Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

ten trend gloryfikowania indykow i udawadniania nimi jak figaro, ze ps4 ma super eksluzywny lineup na 2015 jest niepokojajacy

oczywiscie jak ktos wysmieje indyka, ze wyglada jak gierka z amigi czy jest slaby to zaraz figar napisze, ze ten koles to janusz, a on to jest prawdziwy koneser gamingu

indyki sa tak popularne w tych czasach tylko dzieki temu, ze dobrych gier aaa jest jak na lekarstwo i zaczela sie ostra jazda na nostalgii przez male studia niezalezne

po to kupuje sie sprzetym po to jest ewolucja w bebechach konsol by z generacji na generacje dostawac lepsze technicznie gry, indyki w 99% tego nie spelniaja, w wiekszosci tak na prawde jak sie w nie zagra to nawet gameplayem badziewia, wybija sie tylko garska

czemu indyki odzyly dopiero na tej generacji? bo w czasach ps2,ps3,x360 dobrych gier co miesiac wychodzilo na peczki, nikt nawet nie patrzyl na indyki bo nie mial czasu - male gry w tamtyczach czasach (czytaj dostepne tylko cyfrowo) i tak wyprzedzaly te obecne zlepki pikseli - wipout hd czy shadow of complex, wiem wiem, ze to nie byly indory ale tak wg mnie dalej powinna wygladac oferta gier cyfrowych, a nie amiga forever

nawet te rocket league - na milosc boska w 2015 takie super, cichy hit ps plus, a pare lat temu wyszlo w plusie TO SAMO to nikt nawet na to nie splunal i prawie nikt nie sciagnal, czemu? bo wtedy bylo milion lepszych gier i nie trzeba bylo jej gloryfikowac

btw figaro miales kiedys ty wogole commodore czy amige?

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 990 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Niestety prawdą jest, że ta generacja to pomyłka i był raczej mały przeskok graficzny. Ludzie byli głodni nowej generacji a otrzymali upgrade poprzedniej i to nie jakiś ogromny.

Piękny post posiadacza konsoli Xone, piękne bomby prawdy. Mały przeskok graficzny, ta generacja to pomyłka, upgrade poprzedniej generacji, afryka z halo 3 w hd. Tak to jest jak się wybiera guwno rozmazane od microsoftu, zapraszam do Królestwa Niebieskiego, gdzie według Digital Foundry gry wyznaczają nowe standardy graficzne.

NOWA GENERACJA TYLKO U SONY :banderas:

Opublikowano

Bomba prawdy w temacie Uncharted 4, tak jak wczorajsza wypowiedz Soula w CW

Widziałem ten gameplay z E3 na żywo na WGW - usiadłem w pierwszym rzędzie, centralnie przed TV, a jeden z developerów grał obok mnie. 

Urwało mi szczękę. Widziałem to już, ale na żywo Uncharted 4 niszczy wszystko, co do tej pory powstało na obydwie konsole. Nie chodzi mi wyłącznie o grafikę, ale ogólne technikalia - animacje, udźwiękowienie, detale, szczegółowość (no tutaj nie ma lepszych od Naughty Dog)... Do samego końca każdy miał mokro w gaciach, a po wyjściu sypały się komentarze o niewiarygodności i niesamowitości tego pokazu. No i bez jednej osoby, każdy to już widział, a i tak zrobiło to na nim wrażenie. Szacun dla ND.  

Opublikowano
ten trend gloryfikowania indykow i udawadniania nimi jak figaro, ze ps4 ma super eksluzywny lineup na 2015 jest niepokojajacy

Twoje zdanie. Dla mnie jest uspokajający i dający nadzieję.

oczywiscie jak ktos wysmieje indyka, ze wyglada jak gierka z amigi czy jest slaby to zaraz figar napisze, ze ten koles to janusz, a on to jest prawdziwy koneser gamingu

Nie. Nie napiszę tego. Nie każdy musi lubić np pixel art czy jakąś artystyczną oprawą. Na pewno nie nazwałbym kogoś januszem gamingu bo lubi inny art style. No ale Ficuś drugi Starh, zna mnie najlepiej.

