Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

gdyby devowie sony poswiecali tyle czasu vicie ile ficus poswieca na pisanie o niej postow to moze dalej by żyła

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 993,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

mazzeo do 2013 roku wypunktowal polskiego gracza dosc celnie

Opublikowano

Takie 100% prawdy, że te setki pudełek na PS4 to chyba boty kupują.

Stoi sobie Jan Kowalski w sklepie i patrzy na Batmana widzi wersje na ps4 i xo, nawet posiadając obie konsole i tak wybierze wersję na ps4.

Po pierwsze, bo wie, że tam rozdzielczość wynosi FHD, a nie 900p (co i tak często powoduję, że gra działa gorzej patrz. wiesiek czy AC).

Po drugie wybierze wersje na ps4, bo 90% jego znajomych posiada PS4.

Proste - nawet gdyby XO zaczął zalewać rynek dobrymi exami, to kuli śnieżnej pod nazwą ps4 już się nie zatrzyma, bo ta konsola i tak się sprzeda.

Potem piszą na forach, że psn (pipi)owy, że Sony złe bo serwis, plejka głośna, plejka gorąca... ale jakby mieli kupić znów konsole to i tak by wybrali ps4, bo znajomi mają + używek więcej. 

Edytowane przez Starh

Opublikowano

226309_435967719775767_1138710149_n.jpg?

Posiadacze x360 kupowali tylko dwie rzeczy do tej kosnoli, verbatimy i paluszki do pada.

Opublikowano

A po 2013 juz nie? Przeciez sam grasz w sredniego Batmana, Wiesiek nie skonczony bo 20fps na bagnach, prosby o sklonowanie Spencera, placz o remastery, japonia wraca ale w zadna japonska gre jeszcze na PS4 nie zagrales xdd Do tego nalezy dodac posty o trupach i agonia w czystej postaci.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Vitę bardzo polubiłam od pierwszego wejrzenia, za sprawą Wipeouta 2048,z którym kupiłam konsolę. Dałam się nawet orżnąć złodziejom z sony na memorkę 16GB za 199zł, w czasach gdy pamięć SD o tej samej szybkości lub szybsza kosztowała 60zł. Bardzo liczyłam też, że powstanie jeszcze jeden Wipeout - tym razem w 60 klatkach, bo w tej grze 30 klatek naprawdę mocno obniżało jakość oprawy. No i się nie doczekam nigdy.

Czy Vitę warto trzymać jeszcze? Moim zdaniem warto, nie jest to drogi sprzęt a trochę gier jeszcze wyjdzie.

Scena też nie śpi, ostatnio ktoś zbliżył się już bardzo do odpalania swojego kodu i obstawiam, że niebawem zabezpieczenia skończą tak jak zabezpieczenia PSP, gdzie obecnie wystarczy ściągnąć w 2 minuty plik z chomika, odpalić i przestać katować baterię odczytem płytek UMD. Bebechy Vity pozwolą na płynną emulację najmocniejszych gierek ze SNESa, a może nawet z N64 - czyli coś czego PSP ani Xperia Play (ta z klawiaturką playstation) nie jest w stanie pociągnąć.

Plusa już nie mam (jak potrzebuję to "kupuję" konto na 14 dni za 1zł - więcej nie dam za tę usługę), promocje w PSS są żenujące, lineup gier wygląda jak zakładka green light na steamie więc przestałam updatować firmware w Vicie i czekam aż ktoś uskrzydli ten sprzęt. Jednocześnie pragnę zaznaczyć, że piractwo mnie nie interesuje. Po prostu mam dużo gier na SNES/N64, a nie chce mi się wyciągać tych retro-konsol z szuflad jak mam ochotę zagrać 15 minut np. w DKC.

Opublikowano

o (pipi), sami dwie generacje zapierdalali na tedekach i verbatimach i mają czelność komukolwiek coś zarzucać

oto życie klapka na przestrzeni paru generacji

era psx - granie na verbatimach

era ps2 - granie na verbatimach

rok 2005-2009 - tymczasowy zwrot ku x360 bo można było grać na verbatimach

rok 2009-2013 - powrót na ps3 bo można było "legalnie" kupować gierkę na 5 osób

2013-dziś - agonia z braku gier i nie ma gdzie uciekać bo na sztimie nie spiracisz, a xone i ps4 niezłamane

ach ci szlachetni fani playstation, główni sponsorzy firm produkujących płyty

niebieskie rozdeptane    :daddy:

Opublikowano

A po 2013 juz nie? Przeciez sam grasz w sredniego Batmana, Wiesiek nie skonczony bo 20fps na bagnach, prosby o sklonowanie Spencera, placz o remastery, japonia wraca ale w zadna japonska gre jeszcze na PS4 nie zagrales xdd Do tego nalezy dodac posty o trupach i agonia w czystej postaci.

comment_3LK1i5SXXnvhqckZ7tLIkmmQUvJiFOmW

Haven akurat Ficuś nigdy jakimś fanboyem nie był dlatego nie rozumiem podjazdu zielony kolego :P

Edytowane przez Starh

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

szybki rzut okiem w co gra hav7n ostatnio:

YouTube

Last played 3 hours ago.

