Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mission Impossible: Cinematic Universe

Featured Replies

Opublikowano

Każda jest dobra poza dwójką. Latające gołębie i zwolnione tempo w każdej scenie akcji. Dzisiaj wygląda to karykaturalnie. Do tego kręcili to chyba w jednym miejscu w Sydney, więc brakuje zróżnicowanych lokacji. 

• Odpowiedzi 118
  • Wyświetleń 33,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Weź się z tą swoją zjebaną propagandą nie wpierdalaj do działu filmowego.

• Rudiok
    Rudiok

No nudy Panie Tomaszu Wycieczko. Miało być zwieńczenie całej serii filmów a wyszło brandzlowanie się do siebie samego. Nosz kurwa nawet potrafił włożyć w usta bohaterów tekst, że mu ładnie w długich w

• https://www.youtube.com/watch?v=afS5ks54tms

Opublikowano

Jedynka to straszny staroć dziś i trochę słabo się zestarzała, a dwójka to cringe Johna Woo - dopiero od trójki mogę pisać, że "każda część dobra", ale niestety za wyjątkiem ostatniej. Ta "ostatnia" (oby) będzie pewnie tak samo słaba, więc na 8 części połowa dobra/zajebista, a połowa średnia/słaba.
Jasne, że Dead Reckoning to nie było gówno pokroju ostatnich kilku części F&F czy Terminatora, ale jednak takie max 6/10 i bardzo "dzisiejsze" pod względem wydmuszkowatych postaci i ch#jowego pisarstwa. A sceny akcji? No były, ale na zasadzie "zróbmy coś szalonego, kij, że nie ma to żadnego uzasadnienia i sensu" - tak, na czele z tym słynnym skokiem motorka z klifu i spadochronowania na pędzący pociąg - wystarczyło zwyczajnie dogonić, jadąc.

Opublikowano

Mi niezmiennie najbardziej się Ghost Protocol podoba. Potem Rogue Nation, Fallout, jedynka, trójka, dwójka i to nieszczęsne DR. 

Opublikowano
13 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Mi niezmiennie najbardziej się Ghost Protocol podoba. Potem Rogue Nation, Fallout, jedynka, trójka, dwójka i to nieszczęsne DR. 

Tak samo bym je uszeregował. I niestety ostatnia część to kupsztal, poza scenami pościgów to już nawet zapomniałem o co tam chodziło. Dwójka na premierę robiła robotę, ale teraz trochę wieje cringe. 

Opublikowano

Jedynka się chyba lepiej zestarzała niż dwójka. Gdyby nie ta akcja z helikopterem w tym tunelu, to byłaby całkiem przyziemnym kinem "szpiegowskim". 

Opublikowano

Przecież 2 to porażka totalna, fatalnie się ten film ogląda dzisiaj. I jak rozumiem, że DR może się nie podobać, tak stawianie jej poniżej 2 to już jedno wielkie :gachigasm:

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie klikam, bo już w poprzednim była masa spoilerów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No nudy Panie Tomaszu Wycieczko. Miało być zwieńczenie całej serii filmów a wyszło brandzlowanie się do siebie samego. Nosz kurwa nawet potrafił włożyć w usta bohaterów tekst, że mu ładnie w długich włosach. Brakowało tylko sceny z robieniem sobie samemu loda. Spodziewałem się pierdolnięcia a dostałem coś pokroju Matrix Rewolucje.

Co na plus:

- świetne sceny z samolotami, ekstra krajobrazy, widać ogrom pracy ekipy,

- scena w chatce na północy przeplatana sceną na łodzi podwodnej, dynamika, muzyka, choreografia, sztos,

- dawno niewidziany znajomy z CIA wraz z żoną, kradną każdą scenę, w której są,

- Agentka Carter,

- Benji,

Co na minus:

- koszmarne wręcz ilości ekspozycji i gadających głów, gadka jak do debili,

- wincyj flashbacków, widownia wytrzyma,

- Paris, bo aż się męczy gdzie jej jedynym zajęciem jest gadanie po francusku,

- główny zły jest jeszcze gorszy (w sensie chujowszy) niż w poprzedniej części,

- niektóre sceny na granicy absurdu, którego nie powstydziliby się Szybcy i Wściekli,

- scenariusz pisany chyba przez AI,

- dłużyzny i przeciąganie scen tylko po to żeby móc Tomasza z każdej strony obejrzeć,

- nijaka końcówka.

Więcej niż 6/10 nie dam, bo jednak fajnie się w kinie ogląda. Ale do Ghost/Rogue/Fallout nie ma podjazdu. Spokojnie mogli z tych dwóch ostatnich filmów zrobić jeden, ale Tomek by nie przeżył jakby musiał wyciąć jakieś swoje akcje więc dostaliśmy dwa średniaki.

Opublikowano

Fajny... Ale jedna z najsłabszych części. Gdyby nie zajebist i klimatyczna sekwencja na okręcie podwodnym to by było zupełnie średnio. Poprzednia cześć była zwyczajnie lepsza, a do genialnego Rogue Nation nie ma kompletnie podjazdu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Obejrzane, Tomkowi się kasa należy, jako jeden z nielicznych został w kinie akcji. Sam film przez pierwszą połowę to była dla mnie katorga. Bez akcji, pompatyczne i przerysowane sceny, no bardzo słabo. Natomiast druga połowa już bardzo na plus. Sekwencja na łodzi podwodnej top, akrobacje na samolocie - czapki z głów. Mocne 7/10.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wiadomo co, wiadomo gdzie. Czas na maraton seriiboomer

Opublikowano

Maraton lecial dzisiaj na hbomax.

Opublikowano

na showtime jest prawie cała seria, brakuje tylko dwóch najnowszych części

Opublikowano

Na HBO Max jest prawie cała seria, brakuje tylko ostatniej części.

Opublikowano

Obejrzałem jedynke i dwójke. Jedynka moim zdaniem całkiem fajnie się zestarzała, obejrzałem na jedno posiedzenie. Dwójka to była męczarnia już. Myślałem, że może ja jestem taka maruda, ale sprawdziłem różne rankingi i na ostatnim miejscu ten film zazwyczaj. No nic, skoro jak najgorsze już za mną, to lecę z kolejnym

Opublikowano

Obejrzałem najnowszą część i ajezusmaria ale ścierwo. Film jest tak potwornie rozwleczony, tak nudny, tak przegadany niepotrzebnie tłumacząc intrygę jak dziecku że nawet sceny akcji nie ratują. Ta w wodzie nie wywołała u mnie żadnych emocji, ta w powietrzu jakieś tam lekkie. No po takich oczekiwaniach po dobrej pierwszej części, druga zawodzi na całej linii.

Poprzednie części były troszkę lepsze (Fallout <3), troszkę gorsze (2 czy 3) ale szczególnie te ostatnie miały naprawdę sensowny balans. Było troszkę gadania, akcja, widowiskowa walka, znowu gadanie, znowu akcja i to się wszystko ładnie łączyło ze sobą. A w Dead Reckoning Part 2 nie ma absolutnie nic co by trzymało mnie przy ekranie a jutro to ja o tym filmie nie będę pamiętał. Szkoda.