Opublikowano czwartek o 12:261 dzień Pies + retro to 10 plusików minimum, że też Rafał na to nie wpadł
Opublikowano czwartek o 12:271 dzień Asasyn w Japonii, to już chyba ostatnia porcja bo wydaje mi się że kończę już wątek główny
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Crimson Desert z PS5Niestety, w trakcie walk niemal nie da się cyknąć fotki, przez te efekty wizualne. Tak obecnie wygląda mój Kliff
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Hdr w nocy chyba dalej lezy bo na srodkowej fotce nie widac w ogole detali. Czy tak po prostu grasz?
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. @MEVEK sam nie wiem, hdr za bardzo nie zmieniałem w grze, ani w konsoli. Rzecz w tym, że ustawienia TV trochę zmieniają obraz. Miałem tak z RDR2- ja widziałem wszystko git, a screeny strasznie ciemne wychodziły. Tutaj nie wiem gdzie szukać przyczyny, jest też jakaś opcja do "nocy", że jest ciemniejsza, czy coś w ten deseń. Niestety nie mam w tv 120hz.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Jezeli obraz jest satysfakcjonujacy dla Ciebie to git malina. Ja sie wypowiadam na podstawie tego co widze. A wlasnie ten srodkowy screen rzucil mi sie w oczy i przypomnial o Metrze 2033 ktory wygladał dosc podobnie na mojej starej Bravi Lcd. Ciemny obraz wyprany z detali. Stare czasy do ktorych nie chce juz wracac. Pamietam ze zamienilem w tedy tego soniacza na Panasonica w technologii plazmowej. Od tamtej pory zwracam uwage na detale. Inaczej czerpanie radosci z grania mija sie z celem. Wazne ze jestes zadowolony, bo fotki ewidentnie potrafia wprowadzic w blad.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. @MEVEK na to wygląda, bo na telefonie, nawet na max jasności, mam ciemniej niż to co widzę na TV.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. to znaczy, że masz konflikt konsola - TV.Jeśli TV jest dobrze skalibrowany (nawet amatorsko) i jest dobrze ustawiony HDR systemowy to TV pokaże dokładnie to samo co screen. Screeny to przechwytywanie systemowe obrazu. Znieniajac ustawienia w grze, równolegle zmienia się zarówno obraz w TV jak i zrzuty ekranu.