Opublikowano wczoraj o 04:01 1 dzień grubo z Piastrim. Stream którego używałem został zablokowany, ale i tak znalazłem
Opublikowano wczoraj o 04:13 1 dzień Kurwa jak te Ferrari startuje, wygląda jakby wszyscy dokoła popełnili błąd
Opublikowano wczoraj o 04:25 1 dzień @voi tekku miałem to napisać Pierwszy Aston out.....Alonso Edytowane wczoraj o 04:25 1 dzień przez Kaczi
Opublikowano wczoraj o 04:57 1 dzień pieknie sie to ogladalo przed pierwszym VSC, teraz juz mozna gierke odpalic i sluchac w tle
Opublikowano wczoraj o 05:05 1 dzień Już chyba niewiele się zmieni, o ile nie będzie niespodzianki jakiejś.
Opublikowano wczoraj o 05:33 1 dzień Dziwnie się to ogląda kiedy wydaje się, że osoba broniąca pozycję opóźnia hamowanie, a to zwyczajnie wyprzedzającemu brakuje energii i auto po prostu zwalnia. W tv kiedy pokazują to z różnych ujęć, wydaje się oczywiście inaczej więc operator będzie miał dodatkowe zadania ;) To uzależnienie się od baterii na ten moment jest idiotycznym pomysłem.
Opublikowano wczoraj o 05:38 1 dzień nauczą się, to tak jak na niektórych torach z DRSem było. Mogą trochę więcej jechać za samochodem, wyprzedzeń też było więcej. Lindblad wydaję się ogarniętym kierowcą
Opublikowano wczoraj o 08:42 1 dzień Moze i się nauczą, ale wygląda to wszystko idiotycznie. Moze niech to zaoraja po prostu i wszyscy się przesiada na formułę-e i nie trzeba będzie kolejnych idiotycznych zmian.
Opublikowano wczoraj o 09:04 1 dzień Sukces nowych zmian już odtrąbiony. Finalnie przeciętny widz będzie zadowolony, bo i tak nie wie o co chodzi i co się zmieniło.
Opublikowano wczoraj o 11:00 1 dzień początek fajny, potem nie wiem bo tak się znudziłem że mniej więcej w połowie zasnąłem jak za starych dobrych czasów V10 i V8 i coś podejrzewam że nie straciłem za wiele
Opublikowano wczoraj o 12:51 1 dzień 8 godzin temu, voi tekku napisał(a):grande strategiaMercedesa? Oba zespoły straciły kupę czasu, Merc raczej dużo więcej, bo jechali tempem ślimaka przez bardzo wiele okrążeń. Ferrari straciło góra 10 sekund, Merc więcej. Gdyby Ferrari zjechało podczas VSC to by musiało zjechać drugi raz. Ferrari zgodnie z oczekiwaniami. Liczyłem, że Leclerc się przebije od razu na 1st, zdziwił mnie Hamilton - też się przebił, ale po przystopowaniu dalej dawał radę. Dalej Leclerc się przylepił do Russella jak rzep do psiego ogona i tu Merc musi pomyśleć jak go odkleić w przyszłości. Start na oponach Hard nie wydaje się rozsądny.Godzinę temu, gtfan napisał(a):coś co chyba nie pokazali w telewizorkuGuzik pokazali. Dawniej był start wielokrotnie, z kamer wielu kierowców, chyba z ok. 5-6. Teraz przy tej zadymie powinni dać z 10. Cała 6-tka Ferrari była do sprawdzenia, ale nie tylko oni.Największy cyrk to oczywiście Piastri (nagle 100 kW więcej mocy niż spodziewane i wypadek przed startem). Ale wczorajszy wypadek Maxa jeszcze bardziej kuriozalny (na prostej). Edytowane wczoraj o 12:51 1 dzień przez Arek_
Opublikowano wczoraj o 12:53 1 dzień @gtfan było pokazane bardzo krótko jak finalna trójka była w poczekalni( czy jak tam ten pokój się nazywa) po wyścigu Edytowane wczoraj o 12:53 1 dzień przez Kaczi
