Opublikowano 20 października 20168 l Nie wytrzymalem i kupilem na Akihabarze bo mnie limitka z plociennym pokrowcem i artbookiem zwalila z nog. Jezusku ogladam po raz 3 opening masujac sie ale ta gra robi. Macie skrawek z khem khem "artbooka" Wachluje sie grajac. Edytowane 21 października 20168 l przez Zetta
Opublikowano 27 października 20168 l " I been ready to die for a long time ago" " Is that so?" ===> :obama: Oj bedzie sie dzialo
Opublikowano 27 października 20168 l Co sie w tej Yakuzie zero odpyerdala. Najlepsza ze wszystkich czesci.
Opublikowano 27 października 20168 l Gosciu walący konia do szukanych przez nas kart z dziewczynami niszczy.
Opublikowano 27 października 20168 l Kali wez mi kup taki plocienny pokrowiec Ehh, jeszcze tylko troche... jeszcze troszeczke, a nie, jeszcze kilka miesiecy...
Opublikowano 28 października 20168 l Przekopalismy cala Akihabare z Masorzem i Plejem i zesmy tylko jedna taka limitke znalezli.
Opublikowano 13 listopada 20168 l Pokazały się pre-ordery na Y0 w polskich sklepach: http://www.ceneo.pl/Gry;szukaj-yakuza+0
Opublikowano 22 listopada 20168 l Pytanie z kategorii co ty tu robisz, chcesz w pysk, zabić cie? - NIGDY nie grałem w żadną Yakuzę - Mam PS4 - czekać na zero czy zacząć od czegoś innego?
Opublikowano 22 listopada 20168 l Yakuza 0 to prequel pierwszej części, nie ma lepszego momentu na zaczęcie zaznajamiania się z serią. Jak podpasi to masz sporo możliwości czekać na tłumaczenie kiwami (remake Yakuzy 1 na PS4), nadrobić Y1 i 2 na PS2 albo obejrzeć ich reminiscencje i zacząć grać od 3 części na PS3. Każdy z tych sposobów jest jednakowo dobry. Wg mnie nie ma co się zastanawiać tylko biegusiem lecieć do sklepu w dniu premiery zero.
Opublikowano 22 listopada 20168 l Yup, Zero bedzie odpowiednie. Gdybys nie mial cierpliwosci do czekania na Kiwami( bedzie to w ogole wydae po angielsku?) zawsze przeskakujac do trojki masz tam w menu mozliwosc obejzenia obszernych filmikow streszczajacych co sie tam w ogole dzialo...
Opublikowano 22 listopada 20168 l Każda część ma swoją osobną zamkniętą historię więc można zaczynać obojętnie od której części. W dodatku począwszy od Y2 wprowadzili filmiki streszczające wydarzenia z poprzednich odsłon więc można się w miarę szybko połapać w fabule z nieogranych części.
Opublikowano 22 listopada 20168 l No nie XD Bo bez znajomosci postaci to beka w to grac przykladowo od piatej czesci. Glowne watki tez sie ciagna od zero az do piatej czesci. Dla wszystkich nieogranych w Yakuzach polecam zaczekac na zero i zaczac od korzeni. Nie zaczynajcie od piatki bo bedziecie kiwac glowami z niekumacja o co chodzi tym postaciom i w ogole gupia gierka jeszcze wam wyjdzie bo trzeba gowniara tanczyc, a jakbyscie skonczyli poprzednie czesci byscie ja wielka sympatia darzyli ze i taniec by przeszedl bez bolu. Polecam zaczekac na 0, pozniej importowac japonska 1 i 2 w jednym pudelku na ps3 (pelno tlumaczen japonskich na necie) i prawilnie 3,4,5.
Opublikowano 23 listopada 20168 l Znów nie przesadzaj z tym wymogiem zaczynania od 0. Jak ktoś ma PS3/Ps2 to lekko może ograc i te poprzednie części.Są filmiki streszczające wydarzenia z poprzednich części w takiej Y2/3/4/5 i to dla osoby nieobeznanej z serią na początek wystarcza by się jako tako połapać. Ta gra nie ma aż tak skomplikowanego "lore" by robić z tego nie wiadomo jak trudnej gierki do wsiąknięcia dla osoby nieobeznanej w temacie. Sam gram w serię od jedynki,a poszczególne części przechodziło się z dużymi przerwami po parę lat i retrospekcje idealnie spełniają swoje zadania odświeżenia sobie/poznania wydarzeń z poprzednich odsłon.