indyki sa tak popularne w tych czasach tylko dzieki temu, ze dobrych gier aaa jest jak na lekarstwo i zaczela sie ostra jazda na nostalgii przez male studia niezalezne

Indyki stałe się popularne jeszcze w poprzedniej generacji. I powody takie stanu są zdecydowanie inne.

po to kupuje sie sprzetym po to jest ewolucja w bebechach konsol by z generacji na generacje dostawac lepsze technicznie gry, indyki w 99% tego nie spelniaja, w wiekszosci tak na prawde jak sie w nie zagra to nawet gameplayem badziewia, wybija sie tylko garska

Kupujesz lepszy sprzęt dla lepiej wyglądających gier - jak tam Witcher 3? Bloodborne? Dostajesz je. Nie rozumiem jednak czemu przy tym nie można docenić mniejszych gier. Czy silna konsola wyklucza odmienny art style, nie wyciskający poty procesorów?

czemu indyki odzyly dopiero na tej generacji? bo w czasach ps2,ps3,x360 dobrych gier co miesiac wychodzilo na peczki, nikt nawet nie patrzyl na indyki bo nie mial czasu - male gry w tamtyczach czasach (czytaj dostepne tylko cyfrowo) i tak wyprzedzaly te obecne zlepki pikseli - wipout hd czy shadow of complex, wiem wiem, ze to nie byly indory ale tak wg mnie dalej powinna wygladac oferta gier cyfrowych, a nie amiga forever

Nie. Boom na indyki rozpoczął się o wiele wcześniej niż Ci się wydaje.

btw figaro miales kiedys ty wogole commodore czy amige?

Commodore niestety nigdy nie miałem, ale pykałem u kumpla na wsi. Amigę oczywiście, wszystkie hity ograne.

Opublikowano

No jak widze kolejnego indyka w pikselach to mi sie zoladek wywraca na druga strone bo nosem czuje, ze za wyjatkiem grania na sentymentach gra nic wiecej nie oferuje i jest wtedy zwyczajnie srednia gra z kiepska grafa.

Opublikowano

Widziałem ten gameplay z E3 na żywo na WGW - usiadłem w pierwszym rzędzie, centralnie przed TV, a jeden z developerów grał obok mnie. 

Urwało mi szczękę. Widziałem to już, ale na żywo Uncharted 4 niszczy wszystko, co do tej pory powstało na obydwie konsole. Nie chodzi mi wyłącznie o grafikę, ale ogólne technikalia - animacje, udźwiękowienie, detale, szczegółowość (no tutaj nie ma lepszych od Naughty Dog)... Do samego końca każdy miał mokro w gaciach, a po wyjściu sypały się komentarze o niewiarygodności i niesamowitości tego pokazu. No i bez jednej osoby, każdy to już widział, a i tak zrobiło to na nim wrażenie. Szacun dla ND.  

Jeśli chodzi o szczegółowość to Rockstar zjada wszystkich na śniadanie, łącznie ze śmiesznym nd. 

Opublikowano

Przepraszam nie mogłem się powstrzymać i zajrzałem do ignorowanego posta co ten figaro zachwala na ps4 (dyskusja na 2 strony to ciekawy byłem) . Połowa już jest na pc druga połowa będzie też na pc. 3/4 z tych gier udźwignie samsung galaxy 4 i pewnie będzie więcej fps niż na ps4 no i bateria dłużej wytrzyma w telefonie niż padzie :D Darkest Dungeon polecam sam już ograłem tak z 8 miesięcy temu :D goty gierka będę musiał wrócić w styczniu bo podobno jakieś tam patche z nową zawartością wydali. http://www.psxextreme.info/topic/109884-darkest-dungeon/

Ty naprawdę wrzuciłeś go do ignora przez posty, które wypisuje w CW?

Naprawdę?

Opublikowano

Wierze

WFLeIEd.gif

Opublikowano

Nawet boty chcą tu kupić PS4 dla U4, bo wiedzą, że czegoś takiego nigdzie indziej nie zobaczą ;)

Opublikowano

Przeciez w Uncharted nie ma nawet krwi :yao:

Mnie tam strzelanie z kapiszonow nie interesuje :dunno:

Opublikowano

Wierze

WFLeIEd.gif

JA TEŻ!!!