Twitch

Last played 15 hours ago.

Last played 2 days ago.

The Fall

Last played 2 days ago.

IGN for Xbox

Last played 7 days ago.

wole jednak tego sredniego batmana

Opublikowano

Haven akurat Ficuś nigdy jakimś fanboyem nie był dlatego nie rozumiem podjazdu zielony kolego :P

xd

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

szybki rzut okiem w co gra hav7n ostatnio:

YouTube

Last played 3 hours ago.

Twitch

Last played 15 hours ago.

Last played 2 days ago.

The Fall

Last played 2 days ago.

IGN for Xbox

Last played 7 days ago.

wole jednak tego sredniego batmana

Boty, mistrzowie w samozaoraniu. :kaz:

Opublikowano

Ficus jak ja konczylem Wieska to ty pewnie starales sie wyjsc z bagien i medytowales zeby na niebie wyszlo slonce i dalo +2fpsy. Nie moja wina ze jestescie wiecznie do tylu jak caly Kraj Kwitnacych Kitajcow.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Ficus jak ja konczylem Wieska to ty pewnie starales sie wyjsc z bagien i medytowales zeby na niebie wyszlo slonce i dalo +2fpsy. Nie moja wina ze jestescie wiecznie do tylu jak caly Kraj Kwitnacych Kitajcow.

Chciałbym aby nasze państewko było tak zacofane technologicznie jak kraj "Kwitnących Kitajców".

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Chciałbym aby nasze państewko było tak zacofane technologicznie jak kraj "Kwitnących Kitajców".

w obecnej generacji nasz kraj robi najbardziej zaawansowane technologicznie gierki - a w japonii godzilla na 30%

Opublikowano

Japonia:

Godzilla-2-1024x576.jpg

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

a potem płacz że nie można grać murzyńską lesbijką

Opublikowano

xD przeciez poczatkowy okres x360 to byla plaga piractwa jak ps2 praktycznie, potem to sie ustabilizowalo jak juz wymagalo to troche techniki ale no kurcze poczatek ps3 vs x360 przynajmniej w mordorze i wsrod znajomych:

- czesc co wybrac ps3 czy x360?

- poyebalo cie chyba, serio wahasz sie nad ta konsole co kosztuje 3k, nie ma gier i nie ma przerobki, na x360 wkladasz i grasz jak na psx i ps2

- aha to wybor oczywisty

przeciez gieldy komputerowe czy regaly w sklepach z dwuwartwowymi verbatimami wrecz pekaly od nawalu chetnych

xD

Nie znam nikogo osobiście kto by miał x360 przerobionego, na xbl miałem przez chwile 2 osoby które piracily i tyle

Natomiast każdy kto miał z mojego otoczenia plejstejszon piracił jak opętany, co prawda ps3 pokrzyżowała im plany, ale później były składki w 5 na gierkę za 40 zł xDDDDDD ale oczywiście prawilnie pouczali że piracenie jest be xD

Pamietam jak na osiedlu jako jedyny kupiłem gamecuba to pukali mi po głowie, że jak to że plejstejszon lepsze, że gierki tańsze

Ale jak ktoś do mnie wpadał to oczy mu sie świeciły jak puszczałem mu star wars rogue squadron 2, resident evil remake, the legend of zelda wind waker, metroid prime, resident evil 4 czy viewtiful joe

społeczność plejstejszon tak bardzo gardzę tfu

Edytowane przez kubson

Opublikowano

ja nie znam ludzi z przerobionymi konsolami - mama mówiła że to patole

Opublikowano

Japonia:

Godzilla-2-1024x576.jpg

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Ficus zawsze mial konsole Playstation bo kazdy jego kolega z piaskownicy mial tez konsole marki Playstation ale jak dochodzi do czasow 360 to jednak sie okazuje ze kazdy jego kolega mial przerobiana konsole marki Xbox i stos verbatimow.

No nie wiem jak mozecie mu nie wierzyc?

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Po pierwsze, bo wie, że tam rozdzielczość wynosi FHD, a nie 900p

tak, bo janusz posiada taką wiedzę xD

jeszcze weźmie f1 2015 na ps4 bo tam klatki klatki spadają tylko do 50fps xDD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.