Opublikowano 23 listopada 20168 l Czyli piszesz ze jak ktos nie ogral to ogladnie co sie wydarzylo wczesniej i git? Rownie dobrze moze to zrobic na yt i z tym samym efektem. Myslalem ze w gierki gramy a nie ogladamy. Teraz jeszcze dochodzi fakt ze mozesz napisac ze pozniej mozna ograc ale z jakim sensem jak sie zna takie spoilery z filmikow?
Opublikowano 23 listopada 20168 l No pewnie, ze lepiej zaczac od poczatku, a jak ktos nigdy nie gral to zero bedzie idealne, ale to nie jest tez seria/telenowela pokroju mgsa, gdzie nawet najwieksi fani czesto sie gubia mimo, ze graja w chronologii. To sa zamknięte calosci, gdzie można spotkać pewne postaci w kolejnych grach, ale nie jest to ciag fabularny.
Opublikowano 23 listopada 20168 l Kazda czesc ma osobne watki zamkniete aczkolwiek glowna lina fabularna jest ciagnieta od 0 do 5.
Opublikowano 23 listopada 20168 l No najlepiej zacząć od piątki, bo kolejność nie jest ważna. To prosta historyjka o taksówkarzu umiejącym karate, japońskiej Britney czy kłusowniku chcącym pomścić jakiegoś NPC Majime, itd. xD Edytowane 23 listopada 20168 l przez dunpeal
Opublikowano 23 listopada 20168 l Piatka jest tak niedorzecznie głupią częścią pod względem fabuły, ze to naprawdę niewiele zmieni na jej korzyść. Wiem, bo gralem od 1-5. Weźmy za przykład taką trzecią odslone, no przecież ta gra rownie dobrze moglaby nie mieć cyferki w tytule. Klasyczny spin off pomijając zakończenie, które przechodzi do czworki, tak jak zakończenie piatki przejdzie do szostki. Po prostu piszesz z perspektywy fana, czyli nie wyobrazasz sobie poznac jakas postac od dupy strony, ale to nie znaczy, ze wejdziesz do tych gier i nie wiesz gdzie jesteś i o ch.uj tutaj w ogole chodzi.
Opublikowano 13 grudnia 20168 l Wrzucilem pare slow do wlasnie ukonczylem, wkleje w sumie i tu by przekonac mam nadzieje na preordery na prawdziwego mesjasza. Yakuza 0 skonczona po 150 godzinach grania goty 10/10 i najlepsza gra dostepna na ps4. Czulem sie grajac jak za dawnych czasow na Szaraku lub ps2 bo gra ma gameplay, fabule, muzyke i miodnosc jak gierki za starych dobrych czasow. To jak jest przedstawiona historia Kiryu i Majimy, w jaki spodob sie wybili i jaki to mial na nich impakt szczegolnie na Majime, juz teraz wiem w jaki sposob dostal bzika, w to trzeba zagrac i przezyc. Sama akcja gry jest osadzona w mega klimatcznych latach 80'tych kiedy byl najwiekszy rozkwit nocnego zycia w Japonii i samej Yakuzy. Polecam robienie wszystkich substory od samego poczatku bo z nich dowiadujemy sie takze wiele i dopelniaja fabularnie gre. Premiera u Was juz za miesiac szczerze polecam preorder by wesprzec cos co jeszcze nie umarlo z duchem czasu i ogolnej masowki. Po tych wszystkich niewypalach mgsowych i fianalowych droga smoka czyli Ryu ga gotoku ratuje niesmak na Japonskim gejmingowym rynku i to w jaki sposob zabieram sie za dokonczenie paru rzeczy i zaczynam grac na poziomie trudnosci legend Ta gra w dzisiejszych czasach copy paste to jest fenomen obok ktorego nikt nie powinien przejsc obok. A z samego openingu motyw muzyczny z glowy mi wyjsc nie moze. https://youtu.be/LH_vaurYWzg
Opublikowano 13 grudnia 20168 l Mozna grac bez patcha ktory wyszedl tylko jeden dodajacy jakies itemki do niczego nie potrzebne. Przez 150h nie uswiadczylem najmniejszego buga. Da sie? Mesjasz bez skazy. Edytowane 14 grudnia 20168 l przez Zetta