingiem, duzo humoru w postaci sidequestow czy typowych japonszczyzn (ciezko sie nie usmiechnac podczas sceny gdy zaczynamy grac w outruna czy space harriera), masa swietnych aktywnosci pobocznych. W gta bardzo rzadko robilem te mini gierki, chyba tylko bilard w san andreas mnie wciagnal na dluzej, tutaj jest zupelnie inaczej, przy samym ufo catcherze spedzilem chyba z 40 minut lowiac zabawki i klnac na ta cholerna lapke xD Nawet nie dotarlem do zabawy z wlasnym biznesem, ktory pewnie rowniez pochlonie mase godzin. Planowalem przejsc i sprzedac, ale juz wiem ze zostaje u mnie na polce obok Bloodborne'a i Nioha (o ile uda sie dorwac pudelko)

Opublikowano

Właśnie też nie wiem czy sprzedawać ( sutek [*])

Własny biznes też dostarcza mocno

Opublikowano

Właśnie też nie wiem czy sprzedawać ( sutek [*])

:beksa:

Opublikowano

Im mniej januszy w temacie tym lepiej :kaz:

Swoja droga pieknie sie czyta ten temat, fajnie ze jakas czesc forumka podchwycila hype na Yakuze. Az wierzyc sie nie chce. :banderas:

Opublikowano

Kupuj suteq nie pożałujesz :lapka:

czeka na blanta, jak przeleci fabułę na easy :kaz:

I to w cebuli ale to trochę potrwa bo gra jest ogromna. Dzisiaj mialem 2 h czasu bo wolne i cały czas tancowałem w klubie. No rozwiązałem też questa z majteczkami licealistek i spotkałem pana od grzybów. Ta gra jest Z A J E B I S T A:)

Opublikowano

Questy w serii od zawsze były dobre, ale w Y0 to  :banderas: 

Począwszy od części pierwszej, zawsze się dziwiłem jakim cudem seria nigdy nie złapała wiatru w żagle na zachodzie - ma wszystko: dobrze napisane postacie, które zapadają w pamięć, dużo dodatkowych atrakcji, wyróżniający się klimat (a w czasach PS2 i oprawę), soundtrack i motyw przewodni ( azjatycka mafia). W takich momentach jednak przypominam sobie jak Sega America okropnie zarządzała wszystkim co posiadała i jak wiele konfliktów było na najwyższych szczeblach.

P.S
Właśnie oglądam jak dziewczyna wbija w pierwszych podejściach piosenki na hardzie w tańcu, a ja ledwo na normal 3 gwiazdki robię - damn, granie na perkusji nie poszło w las :v

P.S 2
Jakby ktoś nie wiedział to quest Arakure 3 jest nawiązaniem do premiery Dragon Questa (a w zasadzie Warriora) III.

Opublikowano

Bo zaliczenie tańców zależy od słuchu i wyczucia rytmu.

Opublikowano

Nie gralem nigdy na zadnym instrumencie a kazda piosenka na hardzie + 3 gwiazdki wpadla :kaz:

Zaliczylem tez wczoraj swoje pierwsze w zyciu zwyciestwo w SHOGI, oczywiscie bez take backow :obama: powiedz prosze ornit ze tylko tyle wystarczy z Shogi do 100% xd

Opublikowano

Znaczy ja też zaliczam na 3 gwiazdki, ale dłużej mi to zajmuje niż pierwsza próba :v  Osobiście widzę, że lepiej odpuścić sobie fever, bez korzystania z tego taniec wchodzi gładziutko, bo nie wybija z rytmu.

Sam spędziłem pół życia z instrumentem, więc słuch i poczucie rytmu bardzo pomaga (chociaż bardziej załapanie ilości kroków i to, że combo > fever)
Ja w Shogi dzisiaj pograłem, w sumię lubię - to bardziej rozbudowane szachy.

Opublikowano

@Bansai Jeśli dobrze pamietam to w Shogi (tak jak w każdą inną grę) musisz zarobić odpowiednia ilość yenow.

Opublikowano

@Bansai Jeśli dobrze pamietam to w Shogi (tak jak w każdą inną grę) musisz zarobić odpowiednia ilość yenow.

Na completion list bylo tylko zeby wygrac 1 partie bez takebackow :dunno:

Bede sie musial zaraz w to wczytac dokladniej.

Opublikowano

W tej grze da sie złowić rekina. Ja pyerdole goty xd

Opublikowano

Znaczy ja też zaliczam na 3 gwiazdki, ale dłużej mi to zajmuje niż pierwsza próba :v  Osobiście widzę, że lepiej odpuścić sobie fever, bez korzystania z tego taniec wchodzi gładziutko, bo nie wybija z rytmu.

No to chyba cos zmienili bo ja nie wyobrażam sobie wygrania tanecznego pojedynku bez podwójnego (potrójne to już wogóle ownage) odpalenia fever  i liczenia na to, że przeciwnik wyłoży się na swoim. Fever to mocarny przyrost punktów.

Opublikowano

Fever daje chyba tysiąc punktów tylko, przynajmniej tyle dawał jak wykonywałem - a skraca w ten sposób piosenkę i przynajmniej mnie wybija z combo.

Opublikowano

A pojedynków w questach próbowałes? Chodzi mi o mistrzów?

Opublikowano

Nie, na razie wszystkie piosenki na 3 gwiazdki zaliczam, ale została tylko jedna jeszcze, więc niedługo pora na questy z nimi.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Jak jak wbijalem gwiazdki to co najmniej 2 fevery szly na udanych podejsciach.

Opublikowano

No pojedynki w tancach sa ciezsze od hard. Zrobilem ale juz bialej goraczki dostawalem XD