Opublikowano wczoraj o 14:03 1 dzień Godzinę temu, Arek_ napisał(a):Mercedesa? Oba zespoły straciły kupę czasu, Merc raczej dużo więcej, bo jechali tempem ślimaka przez bardzo wiele okrążeń. Ferrari straciło góra 10 sekund, Merc więcej. Gdyby Ferrari zjechało podczas VSC to by musiało zjechać drugi raz.zakladam ze gdyby Ferrari zjechalo, bylaby dluzej jakas walka na przedzie, wtedy Mercedes tez by musiał zjechac, opony by nie wytrzymaly. Mogli chociaż z jednym spróbować.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Nie wygląda to jakoś fantastycznie póki co. Pierwsze parę wyścigów zespoły i kierowcy będą jeszcze poznawać nowe bolidy, ale po kilku wyścigach pewnie każdy odnajdzie optymalne strategie i zmienność zniknie, a przy walce na "równych" zasadach wygląda na to, że te bolidy są gorsze od tych z poprzedniej epoki. No i mam wrażenie, że Merce jechały na tempomacie od wpadki Ferrari, więc zakładam, że przewaga jest znacznie większa niż pokazały wyniki.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. 10 hours ago, Moldar said:Sukces nowych zmian już odtrąbiony. Finalnie przeciętny widz będzie zadowolony, bo i tak nie wie o co chodzi i co się zmieniło.Z tych 120 to 75% to byly omijania, nie wyprzedzania, bo akurat ktoś zwalniał na prostych ladujac akumulatory xD
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Ogólnie jest do dupy. Nie ma co zaklinać rzeczywistości. Bolidy są wolniejsze, przekombinowane, kierowcy nie wiedzą czy patrzeć na tor czy na kierownicę i na tą chwilę przytłacza ich ilość spraw nad którymi muszą się zastanawiać zamiast skupić się na jeździe. Większość z tych wyprzedzań wyglądała dziwnie, nienaturalnie. Te całe zbieranie i używanie energii z punktu widzenia kibica wygląda na strasznie losowe. Z jednej strony ktoś kogoś pięknie wyprzedza, a za chwilę daje się objechać jak by ręczny zaciągnął, itd. Niestety nie pozostaje nic innego, jak się przyzwyczaić i liczyć że coś trochę zmienią. No i przewaga merca, wygląda kosmicznie. Biorąc pod uwagę jak kimi zbliżył się do Russela, wygląda na to że ukrywają osiągi i brytol jechał na luzie. Jeżeli ta przewaga wyniki z tech machlojek ze sprężaniem, to sezon do zaorania.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 21 godzin temu, Chmielinski napisał(a):Merce jechały na tempomacie od wpadki Ferrari, więc zakładam, że przewaga jest znacznie większa niż pokazały wyniki.Ferrari ocenia to na 0,4 sek. Przypomnę, że Merc nieco odjechał na dużo bardziej zużytych oponach.16 godzin temu, Artur_K napisał(a):Jeżeli ta przewaga wyniki z tech machlojek ze sprężaniem, to sezon do zaorania.McL, Williams i Alpine mają ten sam silnik.Ja czekam na efektowne wypadki niczym Lando czy Majtczak. Tu Lando się boi 50 km/h różnicy i słusznie, tu się jeździ na zderzaku, jak dziś u mnie (stłuczka, obaj zachowali ok. 2 m i 5 m zapasu do poprzedzających). W F1 jeździ się na centymetry więc 14 m/s da radę wybić kogoś w powietrze (jak zapowiada Lando). Problem, że te zmiany są bardzo losowe i Piastriego zaskakuje 100 kW, a Pereza dodatkowe 30 km/h w zakręcie. To nie tak jak kontrolowany boost w grze Burnout.