Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Konsolowa Tęcza

Featured Replies

Opublikowano

grałem w te gameboyowe Heroesy na N-Gage i mimo swoich ułomności, naprawdę miło je wspominam 

• Odpowiedzi 17,2 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tak wszyscy wrzucają swoje zaliczone tytuły, ciągiem, bez refleksji, a ja wolałbym, aby każdy dodał do tego dwa, trzy zdania, nadając swojemu zdaniu jakiejś indywidualnej opinii - było warto? Nie? Bo

• A ja podejmę rękawicę bo to może być ciekawe.    @ogqozo    Na steam w tej marży 30% mam:   - darmowy SteamOS od Valve który mogę sobie zainstalować na dowolnej maszynie

• No ale co byście powiedzieli na taką Forumkową Bitwę Gierek? Wiadomo, że nie wyszedłby z tego żaden poważny ranking, tylko pewnego rodzaju połączenie popularności, sentymentu, console warsowych antypa

Opublikowano

Dzisiaj przypadkiem na to wpadłem w internecie i sobie przypomniałem. Moje marzenie sprzed ponad 10 lat:

1180728144286168.jpg

ULTIMATE RACING PC o kosmicznej specyfikacji:

- Czterordzeniowy procesor Intel® Core™ 2 Quad Q6600
- Płyta główna Asus nForce 680i SLI
- Pamięć RAM Kingston DDR2 2x 1GB 800MHz 
- Karta muzyczna Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer
- Dwie karty graficzne Gigabyte GeForce 8800GTS 320MB w trybie SLI
- Dysk twardy Seagate 320 GB 
- Microsoft® Windows VISTA™ Ultimate PL 

Opublikowano

gustu to ty nigdy nie miałeś xd

Opublikowano

takie coś co albo się ma albo nie 

Opublikowano
7 minut temu, Rozi napisał:

Wygląda fajnie.

wygląda jak kooperycyjny klon Zeldy  czyli fajnie

Będę miał tę grę na oku, to może być dobra okazja aby wprowadzić bliską osobę w klimat Nintendo 

Opublikowano

O cholipa, pojęcia nie miałem, że pierwsze materiały z RDR Rockstar pokazało w sumie wcześniej, niż cokolwiek z GTA IV pokazali O_o. Nie śledziłem specjalnie rozwoju tamtej gry, więc nie jest trudno mnie zaskoczyć, ale wciąż.

Jezu, ile oni wtedy nakłamali i naściemniali xD. Tylko Sony mogło to ujść na sucho. W pewnym momencie słuszną uwagę robią, że jak Epic pokazało work in progress Gears of War w 2005, to zostali zmieszani z błotem, bo gra wyglądała średniawo na tamten moment, ale byli szczerzy. Sony wypuściło w ch,uj niemożliwych renderów i z miejsca na forach zawrzało, że X360 można schować do grobu. Później okazało się, że Gearsy na premierę wyglądają bardzo, bardzo dobrze, a taki Motorstorm czy nawet wypuszczone dużo później Killzone 2 nawet jeśli wyglądały OK, to do renderów nie miały startu. Ale kogo to obchodziło? Do dzisiaj jeszcze czytam/słucham od osób rzekomo zorientowanych o mitycznej mocy PS3. Lepiej było nakłamać w sumie. I w tą stronę poszło już wszystko od tamtego czasu, teraz każdy developer ściemnia i im bliżej premiery, tym więcej downgrade'u. A potem powstają filmiki autorstwa cycu1 (jak ja tej k,urwy nienawidzę xd).

Opublikowano

To źle, czy dobrze?

Opublikowano
W dniu 3.03.2018 o 16:32, raven_raven napisał:

O, nie miałem pojęcia o istnieniu Gameboyowych wersji tych gier O_o. Materiał jak to na arhn.eu, najwyższej jakości.

zrobiłbym loda za trójeczkę na psvitę. czemu oni tego (pipi)a nie zrobią? :/

Opublikowano
8 godzin temu, Yakubu napisał:

zrobiłbym loda za trójeczkę na psvitę. czemu oni tego (pipi)a nie zrobią? :/

bo vita zdechla btw na ipadzie masz hirosow 3

Opublikowano
W dniu 5.03.2018 o 22:09, Rozi napisał:

To źle, czy dobrze?

05lrKKP.gif

Niby jest pewna nostalgiczna nuta, ale z takiej kategorii, że raczej nie chcesz do tego wracać. To cel miało taki aby darmowo zająć mi nudny czas w trakcie wizyty u rodziny na święta.

Opublikowano
W dniu 5.03.2018 o 21:37, hav7n napisał:

No, ale K:SF dokładnie tyle używał (z dostępnych 5.5 dla gier). Samo sony (i GG) nigdy nie wspominało o dostępnych 8gb dla developerów, więc te 50% to projekcja dziennikarza, a ci w naszej branży na technikaliach jakimś cudem się nie znają :v

Btw.

Co do przedstawienia nowych konsol - stare czasy to był dziki zachód (ps3? polecam N64 i materiały Nintendo, stawiam je chyba nawet wyżej od niesławnej konferencji z 2006). Kiedyś łatwiej było wszystko "fake'ować", złote czasy downgrade'ów i oszukanych materiałów promocyjnych - casus Drivera 3 do tej pory mnie dziwi.

Ps3 było jedną wielką pomyłką - ale jeśli ma się "Crazy Kena" za szefa, to nie mogło być inaczej (tyle ile pieniędzy Sony straciło na R&D i produkcję konsol jest po prostu niepojęte) - Kutaragiego tak mocno poniosło w projektowaniu, że firma przepłaciła to wizerunkiem, pieniędzmi i wew. kłopotami (no, ludzi bezpośrednio odpowiedzialnych z Ps3 już w firmie niema).

Generalnie poprzednia generacja jest dla mnie tragiczna, MS nie był dużo lepszy - źle zaprojektowana konsola i miliardy wydane na RRoD (sam miałem 3 x360, premierowa, konsola wymieniona gwarancyjnie i wersja z 2010, po tym jak RRoD dopadł wymienioną) i tragiczna druga połowa (subiektywnie naturalnie) względem software'u. Od końcówki 2010 zresztą przeniosłem się w zasadzie ekskluzywnie na PC (xbox poszedł do brata, zresztą nadal go ma :v ).

Teraz? Teraz podoba mi się wybór. Wszystkie konsole są w porządku, wszystkie stawiają na trochę inny rodzaj klienta/gracza, wszystkie mają jasny pomysł na przyszłość/funkcje.

Btw2.

Zbliża się GDC, więc teoretycznie możemy słyszeć pierwsze plotki o nowej generacji - jeśli ta jest planowana na 2019, to powinniśmy mieć pierwsze informacje, jeśli nie, raczej będzie cicho. Choć nie wątpię, że devsi najbliżej współpracujący z producentami konsol, wstępne devkity już mają.

Opublikowano

Division 2 na switcha? :obama:

DXxtAaCXcAA76pF.png

Opublikowano

Trochę się jaram tym Dniem Kobiet. Ciekawe co pokaże Nintendo, Ubisoft i być może ktoś jeszcze 

EDIT: Aha czyli Th Division 2, czyli bez jaranka 

Edytowane przez asax