Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

  • Odpowiedzi 353
  • Wyświetleń 70,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Chłopaki, zrobiłem mój pierwszy chlebek w życiu, jestem dorosły  

  • Dzisiaj taki mi wyszedł, chyba najładniejszy i już nie wygląda jak dysk. A jaki pysznyyy.     Piekłem go... w naczyniu żaroodopornym Ponoć to spoko metoda bo w takim naczyniu wytw

  • Chyba mój najlepszy. Chleb na zakwasie to bez kitu najtrudniejsza rzecz do upieczenia. Ilość czynników wpływających na końcowych efekt poraża. Typ mąki, temperatura, składanie, ilość składania, czas m

Opublikowano

Tak.

Opublikowano
30 minut temu, Rozi napisał:

Myślę, że Dr Anna Wojtasik, kierownik Pracowni Składników Mineralnych w Instytucie Żywności i Żywienia, członek Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych nie sprzedałaby swojej wiedzy i dobrego imienia za pieniądze.

 

Nie w ogole! 

Opublikowano
Godzinę temu, Rozi napisał:

Myślę, że Dr Anna Wojtasik, kierownik Pracowni Składników Mineralnych w Instytucie Żywności i Żywienia, członek Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych nie sprzedałaby swojej wiedzy i dobrego imienia za pieniądze.

Ale za niemieckie pieniadze juz mozna.

Opublikowano

A to nie wiedziałem. Chleb górski z Lidla jest tak dobry, że nie odpuszczam go.

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj sobie zjadłem rogaliki na śniadanie prostu z piekarni ojca i miałem wrażenie, że jem chmurkę, mmm

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Znowu ta propaganda roziego i tym razem mrożonego pieczywa:pechowiec:

  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Z powodu kwarantanny mam w koncu wiecej czasu na ogarnianie i wracam do pieczenia chleba. Zakwas nastawiony, okolo weekendu powinien byc legancki.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ojej, widzę pan maruda umie robić chlebki. To fajnie. Ciekawe czy mi się uda, na razie karmię swoje dzieciątko.

 

KLhz6SF.jpg

Opublikowano

@MichAelis Jak mieszkałeś na Stabelkach to najlepsze pieczywo gdzie kupowałeś? Mnie rozwala sklep Rabat na Głównej - śmierdzi tam żulem, za kramikiem wieczna libacja i zlot żuli a w środku... Najlepsze bułki i pączki w okolicy. Pytałem to 40 km za Wrockiem mają piekarnie. No te bułeczki są :banderas:

Opublikowano
W dniu 23.03.2020 o 09:48, Mejm napisał:

Zakwas nastawiony, okolo weekendu powinien byc legancki.

DO KTÓREGO WEEKENDU?

Opublikowano
6 godzin temu, grzybiarz napisał:

DO KTÓREGO WEEKENDU?

Do zeszlego. Nie udal sie, maka mimo ze 2000 to przeterminowana ;/

 

A zytniej nie idzie tez dostac xD

Opublikowano

ja robie bagietki zoabczymy bo dawno nie robile, juz 24h starter lezakuje w lodwce, zaraz go przerobie i jutro powinno byc gotowe.

Opublikowano
  • Autor

@Mejm ty te swoje chlebki na zakwasie robisz? Wczoraj zrobiłem swój chlebek, i choć był w miarę pyszny, to słabo urus.

Opublikowano

Tak, wszystkie wyzej byly na zakwasie. Czemu nie urus? Moze byc kilka powodow:

 

- slaby zakwas (niedozywiony, jakas plesn, przeterminowana maka, rodzaj maki)

- zle proporocje

- zly czas wyrastania tzn. albo za wczesnie wsadziles do pieca albo za pozno

- rodzaj chleba - nie wiem jaki piekles ale te na mace zytnie ogolnie sa ciezsze, wiec i dluzej wyrastaja i nie tak spektakularnie jak te na mace pszennej

 

Ogolnie to licz sie z tym, ze jeszcze wiele chlebow ci nie wyjdzie bo zbyt duzo czynnikow jest w grze.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie to mnie lekko przerasta, to ilość czynników. Ten mój starter jest dziwny, bo po jego nakarmieniu, podwaja swoją objętość i jest cały bąbelkowy, ale jak robię test unoszenia się na wodzie, to raczej upada na dno. No nic, spróbuję dzis z innym przepisem.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.