Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Driveclub - kącik zdjęciowy + video/replaye

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

naciskasz srodkowy touch pad na padzie w dowolnym momencie podczas wyscigu i wchodzisz w photo mode, opcje jakie masz to kopiuj wklej tych z gran turismo - czyli narzucamy jakies filtry, kadrowanie, winiete, bawic sie mozemy focusem, glebia, tonacja kolorow itp, na koniec nastepuje chwilowa obrobka graficzna, w ktorej narzuca sie na fote lepszy antyalliasing niz w rzeczywistosci i gotowe, chowamy hud i cykamy przez share

• Odpowiedzi 122
  • Wyświetleń 31,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kilka moich fotek, szkoda ze share tak paskudnie kompresuje i nie oddaje nawet w polowie tego jak to wyglada     a tutaj fotki z samego wyscigu bez uruchamiania photo mode, ja gram sobie cz

• Pierwsze moje fotki w Driveclubie, podoba mi sie to    

Opublikowano

chowamy hud i cykamy przez share

No i to jest niestety strasznie słabe, share cholernie kompresuje te foty i w rzeczywistości mają one sporo gorszą jakość. Powinni to rozwiązać tak jak w Horizon 2.

Opublikowano

naciskasz srodkowy touch pad na padzie w dowolnym momencie podczas wyscigu i wchodzisz w photo mode, opcje jakie masz to kopiuj wklej tych z gran turismo - czyli narzucamy jakies filtry, kadrowanie, winiete, bawic sie mozemy focusem, glebia, tonacja kolorow itp, na koniec nastepuje chwilowa obrobka graficzna, w ktorej narzuca sie na fote lepszy antyalliasing niz w rzeczywistosci i gotowe, chowamy hud i cykamy przez share

Czyli kopalnia bullshotow :)

Opublikowano
  • Autor

jakich bullshotow? przeciez to sa modele, efekty i otoczenie ingame - nic nie podbija, jedynie antyaliasing sie zwieksza, to nie jest sytuacja z GT gdzie modele w photo mode mialy o wiele wiele wieksze detale i otoczenie tez bylo specjalnie spreparowane do malej lokacji

zreszta sporo fot w tym temacie jest nawet bez filtrow bo to widac bo z fitrow masz dosepny - ziarnisty,czarnobialy, dramatyczna tonacje, wybielanie i jakis dziwny czerwony, glownie na fotach bawi sie tym samym co w fotach w horizon2 - daje sie focus na jakies auto i zmniejsza iso do dla tla

Opublikowano

Nie do końca tak, jeśli przysłona jest ustawiona na f/32 i migawka na 1/8000 to zdjęcie wychodzi takie jakie widzimy podczas gry, dopiero w momencie gdy wartość przysłony czy migawki zostanie zmieniona to gra symulując aparat rozmazuje troche zdjęcia.

Opublikowano
  • Autor

kilka moich fotek, szkoda ze share tak paskudnie kompresuje i nie oddaje nawet w polowie tego jak to wyglada

ygGm1Bm.jpg

8O1YCvQ.jpgGjqyJdr.jpgkPQkIUE.jpg9D8ws9g.jpgIU85P2Z.jpgZQNLS02.jpgykkzAhD.jpgl5Of0Wr.jpgpLi1X4Y.jpgi3Ck2kf.jpg8sTsJKx.jpg

QaPHbiD.jpg

Gzuene4.jpg

a tutaj fotki z samego wyscigu bez uruchamiania photo mode, ja gram sobie czesto bez hudu

o220Wrz.jpg

MELzc7H.jpg

tbalzpl.jpg

Opublikowano

ładnie Ci wyszły Ficuś, długo z nimi siedziałeś?

no właśnie ten share robi mały bitrate i zdjęcia gubią detale

Opublikowano
  • Autor

jak sie trail event lub wyzwanie z super pogoda to staralem sie wlaczyc w tryb w jakims mega miejscu i potem szukalem fajnego ujecia i cyk - nie siedzialem nad nimi dlugo

mam jeszcze kilkanascie innych fotek ale jak sam piszesz - bitrate tragicznie ucina detale - te krople czy detale karoserii to niebo a ziemia w porownnaiu do tego co faktycznie widac na ekranie gdy robi sie to zdjecie

Opublikowano

to jego mega zjawiskowe :)

B5Ukh8QCAAEvupY.jpg

Opublikowano

Ja pierdziele jak to wygląda!!! Sam mam sporo fotek więc później zarzucę ale z podziwu ciężko wyjść jakie jest przywiązanie do detali. Największy zoom na lampy auta i widzimy max detali, praktycznie zerowy aliasing

Opublikowano

Tera ja

e26e63030c80.jpg

6f8a35d7f1d1.jpg

d420f95add30.jpg

a6599d248db2.jpg

751c9ef357ae.jpg

Edytowane przez Łebi

Opublikowano

Pierwsze moje fotki w Driveclubie, podoba mi sie to ;)

ilRkRA1.jpg

xExhn5Q.jpg

Edytowane przez Redmitsu

Opublikowano
  • Autor

to teraz kolejne moje

wgEsw4u.jpgeLFEQJe.jpgi5fa1q6.jpgVNCrXsn.jpg3eIFT0U.jpg8XJqODH.jpg

tutaj ciekawostka - slupek odbija ie od metalowych obreczy kol

sL6px3U.jpg

tutaj blysk pioruna rozswietla kaluze na drodze, ktora z kolei rzuca swiatlo na tylne kola samochodu i bok auta co widac po podswietleniu kropel deszczu

btag3Zu.jpg

• 2 tygodnie później...