Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

No opowiada o czasach mojego dzieciństwa to oglądam sobie te jego materiały dla nostalgii - zabawne bo akurat omawia gry z jednego roku i już 3 raz mówi o tym jak musi sobie upgradować PC, bo mu gry nie chodzą xD I ta radocha że mu stary dokupił dwa razy więcej ramu niż obiecał i cytat "wreszcie mogłem uruchomić wszystkie gry jakie miałem!" - b eka z blachy od zawsze na zawsze. Chociaż akurat wtedy PC miał eksy które graficznie usprawiedliwiały wydatki, a same wydatki nei były tak wysokie jak dziś. A teraz się kupuje karty za 5 klocków i albo grasz w multi okruchy z pańskiego stołu konsolarzy, albo takie eksy jak czezki z kolegami:

Pixel_Dungeon_mockup_by_EMR.png

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 991,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

"chinskie gierki" to nie tylko jrpg

Opublikowano

A teraz się kupuje karty za 5 klocków i albo grasz w multi okruchy z pańskiego stołu konsolarzy, albo takie eksy jak czezki z kolegami:

Ciekawe na ktorej konsoli odpale gry ktore mnie intersuja(1080p/60fps) np.:

X-Plane/FSX

Cities Skylines

Elite Dangerous 

Age of Empires

Civilization 

Bo dla mnie te 6 gier ma wieksza wartosc niz kolejna czesc kapiszonow od naughty dog czy krasnale od 343. Jedyne gry ktorych brakuje na pc to SO(moze na gamescom oglasza port pc) i forza horizon. Ps4 niema obecnie zadnych exow ktore mnie interesuja,moze Horizon ale ta gra moze wyjdzie w 2017.

Edit: W sumie ReCore na Xbox One tez ciekawie sie zapowiada.

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Apropo chińskich gierek

to nowy eks na ps4?

#chińskiegierkidominacjajakzaczasowps2

Opublikowano

Chcialbym napisac beka z blacharzy ze ciagle czekaja na port SO ale po ostatnich zapowiedziach nowej Lary na PS4 jednak sie wstrzymam :frog:

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

No opowiada o czasach mojego dzieciństwa to oglądam sobie te jego materiały dla nostalgii - zabawne bo akurat omawia gry z jednego roku i już 3 raz mówi o tym jak musi sobie upgradować PC, bo mu gry nie chodzą xD I ta radocha że mu stary dokupił dwa razy więcej ramu niż obiecał i cytat "wreszcie mogłem uruchomić wszystkie gry jakie miałem!" - b eka z blachy od zawsze na zawsze. Chociaż akurat wtedy PC miał eksy które graficznie usprawiedliwiały wydatki, a same wydatki nei były tak wysokie jak dziś. A teraz się kupuje karty za 5 klocków i albo grasz w multi okruchy z pańskiego stołu konsolarzy, albo takie eksy jak czezki z kolegami:

Pixel_Dungeon_mockup_by_EMR.png

No beka z tych pixelartowych tworow na pc w 2015. Taka grafe jak wyzej to menusy w inventory jakiegos RPGa z wczesnych lat 90 mialy, a ci sie jaraja ze GRAJA NA PECEEEE xD Pececiorze AD 2015 <<< konsolorze.

Opublikowano

Cities Skylines

Elite Dangerous 

Age of Empires

Civilization

Cywilizacja, Age Of Empires, Xwing, Simcity - chyba przez przypadek wkleiłeś listę gier z 98 roku xD Blacharze jak fani CoDa, od 20 lat rok w rok grają w to samo.

Opublikowano

Observer,lepiej grac w kolejnego AC/CoD co nie xD 

Driveclub = Kolejne wyscigi ktore mialy byc hitem a okazaly sie przecietne.

Uncharted = Tomb Raider

Killzone = Kolejna strzelanka na rynku

Bloodborne = Dark Souls/Demon Souls

No ps4 wcale sie nie zatrzymala w poprzedniej generacji a w przypadku Killzone i Uncharted to nawet pozne lata 90.

Możesz przestać obrażać Ridge Racera ? 

Ok.

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Możesz przestać obrażać Ridge Racera ? 

EDIT: Dziękuję

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Observer,lepiej grac w kolejnego AC/CoD co nie xD

Śmieje się z CoDa tak jakby (pipi)pifpafa CS i TF2 nie były w czołówce gier na Steamie xD

Ja osobiście nie znam żadnego gracza konsolowego których wielbi CoDa, za to blacharska podjarka tymi pifpafami dla gimbów jest grubo obecna nawet w tym temacie.

Opublikowano

Jarasz się plebstejszonem, gimba jest w twej krwi.

Opublikowano

Ja osobiście nie znam żadnego gracza konsolowego których wielbi CoDa, 

Czezare. :whistling:

Opublikowano

Mroku jest lepszy

Opublikowano

Apropo chińskich gierek

Jakie bomby prawdy o tym zyebanym gatunku. Nie wszystkie tytuły są tak kliszowe, ale lwia część jednak tak i sprawia to że na mojej twarzy pojawia się uśmiech politowania kiedy czytam zachwyty nad taką chuyozą. Najlepiej doprawione hejtem nt. cRPG.

