Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mad Max: Fury Road [2015]

Featured Replies

• Odpowiedzi 715
  • Wyświetleń 132,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• obejrzałem, niedawno wróciłem z seansu. w pewnym sensie rozumiem zachwyty, jak i się trochę dziwie. Faktycznie, dobre kino akcje, najlepsze jakie ostatnio widziałem. Jednak trochę mnie zirytował mini

• Uwielbiam stare Mad Max'y. Ale takiego gówna jak ten nowy to dawno nie widziałem.   Z innej beczki, kto tam jest głównym bohaterem w ogóle? Na pewno nie Max a raczej Theron. Masakra jak dla mnie.

• idź do kina piraciku yebany bo jak nie pójdziesz to mi drugiej i trzeciej części nie sfinansują.

Opublikowano

A Tina Turner i Master Blaster są w tej części?

Nie, ale głównego Badguya gra ten sam aktor co 36 lat temu w pierwszym Maxie.

Opublikowano

Ile filmy wiszą w kinie? W połowie czerwca jeszcze będzie?

lol 

co za problem znaleźć 2h wolnego czasu  teraz?

aha film rozje.bał

Edytowane przez _Be_

Opublikowano
  • Autor

A Tina Turner i Master Blaster są w tej części?

nie, ale jest typ w czerwonej pidżamie z gitarą/miotaczem płomieni, który cały czas akompanniuje na niej epickiemu sountrackowi \m/.

Opublikowano

niby jak mieliby byc?

przecież żartowałem

nie zrozumiałem żartu:(

Opublikowano

W tym filmie jest tyle GENIALNYCH motywów, że wypiszę wszystkie jak tylko będę miał dostęp do kompa.

Opublikowano
  • Autor

no ku.rwa. nie sposób oderwać wzroku. te 10 lat zaowocowało z nawiązką.

Opublikowano

Ile filmy wiszą w kinie? W połowie czerwca jeszcze będzie?

lol 

co za problem znaleźć 2h wolnego czasu  teraz?

aha film rozje.bał

Dojazd do kina w dwie strony to ponad godzina, odebranie biletów przed pokazem dodatkowe pół, etc.. a mam dużo nauki, więc się grzecznie pytam, kartoflu.

Opublikowano

Dojazd do kina w dwie strony to ponad godzina, odebranie biletów przed pokazem dodatkowe pół, etc.. a mam dużo nauki, więc się grzecznie pytam, kartoflu.

Nic nadzwyczajnego szczerze mówiąc. Taka typowa głupia wymówka!

Opublikowano

Pie.rdolę, idę w połowie czerwca, a jak nie będzie już w kinach leciało, to wasza wina.

Opublikowano

Generalnie filmy puszczają w kinie przez dwa tygodnie także chyba pobite gary. 

Opublikowano

Ja pier.dole :obama: idzcie wszyscy na to jak najszybciej. Szkoda tylko ze trafilo mi sie 5 gimbow komentujacych kazda scene, bekajacych i puszczajacych muzyke z telefonu. Przy okazji ciagle mowili ze film (pipi)owy.

Opublikowano

Ja miałem dwóch czarnoskórych obcokrajowców, którzy też komentowali i bawili się telefonami. Jednak przy wielu scenach milkli i z uwagą oglądali, co podkreśla tylko majestat tego arcydzieła...

Opublikowano

W filmie jest parę rzeczy potwierdzających, że być może jest kontynuacja a nie soft-reboot.

Chociażby 

flashback, gdzie widać fragmenty z jedynki czy auto Maxa, które ponoć jest identyczne z tym z Road Warriora (pisze ponoć, bo ostatnio MM2 widziałem 2 lata temu)

Posobnie ma się sprawa z jego ubraniem, czy pamiątka po strzale w kolano pod koniec jedynki.

Jest jeszcze sporo innych smaczków.

Polecam ten link:

http://www.imdb.com/title/tt1392190/trivia?ref_=tt_trv_trv

:obama:

Opublikowano

Przed chwilą wróciłem z kina.

Nigdy nie oglądałem poprzednich części, ale w tej był niezły rozpyerdol. 3 ostatnie filmy na jakich byłem w kinie to Saga Wikingów, Avengers 3D i Mad Max (też w 3D), aż mi chyba szare komórki te filmy wyżarły.

Co do filmu to niezły rozpyerdol.

no kuźwa, aż miałem skojarzenia z Domem 1000 trupów jeśli chodzi o postacie, np. ten główny antybohater jak ten doktor z końcówki dzieła Roba Zombie :D albo ten gościu co na gitarze napier'dala, naprawdę, efekty świetne, 3d daje radę, szczególnie scena z końcówki jak te części pojazdu lecą z ekranu. ogólnie poryty klimat, nieco kiczowaty, ale to było zamierzone i ja to akceptuję

naprawdę świetny seans, polecam, 9/10

Opublikowano

Ja pier.dole :obama: idzcie wszyscy na to jak najszybciej. Szkoda tylko ze trafilo mi sie 5 gimbow komentujacych kazda scene, bekajacych i puszczajacych muzyke z telefonu. Przy okazji ciagle mowili ze film (pipi)owy.

Było im lepe sprzedać, to tylko gimbusy. 

Opublikowano

Ale główny bohater Max - tak średnio bym powiedział. Mam wrażenie że ta baba którą grała Theron była w tym filmie ważniejsza.

Opublikowano

Ja bym powiedzial ze ich rola jest mocno podobna. Max faktycznie nie jest typowym glownym bohaterem, ale czy w czyms to przeszkadza? Chyba nie.

Opublikowano

Obejrzałem :obama:  Co za film, co tam sie w nim nie wyrabia, 120 minut akcji. 10/10 :banderas:

Opublikowano
  • Autor
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

No to czekam na HD. Nie lubię kin.

idź do kina piraciku yebany bo jak nie pójdziesz to mi drugiej i trzeciej części nie sfinansują.

Opublikowano

Błażej, ale skund mamy widzieć jak ten film będzie się w polszy sprzedawał? Może być 3 tygodnie, może być 1,5 miesiąca jak Interstellar albo 4 dni jak Watchmen. 

Opublikowano

Jakie to jest qurva widowisko !! Marsz do kina i szanować markę! Tak się powinno robić kino rozrywkowe, a nie jakieś plastikowe ludki i inne avengersy. Moc, po prostu moc i geniusz reżyserski - prawdziwa zabawa kolorem, konwencją, muzyką no mistrz qurva, mistrz!