29522509aa1c66aac98b0e15eb3ad5b004f24ec5

Gdy otwierają się drzwi prowadzące na tętniący życiem targ na Madagaskarze, naszym oczom ukazuje się coś, czego do tej pory w grach nie widzieliśmy.

:banderas:

Który to już raz Nadkonsola ośmiesza tytany? BLACHY NA KOLANACH Z PEŁNYMI USTAMI ODPALAJĄ CS.

Opublikowano

No boty nie udaja, ze gry poza Xo nie istnieja.

Opublikowano

Jak kiedyś wyjdzie, to może i kupię, żeby pooglądać grafikę i po weekendzie sprzedam. Już kiedyś tak zrobiłem dla God of War 3, przy czym ten plastikowy badziew sie spierniczył zanim podjąłem decyzję o jego sprzedaniu, dalej podstawową konsolą był x360, tak jak teraz jest Xone.

Taka prawda, PS4 nadaje się jako dodatkowa konsola, którą odpala się tylko dla exów, żeby nie miała okazji wyzionąć ducha. Pomiędzy exami trzeba ją chować do szafy bo chińskiego plastiku z bazaru nie wypada trzymać w salonie pod telewizorem.

Edytowane przez Smiti

Opublikowano

A już niebawem pokaz gry Quantic Dream i nowego God of Wara, które niewykluczone, że graficznie wypadną lepiej niż U4.

CO TA NADKONSOLA, TO JA NAWET NIE WIEM. :obama:

Opublikowano

Nawet boty chcą tu kupić PS4 dla U4, bo wiedzą, że czegoś takiego nigdzie indziej nie zobaczą ;)

Trzeba mieć nieźle nasrane we łbie by kupować PS4 dla anczarted xD

Opublikowano

A już niebawem pokaz gry

Wy czekacie od 2 lat na pokazy gier, my od dwóch lat w gry gramy.

Opublikowano

A już niebawem pokaz gry

Wy czekacie od 2 lat na pokazy gier, my od dwóch lat w gry gramy.

:dynia: razy 100. Chyba w crapy na 8 z grafika jak afryka z halo 3 w hd.

W królestwie niebieskim panują określenia typu dar od bogów i średnia 93%, nowe standardy graficzne, community które sobie funduje nagrody i multiplatformy z 44% większą liczną pikseli (o niemal połowę więcej pikseli xDDD, CZUJESZ TO TYPIE?!).

DOMINACJA JAK ZA CZASÓW PS2 :banderas:

Opublikowano

Ten dar od bogów to niby ten tasiemiec z japonii?

:rotfl:

Opublikowano

Czy może Drajwklap z deszczem w dlc ?

Opublikowano

Knack, Driveclub, Killzone SF czy The Order tez pasuja do okreslenia dar od bogow 93%? xd

Ej sory ale prawda jest taka ze oprocz BB (i guilty geara jesli masz nick Ukyo i jestes bialym murzynem) ta konsola niczym dupy nie urywa, a wszystko co najlepsze to poki co widnieje na trailerach.

Potem nagra sie np taki Fanek w Ordera i zacznie pisac brednie ze gra z betonowymi 60 fpsami jest slaba technicznie XD

Opublikowano

Czy może Drajwklap z deszczem w dlc ?

Drajwklap to nie dar od bogów, tylko bardzo dobry racer z grafiką ośmieszającą tytany i community, które spotkasz na xone jak konsola bedzie dodawana do w happy mealach, w końcu ten sam target.

1gLKJ.jpg

Knack, Driveclub, Killzone SF czy The Order tez pasuja do okreslenia dar od bogow 93%? xd

Nie, tak jak nie pasuje do 100% gier z xone. :kaz:

Edytowane przez YETI

Opublikowano

@up

xD

Ten dar od bogów to niby ten tasiemiec z japonii?

:rotfl:

Ale szanuj co? :joe::wujaszek::shotgun:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.