Opublikowano

Proszę o przeniesienie tematu o nowym Tombie do mp, zdecydowanie posiadacze PS4 czy PC chcieliby czytać newsy o tej gierce a nie zawsze wchodzą do działu łona.

Z góry dziękuje Krzyś.

Edytowane przez balon

Opublikowano

Mroku jest lepszy

Obaj to boty hmm...

przypadek-nie-sdz.jpg

Opublikowano

Od jakiegoś czasu do fanów serii Hitman docierają materiały z trwających właśnie zamkniętych testów alfa najnowszej odsłony gry, której premiera będzie miała miejsce jeszcze w tym roku. Uczestnicy testów przedstawiali już obszerne fragmenty rozgrywki, pokazujące w działaniu nowy silnik produkcji oraz otwarty świat i misje. Teraz dowiedzieliśmy się także czegoś więcej o wydajności nowego dzieła IO Interactive. Jak się okazuje nie jest ona powalająca i nawet przy najbardziej wydajnych konfiguracjach sprzętowych tytuł sprawia spore problemy jeżeli chcemy grać ze wszystkimi włączonymi wizualnymi fajerwerkami. Użytkownik serwisu YouTube o pseudonimie polaric90 twierdzi np. że pecet z kartą Titan X na pokładzie w Hitmanie osiągał maksymalnie 50 klatek na sekundę przy rozdzielczości 1080p i najwyższych ustawieniach grafiki. Średnio gra oferowała jednak jedynie stabilne 35-45 fps-ów. Oczywiście nie wiemy z jakiego procesora korzystał tester, ale mało prawdopodobne jest to, by najszybszy układ na rynku był sparowany z CPU ze średniej półki.

Procesor wydaje się mieć duże znacznie dla szybkości działania produkcji, jeżeli weźmiemy pod uwagę testy dwóch innych youtuberów, z których każdy korzystał z karty GTX970. W przypadku pierwszego układ NVIDII współpracował z procesorem i5-4690K. Gra osiągała wówczas średnio niecałe 30 klatek na sekundę. Drugi gracz zamiast i5 miał na pokładzie wydajniejszy procesor i7-4790k, dzięki czemu zyskał kilkanaście dodatkowych fps-ów.

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=93121

Widzę, że wydajność gier na pc w formie. xD

Opublikowano

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=92688

W letniej wyprzedaży Steam sprzedano ponad 33 miliony gier

Ile exów opchało Sony w tej generacji? Dobili chociaż do 10 czy optymistycznie patrzą na 5 milionów? :kaz:

A ile z tych sprzedanych 33 milionów gier to pecetowe eksy?

Opublikowano

33miliony, gry po 1zl, twórcy pewnie kokosy zarobili

giphy.gif

Biorac pod uwage,ze sam wydalem prawie 50Eur na Wolfenstein: The New Orderm,Ori and The Blind Forest,CS:go,Age of Empires Collection,Enslaved i kilka innych gier to moge cie zapewnic,ze nie byly to gry po 1zl ani po 2 zl.

Od jakiegoś czasu do fanów serii Hitman docierają materiały z trwających właśnie zamkniętych testów alfa najnowszej odsłony gry, której premiera będzie miała miejsce jeszcze w tym roku. Uczestnicy testów przedstawiali już obszerne fragmenty rozgrywki, pokazujące w działaniu nowy silnik produkcji oraz otwarty świat i misje. Teraz dowiedzieliśmy się także czegoś więcej o wydajności nowego dzieła IO Interactive. Jak się okazuje nie jest ona powalająca i nawet przy najbardziej wydajnych konfiguracjach sprzętowych tytuł sprawia spore problemy jeżeli chcemy grać ze wszystkimi włączonymi wizualnymi fajerwerkami. Użytkownik serwisu YouTube o pseudonimie polaric90 twierdzi np. że pecet z kartą Titan X na pokładzie w Hitmanie osiągał maksymalnie 50 klatek na sekundę przy rozdzielczości 1080p i najwyższych ustawieniach grafiki. Średnio gra oferowała jednak jedynie stabilne 35-45 fps-ów. Oczywiście nie wiemy z jakiego procesora korzystał tester, ale mało prawdopodobne jest to, by najszybszy układ na rynku był sparowany z CPU ze średniej półki.

Procesor wydaje się mieć duże znacznie dla szybkości działania produkcji, jeżeli weźmiemy pod uwagę testy dwóch innych youtuberów, z których każdy korzystał z karty GTX970. W przypadku pierwszego układ NVIDII współpracował z procesorem i5-4690K. Gra osiągała wówczas średnio niecałe 30 klatek na sekundę. Drugi gracz zamiast i5 miał na pokładzie wydajniejszy procesor i7-4790k, dzięki czemu zyskał kilkanaście dodatkowych fps-ów.

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=93121

Widzę, że wydajność gier na pc w formie. xD

Gra dopiero w alfie a ten ocenia wydajnosc,co ja (pipi)a czytam :facepalmz: Po za tym kto to kupi na premiere? Przeciez sami devi przyznali,ze w grudniu wydadza nie skonczony produkt :D

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Przeciez sami devi przyznali,ze w grudniu wydadza nie skonczony produkt :D

Szczerość do bólu.

Co się tyczy Steam sale to na ostatnim nie poszalałem i wydałem  łącznie może10ojro.

Opublikowano

nieskończony DIRT Rally zmiata day one klapexy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.