Opublikowano 22 grudnia 20168 l Demko jest już dostępne w JP sklepiku (4.7GB). Z A JE B I S T E Przeszedłem na normalu i pograłem chwilę na hardzie (trzeba iść spać w końcu). System walki to mieszanka MGR'a z Bayonettą (choć głównie to drugie), jak najbardziej in plus, dodatkowo pod R2 świetny evade, którego chce się non stop wykonywać bo po prostu daje masę frajdy ;] Trzeba będzie to na spokojnie ogarnąć, ale pierwsze wrażenie świetne. Graficznie tylko ok (demko chyba nie ma trybu dla Prosiaka), ale za to soundtrack będzie mistrzowski. PS. Na hardzie i wyżej nie ma opcji by zalockować się na przeciwniku, ciekawe. Edytowane 22 grudnia 20168 l przez Ins
Opublikowano 22 grudnia 20168 l Demko na Pro wygląda lepiej, nie widać tak poszarpanych krawędzi. Na zwykłym ps4 widać gorszą rozdzielczość. Sprawdziłem osobiście bo akurat mam obie konsole.
Opublikowano 22 grudnia 20168 l Na Pro gra ma mieć 1080p + trochę graficznych ulepszeń. Na zwykłej 900p.
Opublikowano 22 grudnia 20168 l Pierwsze wrażenia Nie chcę demka spoilować, ale tak, to zdecydowanie Yoko Taro+Platinum. Gra też chodzi i wygląda bardzo dobrze, w swój specyficzny, bardzo schludny sposób, wszystko tu pasuje po prostu (to samo tyczy się menu)Poziom trudności: 4 do wyboru.Easy - jak to Platinum, łatwiutki.Normal - poziom w starym styluHard - gram na tym, dla weteranów P+ zalecam to samo (od tego poziomu nie masz locka)Very Hard - nie masz locka i jesteś na jednego hita, dosłownie.Oczywiście jest japoński dubbing do wyboru.Edit:Muszę dokładniej przetestować, ale wraz z poziomem trudności chyba i bullet hell się zwiększa. Edytowane 22 grudnia 20168 l przez Hendrix
Opublikowano 22 grudnia 20168 l Demko kosa! Bardzo efektowny system walki oparty w przeciwieństwie do mgr na unikach sprawdza się świetnie, szczególnie przyjemnie wykonuje się kontry po unikach. Nie mogło zabraknąć oczywiście epickiej walki z ogromnym bossem. Duża część walk odbywa się z kamerą zawieszoną u góry a'la dead nation albo z boku jak w klasycznych beat 'em upach, spore zaskoczenie i ciekawe urozmaicenie rozgrywki. Demko jest liniowe, gra działa płynnie i wygląda bardzo dobrze nie ma do czego się przyczepić. Na plus również japoński dubbing i specyficzny klimat.
Opublikowano 22 grudnia 20168 l moze stillbook? To juz wiem co bedzie ogrywane w swieta. Ile przejscie demka zajmuje?
Opublikowano 22 grudnia 20168 l Demko kosa! Bardzo efektowny system walki oparty w przeciwieństwie do mgr na unikach sprawdza się świetnie, szczególnie przyjemnie wykonuje się kontry po unikach. Nie mogło zabraknąć oczywiście epickiej walki z ogromnym bossem. Duża część walk odbywa się z kamerą zawieszoną u góry a'la dead nation albo z boku jak w klasycznych beat 'em upach, spore zaskoczenie i ciekawe urozmaicenie rozgrywki. Demko jest liniowe, gra działa płynnie i wygląda bardzo dobrze nie ma do czego się przyczepić. Na plus również japoński dubbing i specyficzny klimat. Dla fanów pierwszej części zmiany rozgrywki nie są zaskoczeniem, zresztą jestem ciekaw czy w pełnej grze będzie ich więcej, z drugiej strony nie nastawiam się na kalejdoskop zmian rodem z jedynki, bo tym razem raczej nie przejdzie. Trochę więcej pograłem też na normal, chyba jest jednak za łatwo troszkę, ale to moje odczucia - osoby, które nie grają w takie gry pewnie i tutaj znajdą wyzwanie. Minusy? W demku muzyka nie jest aż tak dobra jak w jedynce, chociaż nadal trzyma (bardzo)wysoki poziom. Bardzo ciekawi mnie patent z skillami/chipami - w demku tego nie ruszamy specjalnie, tak jak dodatkowych broni i kilku innych rzeczy. Fun fact: jak wyjmiesz OS, to naturalnie gra robi game over :v
Opublikowano 22 grudnia 20168 l EU dostało tuż po Japonii, więc leży na serwerze prawie od samego rana. Nie waży też specjalnie dużo - w okolicach 3.5 GB.
Opublikowano 22 grudnia 20168 l Demko ograne, na plus możliwość gry z oryginalnym jap dubem + eng napisy. Na normalu trochę łatwo, ale to początek. No i są 2 poziomy w górę. Gameplayowo to W końcu obok nioha dostaniemy fajnego slashera.
Opublikowano 22 grudnia 20168 l Tak jak i przy Niohu: to nie są slashery per se. To action rpg z rozbudowanym systemem walki (ale nie tak jak w tradycyjnych slasherach), w obu ważnym elementem będzie ekwipunek z własnymi statystykami i rozwój postaci.
Opublikowano 22 grudnia 20168 l Tak jak i przy Niohu: to nie są slashery per se. To action rpg z rozbudowanym systemem walki (ale nie tak jak w tradycyjnych slasherach), w obu ważnym elementem będzie ekwipunek z własnymi statystykami i rozwój postaci. Tak wiem, zgadzam się tak mi się tylko napisało. Grunt, że się miodnie ciacha.
Opublikowano 22 grudnia 20168 l ty serio nie ogarniasz jak cos nie jest po polsku nie wiem, po chuy szukasz na francuskim ale tu masz link do demka z francuskiego store https://store.playstation.com/#!/fr-fr/jeux/nier-automata-d%c3%a9mo-120161128/cid=EP0082-CUSA07007_00-NIERAUTOMATADEMO Edytowane 22 grudnia 20168 l przez Ficuś
Opublikowano 22 grudnia 20168 l Odpaliłem sobie znowu i zamiast grać to podziwiam animacje 2B. Popatrzcie na spokojnie jak ona się porusza po każdym ciosie lub kombinacji. Małe mistrzostwo.